Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Visormail
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt nem tudod hogy amikor a telepítőlemezről SHIFT+F10-el előhívom a parancssort, akkor azt miért csinálja hogy eltűnik ha nem folyamatosan dolgozok benne hanem akár csak pár mp-re üresjáratban van?
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Előző verziókat nézd meg a Tulajdonságokban.
Én ezért szoktam egyből Dropbox-al szinkronizáltatni a fontos fájljaimat, így mindig megmarad, akármi történik.
-
Magyarázzon el nekem valaki valamit ezzel a hulladékkal kapcsolatban!
Dolgoztam a gépen, Excelben. Szépen befejeztem a munkát, mentettem, kiléptem. Gép lekapcsolás közben áramszünet, előfordul az ilyen. Visszakapcsolom, lefut a diagnosztika, működik rendesen a gép.
Ám az Excellből eltűntek az adatok. Mérete 0 bájt.
Mielőtt valaki jönne vele, hogy "Ne csodálkozzak, hogy eltűnt, hiszen áramszünet volt!", annak a következőket írnám:
- az Excel már le volt állítva, ki volt kapcsolva, mentve volt
- egyébként is be van állítva 3 percenként automatikus mentésreÖsszegezve, én ilyet még nem láttam, hogy áramszünet miatt törlődik minden adat egy, egyébként az áramszünet bekövetkeztekor nem is aktív programból. Ennél a hulladéknál láttam ilyet először.
-
Először is hagyományos(Legacy) vagy UEFI telepítést indítasz? (Ez utóbbi esetben GPT partícióstílus kötelező)
Ha legacy(azaz MBR partícióstílus lesz használva), akkor a bejegyzésemben keress rá a A manuális módszerek ismertetése stringre és az ott leírt parancssoros módszert alkalmazd, az garantáltan letakarít mindent. -
ldave
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Ezt próbáltam a win8 telepítőn, töröltem az egész partíciót az ssd-n, csináltam rá újat és azt se fogadta el a win8.
-
ldave
félisten
Szóval a gépemen már volt ez a win8 korábban, csak most pár napig tettem egy próbát a legújabb ubutnu-val és most szerettem volna visszatenni a win8-at, de nem engedi. Hiába törlöm, formatálom a partíciót, azt írja, hogy nem tud újat létrehozni vagy pedig nem találja, ami rajt van.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Hogyan tudom kikapcsolni a jobboldalt megjelenő tulajdonságokat? Valahogy bekapcsoltam, hogy ha megnyitom a Sajátgép-et és bármilyen mappát, akkor az ablak jobb oldalán kiírja a mappa tulajdonságait. már kerestem minden hol, de nem tudom,hogy lehet kikapcsolni.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
1.Pontosítva csak telepített os alól megy Onekey, igen, de egy említett Linux-os boot megoldással lehet előtte is le lehet menteni.
2. óssz mérethez hozzáadódik vinyón lefoglalt pagefile (lapozófájl) mérete is, ami ált.RAM 1,5-2x, nálam is azért 32 GB, bár pagefile úgy tudom áthelyezhető másik particióra is, de még nem próbáltam, hagytam eredeti beállításon. -
milestone
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszönöm

-
King Unique
titán
válasz
milestone
üzenetére
Akkor tisztázódott ez a downgrade dolog, nem bonyolult 8-as se egyáltalán, classic shell, se feltétlen muszáj, én elvagyok vele úgy, ahogy van

