- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Marci112233
addikt
válasz
Orionk #71663 üzenetére
Nekem az asztali gépem kérte az újraindítást, pontosabban én néztem rá a gépházban és írta hogy kell és engedtem neki. (Win 10)
Viszont csak most nézem a laptopomon Win 7 van, de az meg magától felrakta már hatodikán, úgy hogy én észre se vettem, csak most ránéztem, hogy feltette-e vagy sem. -
sid87
senior tag
válasz
Orionk #69262 üzenetére
Igen, manuálisan tettem fel a 1709-et, letöltöttem microsoft oldaláról és úgy telepítettem fel gond nélkül.
Utána még mindig rossz volt a felbontás, de a csökkentett mód driver uninstall és aztán reinstall megoldotta megint, de ezúttal kikapcsoltam 30 napra az update-et, ettől, vagy egyébként is megjavult, azóta nem volt semmilyen gond.
-
mzeperx
tag
válasz
Orionk #69036 üzenetére
na ez engem is érdekelne, nekem is elcseszte a drivert, sőt az illesztő visszaállitása sem működött.
Rendszer visszaállítást kellett csinálnom.
Most újra kezdte a frissítést.
Hogy lehet letiltani ezt a szar 1709-et? Jogtiszta windows és ezennel működésképtelen lett.
Még 1709 frissitést sem tudom eltávolítani, mert miután elcseszte a videodrivert belefagy, akárhányszor ujrainditom, azt irja ujrainditás szükséges a befejezéshez.Tudom használjak linuxot.... de azon vagy 100 általan használt melós szoftver nem fut.
Mikroszoft bekaphatja....
-
King Unique
titán
válasz
Orionk #69036 üzenetére
Ez nem egy szimpla havi összesítő frissítés, hanem funkciófrissítés (build upgrade), vagyis először letölti az X GB-os lemezképet. Ha nem túl gyors nálad az internet, akkor értelemszerűen már a letöltés is el fog tartani egy ideig. Ha nem akarsz frissíteni, akkor korábban említve volt a halasztási opció a megfelelő Windows 10-kiadásokban. De azt mondjuk célszerűbb lett volna már előtte beállítani. A frissítéseket véglegesen kikapcsolni viszont normál módon nem lehet és nem is ajánlott. Aki végleg le akarja tiltani, ennyi erővel nem támogatott Windowst is használhatna... Az meg másik, hogy attól mert egyeseknél gond volt a 1709-cel, még nem jelenti azt, hogy mindenkinél. Illetve nem parázni kell itt előre, hanem pl. mentést készíteni a rendszerről, ami amúgy is ajánlott. Ilyen célra a sokat emlegetett Macrium Reflect tökéletes, de akár a Windows 10-ben lévő mentési opció és helyreállítási meghajtó is megfelelhet. De amúgy a gépházban is vissza lehet állni elvileg 10 napon belül (korábban 30 volt) a korábbi buildre, ha esetleg az újnál gond lenne.
-
kezo0
addikt
válasz
Orionk #69008 üzenetére
Nálam ATI Radeon HD 2400 PRO a kártya, és ma du. nekem is kérés nélkül elbaltázta a Win10 a drivert.
Megoldás: az eszközkezelőben a videokártya tulajdonságainál az illesztőprogram fülön van lehetőség visszaállni az előző driverre, ha az új nem működik megfelelően.Itt (nálam most inaktív a lehetőség, mert én már visszaálltam):
5 mp volt az egész, most újra a monitoromnak megfelelő, 1920 x 1080-as a felbontás.
(De hogy a Windows mikor dönt úgy önhatalmúlag, hogy távollétemben megint lefrissíti a drivert erre a szarra, azt persze nem tudhatom...) -
sid87
senior tag
válasz
Orionk #69003 üzenetére
Hallod, 1 órája nekem is pontosan ezt csinálta!
Én még nem jöttem rá mi a gond, már kerestem mindent, google, de semmi megoldás nem lett...
Multimédiás videóvezérlőnél ír hibát nálam eszközkezelő, bár nem tudom hogy az most lett e, vagy már egy ideje hiba van ott..
Mit csináljak? feltettem catalyst control centert, azt találtam driver-nek hozzá.
-
quailstorm
félisten
válasz
Orionk #64384 üzenetére
Azt, hogy a defender bizonyítottan a legnagyobb gépigényű vírusirtó.
-
quailstorm
félisten
válasz
Orionk #63768 üzenetére
Igen Windows Update.
Telepítő exéjén jobbklikk, tulajdonságok, kompatibilitás, Windows 7. Ugyanis mivel W7-re való WDDM driver és nincs 10-re hitelesítve, könnyen lehet, hogy feltelepülés helyett csak ugatni fog, ezért át kell verni.
nVidia-hoz raktam már fel így XP-s drivert még DX9 előtti kártyához 32-bites W7-re, és ment! Még a Half-Life 2 is (4200Ti-ről van szó). 64-bitre már nem megy fel az XP-driver értelemszerűen -
quailstorm
félisten
válasz
Orionk #63741 üzenetére
Hagyd békén mert telepít. TiWorker Vista óta van, modultelepítő... másik "kedvenc" meg a .NET optimalizáló.
Hogy mit tudsz csinálni? Eszközkezelőben keress drivert rajta online, AMD-hez ehhez a generációhoz valami alap van WU-n, 7 és 8 alatt tuti, nekem 3100-as van.
Ha az nem megy, akkor Win7 kompatibilitási módban tedd fel a 13.9-es Catalystot amit linkeltem. -
quailstorm
félisten
válasz
Orionk #63739 üzenetére
Az általános Microsoft képernyőillesztő nem használ hardvergyorsítást, csak a CPU számol és bemásolja a framebuffert a VRAM-ba. Kb mint egy S3 Trio.
Azért rossz, mert a géped alapból is gyenge, plusz a Win7 volt az utolsó olyan Windows, ami még rendesen fel volt készítve hardvergyorsítatlan felület használatára. W10 akkor is animál és csicsa, ha csak CPU-ból megy. -
quailstorm
félisten
válasz
Orionk #63734 üzenetére
Integrált ugye nem lehet kártya, és nem tudhattam.
HD2400 piszok régi, és sose volt Win10 támogatása. Vagy a beépített drivert kellene használni, ha van egyáltalán, elvileg kéne, hogy legyen.
Vagy felerőszakolod a 13.9-es Catalystot: [link]
Aztán nem tudom mi lesz.Az biztos, hogy a kép alapján szoftveres módban mész, ami a létező legrosszabb.
-
Fandango
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
Orionk #62638 üzenetére
Na ez már más.
Itt sajna lehet sok minden a probléma.
-Első körben ha van tuning, ne legyen. Ha van több memória modul, egyesével tesztelj. Ha 1 van, pl. memtest.
-Start ikonon jobb klikk, Parancssor (Rendszergazdai), majd: sfc /scannow
-Vidkari drivert teljesen leszedni, legújabbat (vagy egy régebbit ha az új van fenn) feltenni.
-Ha van Alcohol120% vagy Daemon tools, kuka (vagy ha ragaszkodsz, legújabb verza legyen)
-Intel Rapid Storage eltávolítás vagy reinstall
.
.
. -
-
movax
őstag
válasz
Orionk #62406 üzenetére
Kinyitod a Feladatkezelőt, majd a Fájl menüben Új feladat, elindítasz egy cmd ablakot (úgy, hogy beírod, hogy cmd) és nyitva hagyod. Ezután átmész a futó processzek közé és az Exploreren jobblikk és leállít. Eltűnik minden, csak a cmd marad, oda beírod, hogy explorer és voilá.
-
törölt tag
válasz
Orionk #62356 üzenetére
Nálam hangerő ikon még nem tűnt el, illetve észre se venném mert rejtve és bill. és egérről változtatom. De nem egyedi eset a tied, nálam hasonlóan a Defender ikon szokott néha el-eltűnni. (maga a program fut rendesen) Ha a teljes restart macerás, próbáld feladatkezelőből csak a Windows Explorert újraindítani, ilyenkor újratölti a tálcát.
-
King Unique
titán
válasz
Orionk #61682 üzenetére
Tegnap volt patch kedd (minden hónap második keddje) és akkor nyilván jön az összegző frissítés, ami után általában restart kell. Vagyis a fontos alkalom előtt 1 nappal meg lehetett volna oldani a frissítést, legalábbis ha ma történt az eset...
Egyébként egy korábbi hozzászólásban volt szó arról, hogy hogyan lehet megoldani, ha valaki átmenetileg nem akar frissíteni, vagy jobban testre akarja szabni. Másrészt a CU óta 18 órás aktív időszakot lehet beállítani, ami alatt nem fog újraindulni a rendszer. De akár (napokkal későbbi) egyéni újraindítási időpontot is meg lehet adni, ha valaki annyira benne van a munkában és nem akarja újraindítani a rendszert.
-
Orionk
senior tag
válasz
Orionk #60258 üzenetére
Megint lefagyott. Tudna valaki ajánlani valamit? köszönöm
Most a start menü tálcáján az eszköz eltávolítással szerettem volna a külső merevlemezt leválasztani és akkor lefagyott az egész start. Még a WinGomb+E billentyűvel a fájlkezelőbe sem megy be, hanem csak a Desktop-Asztalon levő ikonokat lehet elindítani.
-
TRob1
veterán
-
Ga3rieL
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
Orionk #60113 üzenetére
A frissítések letiltása és irányítása is elvileg megoldható. De, ha nem telepíted a fontos, illetve a biztonsági frissítéseket és véglegesen letiltod a WU-t, akkor kb. felesleges újabb Windowst használni... Ennyi erővel ott van a már nem támogatott XP, aztán az majd nem fog frissíteni....
Másrészt korántsem biztos, hogy egy-egy update nálad problémát fog okozni. De, ha valaki ezen parázik, akkor pl. visszaállítási pontokat készít, vagy a Windows beépített eszközével lementi a rendszert egy másik meghajtóra, amihez utána egy helyreállítási meghajtót hoz létre. Majd azt pendrive-ról bebootolva szükség esetén helyre tudja állítani a rendszert. Vagy eleve inkább pl. a Macrium ingyenes szoftverét használja ilyen célra.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
Orionk #59759 üzenetére
Üdv!
Ezt a notebook gyártójának a topikjában, vagy az Azonnali notebookos kérdések órája topikban lenne célszerű megkérdezni. Ott majd megmondják, hogy ez esetben mi a teendő.
A Win10 felől esetleg max. a fast startup kikapcsolását lehetne megpróbálni, illetve a gépházból a speciális rendszerindítást. Utóbbinál közvetlenül be lehet lépni az UEFI beállításaiba is. De, ha régi laptop, akkor annál vsz Legacy BIOS, illetve boot mód lehet.
Egyébként nekem van egy laptopom, aminél a másik platform egyik rendszerének UEFI módban történő telepítése után nem lehetett F2-vel belépni a menübe...Annál még a CMOS / SMBus reset sem segített és csak az UEFI BIOS frissítése oldotta meg a problémát.
-
raidx
őstag
válasz
Orionk #56535 üzenetére
I)gaz, hosszadalmasabb de biztonságosabb módszer, ha a meglévő Wint frissíted a Win10-re. Ha kompatibilitási probléma adódik visszakerül az eredeti rendszered. Ha nincs gond, kész a Win10 rendszered.
A meglévő rendszeredről mindenképp célszerű biztonsági mentést (lemezkép) készíteni! -
Livius
őstag
válasz
Orionk #56529 üzenetére
Ennyi infóból, akkor 90%-ra mondható lehetne az is, hogy 8.1-et és a Win 7-et se eszi meg. Nem tudom mit parázol ezen, megpróbálod felrakni a Win 10-et, aztán majd kiderül mi lesz, legfeljebb majd újrakezded és felrakod a Win 8.1-et, aztán ha az se jó, mész lejjebb a Win 7-ig próbálkozásban.
-
Livius
őstag
válasz
Orionk #56520 üzenetére
Amihez az eszközkezelőben majd azt látod, hogy nincs illesztőprogram. Ezért kéne feltelepítened a Win 10-et csak simán és kipróbálni, hogy mihez talál magától dirvert és mihez nem.
[link]
Ez alapján én arra tippelek hogy az ATI videokártyához kellene majd keresni az AMD oldalán dirvert és kész, a többihez alapból lenen a Win 10-nek dirvere. Esetleg még a webkamera és a kártyaolvasókhoz kellene valahonnan szerezni, de ezeket mind az adott eszközök gyártójának weboldaláról kell próbálni beszerezni, az MSI és más notebook gyártók oldalán soha sincs érdemi frissítés dirverekben. -
-
DS39
nagyúr
válasz
Orionk #56516 üzenetére
én a laptop gyártójára gondoltam, ott a honlapon a benne lévő hardver paraméterek olvashatóak valószínűleg.
amúgy ja, aida64 segít.szerintem ez a driver gyűjtögetés spéci hardverek esetén érdekes, mint mondjuk az ujjlenyomatolvasó, de touchpad, intel/amd/nvidia vga, illetve realtek audio/lan, intel wifi/bluetooth, stb cuccokhoz a windows talál magának drivert ma már.
-
Livius
őstag
válasz
Orionk #56516 üzenetére
Ha tudod, hogy mi a pontos típusa a notebooknak (ez rajta kell legyen valahol az alján), akkor a neten erre keresve minden infót megtalálsz hozzá. Vagy használhatsz rá programot is, pl az aida64-et. Ezzel driverek telepítése nélkül is bőven van infó, hogy milyen eszközök vannak a gépben.
-
movax
őstag
válasz
Orionk #56513 üzenetére
Tedd fel a win10-et és bízz benne, hogy felteszi magától a megfelelő drivereket.
Ha valamelyik hardver nem működik, lehet próbálkozni manuális driver-telepítéssel. Keress rá a laptop típusára a gyártó oldalán (gép típusszáma a gép hátoldalán, a címkén), win10-es drivereket szinte biztosan nem fogsz találni rá. Szedd le az elérhető legfrissebb drivereket, win7, win8, ami van.
Azt a lényeg, hogy megfelelően működjön az adott hardver, pl. hang, nem kell erőltetni a legújabbat (nálam pl. egy 2012-es driverrel működik kiválóan a realtek csip, a legújabbal összefossa magát a rendszer). Általában jobb a gyártó drivere, mint az általános driver (pl. grafika esetében), mivel a gyártó belemászhat a driverbe, testre szabhatja.
Sok sikert.
-
DS39
nagyúr
válasz
Orionk #56513 üzenetére
hát azzal a lemezzel nem sokra mennél, lévén nem 10-es driverek voltak rajta.
menj fel a gyártó honlapjára vannak-e hozzá win10-hez driverek.
(meglepő lenne, egy ilyen régi gép esetén)szerintem nem kell külön összegyűjtened, telepítsd fel a 10-est, ha felmegy (nem biztos), és lesz neted, akkor lehúzza ami kell neki.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest