Hirdetés

Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

Üdv!

32bites Ultimate egy régi s478-as Prescott procis rendszeren (AsusP4S800D alaplap (SiS chipset) + 2GB ram) random időközönként fagy. Van, h 10 perc múlva, van, h elmegy akár 2 órát is; van, h netezés közben, van, h játék alatt.
    Sajnos nem kékhalált dob, így nem tudom elolvasni mi okozza a hibát.
    Egyszerűen megáll a gép, mint egy képernyőmentés, egér nem reagál, se billentyűzet, semmi, csak megmerevedik a kép minden előzmény nélkül.

Ez a gép nem nálam van, úgyhogy nem tudok vele kísérletezgetni; holnap valószínűleg visszarakok rá egy XP-t, csak kíváncsi lettem volna, mi okozhat ilyet? :F
    Meg hát az XP (és a hozzá tartozó alkalmazások) feltevése is olyan sokáig fog tartani, h inkább maradtam volna a Win 7-nél. :U

A Win 7 feltelepítésekor a szokásos módon felismert minden eszközt, csak a SiS LAN drivert nem. Beleraktam egy PCI hálókártyát, azt felismerte, így csatlakozva netre aztán érdekes módon maga a Win 7 ajánlott fel a hiányzó LAN vezérlőhöz drivert, mint letölthető frissítést.
    Engedélyeztem, jó is lett, utána már működött az alaplapi LAN is.

Van olyan log fájl, ami a gépen sorban elinduló dolgokat logolja?
    Van ilyen, csak nem tudom hol keressem.
    Olyan, mint a rendszertöltési napló.
    Gondolom valami elindul a háttérben, és az állítja meg a gépet, így be tudnám határolni, mit keressek, mi a hiba oka.

Egyébként előtte egy Vista volt rajt, az ment hiba nélkül, csak merevlemez csere miatt lett újrarakva, nekem viszont Vista telepítőm nincs.

Nem, nem a merevlemez a hibás. :N

Arra gondoltam, az alaplapi LAN az bezavarhat?
    Amúgy is csak másodjára lett dirver hozzá. :/
    Ha letiltom és a PCI kártyát használom, lehet meg is szűnik a probléma? Kár, h akinél a gép van, annak hiába mondtam hogyan tiltsa le az alaplapi LAN-t az eszközkezelőben.. --> ma büszkén mesélte, h kiszedte a LAN kártyát, de nem szűnt meg a probléma, azóta is volt fagyás neki.

Aktív témák