1. Elvileg előtte is ki lehet Onekey-el, érdemes is lementeni rejtett partíciót, mert, ha vmi összegányolódik,v törli, akkor ezzel visszaállítható gyári állapotba, sorozatszámot is nyerd ki.
2. egyénfüggő...nálam sok CAD program miatt 175 GB adtam win7-nek, mert azokat azon használom, win8-al csak "játszadozom", de nálam úgy, h semmi combosabb progit nem tettem rá 32 GB-ot foglal most, szal 50 lehet nem árt neki, útólag meg visszazsugorítható, ha mégis túl nagy lenne és kell máshova a tárhely.
4. Igen alapból
, a Security Essentials win8-as megfelelője, de ahogy mondtam, akad nála jobb védelem is...
5. OK, nem tart amúgy sokáig felvarázsolni. -
Hafy75
aktív tag
Van a Bnőmnek egy Sony Tipo - ja. Nálam simán megy, rádugom, telepít, használ. Nála meg semmi, rádugom és nem tud illesztőt telepíteni.. Mind2 Pro, övé 32 -es. Wtf?
Az övé tőlem kapja a netet wifin.
Mi lehet?
Üdv. -
gzbotii
nagyúr
Ha adok egy HR a rendszernek, keri ujra az aktivalo kodot?
Noti eladssra kerult, ezert kerdem.
-
Visormail
addikt
válasz
Kephamos
üzenetére
Hello, nálam is ez történt. Így hogy másnál is most jelentkezett, akkor lehet hogy az egyik frissítés állította át. Mindenesetre bementem a szolgáltatásokba és láttam hogy nem fut a "Külső kezelőeszközök hozzáférése" az indítás típusa kézi, elindítottam és átraktam automatikusra azóta megint jó.
-
rgeorge
addikt
válasz
milestone
üzenetére
Jól rémlett, csak Windows 8 Pro downgrade-elhető Windows 7-re (vagy Vista Business-re...).
-
milestone
tag
Valóban? Úgy rémlett, hogy csak a Prof verziónál van ez a lehetőség. Kinél lehet ezt pontosan megérdeklődni, a kereskedőnél (Laptop.hu) vagy a MS-nál, esetleg a Lenovonál?
-
milestone
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a részletes leírást

1. Jól értem, hogy a már telepített Win8 alól lehet a Recovery lemezt kiírni a Lenovo Onekey programmal? Esetleg még a telepítés előtt (biztos, ami biztos alapon), mondjuk GParted-dal pendrive-ról bootolva (bár nem is tudom pontosan, hogy azzal csak particionálni lehet vagy lemezképet is kiírni)?
Arra emlékszem, hogy 5 évvel ezelőtt sokat kínlódtam a helyes/optimális particionálással (Lenovo TP R61), hogy az a rejtett rész az utolsó maradjon a lemezen.
2. Jó, akkor adok a rendszernek 50GB-ot, remélem elég lesz.
4. A Defender alapból aktív? Jó lenne, hogy biztonságban legyen a gép, míg letöltöm és telepítem az Avast/Comodo párost.
5. Itt a Live (valamilyen) Linux-ra gondoltam, tehát telepítés nélkül kipróbálhatod, pendrive-ról bootolva.
Sajnos de, sok napig fog tartani, amíg mindent szépen beállítok, mivel naponta 1, max. 2 óra szabadidőm van. Ráadásul - amint említettem - egyáltalán nem ismerem a Win8-at, közelről sem láttam, csak képeken, tehát menet közben tanulom én is. Tervezem feltenni a Classic Shell-t is.
Downgrade alatt azt értettem, hogy a Win8 jogairól lemondani a Win7 jogaiért cserébe
#33172) justaview: Köszönöm neked is részletes válaszod
Igen, ismerem, használtam is már egy párszor, hasznos kis program. Ezzel készítettem 3 boot-pendrive-ot (1 GParted, 1 Win7 és 1 Linux Mint). Viszont csak Win8lesz ezen a gépen, zasszony hevesen ellenez mindent, ami nem a megszokott Windows. A Linux Mint Live-módban lenne használva (bár az csak 32 bites, de sebaj, legfeljebb 1GB RAM-mal kevesebbet lát ideiglenesen), tehát telepítés nélkül, de mindent lehet használni, csak nem menti el a beállításokat leállításkor. -
Hammy
tag
Ha minden igaz, ISO-ban is elérhető lesz a Preview. [link]
-
justaview
senior tag
válasz
milestone
üzenetére
5-ös kérdésedhez.
- Töltsd le azt a linux iso fájlt, amelyik tetszik (érdemes valami ismertebbet, pl. ubuntu).
- Majd töltsd le EZT a programot.
- Csatlakoztass egy pendrive-ot a gépedhez (nem árt, ha 4GB-os, bár elmehet kisebbel is)
- Indítsd el az USB installert. A megjelenő ablakban a lenyíló listából keresd meg az adott linuxot, aminek az iso-ját korábban már letöltötted, majd keresd meg a programmal az iso fájl magát.
- Kiválaszthatod még, hogy a pendrive-ot formattálja-e a felmásolás előtt, ez nem árthat.
- Aztán katt, és pár perc alatt kész a boot-olható linuxod.
Windows 7 és windows 8 telepítő "lemez" is készíthető vele pendrive-ra.
Nekem van egy gépem, amelyiknek nincsen lemezegysége, csak USB portja számtalan. Pont tegnap telepítettem így egy Windows 8-at pendrive-ról. Tökéletesen működik.

Persze a fentiekhez az is kell, hogy a géped usb-ről tudjon bootolni, de ez a bios-ból kiderül. (2013-at írunk, remélhetőleg ez már nem gond....)
-
King Unique
titán
válasz
milestone
üzenetére
1. Írtak itt több módszert is, de szerintem Lenovo saját Onekey Recovery progijával [link] is meg elehet csinálni több optikai lemezre (DVD) mentve, a licence kulcsot/sorozatszámot meg AIDA, Speccy stb. progikkal kiolvasható.
2 azt te, ő tudja...rendszernek azért 25-40 GB szerintem nem árt (ha sok programot tenne rá, akkor nagyobbat), bár most 8.1 update majd zsugorít rajta, de akkor is, többi adatnak + 1-2 particióra, v ahogy tetszik., 500 GB-ba sok minden belefér.
3. persze, ez alap.
4.Benne van alapban Defender=MSE, de akad csomó erősebb védelmet kínáló, Avast jó, esetleg helyette Bitdefender Free , Comodo FW jó választás, ha mképp ingyenes megoldás kell, de akad free bőven [link], ill ajánlott vírusírtó, program promó topicban is érdemes nézelődni, sok fizetősnek van újségos, v más promója.
5. ezt nemtom teljesen linux esetében mi a szitu, usb-s külső hdd-ről win8 nem ment (max win8 enterprice windows to go szolgáltatás), de 500 GB-ba sok minden - másod oprendszer - is belefér, v ott van wubi telepítés, bár annál korábban írták win8-al nem teljesen ok, lehet azóta javították. Persze lehet linuxot spec formázva, telepítve pendriveról is nyomatni, az úgy működhet talán. Azért telepítgetni nem tart napokig, h annyit keljen várni rá, h pendriveról mást használjon, nem ?
downgrade...visszafrissíteni, ezt nem vágom, de minek is, jó win8 is, szerintem nem érdemes
erre legjobb volna win7+8 dualboot.előre elnézést, ha vmit elírtam volna, majd szakik kijavítanak...

-
milestone
tag
Sziasztok,
Holnap erkezik egy uj lapos (Lenovo B590), az asszonyt lepem meg vele.
Gyari Win8 lesz rajta.
Mivel en meg XP-t hasznalok, a Win8-at egyaltalan nem ismerem (Win7-et mar telepitettem 2x...).
Ezert lenne 1-2 kerdesem:
1. Mivel, ill. hogyan erdemes lementeni a telepitot a (feltetelezem) rejtett particiorol, hogy meglegyen a kesobbiekben?
2. 4GB RAM es 500GB HDD mellett hogyan celszeru optimalisan particionalni? XP-n anno adtam 25GB-t a rendszernek, vagy 50-et a sajat adatoknak es a tobbit minden masnak. Win8 alatt?
3. Tovabbra is az NTFS az ajanlott?
4. Avast (viruskergetonek) es Comodo (tuzfalnak) mehet ra, ajanlott? 64 bites persze.
5. USB-rol megy majd gond nelkul az alternativ oprendszerek (pl. Ubuntu) bootolasa? Nem lesz dualboot, csak amig befejezem a telepiteseket, addig is hasznalhatna pendrive-rol a gepet.
Bocs az ekezetek hianyaert, de eppen probalgatom a Linux Mint-et pendrive-rol (jobban tetszik, mint az Ubuntu, mely a 2. oprendszer a sajatomon), es ezen nincsenek alapertelmezettkent.
Rakerestem egy par dologra itt a forumon, de sajnos nem talaltam valaszokat.
Koszonom.p.s: van-e esetleg lehetoseg (hivatalosan) WIn7 downgrade-re?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Justypencry
üzenetére
-
Justypencry
csendes tag
Üdv!
Windows 8 Pro N 32bit-et szeretnék telepíteni a gépemre csak felmerült egy kis probléma.
Egy 0x000005d error code-ot kapok mikor bootolja a dvd-t
Pedig a processzorom támogatja az NX-et, PAE-t és az SSE2-t is. Igaz BIOS-ban nem találtam NX-t hol lehetne be kapcsolni, már BIOS-t is frissítettem, de semmi.
Gépem:
Alaplap: Asus P4P800
Proci: Intel Pentium 4 CPU 2,8GHz HT
RAM: 2GB DDR
Videókártya: Ati Radeon HD4650 AGP
Valakinek valami ötlete? -
Kephamos
addikt
Üdv!
Az mitől lehet, hogy 5 perce még tökéletesen tudtam hangerőt szabályozni és lépkedni a számok között Logitech G110-es billentyűzetemmel, most pedig nem működik ez a funkció. A billentyűzet szoftvere szépen fut a háttérben. Újraindítás megvolt.
-
The Seer
tag
16GB os USB 3.0-s pendrivenak milyen formázási módszer az ajánlott?
Fat32, NTFS vagy exfat? Illetve mekkora foglalási mérettel? -
Ice&Lime
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
bocsi, azt nem mondtam, hogy egy régi hp laptophoz kell a win xp home telepítőjébe a sata ahci driver, csak ezt win8-on csinálom meg, mármint az iso-ját.
-
-
Ice&Lime
veterán
Mesterek, van egy kérdésem!
Most win8-on vagyok és azon próbálkozok.
Van egy driver a hp honlapról. intel sata ahci driver, amit beakarok tenni iso-ba, hogy induljon a win telepítő.
Szükségem lenne kibontani az exe-t, hogy betudjam rakni az iso-ba az .inf file-t, de nem tudom kibontani, közlöm a képeket.:

ez van benne:
nem engedi kibontani, kellene az .inf file. -
King Unique
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
rendben , kösz a megerősítést
igazából nem létszükséglet, ahogy start menüt se használom, csak "eljátszani" jó lesz vele, ha unnám magam. 
-
Psychonaut
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Nem hinném, hogy belenyúlnának a rendszerbe akárhogy is, de én nem használom, így személyes tapasztalatom nincs. Ki kell próbálni, ha érdekel. Előtte olvass utána, én nem találtam negatív véleményeket, pozitívakat igen, azért linkeltem.
-
King Unique
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
amúgy ezek win8 alá visszavarázsolva nem teszik instabillá rendszert, ill gyártói oldalra navigálva többi okosságuk [link], érdemes felrakni

korábban keresgéltem, de nem igazán találtam jót, win 7 alá elérhető még vhol a korábbi csomag, v ilyen 3rd party cuccok? -
pelenka35
őstag
válasz
Black Plague
üzenetére
+még annyi hogy a beállításoknál minden BE van kapcsolva. (ha ez számít)
-
pelenka35
őstag
válasz
Black Plague
üzenetére
Nem tudom ennyire nem értek hozzá , routert nem piszkáltam
http://tunein.com/radio/Class-FM-1033-s121038/ itt simán megy az app meg nem ,
(Radio1, Kossuth , Class fm ,stb )
appon keresztül meg csak probálozik a csatlakozással

-
Psychonaut
veterán
Gondolom arra, hogy keresési javaslatokat ad konkrét alkalmazásnevekkel, de az szerintem sem új már.
Vartanus: a gadgetek megszűntek, a Start screenen található appok vették át a funkciójukat (pontosabban ez volt a Microsoft szándéka), de megoldható a telepítésük 3rd party programmal.
-
Vartanus
őstag
Halihó!
Áttértem W 8 Pro-ra és kezdem már nagyjából megszokni az új struktúrát és a Start menü hiányát viszont van ami ami hiányzik... a Sidebar minialkalmazások
Ezek W 8-ban teljesen ki lettek iktatva,vagy valahogy előlehet csalogatni őket?Köszi előre is

-
kispecek
aktív tag
-
Mad6
tag
Valaki?
http://m.prohardver.hu/tema/windows_8_olvasd_el_az_elso_hsz-t_warez_tilos/hsz_33132-33132.html -
kispecek
aktív tag
Sziasztok szakik!
A következő hibaüzenet fogad most már egyre gyakrabban bekapcsolásnál.(jogtiszta win8)
CTRL+ALT+DEL tudom csak munkára bírni a (Toshiba Satellite A 500 DN1) notebookomat.
Gyakran csak második-harnadik próbálkozásra tud be bootolni.
Sőt mostanában teljesen random módon újra indul a rendszer, de nem tud magátol bootolni, csak ha segítek a szerencsétlennek a fent említett billentyű kombinációval?!
Nem szeretném újra rakni a rendszert, mert nem is tudom, mivel az e-mailben küldött aktiváló kulcsot kitöröltem
Ha van esetleg valakinek tippje mi lehet a probléma, kérem ossza meg velem
UI:hol tudom jelezni az MS felé, hogy küldjék el újra az aktiváló kulcsot?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
guftabi96
addikt
Sziasztok
Én a a játékok sebességére szeretnék rákérdezni.
Azt tudom, hogy maga a rendszer gyorsabb, de azt hallottam, hogy játékok alatt jelenleg a win7 gyorsabb.
Mivel én multiplayerbe játszok (cod, és társai) ezért számomra fontos a lehető legtöbb fps, szóval ha tényleg nem teljesítenek olyan jól a játékok, akkor egy ideig jegelem a a váltást -
Mad6
tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy egy Asus X54 notin a fényerő szabályozás rosszalkodik.
Ha felteszem a vezérlő gombok telepítőjét, vagy a csúszkával állítom a fényerőt akkor ugyan az a hiba. Mégpedig csökkentem a fényerőt és nem történik semmi. kb 50%-nál viszont teljesen kikapcsol a kijelző.
Ha nem teszem fel a vezérlő progiját a notinak akkor a windows-ban a csúszkák huzogatása ugyan ezt az eredményt hozza, de ha agyorsgombokkal csökkentem, akkor szépen működik, de sehol nem jelzi ki a szintet.
Ha a windows automatikusan (energiatakarékosság szempontjából) lejjebb veszi a fényerőt akkor ugyan így kikapcsol a kijelző.Remélem érthető a hiba.

Kinek van ilyen tapasztalata? Mi lehet a megoldás?
(1 Videokaris a gép és az egy HD6470, tehát nincsen másodlagos intel karija) -
Ice&Lime
veterán
válasz
rgeorge
üzenetére
Egy-két programot letöröltem, mert már nem használom, gondolom azoknak kellettek, amik programok viszont most kellenek, azok már nem igénylik, nem szólnak miatta, úgyhogy ilyen téren nem lesz gubanc.
A "microsoft windows based script host" megmaradt a listában, azt nem tudod véletlenül, hogy micsoda és hogy hogyan törölhetem? -eddig megvoltam nélküle is.
Ezt akarom kiszedni a listából:
-
rgeorge
addikt
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Az a "microsoft visual c++20.. redistributable" értelmetlenség az operációs rendszered (Windows 8) fejlesztőjének (Microsoft) egy fontos komponense. Nem az operációs rendszer része, hanem valamely program igényli, ami Visual Studio (szintén Microsoft) C++-ben íródott. Kár volt letörölni...
-
pelenka35
őstag
válasz
Black Plague
üzenetére
hálózat vedelem azt hol találom
/ megtaláltam ,de itt mit keresek ? -
Black Plague
tag
válasz
pelenka35
üzenetére
Ha hamarabb került fel az avast minz a Tune in akkor nézzd meg légyszi hogy az AVAST hálozatvldelme nem blokkolja -e ??? Vagy az avast valamelyik összetevője..Nálam simán megy Win8 alatt igaz nem avastot használok hanem Unthreat is-t ptt meg a tüzfalnál kiengedtem azt megy..
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Előbb uninstalláltam kettő darab microsoft visual c++20.. redistributable értelmetlenséget, amit mint megnéztem a napokban tett fel, újraindítottam és az a cFos eltünt az indítási listából a flashplayer uninstallja nélkül.
Viszont a "microsoft windows based script host" megmaradt a listában egymagában (amit a (#33125) hozzászólásomban látni is), az mi?, mert ez sem volt itt azelőtt. -ez a windows/system32 könyvtárban van, ha a helyére kérem hogy mutasson, a wscript alkalmazást mutatja rá.
-
Ice&Lime
veterán
Feladatkezelő/Indítás:

,ha rámegyek a feladatkezelőben/indításnál a listában a cFosSpeed Service-re és a fájl helyének megnyitására, akkor az adobe/flashplayer/speedcache könyvtárba nyit meg.
A programok eltávolításánál vezérlőpultban nem találok sem cFosSpeed, sem asospeed, sem speedcache, sem sFos Software gmbh programot, amit uninstallálni tudnék.úgy néz ki, hogy láthatatlanul telepítette be magát install/uninstall nélkül.
???
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Az lehet, hogy feltettem valamelyik programmal együtt, mert mostanában feltettem egy pár programot és lehet nem vettem észre.
De az a gubanc most, hogy a programok eltávolításánál nem találok ilyen nevezetű programot, nincs ilyen a listában pedig leakarom törölni végleg.
Ilyenkor mi a teendő, ha nincs a programlistában?Psychonaut: köszönöm neked is a választ!
-
King Unique
titán
válasz
Black Plague
üzenetére
Így van...

(#33119) pelenka35: Avast is jó, bár korábban korábban akadtak win8-al kompatibilitási gondjai, újabb verziójában javították vsz,, de szerintem ez ügyben legjobb, ha vírusírtó topicban érdeklődsz
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Mostanában tűnt fel egy program a task managerben, ami minden bekapcsolásnál ill. újraindításnál elindul, folyamatosan megy és a processzor használat állandóan 99%-os.
Csak akkor hagyja abba, ha manuálisan befejezem a task managerben, de sajnos, mint ahogy írtam, minden indításnál dolgozik a háttérben és le kell állítani.
Érdekes..., eddig nem volt ilyen. Egyébként a rendszert 4 hónapja használom.Meg tudja mondani valaki, hogy mi ez, hogyan/mivel települt fel, mit csinál egyfolytában, le lehet -e törölni vagy hatástalanítani?
Köszi!

-
pelenka35
őstag
válasz
Black Plague
üzenetére
tunel in-ről van szó
-
pelenka35
őstag
válasz
Black Plague
üzenetére
Szia
próbál connectelni és itt meg is áll a tudomány

