Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Történelmi pillanat, a német ágon minden gép kihúzva!

-
KROK640
nagyúr
Na, ez is megvan
(A felirat a lényeg) méltó gépen elhelyezve
-
KROK640
nagyúr
-
BoB
veterán
Uhh

-
wollnerd
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
És ez nagyon rossz sztem. Megint játszom a játékot de nem sokat... Gyakorlatilag rage quit a vége minden alkalommal...

Mindig nehezebb elleneket kapok, lelövik a repülőimet és a csapat pedig elvérzik... Nagyobb arányban sikertelen a küldi és ez igazságtalan.
Egy pár éve is mondtam h válaszható nehézségi szintek kellenének a BR-en belül is, tudom h ennek is megvan a hátránya: profibb játékosok is kihasználnák ezt...
De én sose voltam profi, sőt újrakezdő kezdő vagyok és ezt kapom...
Ha a slotomban CSAK 1.7-es BR-jű repcsim (orosz bombázók) van, akkor tessék nagyrészben is akörüli 1.7-es repcsikkel rendelkező játékosokat sorolni ellennek, nem pedig fordítva...
-
KROK640
nagyúr
Jó ha vannak kisebb gépek a presetben akkor igen. De a legnagyobb gépedhez képest maximum +1.4-et adhat.
Tehát ha mondjuk 4.3-as a preseted, maximum 5.7-et kaphatsz. De ha van a 4.3-as presetedben mondjuk 3.0 vagy kisebb,. akkor persze az sajnos nem számit.(illetve igen de csak az első háromnál és ha kisebb az eltérés mint 1.0 br) -
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Hihetetlen milyen szivemből szóltál!
Ezekszerint nem csak nekem tűnt fel, hogy a bomberek szinte mindennek egy lövés, aminek nem annak esetleg kettő. Közben a javitási ktg az egekben van, és már nincs józan eszű aki bomberekkel jön ki.
Az összes bomber kb fölöslegessé vált Arcadeban!
A +1.0 az nálam is áll, de inkább +1.3-ra... Elegem van h egyfolytában felfelé kell játszanom :S
Egyetértek abban is, hogy látványosan a prémium userek felé húznak, ezért is van az, hogy ha most lejár a prémem akkor hagyom a francba a játékot amig nem lesz megint prémre lehetőségem. Tök fura volt, amikor prémet vettem kb 2 nap alatt megtanultam játszani. Azelőtt 3 év alatt kétszer volt 10+ killem egyszer 11 egyszer 12 ... utána még 16 is volt, meg pár naponta jut egy 10+ kill... vajon mi lesz amikor lejár a prémem?A szellemként átmenő vagy furán eső lövedékek (Csongi emlitette) nekem is feltűntek.
A bomberek meg azért zuhannak, hogy övéké legyen a pont, mert a játék a csapatmunka helyett a "my points!!!" magatartásra nevelt, igy a csapattársaid a legnagyobb ellenfeleid!
BTW, úgy vettem észre hogy hosszabb prémet sem érdemes venni, mert az első 10-15 napon váratlanul sokkal jobban játszottam mint valaha, mostanság már kezdek visszacsúszni, 2-3 napja már kifejezetten szivás az egész.
-
-
anytime
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Sziasztok,
sajnálattal, tényleg nagy sajnálattal olvastam el a kommenteket, "ismerlek" Benneteket még régről, nem ma kezdtétek, amit írtok annak egy jó része jelen volt már akkor, amikor még volt olyan gépem, amivel tudtam játszani.
Sajnálom, mert számomra ez volt a MOHAA; SE; TW és FM sorozatok mellett a "játék", amivel fél napokat is képes voltam játszani.
Tervezem, tervezgetem, hogy veszek egy XBOX-ot (régen volt) és azon már elérhető a WT. Ha lesz XBOX, nyilván kipróbálom. Tényleg, próbálta valaki már konzolon?
Francia, ne viccelj, még szép, hogy jól, sőt kurva jól toltad és sztem tolod is, ha az engine engedi. Játék előtt, közben, után mikor jöttem fórumozni és láttam az eredményeidet, egyszerűen értelmezhetetlenül jó eredményeket és kill-eket láttam Tőled és elképzelni sem tudtam, hogy miként rakod őket össze??? Aztán repültünk együtt és láttam, hogy úgy

Emlékszel, az amcsi A20 ha jól emlékszem, az első nagy kedvenced volt talán?

-
Francia91
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kugel-lel IS-4M-et öltem

-
Malibutomi
nagyúr
-
csongi
veterán
válasz
Francia91
üzenetére
És a lövedékek ballisztikájával is varázsoltak valamit.

Vagy jobbra-balra, vagy le-fel, valahogy elfordulnak a lövedékek.
Irdatlan randomra adja be lövéseket. A 20-as lőszerek lepattannak..stb.
A fényjelző nélküli lőszerekkel meg.... azt csinál a gazsi amit akar.
Földön az Olaszok most védettek. Egy fostos P40-et nem lehet szemből kilőni. A találati szimulátornál meg szinte bárhogy átlövöm.
A legnagyobb baromságok a Wilberek. Elképesztő mit kibírnak. És elképesztő milyen tűzerővel bírnak.
A GAzsi azt kommunikálta, hogy a becsapódások nagy száma miatt olyan erős.
Jah és a 76mm lövedék, 6* ugyan oda becsapódva nem számít annak?
A barom magyarázatuk is megér egy misét.
A vékony páncélon átszalad a lövedék.
Persze, csakhogy a robbanóanyaggal szerelt páncéltörő repesz nem igazán fog átszaladni.
Illetve nem létezik a belső nyomás, hőmérséklet, és hangahatás?Repülőknél a kedvencem, mikor kilövök egy gépet, az pörögve zuhan, és még a pörgés közepette lő.
Hát persze a motorom vagy a pilótám kiszedi.
Ugyan ez bomberek kettészakadása esetén is jelen van.
Földi célpontokra való lőszerrel tüzelek, és a lövészek minden irányból védettek?
A bombázókat a kísérő vadászok mentették meg, amíg nem volt kíséret, tulajdonképen kétpálcás célpontok voltak.Totális felesleges a bomberek jelenléte ezeken a pályákon. A bombázási bázisokat is kivehetik.
Egy picit is realisztikus lenne nem 20km távolságból indítanák az ellenfeleket.
Mire felérsz a bombázóhoz szinte tuti ledobják a csomagot, de haza már nem fog menni, mert kíséret nélkül leszedik.Elfogyott a motor, az a helyzet.
Ennyi változót nem tud rendesen kiszámolni. Nem leszek egyik percben jobb másikpercben totál béna.
Van hogy csatákon keresztül kilőhetem az adott típusú tankot egy lövéssel.
Aztán ugyan ott meglőve egyszer csak kevés lesz.15mm biliacél olasz szutykokról csak úgy pattogok.
A harcjárművek adatlapjain értéktelen információk tömkelege.
A gumikerekes járműveknek semmi közük a manőverezési, valós tulajdonságaihoz.
De a láncos eszközöknek is vajmi kevés.
Fordulás, fordulások sugara. gyorsulások, lassulások.
A járművek modifikációs fejlesztését meg úgy ahogy van kukába lehet dobni. Konkrétan tömény szopatás és nem a kihívást vagy élvezetet szolgáló opció. -
Francia91
veterán
válasz
anytime
üzenetére
3 évvel ezelőtt még egy jól játszható játék volt, de az userek értelmi szintje az elviselhetőnél sokkal jobban felhígult, már percek után egyedül szopok a másik csapat ellen, mert az enyém 3-4 perc alatt megöleti magát mindenféle hülyeséggel.
Szerettem repülni, bombázókkal is jó meccseket lehetett menni, most meg annyira lenerfelték azokat, hogy ingyen kill vagy az ellenfélnek, persze a javításukat meg felcseszték a csillagos egekbe (B-29 - 50k javítás...)
Ahelyett, hogy javítanák a játékban lévő temérdek hibát, csak tolják talicskaszámra az új járműveket befele, mintha ettől lenne jobb a játék... De az hogy a lőszerem szellemként átmegy a másikon, vagy csak addig van 800-as ping és ugráló tank, amíg a másik tankra húzom rá a célkeresztemet, és miután ebből adódóan engem basztak ki, visszaáll a ping 60-ra, az nem probléma. De gondolom aki odaadja a vagyonát a Gaijin-nak, annak nincs ilyen problémája. A prémiumos YouTuber-ek a gameplayeken mindig -1.0-ban tankoznak és repülnek.... Én 2 éve nem kaptam egy kib*szott downtiert, kizárólag +1.0, hogy sok esélyem legyen...
Megszerzek egy járművet, full stockosan fullos +1.0-val nagyobb járművek ellen megyek be szopni, esélyem sincs fejleszteni
A tankos résznél (is) a kronológiába magasról bele van szarva, a Tiger II-es mindenféle hidegháborús fostalicska ellen megy, amik csak 30 évvel a II. VH után voltak... Nulla eséllyel megyek be adni az ellenfélnek az ingyen killeket, mert olyan vagyok a Tiger II-essel, mintha BT-5-össel rohangálnék
Repülős résznél a B-17-es és B-29-es mikor találkozott R2Y2-essel? Mert ott meg az van, hogy bespawnolsz bomber spawnról, és 1 perc után a szintén bomber spawnról induló R2Y2-es leszed egy sorozattal a 30 mm-es ágyúival.
Yak-okról a mai napig szikrázok, egy tár gyújtó lőszert is kaphat, füstölve hazarepülRepültünk együtt sok meccsen, láttad, hogy nem játszottam annyira szarul. Mostmeg a lövészeimet szedik ki a legelső találattól egy attacker vagy bombázó gépből, hogy 0 esélyem legyen védekezni, pedig a lövészekkel való védekezés volt az egyik erősségem.
Tovább nem sorolom, a lényeg az, hogy a tengernyi új szar helyett az évek óta meglévő hibákat kéne javítani, és nem ennyire látványosan elhúzni a prémium felhasználók felé, hogy csak Őket ne szopassuk, a többi orrba-szájba...
-
pc360
addikt
válasz
anytime
üzenetére
Nincs benne normális játékmód, ilyen egyszerű a téma. Nincs az, hogy a két csapat összeválogatja a gépfajtákat a meccs kezdetekor egymás ellen, hanem összedobja a legváltozatosabb és legidiótább team-eket még akkor is, ha az egyik oldal háromnegyede bomber, vagy épp attacker. Ha jó az összetétel, akkor az idióta bomberek úgyis rush-olnak, nem várják meg a védelmet, úgyhogy no comment. A jet-eket meg összeereszti a propelleresekkel, úgyhogy semmi értelme az egésznek. Random katyvasz, és még jele sincs, hogy ez ellen tenni akarnának.
-
anytime
őstag
válasz
Francia91
üzenetére
Szia,
sajnálom, hogy így döntöttél, mint az egyik legrégebbi "nagy Öreg", anno Veled meg ha jól emlékszem az itteni nick-re, R4G-vel volt a legjobb együtt játszani ....

Nekem már régen nincs meg a játékhoz szükséges vas, ami a játékhoz kellene, pedig szívesen játszanék, de amit olvasok Tőletek, az eléggé elszomorító ....
-
Francia91
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Konkrétan az, hogy akár repülök, akár tankozok, a csapatomat 3-4 perc alatt ledarálják, én meg szopjak egyedül egy komplett csapat ellen. És ez 20-ból 19 meccsen így van...
Arról nem beszélve, hogy minden meccsem +1.0-ban zajlik, stock géppel is, kvázi bejöttem adni az ingyen killt az ellenséges csapatnak
Aztán még vannak olyan furcsa dolgok, hogy mikor becélzok egy tankot, felmegy a ping 800-ra, mikor pedig az a tank kib@szott engem, visszaáll 60-ra a ping... Felettébb érdekes tud lenni....
Másik történet szintén ugyanez, ahogy ki lettem lőve, egyből helyreállt a ping 60-asra, és nem volt bug...
És akkor mesélje be nekem bárki is, hogy ezeke puszta véletlenek...Csodálatos

-
csongi
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ironia volt a redzemrol
. -
KROK640
nagyúr
Újabb 11 killes lecsapás :

-
csongi
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Várjál még picit

Pár hónap és meg lesz a rendbe állítása ott is. -
Malibutomi
nagyúr
Hat gyerekek air RB meg a leggagyibb stock jettel is jobb mint a propokkal ahol 99% csak easymode nemetek nyerhetnek.
Ez sem szazas, de legalabb majdnem egyenlo az esely. -
BoB
veterán
T-80B fullos kifejlesztéséhez 301 csata kellett prémium fiókkal, talizmán nélkül.
-
pc360
addikt
RX 470-nel movie szinten
játszomjátszottam, ráadásul 1-2 beállítást ahhoz képest is feljebb toltam. Egyszer se esik be 60 FPS alá, de jellemzően inkább 100-120 körül van.csongi: "beta verzios" Heh? Én se vagyok már a legnagyobb rajongója, de azért ennyi izét összehordani mindig a játékról az érdekes. Szép lassan kikopik nálam, meguntam. Neked is javaslom ezek alapján, és akkor gond egy szál se.
-
Francia91
veterán
Nekem Quadro 3000M és i7 2720QM van, nem mai hardver, ezért nem is tudom fullosra állítani játszható FPS mellett. De kipróbáltam egy Replay-ből való képernyőmentés erejéig
Bár most a Quadro 3000M cserélve lesz egy K4000M-reEz a jelenlegi hardverem. De nekem csak másodsorban kell a WT-re, elsősorban CAD/CAM és CNC feladatokra, 3D modellezésre van. Még mielőtt vki megkérdezi, hogy miért nem asztali, a CNC gépekre kötögetem rá a laptopot elég sokrétű feladatok miatt, valamint bármikor megeshet, hogy random módosítani kell a 3D modellt, helyben a CNC mellett, vagy a megírt CNC programot
-
csongi
veterán
Az egesz jelenlegi helyzeten nem csodalkozom, ha igaz a wikipedia ironyama, ami szerint beta verzios a jatek. Ebbol az aspektusbol megkozelitve, barmilyen jeleggu elvaras vagy szamonkeres nem lehet.
Minde a gazsinnal hagyott penz, tamogatoi hozzajarulasnak minosul szerintem.
-
pc360
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Régi a motor, amivel nem sok mindent kezdenek, csak pimpelgetik néha itt-ott. De nem is lehetne, hiszen hihetetlen nagy befektetés új motort írni. Az mondhatni új játékot jelentene. Nálam egyébként teljesen jól fut max grafikán, pedig csak a videokártyám 2 éves, a többi alkatrész a 6. évét járja. Van azért rosszabb.

-
csongi
veterán
Életembe nem láttam ilyen szarul optimalizált grafikát

A beállítás megy egy vicc
Van amit csak a kliensbe lehet. Az API állítása a hányás kategória,,,,,stb-Az elavult VGA baromságaikkal együtt és eltűnő textúrákkal, meg a késett megjelenésekkel együtt.
Egy szűrő állításhoz újra kell indítgatni a játékot.
Elavult grafikai motor, mint a COD motorja, csak tákolva van.
Mikor bekapcsolod az elvúult VGA opciót eltűnnek a tereptárgyak meg ilyenek, de a vissza játszásnál minden a helyén van
és állapítsd meg a kilkamból, hogy reális vagy sem.
Ezért is van rengeteg csaló, mert a csalás megállapítása is iszonyat nehéz.
Egyes képeket kifotüzni egy shopozni rajta és persze kész is a marketing anyag.
Ha meg fullra felteszed a grafot, akkor véged. Olyan mint a COD2 volt anno.
Bele van kódolva a legális csalás. -
BoB
veterán

A felső kép igazi, az alsó a War Thunderben készült. Szerintem elég jó a játék grafikája, mondom ezt úgy hogy ezzel kezdtem (F29 retaliator 1990):

-
Francia91
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
Hat en nem ugy jatszom hogy mindenbol csak azzal ami a legjobb.
Majdnem minden nemzetem fullos tankokbol, repcsikkel is utol kell ernem oket. -
KROK640
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hogy nem ezt a vonalat érdemes fejleszteni

-
KROK640
nagyúr
No, azért ez az 5.7-es nácis game igencsak jó volt Iglának is meg nekem is :

Nekem 12 kill, Iglának 9, és még megy a meccs, bár én már lehet nem hozok ki backupot.
természetesen nagyon bőven best squad is vagyunk
-
BoB
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hogy még nincs kifejlesztve?
Nekem is van ilyen pár darab
-
KROK640
nagyúr
Na, az utolsó task tiszteletére az eventben lehoztam mind az 5 pontot :

-
KROK640
nagyúr
válasz
wollnerd
üzenetére
Sajnos ebben igazad van. Nem véletlenül mondjuk azt a haverokkal, hogy nem akarunk újabb patcheket (csak egyre több a hiba meg a nerf a játékban -- amit arcadeban a bomberekkel csináltak, az nevetséges) meg kérjük vissza azt a játékot amivel elkezdtünk játszani.
Már külön rettegek, hogy jön majd az 1.87, és akkor vajon miket sikerül még elrontani a játékban?Azt mér nem is mondom h az eventes C fókát (FW190C) hogy sikerült elbacni, mert számomra a hihetetlenség határát súrolja ...
-
pc360
addikt
válasz
wollnerd
üzenetére
Anno én is FPS-ekkel kezdtem, évekig műveltem a Q3 Arena-t. Mára maradt az EVE Online, meg elcsépelgetek még Heroes of the Storm-ban, de azt meg az vágja haza, hogy tele van balfasszal a játék. Nagyon más nincs. Az action RPG a HotS után rohadt unalmas (Diablo, Grim Dawn és társai), így nem nagyon maradt játszható játék valóban.
-
wollnerd
aktív tag
Én is nagyon sokáig játszottam a játékot (AB) mindennap is, akár 1.5 teljes éven át, leginkább low tier repcsikkel is, egészen addig amíg nem jött az olasz és francia ág. (inkább a francia ág megjötte óta hagytam abba igazán a teljes folyamatosságot)
Mostanában már én se játszom ezt. Amióta a francia repcsik megjöttek, gyakorlatilag felbomlott az K/D arány egyensúlyom... Semmi mást nem csinálnak, csak nerfelnek...
Régen számomra is sokkal jobb játék volt mint most.
Gyakorlatilag sajnos elég sok játékról tudom ezt mondani. Pl. régen még a COD-ok (MWII/III, BO2) is jobbak voltak...
Manapság már nem is játszom egyáltalán az FPS játékokat, pedig sok-sok évvel ezelőtt a Couter Strike:Source-ben félprofi játékosnak számítottam, aztán jöttek a COD-ok...
Mára már teljesen kikoptam.
-
pc360
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Nem játszom ezt a fost már hónapok óta. És nem az RB-re gondolok, hanem magára a játékra. Nincs új játékmód, nincs értelme a matchmakingnek stb. Ahogy írtam is: nem fejlődik sehova. Egyszerűen nem tudok annyira unatkozni, hogy elindítsak egy meccset. A direkte AB-ban önszopatáshoz pedig respekt, ha valaki azt képes művelni hosszútávon.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Köszi, amúgy szerintem is teljesen igazad van.
RB-zgettem is, de mivel nem akarok sok rosszat irni most inkább nem irok, az ottani dolgokról. Talán majd máskor. -
Találtgyerek
veterán
Leginkább azt nem értem,hogy miért kell ezen mindig vitatkozni.
Örüljünk inkább neki,hogy vannak jó játékélményei. Mindegy,hogy arcade,realistic vagy simulator.
Az a lényeg, hogy tetszik neki,játszik vele és boldog.
Engem nem zavarnak az arcados posztjai.
-
Malibutomi
nagyúr
En elvagyok arcadban, de tenyleg nem ertem hogy lehet hosszutavon elviselni, mikor 2 km-el alattam levo gep gondol egyet es hopp alulrol szetlo, mert 2km-t emelkedik 3 masodperc alatt
Vagy 750km/h-val diveban elmegyek valaki mellett, o megfordul es jon utanam....en zuhanasbol, o meg fordulas utan, es nem marad le.Ezek annyira idiota dolgok, hogy mindig elmegy tole a kedvem. Pedig fejleszteni gyorsabban lehet ott, de az ilyenektol hanyok.
-
KROK640
nagyúr
10Tonna bomba? nem ügy, főleg amikor viszont szerencsém van, és sok a felhő a pályán, és egy meccs alatt megvan a 16Tonna
feketeszénbomba. Nem mellesleg érdemes megnézni, hogy több mint háromszor annyi pontom van mint a másodiknak
és a kasszába is szépen hozott :

-
KROK640
nagyúr
Végül ma igy hoztam le az eventet : kellett a kötvény feladatomhoz még 12 kill az eventhez 14...
Na mondom jó, akkor csináljunk 14 kill-t. Elmentem egyet repülni, és elsőre meglett pont 14 kill
(ezzel a 11 kill egy meccs alatt is megvan, megint 4 pontot teljesitettem a 3 helyett) 

-
pc360
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Parttalan, mert láthatóan fingod sincs a témakörhöz. Egyből belekötöttél ebbe az SSD-s dologba is alaptalanul, mivel feltűnően nincsenek érveid semmi ellen, vagy mellett. Anélkül kár vitatkoznod, mert úgy nem kerekedsz felül a kétbites usereken. Semmiféle erőltetésről nincs szó, így is évekkel tovább húzták a dolgot. úgyhogy le is szállhatsz a degonosz-az-MS vonatról. Tudom, hogy divatos, de ezzel a toolkit-tel, amit a legutóbbi hsz-edben is előadtál, kb. egy kisgyerek száll csatába a másik ellen. Csűröd-csavarod a másik ember szavait, ahelyett, hogy tapasztalatokat fogalmaznál meg, ahogy én tettem. Jahogy nincsenek! Úgy nehéz ám.
-
KROK640
nagyúr
"Megfigyelhető, hogy minden második verzió sikerül jól. A köztes mondhatni a tesztverzió. 98 > Me > 2003/XP > Vista > 7 > 8 > 10"
Ebben igazad van, ezt én is megfigyeltem.
Ebből gondoltam is, hogy a Win9 majd jó lesz .De sajnos átugrották a jó verziót, mert egyből 10 jött. (amit marketing szempontból sem értek, miért nem one már mondjuk akkor? vagy csak simán Windows?)A többire azt mondom parttalan vita lűátom már. Sajnos előbb utóbb úgyis át kell majd térni Win10-re mert mindent elfognak követni, hogy rá legyen kényszeritve az ember, aztán meg majd úgyis bevezetik a fizetős frissitéseket/működést, elvégre egy oprendszernyi árból ne várjon senki élethosszig tartó update-t meg supportot.
-
pc360
addikt
válasz
PAtr0n
üzenetére
A belassulás nem volt jellemző már a 7-re (az is csak a heavy tesztelés miatt jött elő nálam), a 10-en pedig mondhatni megszűnt.
Nem fájdalmas egyáltalán a 10-re átállás, vannak hozzá segédprogik, amik segítenek az apróságok beállításában. Az automata, update-en keresztüli driverezés eléggé megkönnyíti a telepítést. Egyedül a VGA-hoz érdemes manuálisan felpakolni a meghajtóprogramot és ennyi, negyede annyi idő alatt megvan, mint a 7 felvackolása.
Megfigyelhető, hogy minden második verzió sikerül jól. A köztes mondhatni a tesztverzió. 98 > Me > 2003/XP > Vista > 7 > 8 > 10
-
PAtr0n
addikt
Mondasz sok igazságot, meg elnézve a vitát KROK640-el, értelek én, úgyis az lesz amit írsz, előbb-utóbb mindenki átáll 10-re, és csak nosztalgiázni fogunk a 7-esről. Ezt tettük a XP-vel is, nem szívesen engedtük el, de akkoriban a Vista szerű élmény nagyon átjött mindenkinek, kikövezte az utat a 7-nek, ami tényleg az első nagyon kiforrott rendszere lett az MS-nek. Ezért is volt nagyon durván visszatetsző amit a 8-asnál műveltek, nem sokan hitték, hogy még van visszaút, de a 10-esnél bebizonyítoták, hogy van még remény, de pár dolgot bizony le kell nyelni a fejlődésnek nevezett úton. Az Office-t csak megemlítettem, mert szégyen mit művelt vele az MS.
A 7-essel kapcsolatban érekes amit írsz, az összeomlásokról, számomra az első Win amit nem kellett évente újratelepíteni, és amikor kijött az RC, az volt a gépemen addig, amíg le nem lőtte az MS, utána jött a rendes release amit csak azért telepítettem újra egyszer, mert új gépet pakoltam össze, azóta ez van fent, immáron 6.-ik éve. Ez idő alatt 2x hozta magát vissza a halálból az automatikus javítás, és az XP-vel ellentétben itt tényleg működött a javítás. Belassulást én igazából nem érzek, pedig egy 60Gb-os SSD-n szűkölködök (bocs KROK640, de nekem is elég volt eddig ennyi hely
)Egy kicsit eldilemmáztam, mert lassan kap a gép egy 250Gb-s SSD-t, hogy mi is menjen fel köv oprendszernek, és bizony elszomorít, hogy jövőre lelövik a 7-es támogatását. Valószínű beállok a sorba, és kénytelen leszek megszokni

Részemről ennyi az OFF, ha már a játékhoz nem tudok hozzászólni érdemben, már hónapok óta nem idegesítem magam vele. De ahogy olvasom sokszor, jobb is.
-
pc360
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Ez nem az én gépemről készült. Amúgy mindenre elég: 3 nagy játék felfér, plusz szerkesztőprogramok. Mégis minek ebbe belekötni? Kit érdekel, hogy neked mi volt az előző évszázadban? Nekem 4 tera van a gépemben, de ez a téma semmiben nem kapcsolódik még az off részhez sem. 35-60 GB-on elfér a rendszer, ez a lényeg. A többi a felhasználó szokásaitól függ.
Ha az sem tudod, hogy mit jelent a kifejezés, akkor most hagyjuk abba. Előbb tájékozódj, mielőtt hülyeségeket beszélsz!
A nem frissített rendszerek pedig valóban veszélyesek, az XP-vel pl. ma már 2 métert se mész el a neten anélkül, hogy össze ne szedj valamit. A 7-et pedig már így is sokáig húzták (tovább az eredetileg betervezett életciklusánál), teljesen természetes tehát, hogy kihúzzák egy idő után a dugót az elavult rendszereknél, hogy csak egyfélére tudjanak koncentrálni. Hiányolja bárki az XP-t? Nem. Fogja bárki hiányolni a 7-et pár év múlva? Nem.
Nem kell összeesküvéselméletekkel bombázni a dolgot, a Win 10-zel egy teljesen új modellre álltak át. Nem lesz Win 11, meg 12, marad a 10, csak az fejlődik tovább. Buildről buildre egy helyre gyúrják pl. a beállításokat, és cserélgetik le a régi win-ekből bennragadt komponenseket. Folyamatosan alakul, és bár az update-ek nincsenek jól kitesztelve, az irány attól még jó. És a lényeg, hogy tényleg sokkal kellemesebb használni. Azzal senki semmit sem nyer, ha a régi rendszereiket még évtizedekig fenntartják, ezzel is szétszabdalva még az MS-en belül is a felhasználókat.
-
KROK640
nagyúr
Te jó ég!
Van összesen 120GB SSD a gépedben és annyi? Mire tudod igy használni azt a gépet?
Nekem már 2003ban 2×80GB HDD-m volt, a 120-as HDD pedig következő évben követte. Mondjuk ez a 120GB még elmenne úgy 2007-8ban, na de ma? O_o
Csak az SSD-m 500GB-os...Megnéztem a képeket, hát a külső az semmit sem fejlődött az elmúlt évek során azt látom, még mindig a Win95-öt idézi számomra, ami a Win7 aero után elég nagy visszalépés.
A "rolling release" egy remek kifejezés arra, hogy miért egy félkész vackot használsz már évek óta. A legjobb az lesz amikor majd kitalálják, hogy havi dijas legyen (és az lesz, mert azt ne hidd, hogy 1 oprendszer áráért életed végéig free supportot kapsz majd!), és ha nem fizetsz akkor távolról megállitják a rendszered, vagy csak nem kapsz frissitést a félkész szarodhoz tovább.
Eleve sokat elmond a dolog sikeréről az, hogy az MS csak úgy tudja a 10-re terelni a usereket, hogy olyan húzásokat csinál minthogy nem adja ki a DX12-t csak Win10-re, vagy hogy a hiresen jól sikerült 7-es alól kiveszi a támogatást. Ugyanezekkel a módszerekkel irtotta anno az XP-t is, és folyt minden csapból, hogy huhhha de veszélyesek már ezek a rendszerek! Gondold el, nekik anyagi érdekük, hogy időről időre válts. -
pc360
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Használtad már 2 hétnél tovább a Win 10-et? Ha nem, akkor nincs több kérdésem. Mivel ezzel foglalkozom, így lehetséges, hogy kicsit nagyobb rálátásom van a dologra. Elég sok gépet 10-eztem már fel, és eddig egyszer se volt rájuk panasz.
Az állandó update-nek nem kell semmit sugallnia neked, mivel az a természetes. Úgy, ahogy a böngészőknél, a Linuxoknál (itt sok esetén akár naponra kapod az update-eket), és minden online jelen lévő programnál. A Win 10-nél havi bontásban érkeznek a biztonsági frissítések, ugyanúgy, ahogy az Android rendszerre is (legalábbis a normálisabb márkáknál és típusoknál). Mindezt 3-5 perc letolnia újraindítással együtt, és ugyanennyi a lemezkarbantartó, ha épp lefuttatod. Ez a normális, és ettől biztonságos az operációs rendszer. Írtam, hogy rolling release-ről van szó, tehát nincs végleges verziója, mivel ez egy folyamatosan fejlődő szoftver. Ha ezt a részét nem vágod, akkor megintcsak nincs miről beszélni.
Szögletesebb, és kompaktabb minden, persze, az átlátszóság eltűnt az ablakok széléről, de az csak a helyet foglalta. Ne hasonlítsuk a Win 8-hoz, azt én is utáltam, a Win 10-nek sokkal több köze van a Win 7-hez, éppen csak felületi röccenések és glitch-ek nélkül. A Win 10-et sokkal smooth-abb használni. Az, hogy mi tetszik, az releváns, eleinte én is utáltam a 10-et, de most már a 7-re rá se tudok nézni. Valójában rohadt nagyot lépett előre, főleg ezzel a sötét témával, és a jól berendezhető Start menüvel. Meg hát tényleg használat közben kap rá az ember, nem a próbatelepítések során.
-
KROK640
nagyúr
De hogy valami ontopic is legyen : megint hamar lehoztam az eventet, két körből megvolt a 10Tonna, aztán további 4-5 meccs kellett a 35 killhez és közben a 6 assist is összejött. Sőt, egyszer majdnem a 11 kill is, a 10 és a 11ik killem között ért véget a meccs.
-
KROK640
nagyúr
Teljesen egyetértek veled!
PC360, de hihetetlen számomra, hogy valaki hogy nézheti ennyire eltérően a világot! A Win10-től csak a Win8 ami ocsmányabb rendszer, (volt olyan, hogy nem fizetett túlórában bent maradtam a munkahelyemen mert a Win8-at lecseréltem Win7re). Ami a letisztult külsőt illeti pl ha arra gondolsz letisztult alatt, hogy a win95-öt idézi a látványvilága akkor nekem inkább ne legyen "letisztult". A Win7 aero fényévekkel szebb.
Az állandó update meg nekem nem egy jól megirt és támogatott rendszert sugall, hanem azt, hogy használok valami vackot amit állandóan tákolni kell frissités cimmel, és persze reszkethetek, hogy mikor jut eszébe leállás vagy épp indulás előtt ezzel szöszmötölni. A HDD tartalmát elvarázsoló frisstésekről és egyebekről már ne is beszéljünk.
Én maradok Win7 párti ameddig csak lehet! -
Mr.Csizmás
titán
lyezus retro topic lettünk?

-
pc360
addikt
válasz
Francia91
üzenetére
Oké, de ha neked szoftveres gondod van, az nem tudom, hogyan kapcsolódik a témához. Azt csinálsz, amit akarsz, de a többiek és a környezeted érdekében 1 év múlva remélhetőleg azon a rendszeren már nem netezel. De előre tudom, hogy egy rakás tudatlan csakazért se fogja lecserélni a rendszerét, és sok évig vírustanyaként funkcionálnak majd, mint ahogy az XP-nél is eljátszották.
-
pc360
addikt
válasz
Francia91
üzenetére
És ez mikor volt? Merthogy személy szerint gyűlöltem megjelenéskor, 2 évig vissza se néztem rá, de azóta sokat változott. A szoftverek és a driverek is alakultak, a megjelenést követő 2 évben volt csak az a fajta káosz, amire te gondolsz. Egyébként pedig tudjuk jól, hogy hardware-függő is a dolog. Egy modern rendszeren (értsd, nem egy 8 évesen...) biztos, hogy gyorsabb és jobb a 10-es. Áttérni pedig mindenki kénytelen egy év múlva, úgyhogy ideje megbarátkozni a dologgal.
-
Francia91
veterán
A DELL Precision M6600-asomon használtam egy ideig Win10-est, de nem volt jobb, mint a 7-es. Ráadásul 7-esen sok program, ami nekem kell (CNC, EdgeCAM, AutoCAD, Citroen szervizprogram) tök stabilan működik, 10-esen ki-ki fagyogatott rendszeresen
Ezzel a hardverrel meg nem volt érdemi eltérés a 10-es javára
-
pc360
addikt
válasz
PAtr0n
üzenetére
Jó, csak az írásod alapján nehogy az alakuljon ki egyesekben, akik még nem használják a 10-est, hogy az egy nagyobb erőforrásigényű, instabil valami, mert ez nem igaz. Az, hogy az Office-nak nem vált előnyére a változás, az egy teljesen független téma. A Win 10 sokkal komolyabb helyzetekből képes magát összekaparni, mint a 7, és ha nem csúszik be malőr, "tartósabb" is a rendszer. Mindennemű lassulás nélkül évekig ugyanazon a színvonalon elüzemel.
Hacsak egy-egy nagy update nem borítja meg, ami tagadhatatlanul előfordul sok gépen (érdekes módon az általam telepítetteken még soha, bár gyaníthatóan hardware-függő is a dolog), akkor a szoftverek frissítésén és a lemezkarbantartó néhai futtatásán kívül karbantartásmentes a szisztéma, ami a 7-ről nem volt igazán elmondható. Ott rendszerint másfél év volt a tűrés a tapasztalataimból kiindulva. Elég sok szoftvert szoktam tesztelni, és nálam nem bírt ki pár hónapnál többet, míg a 10-esem röhögve fut évekig is, és az eddigi újratelepítéseim is egyéb okokból történtek.
Szerintem (is) a 7 az MS első jó operációs rendszere egészen konkrétan (Mac-en nőttem fel), de bőven volt hova fejlődni, és ezt meg is tették. A Win 10-nél már nem érezni azt az előnyt, hogy ha faragsz a rendszerből, és kiheréled már telepítés előtt, akkor egy gyorsabb valamit kapsz, mert egyszerűen nincs ilyenekre szükség. A felülete meg üdítő, jó visszatérni hozzá. Sokáig hiányzott a Win 7 átlátszó ablakkeretezése, de mára vissza se tudok rá nézni, borzasztóan baltával faragott érzés azt használni a 10-es után.
-
PAtr0n
addikt
Személyes véleményem, hogy a Win7-nél jobb Win nem jött ki, a 8-nál kezdődött a hanyatlás, ami a felesleges innovációkat és újításokat illeti. Lásd csempe erőltetés, start menü elhagyás, amiből ugyan visszatáncolt a Microsoft, de hülyék lettek volna nem behódolni a feldühödött felhasználóknak.
Win 10 érdekes egy jószág, nem mondanám rossznak, a 8 után felüdülés, de szintén "újítottak" benne egy rakás dolgot, amit nem kelett volna, és ami mondjuk nálad letisztultságot jelent, az másnál nem feltétlenül igaz.Számomra az MS Win csúcsa a 7 volt, most ne arról beszéljünk, hogy mennyire driverezhető, meg mennyire "önálló" rendszer a 10, nyilván előrelépett, de sok embernek, köztük nekem is, bőven maradhatna még 20 évig a 7-es.
Az erőltetett fejlődés legjobb példája az MS-nél, a rosszabbnál rosszabb és átláthatatlanabb Office csomagok, bent a cégnél napi szinten püföljük az Excell-t, anno a 2007-re mondtuk azt, hogy mennyire egy fos lett, most már a 2013 után visszasírjuk. Instabil, zabálja a hardvert, és logikátlan a menürendszer, mi hol van, stb, egyszerűen nem tudom megszokni.
Anno amikor a cég áttált egyszer 2000-ről XP-re majd onnan 7-re, nem volt ennyi negatív visszahang, mint most 7-ről 10-re.Értem én hogy fejlődés, de én úgy érzem érdemi fejlődés csak a 7-esig volt, azóta csak erőltet az MS sokmindent, tök feleslegesen, ha van is felejsztés azt az átlag user észre sem veszi.
No offense, csak egyéni vélemény
-
pc360
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Butaságokat nem kéne azért beszélni! Mindenben jobb és gyorsabb mára a 10-es, mellesleg röccenésmentesebb és letisztultabb felülete van, instant a Win Update működése, és sokkal jobb a driverezhetősége. A 7-ről egy éven belül lejár a támogatás, így frissítések se jönnek már hozzá, azaz kuka. A szoftvereket és játékokat is elsősorban Win 10-re tesztelik.
Az, hogy esetleg te évekkel ezelőtt egyszer próbáltad és nem tetszett, az nem mérvadó. Körülbelül olyan a Win 10-hez képest a Win 7, mint a 7-hez képest az XP. Egyszerűen egy trutymó, amihez semmi esetre sem térnék vissza. Ez rolling release, azaz folyamatosan fejlődik, nem pedig egyetlen állapotot peccselgetnek, mint ami a 10-es előtti rendszereknél bevett szokás volt.
-
Teebee89426
újonc
Elhúzódó összecsapás az csak sim módban van? Vannak yt videók rb ec-k vagy azok eventek?
-
pc360
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Akkor így:
1. kimásolod a
content,levels,reséssoundmappákat (21+ GB)
2. uninstallálod a játékot
3. installálod az új helyre (a Steam esetén szerintem ugyanez)
4. a WT kliensben beállítod, hogy full játékot töltsön
5. még töltögetés közben lelövöd a WT klienst
6. bemásolod a kimentett mappákat (felülírással)
7. WT kliens ismét indít, frissítés megvár, örülMivel bittorrent alapú, szépen behasheli a meglévő fájlokat, és azokat már nem fogja újra letölteni. Ne felejtsd el kiexportálni a billentyű beállításaid, és esetleg lőni pár képet az egyéb opcióidról a játékban! Utána mehet a kliensben ez a beállítás.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Természetesen a WIN10 már eleve az SSD-re került , aztán ment fel rá az összes többi cucc. A Steam mappa másik meghajtón volt, pont azért, ha a WIN lehal, ne kelljen mindig újraszednem mindent...
Így most egyszerű dolgom volt, mert a WIN telepítés után feltettem a steam-et, aztán megadtam a elérési útnak a régi mappáját a HDD-n, a kliens leellenőrizte a fájlokat és minden ment a maga útján.
Ez eddig döfi. Aztán a játékok közül párat át akartam mozgatni az SSD partíciójára, ebből az Arma3, meg a DCS world sikerült is, de a WT-ben nem találtam ilyen opciót sajnos.
-
pc360
addikt
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Ha most kaptál SSD-t, akkor eleve a rendszert is át kellene előbb arra húzni, vagy arra újratelepíteni. Annak semmi értelme nincs, hogy a játék már SSD-ről fut, de a rendszer nem.
Amúgy megoldható egy kis trükközéssel, ha kimented a játék mappát, uninstallálod, majd az újabb telepítés közben a letöltést megszakítod, bemásolod a régi játékmappát, majd megint elindítod a klienst. De mondom, semmi értelme az egésznek addig, amíg nem az SSD-ről fut a friss Win 10.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Hali!
Steam alól van telepítve a WT-m, egyenlőre HDD-n. Most kaptam egy SSD-t, gondoltam átteszem rá a játékot. Más game esetében a steamben működik a telepítési mappa áthelyezése, de itt a WT esetében nem találom a megoldást.
Tudtok valamit javasolni, azon kívül, hogy töltsem le újra? :-)
-
KROK640
nagyúr
Do 217-el 11Tonna, nesze neked Event és 10T feladat.

Arado 234C3 in action :

4,4T kidobva, utána még egy kill is beesett :

Új hozzászólás Aktív témák
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(A felirat a lényeg) méltó gépen elhelyezve

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)