- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nesty
csendes tag
válasz
stefi68 #31947 üzenetére
Köszi!
Érdekességként találtam másféle megoldást is. Jellemzően a csomagok X napra Y adatmennyiségre vannak megadva ami ha lejár, akkor ismételten fel kell tölteni. Ehelyett van ami "csak" lelassul. Daily pass 0.5-2GB/nap és x napra lehet megvenni és a napi limit elérésekor lassabb lesz, de még használható az alap dolgokra némi türelemmel.
https://www.esim4travel.com/hu/europe-esimEz is jó lehet ha valakinek szimpatikus megoldás.
-
4Grider
félisten
válasz
stefi68 #31706 üzenetére
A sima voip hívásnál a calling from mindegy, az speckó, visszahívásos voip hívásnál értelmezhető.
A hazai netbővítők használatánál nagyságrenddel jobban javaslom egy-két db montenegrói yettel feltöltős kártya megvásárlását és használatát. Azon rengeteg net van és fillérekért hívjátok egymást. Már ha két kártyás és független telefonokkal mentek ki. -
4Grider
félisten
válasz
stefi68 #31704 üzenetére
VoIP esetén tök mindegy, hogy milyen országban tartózkodsz, mert a hívást neten indítod.
Tehát csak a cél hálózatok hívásdíját látod a VoIP szolgáltató díjtáblázatában.
A fenti két esetben magyar mobil számot hívsz, tehát magyar mobil irányú VoIP perddíjat fizetsz. Viszont ügyelj rá, hogy helyi wifit vagy mobilnetet használj a VoIP híváshoz, mert magyar mobillal az adatroaming elég drága mulatság montenegróban. Ugyanígy aki roamingoló magyar ott hívást fogad, az is keményen percdíjat fizet a fogadott hívásokért. De ez már független attól, hogy a hívás VoIP lett indítva, vagy rendesen. -
stefi68
addikt
válasz
stefi68 #30924 üzenetére
Most nézem, a feltöltésnél kapásból rászámolja a 27%-ot.
Nem érdekli, hogy hol vagyok helyileg. Gondolom a telefonszám (+36) alapján teszi ezt...
Van Play-es fizetési lehetőség is. Annál viszont azt írja, hogy 799 Ft kreditet kapok."Google Play jutalékot és adót fizetünk, mert ez az első befizetése."
Tehát Ők fizetnek nekem jutalékot és adót? Vagy én utánam fizetnek jutalékot és adót a Play-nek? Vagy mi?
-
spe88
senior tag
válasz
stefi68 #30905 üzenetére
azt néztem, de igen rossz értékeléseket kapott, meg 3500 HUf. Annyit nekem nem ér
@Zeki
De ki akar mindig kihangosítva beszélni?Egyébként milyen elv alapján veszi fel a kihangosított telót? Ezt nem is értem. Gondolom normál hívásnak van valami parancssora és azt figyelik ezek az appok, de egy VOIP-nál ez biztos nem így megy. Miért segít rajta a kihangosítás? Nem értem...
Köszi
-
KTU
addikt
válasz
stefi68 #29751 üzenetére
Igen.
Általában média hangerőt kellene állítani a VoIP hívások alatt, ami általában nem ugyanaz a hangerő gomb nyomkodásával.
pl.: MIUI 10 alatt a hangerő alatt a 3 pöttyre katt, és akkor állítható.
Vagy 3d party app linkból. Képek hátterében ez az alkalmazás látható.
De így is, úgy is macerás, és lehet nincs is hatással a VoIP hívások hangerejére.Ezért jobb VoIP kliensből intézni, mint pl. Groundwire,
És mellette van mikrofon hangerő állítási lehetőség is. -
KTU
addikt
válasz
stefi68 #29740 üzenetére
Elnézésed kérem.
És tényleg tudja az új verzió is.
Mikor kijött az új GUI, írtam nekik többször hogy mik hiányoznak ami a régibe benne volt.
kb. a válasz: ez van, használjam a régit ha az tetszik.
Év elején beszéltünk róla.De aztán valamikor csak belerakták.
-
KTU
addikt
válasz
stefi68 #29730 üzenetére
Nálam is volt hasonló, hogy hol halk, hol hangos a hívás.
Ezért még mindig a régi (fekete) Groundwire-t használom,
itt hívás alatt lehet gyorsan állítani,
jobbról balra húzva, másik képernyőn 2 csúszka állítási lehetőség: mikrofon és hangszóró.Minden Codec G.711-re állítva, minden fióknál.
-
betyarr
veterán
válasz
stefi68 #29730 üzenetére
ezt az alkalmazáson belül állítják sokszor gyárilag.ez lehet hangerő és/vagy kodek miatt is.a telóm beépített sip kliensében is ez a zavaró: elég halkan hallom a másik felet,holott a hangerő a maxon van.sajnos,sem ezt,sem a kodeket nem lehet külön a kliensben beállítani
-
Totarpad
csendes tag
válasz
stefi68 #29357 üzenetére
Egyszerű a dolog. A külföldi szolgáltatók, mikor magyar GSM-re behívnak GSM csatolókon mennek ki, így nem is írhatja ki a számodat ha pedig eddig a mobilod számát írta ki, akkor az teljes mértékben törvénytelen volt. Türvénytelen most is. A GDPR szabályozásnak egyáltalán nem felel meg. A hívó fél nem azonosítható egyértelműen.Sok nagy szolgáltató elkezdte blokkolni azokat a hívásokat, amelyek nem jöhetnek attól a szolgáltatótól, amelyik a hívó azonosítót küldi. Ez teljesne normális és jó dolog. A külföldi szolgáltatóknál nincs validálás, tehát gyakorlatilag bárkinek a számát elküldhetik hívóazonosítóként és ez nem igazán jó dolog. Igen durva visszaélésekre és csalásokra ad lehetőséget.
-
KTU
addikt
válasz
stefi68 #29071 üzenetére
Hívás bárhova, Mobil és vezetékes.
9.99 € ~ 598 perc*
4.99 € ~ 299 perc*
24.99 € ~ 1497 perc*
mobil 12.3c + 27% áfa / perc,
vezetékes 1.7c + 27% áfa / percMagyarország hívása
Mobil és vezetékes
Korlátlan perc*
Bármikor lemondható
6,99 € / hónapVilágszerte hívása
Mobil és vezetékes
Korlátlan perc*
Bármikor lemondható
8,99 € / hónap -
tibor23
senior tag
válasz
stefi68 #29071 üzenetére
Domino fix 25/perc, 19/9 ha havonta frissíted az app-ban a kedvezményt, ami ki tudja meddig lesz.
Reenger 2,5Ft, és tökéletes a minősége még ha itt megköveznek is itt páran ezért. Nincs más alternativa igazán csak a Dellmont, ami változó minőségű mobilra. Ha sokat hívsz, akkor még szóba jöhet a Viberout. -
-
KTU
addikt
válasz
stefi68 #28538 üzenetére
"Akkor hogy hívja egymást ingyen két Dellmontos?"
Sip-uri (sipuri) hívást indítunk másik Dellmont accountra, beütjük a tárcsázó részbe a hívni kívánt Dellmont account felhasználói nevét, utána @ és azt a nevet amelyik Dellmont klónhoz tartozik, kb. így kell kinéznie:
felhasználónév@sip.szolgáltató.com
de vannak nem com-ra végződők is,
nálam pl. ...ktu......@sip.discountvoip.co.uk
Katt a hívásindító gombra, és ha mindent jól csináltunk kicsörög a másik account.
Persze a fenti módon megadott felhasználónév@sip.szolgáltató.com jelenik meg a hívott fél eszközén, nem a telefonszámunk. -
betyarr
veterán
válasz
stefi68 #28535 üzenetére
így sehogy.a mobilszámod csak azért van regelve,hogy ha te hívsz valakit a voip accodról.akkor tudja,hogy te te vagy.visszafelé nem működik.voipon keresztül akkor vagy hívható,ha egy voip szolgáltatónál (ephone,fonio stb.) kaptál számot (legtöbbször ez egy 21-es körzetű szám,de kérhető egyes szolgáltatóknál egyéb körzet is.no,ha megvan ez a szám,akkor elérhető vagy rajta,azon tudnak hívni és te is tudsz róla hívást indítani,ha fel van töltve.
a dellmontos voip-ot ne keverd ide.ők nem adnak neked számot. -
KTU
addikt
válasz
stefi68 #28531 üzenetére
betyarr fórumtárs teljesen jól leírta.
"Mi a helyzet a bejövő hívással? Mi van ha az én VOIP fiókomról (mobilról) hívni szeretném a Gigaseten beállított VOIP fiókot."
Nem igazán értem miért kérdés ez, ha hívható VoIP fiókod van a Gigaset-en, kicsörög, tehát hívható." És mi van ha más, hagyományos vonalon v. mobilról hívni szeretné a Gigasetet hagyományos módon (nemVOIP)"
Kicsörög, hívható. -
betyarr
veterán
válasz
stefi68 #28531 üzenetére
bár nem engem kérdeztél,de válaszolok: 6 voip vonalat és egy hagyományos vonalat képes kezelni.lehet választani a hívás előtt hogy melyikről szeretnéd indítani a hívást.a bejövő pedig természetesen a beállított voip fiókon fog bejönni vagy természetesen az analógon.lehet külön csörgőhangokat is beállítani,illetve lehet választani különböző háttérszíneket is.
-
KTU
addikt
-
drpele
senior tag
válasz
stefi68 #27516 üzenetére
A CWU-nál be lehet állítani előre, hogy milyen route-olási módot szeretnél a hívásaidnál alkalmazni.
Standard, premium és PSTN opciók vannak, s attól függően "szükséges" választani, hogy melyik az a route melynek megfelel számodra az ár/minőség hányadosa.
-
KTU
addikt
válasz
stefi68 #27502 üzenetére
1x be kell lépni valós Reenger account-al, (regisztráció ingyen van, remélem mert most nem néztem
) utána már bármelyik sip szolgáltató adatait beírhatod.
Átírod a sip.nordtelekom.hu-t mondjuk callcentric.com-ra meg persze az ehhez az account-odhoz tartózó felhasználói név, jelszó stb..
De akár Dellmont (BETAMAX) is megy vele.
Ja és van benne G.729 codec.
Csak 1db account, nem multi account kezelős mint a többi "normális" sip kliens (Zoiper, Groundwire, stb.) -
KTU
addikt
válasz
stefi68 #27445 üzenetére
"Ha engedélyezném a hívásfogadást és valaki hív normál telefonról, honnan tudja a rendszer hogy GSM v. VOIP irányból kapcsolja?"
Onnan hogy nem a GSM számodat hívja.
Mivel kell valamilyen szolgáltató hívásvégződtetése,
magyarul telefonszám.
Ilyet a Delmont klónok nem adnak.Ingyen 21-es szám, regisztrálsz NeoPhone-ra, itt van ingyen hangposta,
vagy Reenger-re.ePhone, földrajzi szám 100Ft /hó, bár ugyanennyi a 21-es is.
Fonio, évente 2000Ft-al kel tölteni, de ezt lebeszélheted, ha több földrajzi szám kell ez a leggazdaságosabb. Egyszer kell fizetni a számért 100Ft-ot (21, 1, 44, 62, 72, 76), vagy 1000Ft-ot ha nincs saját számmezőjükbe olyan amit szeretnél.
Esetleg USA telefonszám ingyen, CallCentric
Kliens is kell androidra ami hívásfogadást is biztosítja tényleg üzembiztosan, és mellette nem eszi meg az akkumulátort!
Erre többünknek a Groundwire vált be push-ra állítva. -
Zeki
nagyúr
-
hgabor19
aktív tag
válasz
stefi68 #27424 üzenetére
A Dellmont klónok olyan CLID-t adnak ki, amit beregisztrálsz a webes felületükön és amit sikerül is visszaigazolni (SMS-t küld vagy hívásban ad kódot).
Tehát több számot is beregisztrálhatsz, hívás előtt pedig a Dellmont-os app-ban kiválaszthatod hogy milyen CLID menjen ki.
Pl. 2 SIM kártyás telónál ideális(egyik a céges számod, másik a privát) -
KTU
addikt
válasz
stefi68 #27423 üzenetére
"Regisztráltam a StuntCalls-on, de még nem töltöttem fel az egyenlegem."
DiscountVoip most az aktuális best, de ez mindig változik, ezen az összehasonlító oldalon tájékozódj, itt úgynevezett Delmont klónok vannak összehasonlítva.
Hívás vagy SMS fogadással bármilyen számot regisztrálhatsz (amihez hozzáférésed van)."Régen lehetett hallani ilyeneket, hogy a szolgáltatók korlátozták a VOIP használatot."
Nem korlátozhatnak ilyenben a mobilinternet szolgáltatók.
"Melyik az ajánlott app?"
MobileVOIP és klónjai mint a Cheap, mind Finarea alkalmazások, mind ugyanazok, csak esetleg más külsővel.
Több VoIP, SIP alkalmazás régi hozzászólásban összegyűjtve.
Zooiper, vagy ZoiperBeta, esetleg Groundwire vagy olcsóbb változata Acrobits Softphone.Próbálgatni kell, mert más-más készülékeket ill. különböző net elérést használunk.
Kinek melyik alkalmazás tetszik, beépül / vagy épp nem stb. ez készülék és android függő"Olvasok itt kodekekről, meg egyéb beállításokról. Mennyire kell beleásnom magam ezekbe a dolgokba?"
Lassú nethez alacsony bitrátájú codec kell, mert kifutsz a sávszélből és nem lesz beszélgetés.
Ezek közül válogass:
G.711 (64 kbps)
G.726 (32 kbps)
G.729 (8 kbps) Fizetős, de némely alkalmazásba ingyen beépítve kapod.
G.723 (5.3 & 6.3 kbps)
GSMFR (13 kbps)
Stuntcalls és az összes többi klón ezeket támogatja."Mennyire használható ez az egész a hétköznapokban?"
Csak ezt használom, bár most már inkább célhardvereken otthon és munkában.
Ezeken szinte mindig jó a minőség.
Persze problémák mindig adódhatnak, mint bármely más telefonszolgáltatónál.
Mobilról már kevesebb a kimenő hívásom, de ha kell telefonálnom az mindig VoIP.
Groundwire-t használom.Mennyi adatforgalommal jár? Olvastam itt ilyet, hogy 1 MB/min. Ezzel számolhatok?
Nagyobb bitrátájú codec esetén igen.
A többi értelem szerűen arányosan kevesebb. -
olloczky
senior tag
válasz
stefi68 #27423 üzenetére
Hali
Átlag user vagyok, így tekints válaszomra
Nincs korlátozva a VOIP, én is T-s vagyok. Appból nekem legjobban a CSipSimple nevű alkalmazás jött be. Mobile VOIP-n, Zoiperen túl vagyok, nekem mégis az említett jött be legjobban. Kodekekbe akkor kell beleásnod magad, ha az alap beállítások nem hozzák a kívánt eredményt. Szerintem majdnem mindegyeik kliens be tud épülni a tárcsázóba de nekem ez vmiért nem működik. (Xiaomi-m van, lehet a MIUI-vel van a baja, de elvileg amúgy működőképes dolog). Lassított mobilnetet nem tudom mliyen.(tudtommal olyan már nincs
)
Nekem az esetek 95%-ban jól használható, nyílván nem olyan stabil, mint a GSM hívás, de a spórolással ez jár, és én ezt (meg valamennyiünk akik ezt használjuk) elfogadtam.Igen, a hívófélnél a saját számod látszik, a náluk bevitt neveddel. Igen az 1 MB/perc reális, de szerintem inkább kevesebb egy picivel.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest