- Telekom mobilszolgáltatások
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ha jelenleg HDD a rendszermeghajtó abban a laptopban, akkor egy SSD dobhat a sebességen, meg a 4 helyett a 6 / 8 GB RAM is számítana valamit. Viszont ha gyenge a CPU, akkor az fogja visszafogni a teljesítményt és még az előbbi cserék, bővítések után sem lesz igazán gyors a Windows 11 működése. Sőt, jóformán eleve a CPU a lényeg, ha az gyenge, akkor hiába X GB RAM, SSD, miegymás, akkor is lassú lesz a működés, már egy sima böngészésnél felmehet 100%-ra a terhelés és érezhetően akadozni fog a rendszer, stb.
-
Pityu.
nagyúr
Lehet egy windows 10 IoT LTSC vagy ha már nagyon windows 11 akkor IoT LTSC+ssd+8gb ram bár kérdés ha laptopban intel N2830 proci van az nem a legerősebb.Én most raktam fel második generációs gépre windows 10 IoT LTSC verziót ssd-n van a rendszer meg kapott 8gb ramot csak abban i3 proci van ami 2 mag 4 szál szerintem elég jól muzsikál átlag felhasználásra.
-
vlevi
nagyúr
Megpróbálni meg lehet, akkor, ha tudsz bele memóriát rakni kipróbálásra.
Nekem egy asztali gépem volt, 2. generációs i3, 4Giga rammal, SSD-vel, Win10-el.
Megyegetett, de nem volt az a kapkodó idegbeteg.
Kapott a 4 helyett 8Giga memóriát, egy normálisan használható, böngészésre, alap irodai dolgokra alkalmas gép lett belőle.
Persze, nem erre fogom felrakni a crysist, de legalább már úgy bootol, ahogy egy valamirevaló gépnek kell. -
-
cigam
titán
-
-
sz.j
nagyúr
Közben rátaláltam erre a leírásra és ennek segítségével sikerült a 23H2-re történő frissítés.
@ Geth
Köszönöm a fáradozásod/válaszod. -
Geth
veterán
-
tpotyka
tag
Helló, abban az esetben, ha Macrium Reflect próbaverzió volt használatban, és a kapott ráadás időtartammal is másfél hónap elteltével nyilván lejárt a használhatósága, s licenckulcsot nem most vásárolnék: megtartható-e a próbaverzió a feltelepítendő free változat mellett? Illetve van-e ezt kizáró tényező vagy ami miatt nem tanácsos így?
A free 8.0.7279 telepítő exe megvan a gépen, csak végül a próbaverzió lett beélesítve és mentésekre használva az újgép telepítős időszakában.
-
Taci
addikt
Nekem nem dobta fel többszöri "kérlelgetés" után sem, szóval letöltöttem a 22H2 nyelvének megfelelő (hogy az alkalmazásokat is meghagyja frissítésekor) 23H2 ISO-t a Microsofttól, Rufus legfrissebb verzió, pendrive, MBR, bepipáltam a szükséges opciókat, hogy a kompatibilitási ellenőrzéseket szedje ki belőle, aztán pendrive-ról indítottam a frissítést.
-
Cs1csó
titán
Szia, nem hiszem hogy ez jó. Tiszta telepítést csináltam (kvázi gyalultam a "C"-t, azaz egy 120GB-os SSD minden partícióját, mert minden adatom a "D" meghajtón van ami egy 1TB-os SSD) Sőt nem is variáltam még kvázi semmit.
Amit ki fogok próbálni - ha megint erőt gyűjtök a telepítéshez - hogy az UUP-dump-ról is letöltök egy telepítőt. -
sz.j
nagyúr
Elnézést azért, hogy a #13461 hsz-ban pontatlan voltam, mert váló igaz, hogy a linken található videó segítségével tudtam a meglévő win 11 v21H2-ről v22H2-re "frissíteni", de valójában a videóban látható megoldással a Windows 11 (22H2) telepítése lehetséges a nem kompatibilis Windows 10 gépekre, a meglévő fájlok és alkalmazások megtartásával. Link
-
sz.j
nagyúr
Ennek a videónak a segítségével ("Legújabb Windows 11 telepítése nem kompatibilis gépre a fájlok és alkalmazások megtartásával") sikerült 21H2-ről 22H2-re frissíteni a wint.
Egyszerű, gyors, egyszóval szuper!
-
Ettől tartottam én is.
Egyelőre a Macriumot használnám, amíg lehet, viszont pár hónap múlva, a jelenlegi kilencedik generációs inteles cuccaimat cserélném a legújabbra, ami ugye nem csak proci cserét, hanem alaplap, és DDR4 helyett, DDR5-ös RAM cserét is jelentene.
Mivel jó eséllyel, a mostani SSD-t bepattintva az új konfigba, a Win nem biztos, hogy elindulna, vagy működne normálisan, szóval kinéz egy fullos újratelepítés emiatt, lehet akkor használtam volna fel a licenszet, de akkor ez a lehetőség kilőve. -
Arról van esetleg infó, hogy a promós cuccot, záros határidőn belül telepíteni, és aktiválni kell, mert ha ez nem történik meg, utána ugrik a licensz kód? Azután, egy full, új Win telepítés után, ha ismét felrakná az ember ezt a progit, a kód vajon működni fog, vagy ez olyan, hogy egyszer telepíti az ember, és addig csak addig tudja használni, míg le nem törli, újbóli aktiválás kizárt?
Egyelőre ugyanis, addig használnám az ingyenes Macriumot, ameddig csak lehet. -
King Unique
titán
• Elkezdi automatikusan frissíteni a gépeket a legújabb Windows 11-re a Microsoft
• How to Update to Windows 11 22H2 on Unsupported Hardware
• Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardverenMár fel kellett volna ajánlani 21H2 verziónál a 22H2 funkciófrissítést a Windows Update-nek.
Ha nem történt meg, akkor nem támogatott hardverkonfigurációnál is adott a lehetőség manuálisan upgrade-elni, lásd a linkelt útmutatókat. -
martonl
senior tag
Nem tudható, hogy a későbbiekben mi lesz, eddig ez így történt.
Gugli.
Itt van egy eredmény
Ha kommentelhető leírást találsz, azért nézz bele a kommentekbe is. -
martonl
senior tag
-
King Unique
titán
-
cigam
titán
Szemantikán lovagolunk? Te írtad: "nem most hanem csak a későiekben fog az ingyenesség megszűnni"
Soha nem írtam, hogy az ingyenessége fog megszűnni, hanem azt, hogy az elérhetősége. A készítők oldaláról már nem elérhető, ezért is linkeltem egy külföldi programgyüjteményt. -
AtHoS
nagyúr
Természetesen lehet kérdezni
Viszont akkor a hiba az "Ön gépében" van, mert az említett helyen kiválasztva random színt és utána jóváhagyással bezárva az extra menürészt, szépen be is kerül az egyéni színek közé (előző berakott képeden felül egy negyed látszik az aljából) és automatikusan az is lesz az aktívan kiválasztott, plusz a gépház ablak kerete is már ezt a színt kapja meg.
Amúgy pedig le a kalappal, hogy ilyen idősen ennyire jól vágod a szgép kezelést. Környezetemben élők között nem ezt tapasztalom sajnos
-
-
-
-
-
Corleone33
senior tag
Ahogy én látom, valszeg ezt még a MS se meri meglépni hogy sokmillió felhasználót egy ilyen kikötéssel, a jelenlegi hardware shortage helyzet mellett kihajítson a Windows 11 kompatibilitás alól.
Amúgy redditen én azt olvastam hogy ez a "8.generációs proci alatt nem lesz támogatott a frissítés" még nem lett hivatalosan megerősítve
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Trollok komolyan
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óvodások homokozója
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest