- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ksix
tag
válasz
#08205312 #27820 üzenetére
Ha egy határozott időre szóló szerződés nem tartalmazza, hogy melyek a felmondásának a feltételei, akkor az nem mondható fel egyoldalúan! Különben mi értelme lenne adott időszakra szerződéseket kötni, ha az az időszak nem kötelez, mert azt az egyik fél csak úgy szabadon változtathatná, vagy azt mondhatná, hogy bocsi, közben meggondoltam magam? De idézem a PTK-t:
"6:213. § Megszüntetés egyoldalú jognyilatkozattal
(1) Aki jogszabálynál vagy a szerződésnél fogva felmondásra vagy elállásra jogosult, a másik félhez intézett jognyilatkozattal szüntetheti meg a szerződést. …"
Jogszabály nem vonatkozik erre, a szerződésben pedig nincs benne a felmondás lehetősége.
"(2) Ha a felek az elállás jogát meghatározott pénzösszeg (bánatpénz) fizetése ellenében kikötötték, a túlzott mértékű bánatpénz összegét a bíróság a kötelezett kérelmére mérsékelheti."
Ilyen sincsen benne, elállásra 14 nap van szerződéskötéstől
"(3) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a tartós jogviszonyt létrehozó, határozatlan időre kötött szerződést megfelelő felmondási idő alkalmazásával bármelyik fél felmondhatja. A felmondási jog kizárása semmis."
Nem határozatlan időre kötött a szerződés.
És ennyi volt, a PTK. szerint sincsen többféle lehetőség egy szerződés egyoldalú felbontására, ha nem tudod rávenni a másik felet, és közös megegyezéssel változtatni a szerződésen. Meg pont ugyanez a határozatlan idejű szerződés a gond az ÁSZF hivatkozásoddal is, ugyanis ez van a 101. oldalon:
"12.4.2.1. Előfizető általi rendes felmondás
Az Előfizető a határozatlan idejű Előfizetői Szerződést bármikor, indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhatja."
És ez azért vonatkozik csak a havidíjas előfizetőkre, mert azok határozatlan idejűek. ÁSZF 83. oldal:
"9.1. Az Előfizetői Szerződés időtartama Számlás Előfizetés esetén
Számlás Előfizetés esetén az előfizetői jogviszony határozatlan időre jön létre.
…
9.2. Az Előfizetői Szerződés időtartama Kártyás Előfizetés esetén
Kártyás Előfizetés esetén az előfizetői jogviszony határozott időre jön létre."
Azaz a kártyásokra nem vonatkozik a rendes felmondás lehetősége, mert nem határozatlan idejű előfizetésük van. Abban igazad van, hogy a 100. oldal szerinti felmondási módok vonatkoznak a kártyásokra is, hiszen ők is előfizetők, de ők csak rendkivüli felmondással élhetnek úgy, ha a Telenor okot ad rá.
Szerinted miért hajtottak el olyan határozottan mindenhonnan? Mert igazuk van, ha nem hiszed, írj be a vásárlók könyvébe, vagy menj az NMHH-hoz, esetleg kérdezz meg egy ügyvédet. A Telekomnál meg azért lehetséges ez, mert ott viszont benne van az ÁSZF-ben a határozott idejű szerződés esetén is a felmondás lehetősége. -
Ksix
tag
válasz
#08205312 #27814 üzenetére
Mi a PTK ide vonatkozó része? A kártyás előfizetés egy határozott időre szóló szerződés, ahol a határozott idő mindkét félre nézve kötelező, ilyen szerződést csak nem teljesítés, vagy közös megegyezés esetén lehet idő előtt felmondani. Ha a Telenor nem akar, nem kötelező megegyeznie az idő előtti felbontásról.
-
KTU
addikt
válasz
#08205312 #27496 üzenetére
Ugyan ezt lehet ellenőrizni a STUNner-el, Magyar fejlesztés: Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanészeke által karbantartott.
Ha különbözik a két IP nat-olt.
De ez nem jelent gondot, Groundwire-n elérhető vagyok NeoPhone, Fonio, CallCentric, iNum számokon és szinte mindig jó a minőség, (csak legyen elég 3G de inkább 4G) igaz jóformán csak szolgáltatón belül hívjuk egymást, ingyé.
Bár Fonio-ra jön kívülről is hívás.
A Reenger-t szándékosan hagytam ki, ennél akadnak gondok, van hogy valakinél nincs hang.
Gondolom érzékeny a NAT-ra. -
Stanlee
őstag
válasz
#08205312 #27481 üzenetére
Ha van STUN szerver akkor a NAT-olt net nem szabad, hogy gondot okozzon. Régebben NAT-olt neten használta barátnőm a voip előfizetését és volt hogy hetekig gond nélkül működött aztán meg nem lehetett hívni. Ami előfordulhat, hogy nem lesz hang egyik vagy mindkét irányba :-)
Gondolom sokat segítettem. Én a helyedben kipróbálnám, hogy a készülékkel és oprendszerrel, SIP klienssel megy-e a dolog.
-
KTU
addikt
válasz
#08205312 #27489 üzenetére
Kép STUNner-el
Tudtam segíteni?"Igazából azért kérdeztem, mert k*vára elegem van abból, hogy 30 napra előre el kell döntsem mennyit fogok enni, és amit nem ettem meg, hó végén a pincér elviszi."
Evvel teljesen egyetértek.
Ezt használják ki a szolgáltatók, legyen az hang vagy net szolgáltatás.
Bár ez nagyban függ a felhasználói szokásoktól.Nagy valószínűséggel hasonló (kiszámíthatatlan
) a felhasználói szokásunk.
-
milenda
tag
-
KTU
addikt
válasz
#08205312 #27485 üzenetére
Ja, akkor nekem nem jött át
Maraton kártyákat is használunk, jó.
Hogy NAT-olt e az IP-m.
nem tudom, nem néztemEzt a flottás topikba írtam december végén:
Pl. amerre én járok a vodafone hálózata szinte használhatatlan VoIP-ra.
Van mind a 3 szolgáltatóhoz kártyám,
kaptam mindegyikre ingyen "netet" december - január közepe.
Voda 1GB, Telenor 1GB, Telekom 5GB.
Mennyiségre kevéset használok, de annak jónak kell lennie.
Telenor, Telekom jó! -
KTU
addikt
-
Okosandroid
tag
válasz
#08205312 #26940 üzenetére
Most próbálkozom USA VPN-el, de nem akar megérkezni a telómra a pin.
betyarr: Régebben én is kihasználtam már az ingyenességet, akkor nekem sem volt áfa. Akkor valamiért annyira nem tetszett a dolog és megszüntettem amikor lejárt. Most újraregisztráltam, egyértelműen már nem voltam jogosult a free időszakra, igy előfizettem az első hónapra és ott már megjelent az áfa.
-
teo77
őstag
válasz
#08205312 #24952 üzenetére
Nálam nem a vason múlik, mert a Media5-phone - al közel tökéletes a minőség.
De azt a fránya Zoiper - t vagy CsipSimple - t, netalántán a Grandstream Wave-et (nagyon jó felülete van) nem tudom rávenni az ehhez közeli minőségre. Ez a 2 utóbbi app azért sokkal ízlésesebb, jobb app, mint a Media5-phone.
Szóval valami beállításon múlhat ez a dolog. Lassan már kezdem feladni. Szomorú, hogy 2 premium app a közelébe sem jut. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest