- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikung
aktív tag
válasz
outdoor #30318 üzenetére
Ha a zenelejátszás is rossz akkor nem valószínű hogy ez VoIP hiba.
Nincsen véletlenül bejelentkeztetve kuglipléjbe és széjjeltelepítve minden kisebb-nagyobb cuki kis appocskával ami annyira lezúzza a procit hogy már alig él ?
Adatmentés után egy gyári visszaállítást kipróbálhatnál.
A kérdésre viszont nem érkezett válasz miszerint milyen klienssel próbálod ? CSIP, Zoiper, GSWave, ... ? Milyen neten ? Pl. Telener LTE mucsa alsón, DIGI LTE városban, Wifi DSL, koax,optika, ... Illetve milyen protokollon (UDP/TCP) milyen szerverre csatolsz (saját, digi, dellmont klón, ...) ?
-
betyarr
veterán
válasz
outdoor #30318 üzenetére
nekem az elmúlt 3-4 évben volt pár xiaomi telóm (redmi note 2-3,a1) majd op 6t,meg most van egy op 7pro,de mindegyiken használható volt a voip.azt nem mondom,hogy 100%-ban,de simán elfogadható.volt amelyik csak a mobilevoipon teljesített egész jól,de most mióta jól beállított zoipert használok,azóta nem panaszkodom.mondhatni állandóan legalább gsm minőségű a hívás.nincs visszhang,nincs (jelentős) késés.tkom 4g-n és wifin is jó a minőség.
igaz mióta van digi simem,azóta csak elvétve voipozok. -
tibor23
senior tag
válasz
outdoor #30318 üzenetére
Sajnos a hiba nálad van, hidd el. Ha csak a mobil telefonálással lenne gond, ott bekavarhat(na) kissé a szolgáltatód, de az is csak egyes speciális esetekben áll fenn.
Nekem pl. volt (van) egy gyatra hangminőségű Nokia 2xy hagyományos telefonom, de még annak is jó volt a hangja zenehallgatásra fülessel. A Samsung S5600-5610 szintén hagyományos teló meg már tudja a HD kodeket, ami jobb minőségű, mint egy tökéletes vonalas hang. Nálunk a családban nagyrészt Samsung okostelefonok (J5, A20) vannak, nem csúcsmodellek, de egy álom a hangminőség. Telekom a szolgáltató, engedélyezve van a VoLte (voip), azzal még jobb. -
mikung
aktív tag
válasz
outdoor #30304 üzenetére
Szerintem a telefonoddal lehet gond. Ismerősnek egy Huawei P8 Lite -al volt állandóan visszhangos gyakorlatilag mindenki. Workaroundként lehet a CSIP mikrofonérzékenységével játszani, de ... érdemesebb lenne vagy javíttatni vagy lecserélni.
#30303 itanczos
Ha nem 2G -n vagy túlterhelt/gyenge hálózaton próbálod akkor nincs vele semmi gond. a Telekom natzárás is áthidalható egy 30 mp -re állított keepalive -el. -
tibor23
senior tag
válasz
outdoor #30312 üzenetére
betyarr kollega adott neked egy linket https://www.mall.hu/irodai-telefon/gigaset-a540-ip-vezetek-nelkuli-telefon-szurke?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=cse&utm_campaign=EF&utm_content=EF007&utm_term=979383
az a Gigaset egy nagyon jó megoldás, de vásárolhatsz potom pénzért egy használt Fritzbox 7170-et is (jófogás, hardverapro, vatera, ebay).
Dellmont-tal meg akármelyik voip account-tal működnek. -
tibor23
senior tag
válasz
outdoor #30310 üzenetére
Manapság a hívások nagy része HD hangminőségben megy a mobilhálózatokon nagyon-nagyon jó hangminőségben még 2G hálózaton is nemhogy VOLTE-n, ahol széles sávú HD minőség van jó esetben. Ráadásul a Samsung telók mindig jók voltak hangminőségben, úgyhogy a te telefonoddal valami komoly probléma van. Nem írtad milyen típus, de igazán még egy nem okos Samsungnak is jó hangminősége. Az igaz, hogy nálam is úgy a hívások 20-30% gyenge minőségű, mert az emberek egy része mindenféle ócska kínai telefonokkal beszél.
-
betyarr
veterán
válasz
outdoor #30304 üzenetére
5 voip acc és egy analóg telefonvonal is beállítható rajta.van egy kis adapter,abba kell csatlakoztatni a netet vezetéken és nyilván van egy rj11-es analóg csatlakozás rajta,oda meg az analóg madzagot.lényegében olyan,mint egy vezetéknélküli,dect telefon.a dellmont klónoknál betudod állítani a saját számodat is és azt fogja elküldeni a kimenő hívásoknál.
-
Landsmann
addikt
válasz
outdoor #30304 üzenetére
Egy ismerősöm telefonjának is olyan ramaty a hangja, hoyg én alig hallom, alig értem. Mintha millió kartondobozba lenne bezárva a fickó és onnan beszélne. Tompa, halk, dinamikája semmi. Ha mellettem beszélgetnek, esélytelen hogy megértsem mit mond. Azt mondja, nem panaszkodott még senki. Lehet nem tartotta érdemesnek szóvá tenni, hogy rohadt egy hangminőséget produkál a telefon. Mással beszélve meg ha egy gombostű leesne, azt is meghallanám a telefonon keresztül. Nem nálam a hiba, mert már az előző telefonomat használva is ugyanez volt a helyzet. Mióta megvette azt a készüléket, ez a probléma fenn áll. Valami telefonokat forgalmazó cégtől rendelte, azok meg ki tudja milyen forrásból szerzik be. Kollégám telefonjának volt ilyen hangja, mikor a korhelyleves belefolyt a mikrofonba.
-
Zeki
nagyúr
-
tibor23
senior tag
válasz
outdoor #27032 üzenetére
Info honnan van? Én úgy tudom, hogy a T fix telefonjai (amik nem eleve voip routeren keresztül élnek), bent a központban voip-ra vannak alakítva.
DE ettől még nem indokolt a rossz hangminőség, a különbség csak transfer réteg (adatkapcsolt vagy csomagkapcsolt), ami már egy sima kommersz internetnél sem okoz semmiféle hibát (visszhang, jelentős-hallható késés, kiesés, torzítás, stb.) Ahhoz pl., hogy a skype-skype rosszul szóljon, tényleg nagyon tré internet kell, mondjuk 2G mobilnet útközben 150km/h-vel. De szinte ugyanez a helyzet ha pl. sip uri a kapcsolat, soha semmi hiba nincs két célhardver között. Tehát maga a voip technológia hibátlan, a hibák 99%-a az okostelefonok és a megbízhatatlan szolgáltatók körül van.
-
zeon.hu
nagyúr
-
tsteve
senior tag
-
tsteve
senior tag
válasz
outdoor #26247 üzenetére
az a kérdés mi megy ebből tenylegesen roaming-ban is a német kártyák esetén...
a 3000 perces Three csomag biztosan működik magyar->magyar irányra is 3600 Ft-ért... már csak 2700 percem maradt a 3000-ből 2 nap után...főleg magyar->magyar mobil hívásokra használtam ebben a 2 napban.. tökéletes eddig... és a Three tényleg sz@rik a fair use-ra... sok tízezer kamionos is igazolja ezt szerte Európában évek óta... az "ajándék" 1 GB net azonban csak 3G-n megy telenor+telekom hálókon.. kérdés hogy a német csomagok mennek-e 4G-n roaming-ban....nem igazán hiszem, más fórumok tapasztalata alapján... Three-n 5-20 mb/s-ot mérek általában szerte Európában és Magyarországon is...
-
tsteve
senior tag
válasz
outdoor #25056 üzenetére
kicsit zavarosan irtad le a problémát, na mindegy.. nálam wifiről és adatkapcsolatról is hibátlanul megy, és még a másik fél is hall.. de ha csak wlan-ról nem megy, ellenőrizd a wifi és port beállitásokat a router-eden, de első körben a legegyszerűbb, ha kipróbálod talán egy másik wlan rendszeren.. ha ott megy, akkor portokat felszabaditani a saját rendszereden.. ha ott sem megy akkor a telefonod lesz a ludas.. de kezdetnek regisztrálj újra immmr-en, egy próbát az is megér.. s ellenőrizd azt is, hogy a friss verzió van-e fenn a telefonodon
-
-
törölt tag
válasz
outdoor #23986 üzenetére
Hááát.... Nem tudom, hogy van -e olyan VOIP szolgáltató, ahova mobilszámot tudsz áthordozni. A másik megoldás az otthoni net, és egy VOIP GSM gateway. Legolcsóbban sztem egy hangra hekkelhető USB modemből, és egy Raspberry PI -ből lehet ilyet csinálni.
Mi nem a mobilszámunkon fogadunk VOIP hívást, hanem külön számot szerzünk ehhez. -
kazan23
aktív tag
válasz
outdoor #23374 üzenetére
Sziasztok,
Annak ellenére, hogy MobileVoip app-ot használok hosszú évek óta, gondoltam, teszek egy próbát egy általam régóta mellőzött fícsörrel, hogy a telefon tárcsázójából a hívásindítás előtt döntöm el, hogy gsm-et, vagy voip-ot választok. Minden rendben is lenne, de nem jelez CALLER ID-t. Nem találtam lehetőséget a megadására. (természetesen MobileVoip-ból semmi gond (Samsung S4A 5.0.1 Lollipop).
Valami ötlet? Vagy ez van?Névjegyzék/Tárcsázó (szóval ahonnan rendesen gsm hívást indítunk) ->
Beállítások>
Hívás>
Internetes hívás>
Hívási fiók beállításai>
INTERNETES HÍVÁSOK>
Internetes hívási fiókok>
SIP-fiókok
...kiválasztom...
További beállítások>
Azonosításhoz használt felhasználónév* vagy Megjelenítendő név**.
Ezek jól hangzottak, de semmi közük a hívóazonosító elküldéséhez.* ha üresen hagyom, vagy a freevoipdeal-es felhasználónevemet beírom, nincs gond, de bármi mást írok ide, aakkor logikusan hibaüzenettel nem indít hívást
** Amit ide írok, azt meg a hívásindítás előtt írja ki nekem, ha választani akarok pl.: "FreeVoipdeal_naggyonolcsó" a Telekom HU alatt -
KTU
addikt
-
-
válasz
outdoor #22282 üzenetére
Az 1-esre nincs tippem, de szerintem ezzel a többletköltséggel, amit másoknak is az sms jelent, meg ezek a mókolások, hogy ilyen feltöltés, olyan regisztráció, a kényelmetlenséget is beleszámolva, simán kijönne, hogy egy whatsapp messze jobb megoldás.
2: a kétkártyás telefonon nem tök mindegy, hogy melyik számra érkezik a whatsapp üzenet? Ugyanarról a telefonról válaszolsz rá.
-
-
KTU
addikt
válasz
outdoor #21982 üzenetére
Tehát mindenkit ingyen hívhatunk, akinek ismerjük a felhasználónevét és voip domainjét?
Igen- Ez csak SIP alatt működik?
Igen- Ez csak Dellmonttal működik?
Nem,
pl. CallCentric evvel biztosan működik, használom- Csak Csipsimple-lel működik?
Nem,
Zoiper, Groundwire, Bria ezeken biztosan működik, használom / használtam.sip-uri, sipuri hívás
-
Victoryus94
őstag
válasz
outdoor #21054 üzenetére
Nekem 40 hívásból 2 volt vele szar minőségű, a vicces hogy egymás után.
Egyébként nincs vele gond, teljesen rendben van. Másfél hónap alatt alig 2 Euró fogyott. (ja igen, első próbának magyar auccountot csináltam, aztán majd ha lemerül a pénz, kitalálom új lesz-e...)Egyébként 3 óra 30 percet beszéltem összesen (többnyire mobilos hívás, de a vezetékesek átlagba hosszabbak), és küldtem 5db sms-t.
-
Zeki
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VPN topic
- Autós topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen SSD-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest