- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
dandadude
csendes tag
Koszi, ez eleg jol hangzik!
Viszont a rossz minoseg miatt lehet kihagynam a kepletbol akkor a mobilszamom kijelzeset, ugyanakkor nem akarom, hogy masok azon visszahivhassanak, de azert kapjanak infot arrol, hogy a mobilomon kellett volna csorgetniuk :-)
Akkor ket ephone szam es kesz, s az egyiket beallitom kimenonek, s ha hivnak azon akkor hangposta-uzi, mig a masik meg az atiranyitasos bejovo lesz, ami rejtve marad masok elott.
Ez jo es megvalosithato elkepzeles? :-) -
Stanlee
őstag
ehh, pont ezen gondolkoztam en is, hogy forumtars miert ment el tobb penzert a foniohoz? Meg csak azt se mondhatja, hogy a percdijak jobbak lennenek a fonional, mert meg az is dragabb az ephone-hoz kepest. Ha meg fontos a korlatlan hivas, szerintem arra is van olcsobb megoldas.
-
petir
senior tag
@Zeki - köszi meg fogom próbálni.
---
Felhívtam őket . A nordtelekomra valóban igaz a hír , hogy megszűnik tehát akinek angol sim-je van tulajdonképpen rájuk vonatkozik ez.
A Reenger egy külön szolgáltatás azt mondták ezt nem érinti a megszűnés és továbbra is használható.
Ez az ügyfélszolgálat telefonos válasza volt...aztán majd meglájuk. -
petir
senior tag
Kérdés, hogy magyar szolgaltatónak vesszük e?
Tényleg másik után kell nézni..
Múltkor itt többen említették a 3 € -os unlimited Megavoip, StuntCalls , SuperVoip csomagokat - én akkor be is regisztráltam de sajna nem kaptam ilyen lehetőséget.Az említett szolgáltatók közül melyik a legajánlottabb?
Tudnátok segíteni mit érdemes választani? -
BestofJAVA
tag
Köszi a választ.
A Vodafone mondta tavaly nyáron, hogy ők és bármely hivatal a (más hálózatból származó) rejtett számomat is látják. Nem feltétlenül az ügyfélszolgálatos kezelő, hanem maga a cég. Ekkor egy külföldi kártyáról telefonáltam, melyen a szám rejtve volt.
Azóta vettem egy másik feltöltős SIM kártyát külföldön. Nem lehetett vele telefonálni, valószínűleg hibás volt, évek óta bent ragadt egy kiskereskedőnél. Ezért Dellmontról telefonáltam a központjukba. Végül visszatérítik a kártya árát. Felajánlották a beszélgetések árát is, de az arra vonatkozó percdíjat végül nem tudták lenyomozni. Ebből tudhatom, hogy nyilván tudják, hogy internetes hívás volt... Elképesztő az is, hogy bár engem is kérdeztek a hívások percdíjáról, megpróbálták ellenőrizni is, magyarul nemcsak egy idegen számot látnak, hanem a teljes előfizetést is, díjtáblázattal, mindennel. Ez flottul működik, mialatt a postán ősrégi, működésképtelen SIM-eket árulnak. Lenyomozni, átvilágítani az embereket ezek szerint fontosabb, mint tisztességesen kiszolgálni. Ezt a külföldi szolgáltatót az érdekelte, ki veszi meg a rontott kártyát, mihez nyúl és honnan telefonál, amikor rájön, hogy rossz, de az a legkevésbé sem, hogy tudja-e használni... Egyelőre nem fizettek vissza semmit.
Nincsenek jogi ügyek, de én is hivatalnál dolgozom, és nincs ínyemre, hogy tudják, mikor hol vagyok a szabadidőmben. A kezelő élből talán nem látja, de ha egyszerűen kikeresheti egy állományból, az azért zavar. A jelek szerint kikeresheti a rejtett számot, és talán a Dellmont azonosítómat is. Na ez egyáltalán nem tetszik.
-
zoolio
tag
Az a vicc, hogy sokáig így üzemelt, és pont ezen ok miatt szüntettem meg ezt a "külső" analóg készüléket, mert hátha ez kavar be. De sajnos ezután is jelentkezett a probléma. Egyébként az ötlet jó, majd kipróbálom, csak az a gond, hogy - látszólag - teljesen véletlenszerűen jelentkezik a probléma.
-
gorbep
senior tag
Elég furán számolsz.... 0.015Eur/perc +27%ÁFA ( ha nem vagy ÁFA csaló...) az 6.85Ft/Perc...
Az 1000 Ft előfizetésben van 200 perc.... ha csak azt lebeszéled, már nyertél havi 371 Ft-ot a CC-hez képest.... nem tudom honnan jött ki neked a 600 perc... de lehet hogy én nem tudok számolni... és akkor még van ingyen 15 GB mobilneted.... és gondolom amiről CC-zel mobilról, ott sincs ingyen Net, ha igen, engem is érdekel...
Ez napi 6-7 perc telefonálás.... szerintem nem irreális...
de ha édesanyád nem telefonál ennyit, akkor 145 percnél van a fordulópont. Az alatt tényleg jobban megérheti a CC.... ha a net költséggel nem kalkulálsz.
Nem tudom fogad e hívást.... mert ha igen, a CC mellé arra is kell valami előfőztés, a DigiMobil esetén ez is benne van az árban.
-
-
spe88
senior tag
Akkor most már átjött, köszi. Ez tényleg nethiányos szitukra kiváló lehet, de az azért ma már nem egy szokványos dolog. Az említett példáknál is otthon biztos van wifi. Ha meg épp útközben akarnám felhívni xy-t, akkor úgy sem beszélek olyan sokat senkivel, az meg callback, ha épp útközben nincs netem. Legalábbis így gondolom.
No viszont egy teljesen más kérdés:
MobileVOIP appban be tudom azt lőni, hogy ne csak a saját híváslistáját figyelje (jelenítse meg) hanem a normál natív telefonappét is? Hasznos volna az egyértelmű okok miatt
-
-
Landsmann
addikt
Annak idején a NMHH-val rengeteg csörtém volt spam ügyben. A saját maguk által hozott határozatnak sem szereztek érvényt. Mikor rákérdeztem, azt mondták, nincs rá emberük, nincs rá idejük. Mármint arra, hogy a spammolókal kifizettessék számomra az eljárási illetéket. Volt blogbejegyzésem, amiben nem éppen jó fényt vetettem rájuk. Mindegy is, egy múltban ragadt csökevényes képződmény az egész.
-
Scrym
tag
Vagy most találtam egy ilyet aprópénzért...
[link]
Annyit tudnék segíteni a dolgokon, hogy a 1-s számú irodában ki tudnám tenni az ablakba a bázisállomást és akkor csak egy üveg és 1 tégla falon kellene áthatolnia...
hmmm... kár, hogy nem lehet a bázis állomáshoz egy vezetékes Gigaset készüléket hozzáilleszteni... -
tsteve
senior tag
jogos.. elvileg az nmhh is illetékes... bár én egy sóhivatalnak tartom a korábbi ténykedesei miatt.. itt egyébként nem a zaklató, hanem a camuflage hívás ami az igazán fontos számomra... a zaklatás itt valójában másodrendű csak...sajnos a camuflage esetben a telekom már nyilatkozott hogy tehetetlen :(
-
-
egonca
csendes tag
-
Stanlee
őstag
Mas orszagokban is foldrajzi vezetekes szamhoz tartozik egy cim, hogy ha 112-t hivod, akkor tudjak hova kell(ene) kimenni. Nemeteknel mindegyik szolgaltato kiadja a VoIP-hoz szukseges adatokat. Azert is ki kell adnia, mert mivel szabad modem/router hasznalat van, ha nem a szolgaltato eszkozet hasznalod, akkor nem tudsz telefonalni.
FTTx-nel es kabelmodemnel meg megertenem, hogy nem ad ki semmi infot, mert ugyis a szolgaltato modemet kell hasznalni, de erre itt Nemetorszagban rajottek, hogy aki xDSl-en van, az ketevente szolgaltatot valt, de a belakott rendszert nem biztos, hogy lecsereli, igy kellenek az adatok. A kabelnel is sokszor csak alap modemet adnak, es utana van a regi belakott router.
-
pinnacle
nagyúr
Utcai fülke számát is be lehet állítani. Ezt kérdeztem is egyszer egy telefonos embertől, azt mondta ennek ellenére tudják, hogy honnan jön a hívás. Egyébként azért is fontos a számkijelzés, mert pl. a Googletől azért nem kaptam egy ideig 2 lépcsős belépésnél hívást, mert telefonszám kijelzés nélkül nem továbbítják a szolgáltatók. SMS mehet anélkül is.
-
Siriusb
veterán
Macera.
Lustaság fél egészség.
Ellenben eszembe jutott a Skype Out, ránéztem, $3,8 egy hónapra korlátlan vezetékes hívás Magyarországra. Lehet ez marad, mert elfogadható összeg és nem kell új programot betanulni, regisztrálni szolgáltatónál stb. Szerintem mindenkinek könnyebb lenne így, nekem biztosan.
-
herdsman12
őstag
Köszi, hogy ránéztél.
Engem érdekelt a kérdés, ezért megkerestem a hivatalos szervizt, ahonnan a következő válasz érkezett:
Az óraimpulzust a főközpont adja ki, a híváskor. A szolgáltatónál kell jeleznie ezt a problémát.
Ezután a Digihez fordultam telefonon, ott leráztak, hogy nincs ilyen probléma, majd emailra már egy hozzáértő válaszolt:
Javasoljuk a Time servernek egy közelebbi servert beállítani, pl.: time.kfki.huÁtállítottam és tegnap óta valós idővel rögzíti a beérkező hívásokat is a Gigaset A510 IP.
-
Zeki
nagyúr
Emeljük a tétet.
Callingredit.co.uk, 2Ft a vezetékes és a mobil is.
Telekom Dominó csomagban mától a Telekom appban aktiválható heti 300 perc duma országon belül, 600Ft-ért.
És nem kell a voip.
Anyámnak inkább ezt állítottam be, a barátnői hívására.off:
Ja,és újra aktiválható Dominó kártyára a Most opció (9/19Ft percdíj) az appban. -
wrm
csendes újonc
A fritzboxos rész tényleg kissé zavaros.
Tehát pontosítva, az maradt ki, hogy ha az egész, vonalasról neten telefonálásosra történő átalakítást nem Gigaset A540 IP telefonnal, hanem FritzBox-szal és egy analóg (de azért "futkozós") telefonnal oldom meg, akkor annál működhet az álikresítés, hiszen a Fritzre kéne dugni úgyis a telefont, de elé mehetne az álikresítő elosztó... -
Zeki
nagyúr
Ahh, a speedytomato!
Azzal küldtem operátorlogót is.--
Az a1.net most így nekem is ismerős , biztosan használtam.
De a freesms.net is ment.Meg volt valami .sg domain is, operátorlóggal, valami gekkóhoz hasonló állat volt a jelük.
Mi pénzeket elkértek anno emeltdíjas sms-ben egy logóért, meg pár másodperces polifónikus csengőhangért!
Nagyon más világ lett most. Szerencsére.
-
Alteran-IT
őstag
Most már értem, viszont akkor problémás lesz, nekem olyan IP telefonok kellenének, amiket UTP-n keresztül tudok csatlakoztatni a hálózathoz és azon keresztül a bázisállomáshoz és akkor problémamentesen működne a dolog. Azt tudom, hogy ennek a bázisállomása UTP-n csatlakozik a netre, viszont LAN-ra menő vezetékes része van? Illetve a telefonok csatlakoztathatók vezetékkel? Vagy ha nem akkor tudsz olyat ajánlani? Bocs hogy ennyit kérdezek, de nem ismerem annyira ezeket a telefonokat, a leírásukból meg nehéz kimenni.
-
Alteran-IT
őstag
Az elejét nem nagyon értem, legalább is a cordless-es részét, egyébként ha jól látom, akkor ennek a Gigaset telefonnak van egy központja és úgy tudnék rá több ugyan olyat rárakni nem? Viszont hiába néztem a leírást, vagy kerestem képeket, azt nem látom, hogy a telefonok UTP-n keresztül csatlakoztathatóak-e, vagy a központtal is vezeték nélkül kommunikálnak, de lehet csak én voltam balf@sz és nem láttam, viszont ha utóbbi az gond, mert vagy 100+méter és pár fal lenne az egyik telefon és a központ között, UTP pedig szinte mindenhol van, így az lenne a jó megoldás, a másik kérdés pedig, hogy ha több készüléket akarok egy központhoz, akkor azt hogy intézem, mármint vásárlásban? Mert ha 3 telefont veszek, akkor gondolom 3 bázisállomást is kapok hozzá, viszont nekem nem kell 3 központ.
Egyébként kezdetben vagy 3-4 telefonra lenne szükségem max., viszont kétlem hogy egyszerre lennének használva, így attól nem félek, hogy ebből adódó probléma legyen. Egyébként erről a dellmontról is írna nekem valaki? Mert rákeresek és bejön a dellmont.com, amin gyakorlatilag semmi sincs, de lehet rossz helyen keresek, viszont szükségem lenne egy olyan szolgáltatóra is, ami normális tarifával dolgozik, bár az elsődleges a telefonrendszer megtervezése. -
KTU
addikt
Ez nem érv amellett hogy miért " jogilag tiszta " X szolgáltató,
és ebből következik hogy Y nem.Miért hibás az érvelésed, példa.
A röplabdát, röplabdázáshoz találták ki.
A futball-labdát focizáshoz.
Mindkettővel lehet kosarazni.
De a kosárlabdát találták ki kosarazáshoz.Te azt mondod hogy a röplabdával kosaraztam.
Holott ezt a futball-labdával is meg lehet tenni.
És?A " jogilag tiszta " X szolgáltató budapesti számát is fel lehet venni Székesfehérváron.
Mivel "saját rendszert" használnak. -
tibor23
senior tag
Jogászkodó szempontból igazad van, emberi szempontból nem. Nyilván pár száz Ft-ért nem veri az ember a nyálát, de ott nekem sokkal többet nyelt be a T - mert joga volt hozzá.
Amúgy akkor most sem kérhetném vissza az egyenlegen beragadt összeget ha nem időben töltök fel? Az új törvény ellenére? Nem teljesen volt világos a fejtegetésed.
-
tibor23
senior tag
1. Nálam ilyen 275-185-95 napos figyelmeztető nem volt, de értelme sincs.
2. 5 nappal előtte volt, beismerem, de elkerülte a figyelmem, sokkal fontosabb dolgaim voltak.
3. Az viszont egyáltalán nem korrekt és nem etikus egy 10+ éves ügyféllel szemben, hogy az összes megtakarított pénzét lenullázzák, mert 2 nappal később fizetett. Annyira nem etikus, hogy ezt már nem tehetik meg a szolgáltatók azóta. Fél év lejárat után is kénytelek visszautalni a benntragadt egyenlegeket. Talán tavaly óta törvény. -
Stanlee
őstag
-
whbear
senior tag
Utána leírtam hogy kell csinálni.
tibor23: a g729 nálam is tompán szól. Ma már nem indokolt a használata, van elég sávszélesség. Viszont a Voice Activity Detection (VAD) kikapcsolható.
A g722 érdekes módon kiemeli a magas tartományt és van valami furcsa torzítás és alapzaj nálam. Több klienssel, készülékkel és központtal is ugyanezt tapasztaltam. -
whbear
senior tag
Magyar wiki nincs szerintem, igaz nem is kerestem. Ugyanúgy működik mint a többi. Felveszed a trönköket, kiterjesztéseket aztán megcsinálod a ki és bejövő szabályokat. A fizetős modulokat megtalálod a honlapon, nekem nem kellett egyik sem. Inkább adminisztrációs eszközök talán az extension routing lenne hasznos közülük. Egyébként vagy nincs is a legördülő listában vagy ha rákattintasz kiírja hogy meg kell venni.
-
radio100jozs
őstag
Megoldodott, nem az e-phone szolgàltatonàl volt a gond, hanem az UPC internetszolgàltatonal, valami DNS cimforditàsi probléma, ami miatt nem tudott bejelentkezni a router a SIP cimre. MOst visszaàlltunk a Telenor mobilhàlozatra, és igy màr müködik megint a vezetékes VOIP telefon.
-
-
tsteve
senior tag
én a telekom mobil ászf-et ismerem: abban egyertelműen vezetékes hívás a 21-es körzet, mint internet alapú hangszolgáltatashoz tartozó, nem helyhez kötött szám...
(5a melléklet 5.3 fejezet)melyik az a gaz mobilszolgáltató amelyik mobil irányú hivásként számlázza a 21-es hívást?
-
-
dj_us
csendes tag
Maradt a dominós kártyám is, viszont már egy telenoros csak netes SIM-et használok. Közben rájöttem a megoldásra: Telekomos számom lesz a VOIP-nál a kimenő számom (ezt a kártyát nem fogom hagyni lejárni), a VOIP számomra pedig át lesz irányítva a telekomos számom. Így ugyan az átirányításért kell fizetnem majd percenként x ft-ot a telekomnak, viszont a VOIP-on el tudnak érni. Továbbá jobban járok, ha nem veszem fel a bejövő hívást, hanem visszahívom VOIP-on.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Stanlee
őstag
Az A200-ast azert nem fogod parositani egyszeruen a voip-os bazissal, mert az A200-as maga is bazis, tehat a kezibeszelo arra a bazisra mar be van jelentkezve, amibe beleteszed tolteni. Lehet venni kulon kezibeszelot is, aminek a toltoje nem bazis. Nekem sikerult mar regi gigaset kezibeszelot aminek a toltoje maga is bazis volt masik bazisra beregisztralni, de nem tartottam jo otletnek, hogy ket bazisallomas is sugaroz a lakasban, es csak egyre van szuksegem.
-
denis.p
tag
Neked is köszönöm a válaszod.
A stuntcallsra már régóta be van regezve az usa tel.szám.
Úgy is próbáltam már, hogy a stuntcalls settinsg-ben az usa számot jelölöm ki, de az sem segít, akkor is a +44-et küldi a hívott félhez.
De azt nem is kell kijelölni , ha a voip eszköz userhez is be lehet állítani azt a tel.számot. (Az A510IP-nél is van erre lehetőség) Azt csak abban az esetben kell kijelölni, ha a voip eszközben erre nincs lehetőség, mint pl a pár évvel ezelőtti mobilevoip app-nál. ....és ugye alapból is az öt regisztrálható szám közül csak egyet lehet kijelölni.. -
törölt tag
Bármelyik Shibby Tomato kompatibilis router tudja. Asus RT-N16 -tal már csináltam ilyet.
-
Persze jól hangzik, de hogy oldom meg a következőt. Egyik helyiségben van a router ethernet kábellel, a másik helyiségben a vezetékes telefon kábele. Ilyen átfúrogatás nem megy sajnos. De végső soron a vezetékes telefont fel tudom áldozni, ebben az esetben maradna a régi készülék is. Azért próbáltam a vezetékes telefon felől közelíteni amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest