Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pc360

addikt

válasz PAtr0n #12813 üzenetére

Jó, csak az írásod alapján nehogy az alakuljon ki egyesekben, akik még nem használják a 10-est, hogy az egy nagyobb erőforrásigényű, instabil valami, mert ez nem igaz. Az, hogy az Office-nak nem vált előnyére a változás, az egy teljesen független téma. A Win 10 sokkal komolyabb helyzetekből képes magát összekaparni, mint a 7, és ha nem csúszik be malőr, "tartósabb" is a rendszer. Mindennemű lassulás nélkül évekig ugyanazon a színvonalon elüzemel.

Hacsak egy-egy nagy update nem borítja meg, ami tagadhatatlanul előfordul sok gépen (érdekes módon az általam telepítetteken még soha, bár gyaníthatóan hardware-függő is a dolog), akkor a szoftverek frissítésén és a lemezkarbantartó néhai futtatásán kívül karbantartásmentes a szisztéma, ami a 7-ről nem volt igazán elmondható. Ott rendszerint másfél év volt a tűrés a tapasztalataimból kiindulva. Elég sok szoftvert szoktam tesztelni, és nálam nem bírt ki pár hónapnál többet, míg a 10-esem röhögve fut évekig is, és az eddigi újratelepítéseim is egyéb okokból történtek.

Szerintem (is) a 7 az MS első jó operációs rendszere egészen konkrétan (Mac-en nőttem fel), de bőven volt hova fejlődni, és ezt meg is tették. A Win 10-nél már nem érezni azt az előnyt, hogy ha faragsz a rendszerből, és kiheréled már telepítés előtt, akkor egy gyorsabb valamit kapsz, mert egyszerűen nincs ilyenekre szükség. A felülete meg üdítő, jó visszatérni hozzá. Sokáig hiányzott a Win 7 átlátszó ablakkeretezése, de mára vissza se tudok rá nézni, borzasztóan baltával faragott érzés azt használni a 10-es után.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Új hozzászólás Aktív témák