-
Black Plague
tag
válasz
pelenka35
üzenetére
bövebben ?? Mi az hogy nem megy ?? lehet hogy a tüzfal tíltja lehet régiótiltás vagy sok egyéb és milyen online rádió ????
ÉN Win8 alatt vagy ezt használom vagy van egy MRP nevezetű lejátszó de azt csak akkor tudod letülteni ha a windows store-odat átállítod hogy ne a magyarokat mutassa -
Falcon C.
aktív tag
A Get Genuine Windows, úgy tudom, egy Microsoft által indított program, amivel legalizálni lehet a nem legálisan használt szoftvereket, de nem csak Windows, hanem más Microsoft termékek esetében is.
Az általad linkelt szöveg nem a PUL, hanem az általános licenc, esetünkben a Win8 Pro-ra, mint frissítésre vonatkozik. Ennek megfelelően, ha frissíted a korábbi Windows-od, elveszíted annak a használati jogát. Ez logikus is, hiszen az így vásárolt Win8 Pro "olcsóbb", s egy korábban már megvásárolt Windows 7/Vista/XP-t vagy előtelepített Win8-at feltételez. Ergo, a korábbi licenc kuka, mostantól a Win8 Pro az egyetlen legális operációs rendszer a gépen, annak minden feltételével együtt. Az általam linkelt szövegből kiolvasható, hogy kétféle frissítés van: verzió vagy kiadás. A verzió egy korábbi (akár OEM, akár dobozos) Windows-t alakít át Win8 Pro-vá, a kiadás pedig egy előtelepített Win8-at Win8 Pro-vá.
Amennyiben úgy döntene a felhasználó, hogy neki erre még sincs szüksége, vagy nem azon a gépén, amire telepítette, átviheti másik gépére, vagy eladhatja a szoftvert. DE csak a verzió frissítést, s csak abban az esetben viheti át, ha a másik gép is megfelel a frissítési feltételeknek, illetve az első gépről törli a Win8-at és eladás esetén átadja az új felhasználónak az licenc-ben felsoroltakat. Ilyenkor (ha jól emlékszem), mivel már nem rendelkezik a Win8 Pro licenc-ével, ismét használhatja a korábbi Windows 7/Vista/XP-t. Ha viszont kiadás frissítésről van szó (Pro Pack), akkor csak a géppel együtt szabadulhat meg a Win8 Pro-tól.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Falcon C.
üzenetére
Az a gond az ilyen "ismertetőkkel", hogy a fele mindig hiányzik belőle. Ez a doksi szépen leírja mit mire lehet frissíteni.
Windows_8 Pro_Hungarian.pdf (innen tölthető [link]) licence feltételei közt pedig ez olvasható. Egy szó sem esik OEM-ről, PUL-ról, másodlagos OS-ként való használatról. Legalább Get Genuine Windows szoftver esetére van benne infó
Ez alapján a Get Genuine Windows esetén kívül oda rakja az ember ahová akarja
A Get Genuine Windows == OEM Win ?
Mi a helyzet a szoftver frissítésével? A jelen szerződés tárgyát képező szoftver az Ön meglévő
operációs rendszerének frissítése, és a frissítés felváltja a frissített eredeti operációs rendszert. Frissítés
után Ön minden jogát elveszíti az eredeti operációs rendszerre vonatkozóan, és semmilyen módon nem
használhatja azt tovább, illetve nem ruházhatja azt át senki számra. Ez a szerződés szabályozza az Ön
jogait a frissítő szoftverre vonatkozóan, és a frissített szoftverre vonatkozó szerződés helyébe lép. A
frissítés után további szoftverre lesz szüksége bizonyos fajta adathordozók, például DVD-k lejátszásához
és írásához.Átvihetem a szoftvert egy másik számítógépre, illetve átruházhatom egy másik
felhasználóra? A szoftvert átviheti az Ön egy másik számítógépére. A szoftver t (a licenccel együtt)
átviheti valaki más számítógépére, feltéve, hogy a) Ön a szoftver első licencelt felhasználója és b) az új
felhasználó elfogadja jelen szerződés feltételeit. Az átruházáshoz át kell adnia az eredeti adathordozót,
az eredetiséget igazoló tanúsítványt („Certificate of Authenticity” vagy „COA”), a termékkulcsot és a
beszerzés igazolását közvetlenül a másik személ ynek; Ön a szoftver egyetlen példányát sem tarthatja
meg. Az átruházáshoz felhasználhatja a biztonsági másolat megengedett példányát, illetve azt az eredeti
adathordozót, amelyen a szoftvert megszerezte. Amikor a szoftvert átviszi egy új számítógépre, a
szoftver t le kell törölnie a korábbi számítógépről. A szoftver nem viheti át azzal a céllal, hogy licenceket
osszon meg számítógépek között. Get Genuine Windows szoftvert, Pro Pack vagy Media Center Pack
szoftver t kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhat át.Asszem hanyagolom a témát, mert nagyon belekeveredek, annyira meg nem érdekel

-
Land
veterán
Srácok tegnap vettem egy SSD-t. Eddig a SATA-s C neghajtómon Win 7 64 bit volt. Most van lehetőségem másik oprendszert választani. Érdemesebb lenne Win 8 64 bitet feltenni?
-
Falcon C.
aktív tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Falcon C.
üzenetére
Na így azért már elég tiszta
számomra is 
Így szépen, érthetően a topik összefoglalóba is be lehetne tenni, mert elég zavaros az MS féle fogalmazás
pushalias #33090
Korábbi winek esetében érdekelne, ott nincs PUL. Tehát nem OEM termék mellé is ad MS matricát?Gyorsan előhalásztam a win7-emet (dobozos) és nem találtam benne ragasztható matricát. Tehát matrica csak OEM win esetében van mellékelve.
A VUP win8 pro-m mellett sem találtam matricát, de ez amiatt lehet, mert ahogy Falcon C. írja örökli az upgrade-elt win felhasználási feltételeit.
Viszont, akkor 3 féle feltétel rendszer van jelenleg win8 esetén érvényben? OEM, PUL és öröklődésből adódóan DOBOZOS. Vagy lényegében a DOBOZOS == PUL ?
-
pelenka35
őstag
Ezen keresztül megy :
http://www.popularis.hu/radio/radio1/ -
pelenka35
őstag
válasz
Black Plague
üzenetére
köszönöm

esetleg online rádióra nem tudsz megoldást miért nem megy ? -
pzstm
titán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

erre legjobb volna win7+8 dualboot.