Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
goop
őstag
válasz
instantwater #24741 üzenetére
Nekem más bajom volt, van béta verzió, beszélj a fejlesztővel, majd behív a bétások közé, ott talán megoldódik a gondod. Nekem az jó lett, bár még pár funkció nem az igazi. (Nem ilyen a telefonom, csak 1 tipp.
)
-
törölt tag
válasz
instantwater #24566 üzenetére
-
Zeki
nagyúr
válasz
instantwater #24562 üzenetére
Az SIP. Tehát a stuntcalls oldalán beállított és aktivált számmal küldi a hívást.
-
tibor23
senior tag
válasz
instantwater #14550 üzenetére
+++
Jövő nyárra eltörlik az európai mobil roaming költségeket (elméletileg), és el lehet felejteni a (mobil) voip-ot.
-
törölt tag
válasz
instantwater #22015 üzenetére
Sztem a MobileVoip a Dellmont szervernek küldi az infót arról, hogy módosítottad az ID -t, és ez alapján a szervernél módosul a beállítás. A Grundwire viszont nem hivatalos kliens, ezért nincs ilyen jellegű kommunikációja a Dellmont szerverrel.
-
LámaZ
addikt
válasz
instantwater #22005 üzenetére
Köszönöm, aranyosak vagytok!
-
Teplic
tag
válasz
instantwater #21965 üzenetére
ők azok akik az antenna hungáriánál voltak régen és onnan váltak ki. ha jól tudom.
meg volt mikor minden ügyfelet megkértek azonnal váltsanak jelszót.csak nem fraud és szerver törés
-
KTU
addikt
válasz
instantwater #21965 üzenetére
Épp 1 éve, [link]
Fonio elfelejtett jelszó, írni kell nekik.
vagy 003662611611 -
törölt tag
válasz
instantwater #21623 üzenetére
Ugyanúgy ez is hibás hozzáállás!!! Erre csak egyetlen helyes megoldás lehetséges:
Minden rendszert alkalmassá kell tenni a nomadikus számok kezelésére! -
Zénó75
tag
válasz
instantwater #21623 üzenetére
Csak olyan helyre regisztráltam eddig a 21-es számmal ahol volt call funkció az sms helyett…
A 21-es számom messze nem ingyenes. Szándékosan azért maradtam a 21-nél mert abból látható h mobil, nem pedig egy otthoni vonalas számot hív a hívó.
Ja és cégbíróságon ha jól rémlik nem lehetett vonalas számot megadni. 20-30-70 ből választhatott a hölgyike...
-
KTU
addikt
válasz
instantwater #21423 üzenetére
Telefonomon mobilnet 3G, 4G, wifi, GPS, Bluetooth (Plantronics M70, és Mi Band),
hívásfogadás 4 account-on a 8-ból,
FolderSync 3 felhőbe szinkronizál, 5 mappát. stb.
5,5"-os Mlais M52, amibe belehazudtak 3200mAh-ás akkumulátort,
Antutu batery test 8634, 5 óra kijelzőidő,
kb. egy, másfél napot bír, kb. 1,5 óra kijelzőidővel.
Szóval van fogyasztás,
ki mire használja,
akinek sok napot megy az okostelefonja, nagy valószínűséggel nem is nagyon használja.
Az enyém töltőn sincs, mivel van plusz 2db akkum, amit falitöltőben töltök,
és nem érdekel mikor merül le. -
KamuMazsola
őstag
válasz
instantwater #21423 üzenetére
Nem.
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #21131 üzenetére
A Fritz!Box le tudja kezelni az ilyen specko patterneket, ha be van rajta allitva az orszag es az elohivo. HA tudja, hogy hol vagy, akkor kepes a VoIP szolgaltato fele a jo formatumban kikuldeni a szamot. Ugyanez igaz ha a korzetedben akarsz felhivni valakit, az FB erzekeli, hogy korzeten beluli szamot hivsz, mert kihagyod a 0xxx-et a korzetedben levo 123456-os szam elol.
Egyebkent teljesen igazad van, telefonszamot + vagy 00 orszaghivo korzet telszam formatumban erdemes elmenteni, mert akkor sok kellemetlensegtol megkimeli magat az ember.
-
Magnat
veterán
válasz
instantwater #21075 üzenetére
És?
-
Magnat
veterán
válasz
instantwater #21073 üzenetére
Nem nekem kellene, valakinek akinek mindenképpen kell vonalas telefon... Azt néztem, h pár ezer ft-ért vannak olyan eszközök (pl Draytek v Fritzbox) aminek van backup vonalas telefon csatlakozása amit elvileg akkor használ ha nincs internet elérés v vmiért nem tud sipen kimenni a hívás. Ezt másodlagos routerként használva lehet, h meg lehetne oldani és ez még nem is egy őrületes befektetés... Elvileg van is egy ilyen router elfekvőben a melóhelyemen, majd azon kipróbálom... De ha vki csinált már ilyen rendszer, az ne tartsa magába!
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #21020 üzenetére
Szia! A mobil prepaid kartyamat a vezetekes szammal ugyanattol a voip szolgaltatotol veszem, mint akinel van egy szinten havi 0 euros feltoltos voip elofizetesem. Errol hiv anyukam es mivel halozaton beluli hivasnak minosul, igy minden hivasert iranyomba 0 eurot fizet. En persze ha a mobilomrol hivok valakit, akkor azert fizetnem kell, de mivel nem ulok egesz nap a telefonon, igy annak a koltsege keretek kozott tarthato. De ha ez nem jonne ossze, akkor meg van a masik dellmont vonal, amin kereken 30 filler/perc-ert hiv fel. Szerintem az is eleg barati ar.
Amugy atlagosan elofizetonkent 500 perc/ho-val szamolnak a szolgaltatok, na hogy ez mennyire valos nem tudom, de pl. nekunk van olyan honapunk, amikor 100 perc alatt van a kimeno hivas, de olvastam mar olyan nagycsaladosrol is, akinek naponta 500 perc korul van a csucs kimeno hivasa, de szerintem az mar a masik veglet.
Amugy idoseknek szerintem megeri egy ilyen havi 3000 HUF-os korlatlan csomag. Csusszon be hetente csak egy 1 oras pletykabeszelgetes mobil iranyba (elnezik a hivott szamot) rogton horror telefonszamla lenne, igy meg nyugodtan alszik mindenki.
-
Victoryus94
őstag
válasz
instantwater #21023 üzenetére
Én napi 10-20 percnél többet nagyon ritkán beszélek, nekem nem is érné meg.
De a környezetemben sokan vannak, akik 1-3 órát beszélgetnek naponta. Nekik sem rossz választás a VOIP, de egy vezetékes csomag legalább annyira hasznos tud lenni. Mindkettőnek vannak korlátai, de egy 7-8 ezer Ft-s mobil csomaghoz képest előnyösebb áru szolgáltatás.És azért elég sok ember van, akinek még nincs is okos telefonja, internet csomagja, vagy épp kezelni nem tudja azt (pl. idősebb korosztály). A vezetékes telefont viszont ők is tudják használni. Vidéken (még pest megyében is) pedig gyakori a mobilnet hiánya, sőt a vezetékes internetnek is örülnek, ha van 5 megabites csomag 4k/hó-ért.
Aki pedig nem beszél annyit, ott is van olcsóbb csomag.
-
Sayuar
senior tag
válasz
instantwater #21027 üzenetére
Egy példának/hasonlatnak az a lényege, hogy bizonyos dolgot kiélezzen, adott helyzetre. Olyan példa nem létezik, ami az összehasonlított dologgal teljesen azonos fajsúlyú minden tekintetben.
A hasonlatomban nem a környezeten volt a hangsúly, oda írtam a lényegét a példának: a pazarlás mint elhasználási forma nem teszi jobbá az életed.
-
Magnat
veterán
válasz
instantwater #21023 üzenetére
Én ha ilyen csomagom lenne, hónap végén mindig felhívnám a telenoros vagy vodás feltöltős számomat és hagynám lepörögni, ami megmaradt az 5000-ből
-
Victoryus94
őstag
válasz
instantwater #21020 üzenetére
Telekoméknál a vezetékes telefonon havi 3 ezerért full ingyen beszélhetsz (belföldön) bármilyen irányba, kapcsolási díj nélkül. (bocs, mobil irányba csak havi 5000 perc "ingyenes")
Ráadásul vezetékest hívni sem drága (telenornál 10ft körül van a hívása, gondolom telekom sem drágább, és voipról is occó), szóval szerintem még van ráció ezt használni -főleg családban, vagy ha valaki sokat tartózkodik otthon.
-
Sayuar
senior tag
válasz
instantwater #21010 üzenetére
Ha jól emlékszem, az indulás évében a westel 450-es így működött
-
törölt tag
válasz
instantwater #20998 üzenetére
Nekem anno pont ettől lett szimpatikus. A FAQ -ban erre kerek-perec azt írták, hogy akkor buktad az accountot. Mivel minden kliens oldalon titkosítódik, ezért ők sem tudják a jelszavadat, így segíteni sem tudnak, ha elfelejted.
-
goop
őstag
válasz
instantwater #20455 üzenetére
Jaja, külföldi ismerősöket szoktuk hívni, üresjáratban, ha épp nem otthon vagyunk.
Egy időben volt, hogy kedves dellmont nem szakította meg a hívást a végén, de már úgy néz ki, hogy megjavult. (Vagy kevesebbet telefonálunk)
-
noorbertt
őstag
válasz
instantwater #20245 üzenetére
Nincs üres kártyám, szóval lehet ezt ki hagyom. Ebay-en persze nincs eladó
-
noorbertt
őstag
válasz
instantwater #20160 üzenetére
Akkor ha jól értem megrendelem és utána a kártyámat le is tilthatom róla?
Abszolút nem megy neked a net rajta?
Most megyek én is Magyarország felé, lehet ki próbálom bár nem biztos hogy ide érne addigra -
törölt tag
válasz
instantwater #20162 üzenetére
Talán. De, annak elég gyenge próbálkozás. Ugyanúgy, mint a többi szolgáltatóé. Én arra lennék kíváncsi, hogy Magyarországon milyen hálózatokon lehet használni.
-
betyarr
veterán
válasz
instantwater #20160 üzenetére
mikor jössz legközelebb haza?mert kíváncsi lennék mit tud a gyakorlatban.
-
allfinanz
senior tag
válasz
instantwater #20154 üzenetére
Erdekes, mert itt a metron 4G is van. 3G mar tulterhelt volt.
-
válasz
instantwater #20154 üzenetére
Közben rájöttem az üzleti modellre.
Mindenki becsenged 10 fontot/dollárt/akármit.
A 80% bebukja, mert nem tudja használni. A befolyt pénzből a maradék 20% havi 200 egységét elég könnyű kigazdálkodni.
-
tibor23
senior tag
válasz
instantwater #14550 üzenetére
Ott a pont! Nekem még wifin sem sikerült normális hangminőséget elérnem androiddal.
Mobilnettel meg kifejezetten mazovistáknak való és idegesíteni a hívottat. Akinek mobiloznia kell, találja meg a neki megfelelő szolgáltatást ha kicsit is komoly ember, a mobilvoip-ot meg hagyja meg a kísérletezgető gyerekeknek. Egy voip ATA tökéletes hangminőséget ad megfelelő nettel és voip szolgáltatóval, de helyhez kötött. A Dellmont szolgáltatók hangminőségbeli szórása tolerálható azért az árért amennyibe kerül - magánszemélyeknek. Cégnek komolytalan.Amúgy manapság már csak voip telefónia létezik bármilyen szolgáltatást használ valaki. Mobil, vezetékes is mind voip.
-
Ksix
tag
válasz
instantwater #15520 üzenetére
Nem visszautalják, hanem ugyanúgy el sem fogadják, mint ahogy a magyar bankkártyát se, azt mondják, hogy szorri, de ezzel itt nem tudsz fizetni.
Lehet, hogy regisztrálni lehet, de szerintem másik országbeli bankkártyát már nem lehet hozzárendelni, tehát hiába csinálok pl. USA PayPal fiókot, a magyar kártyámat nem fogom tudni hozzáadni. -
glaci
őstag
válasz
instantwater #15520 üzenetére
Annyit tudok, hogy a PayPal -nál is van olyan, hogy ellenőrzött számla.
Én egyszer árultam az eBay -en és amikor egyszerre fizettek volna nekem 1000 € -t, akkor nem jött át, csak miután 2 külömböző hivatalos személyazonosító ogazolvánnyal is azonosítottam magamat náluk. -
Ksix
tag
válasz
instantwater #15486 üzenetére
PayPal fizetésnél is tudják, hogy magyar a PayPal fiókod. Olyan szolgáltatásoknál, ahol szigorú földrajzi szűrés van, és komolyan is veszik, rögtön visszadobják a nem megfelelő PayPal fiókot.
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #15490 üzenetére
Jogos, de ha "PistikeSarkiVoipCege Ltd"-hez bekopognak, akkor tudnia kell a magyar adohivatalnak, hogy van 200 adocsalo magyar, akit elotte tenylegesen beazonositottak, hogy Mo-rol hasznaljak a szolgaltatast. Csakhogy, itt jon kepbe, hogy ha beazonositott a NAV barkit is, hogy Mo-n hasznalja a szolgaltatast, hamis cimre kiallitott szamlaval, akkor mar nem fognak tovabbmenni a "PistikeSarkiVoipCege Ltd"-hez, mert a magyar polgarok adocsalast kovettek el. Beszedik toluk az elmaradt AFA-t es a kulonbozo kamatokat, plusz a buntetesekt, es kesz.
Ami erdekes lehet, hogy dellmont-nal kopgtathatnak, hogy kerem szepen az elmult egy ev osszes magyarorszagi hivoszamot berogzitett felhasznalo adatait, mert velelmezzuk, hogy AFA-t csalnak. De oszinten, szerinted par szaz Ft miatt elkezdenek vizsgalodni a NAV-nal?
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #15488 üzenetére
Mar korabban itt irtam, hogy a magyar jogszabaly szeirnt is a vasarlo felelos azert, hogy a helyes lakcimet adja meg. Tehat ha te azert adsz meg egy fake cimet, hogy az altalad fizetendo altalanos forgalmi adot ne kelljen befizetned, akkor jogszabaly sertest kovetsz el (adot csalsz). Az uj unios rendszer elsodleges celja az, hogy a fizikai aruk eseteben a vasarloik reszere adot optimalizalo cegeket elo tudjak venni. Az uj szabalyozas elott onkentes alapon kellett evi 40000 euro kulfoldi ertekesites felett az adott orszagban egy adoszamot kernie a cegeknek, es az oda szallitott aruk (szolglatatasok) utan az ottani AFA-t kiszamlazniuk es befizetniuk. Na mivel onkentes volt, szinte senki sem tartotta be. A szekhely szerinti orszag adohivatala orult a tobblet AFA bevetelnek, a magyar meg hiaba kereste meg mondjuk a lengyel kutyataposok adohivatalat, azok basztak nekik valaszolni, mert a sajat adobeveteluket csokkentettek volna.
IP cim meg kartyaszam semmit se er. Nekem magyar dombornyomott kartyam van, azzal foglalom es fizetem a hotelt, autot, repulojegyet, stb. Ha eppen Angliaban vagyok, es a nemet lakcimemhez legkozelebbi autokolcsonzoben foglalok es fizetek, akkor mi alapjan szamoljak el az AFA-t? Mo? UK? DE? Persze hogy DE, mert ott veszem igenybe a szolgaltatast.
A VoIP eseteben a szolgaltatas igenybevetelenek a helye a kuncsaft altal megadott szamlazasi cim, tehat az AFA-t is annak az orszagnak a szabalyai szerint kell megfizetni.
-
club1
veterán
válasz
instantwater #15486 üzenetére
Abban az esetben is le van fedve a hátsójuk. A paypal pedig együttműködik a hatóságokkal.
-
club1
veterán
válasz
instantwater #15482 üzenetére
Csak a címet vizsgálják, az IP címet, kártyaszámot csak logolják. Így le van fedve a hátsó felük, ÁFA-csalásért onnantól kezdve az előfizető felel. Mivel mi cégként használjuk őket, logikusan a székhelyünk (magyar) címével regisztráltuk az összes számlát.
-
club1
veterán
válasz
instantwater #15478 üzenetére
Igen. Én is csodálkoztam, hogy a Dellmont képes volt hozzányúlni a rendszeréhez. Persze ha ÁFA csökkentésről lett volna szó, lehet hogy nem sietnek ennyire...
-
törölt tag
válasz
instantwater #15098 üzenetére
Tényleg? Telenoros kártyásként pl. csak külön díj ellenében tudnék hozzájutni.
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #14968 üzenetére
Azert irtam, hogy leginkabb holland, angol kereskedok szerverein kot ki a hivas (7 kulonbozo IP cim szamolasa utan abbahagytam). Utana mar nem tudom megnezni, hogy merre vandorol a hivasom, mert azoknak a trunk-jen megy tovabb.
-
tibor23
senior tag
válasz
instantwater #14848 üzenetére
Ez az hívások nagy részére nem ad semmi (vagy alig valami) kedvezményt, ezért ez a nagylelkűség. Legtöbb hívásom 1 percnél rövidebb. Szóval ezért nem fognak sokan a Telenorhoz rohanni.
-
törölt tag
válasz
instantwater #14848 üzenetére
Áhh! Ugyanolyan ostobák, mint eddig. Reggel meccseltem velük. Inkább le sem írom.
-
whiskeys
őstag
válasz
instantwater #14827 üzenetére
Ja, köszi. Hát eddig se lehetett népszerű.
☺:-)
-
válasz
instantwater #14810 üzenetére
Reenger változás:
VÁLTOZÁS A KIEGÉSZÍTŐ CSOMAGOK FELTÖLTÉSÉBEN!
Mostantól a kiegészítő csomagokat a normál egyenlegből lehet megvásárolni. -
válasz
instantwater #14801 üzenetére
Mintha a felhasználási feltételekben kifejezetten tiltaná a vodafone, hogy telefonon kívül ilyen eszközben legyen használva redes sim.
-
HXY
addikt
válasz
instantwater #14798 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy GSM telefonnal nem lehet rá közvetlenül csatlakozni?
Akkor ez RED előfizetéssel jó.
És létezik olyan GSM bázisállomás, ami a netre kötve VOIP adapter is egyben?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
instantwater #14738 üzenetére
De, az analóg igény, mert jelenleg analóg C530-as DECT-ek lőgnak a Fritz-en, mint DECT bázison. Tehát vagy marad ez az analóg DECT, és akkor kell valami, ami IP képessé teszi (ATA), vagy lecserélem IP-s DECT-re (A510IP), és kiesik a Fritz. Megszoktuk a Gigaset-et, tök jó hangminőség, kényelmes. Ami esetleg még eszembe jutott, hogy BC/FVD fiókok beköltöznek a NAS-on futó Asterisk-re, egy ATA adapterrel felkötöm rájuk a C530-as DECT-eket, és elérakok egy akármilyen gigabit-es routert.
És még C tervként bejöhet ez a PBXes.org is, de ehhez csak IP-s DECT telókat lehet felrakni. Maga a PBXes.org ugyanúgy működik FVD/BC/Ephone párossal is? Lehet bejövő accountokat is konfigolni, és akkor pl az A510IP a felhőn keresztül kapja az Ephone-os bejövőt? Egyáltalán be lehet reggelni a PBXes.org-ből az ephone-ba?
-
válasz
instantwater #14707 üzenetére
Egy barátomék számláját történetesen pont egy Kubába menő hívással nullázták le, állítólag diákok szeretnek így hazatelefonálni.
Akkor az Asterisket törték fel, nem ügyetlenek.Üdv: MaCS
-
milenda
tag
válasz
instantwater #14707 üzenetére
Szakmailag rendben van, amit írsz, én csak arra utaltam, hogy esetleg ágyúval lősz verébre. Feltörik a fiókot és a megszerzett jelszót arra használják, hogy vasárnap küldjenek egyetlen SMS-t és azóta semmit - nem tűnik életszerűnek. Ráadásul a svájci SMS fele annyiba kerül, mint a magyar ...
-
milenda
tag
válasz
instantwater #14705 üzenetére
Ebben igazad van, akkor sem kedvelem az összeesküvés-elméleteket. Nekem egyszer egy 3620-ra menő hívásom a híváslista szerint 53620-ra ment, vagyis Kubába, közben a hívott magyarországi előfizetővel beszéltem.
-
milenda
tag
válasz
instantwater #14700 üzenetére
Szerintem egyszerűbb a megfejtés: "desktop text message", azaz nem a telefonról ment az SMS, hanem az asztali kliensből.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
instantwater #14681 üzenetére
Akkor azt histzem, írok az ügyfélszolgálatnak. Bár nem hiszem, hogy még feltöltés előtt 0 Ft egyenleggel foglalkoznának velem.
-
válasz
instantwater #14677 üzenetére
"Megoldas: Cegesmobil, munkaidon kivul kikapcsolva/hangpostara iranyitva."
Ez jó megoldás lenne, nekem is így van, de hidd el, nem működik. Elvárják, ha van mobilod, hogy fel tudjanak hívni. Esetleg ez a "céges mobilt kikapcsolom munkaidő után" dolog működik egy alkalmazott esetén, már amíg a főnöke eltűri
de ha te vagy a vállalkozó és jónak kell lenni az ügyfeleknél, akkor elvárják, hogy a szabadidődben is felhívhassanak.
Ez szerintem kultúra kérdése, hogy hajnali fél 5-kor, illetve este fél 10-kor nem intézzük a nem halaszthatatlan hívásokat (amik nap közben és másnap is intézhetőek lennének). Mindkét időpont személyes tapasztalat. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
instantwater #14677 üzenetére
Köszi, bár lövésem sincs, hogy mit jelent, amit írtál.
A MobilVoip app megy rendesen (Browsercalls). De a Reenger meg nem.
Mit és hol és hogyan kéne beállítani (laikusnak elmagyarázva)? -
válasz
instantwater #14673 üzenetére
Hm, én nem biztos hogy fel lennék annyira háborodva, ha nálunk bevezetnék. Nem várná el mindenki, hogy visszahívjam, ez már egy nagy nyereség lenne. A másik nyereség az lenne (lehet, hogy őskövület vagyok), hogy a mobiltelefon arra lenne használva, amire szerintem való: ha halaszthatatlan ügyben irodán kívül el kell érni, akkor meg tudjuk beszélni, de nem tartanának fel 30-40 perces csevegésekre feleslegesen úgy, hogy a végén már nyolcadszor mondom el, hogy igen, tehát akkor ahogy megbeszéltük, küldöm emailben amit kért... Mert illetlenség lenne a saját költségemre feltartani feleslegesen. Valakit munka ügyben akkor hívjunk, ha bent van a kib..ott irodájában, és dolgozik. Nem akkor, amikor nincs bent, mert valószínű azért nincs bent, mert éppen nem dolgozik, de a hívó fél szerint dolgoznia kellene... Szóval ha ez megszűnne, akkor az már egy fél felszabadulás lenne. Pech, hogy kellene havi párszáz* Ft-ot áldozni egy vezetékes előfizetésre minden lakásban, minden munkatársnak a munkahelyen (ez utóbbi úgyis van). A vezetékesek meg jellemzően (telekom, digi, upc) már úgyis vagy ingyen, vagy valami voippal is verhetetlen szánalmas percdíjért beszélnek egymás között. Én felszabadulnék, ha abbahagynák a mobilon való félórás háborgatásomat.
*nekem a diginél havi 200 Ft-ért van vonalas előfizetésem, nem hiszem, hogy ez kibírhatatlan lenne. Más szolgáltató, meg ha rendel az ember kábeltelefont, olcsóbban adja összességében a 2 (vagy 3) szolgáltatást, mintha kábeltelefon nélkül rendelne az ember, szóval szerintem ez járható út lenne.
Amiért viszont írni akartam: az elmúlt időszakban (BC-t használok) teljesen felhagytam a SIP hívással, és csak és kizárólag Mobilevoipot használok BC voip hívásra. Amióta erre a modellre álltam át, egyáltalán semmilyen minőségi probléma nincs a hívásaimmal. Lehet, hogy a SIP szerverük nem 100%-os, de így mobilevoipon keresztül teljesen hibátlan. Kár, hogy erre nem korábban jöttem rá, azóta sokkal többet használom a szolgáltatást.
-
csipuka
senior tag
válasz
instantwater #14666 üzenetére
Mibol elnek? A bejovo hivas es sms is penzbe kerul.
Nem igazan van ingyen a telo (csak az olcsobb), de a dragabb telokat 200-300 dodoert 2 ev huseggel el lehet vinni.
A szolgaltatoi elofizetes szerintem draga, mert benne van, hogy occobbert kapsz telot. En MVNO-zok egy ideje, mert nem akarok huseget, es magamnak veszem a telot. Vannak kompromisszumok, a savszelesseg pl korlatozva van, van ahol gyengebb a hangminoseg, stb. Ami asszonynak menne, ott viszonylag jo minosegu adatkapcsolatot kinal az MVNO. Meglassuk. 5$-ert 512Mb 30 napra. HA hamarabb elfogy akkor ujraindithatom a 30-napot barmikor.
Ami jo, hogy eddig egyetlen szolgaltatonal/csomagban sem talalkoztam olyannal, hogy a VOIP-ot tiltjak. Lehet van tiltos is, es nekem volt csak szerencsem. -
club1
veterán
válasz
instantwater #14666 üzenetére
A havidíjakból és a hívásfogadás árából.
-
csipuka
senior tag
válasz
instantwater #14660 üzenetére
Nem magyar telot valtok ki
Az USA-ban vagyok.
Amcsi szamot ingyen hivok GV-on keresztul. -
törölt tag
válasz
instantwater #14637 üzenetére
Köszi az infót! Nincs bajom azzal, ha fizetős egy alkalmazás, ha működik. De mintha láttam volna ilyesmi beállítást a Reenger kliensben is. Akkor az is kezeli a titkosított kapcsolatot (vagyis müxik tiltós nrettel is)?
Egyébként itt a remek példa egy VOIP hibalehetőségre. Telenor 3g, Bp. VII. ker, utcán full térerő, oszt csak vánszorognak a bitek. Sztem vmiért túl van terhelve a cella, így hiába van minden rendben kliens oldalon. -
Andralin
aktív tag
válasz
instantwater #14548 üzenetére
Nálam konkrétan több esetben is magyar T-mobilos számot hívva fordult elő.
De amint írtam, olasz TIM szolgáltatót hívva is bármikor reprodukálható a jelenség!
De áruljátok már el, hogy ez általános dolog, mindenkinél így van? Vagy csak nálam?
-
joelke HU
őstag
válasz
instantwater #14549 üzenetére
Én nem is várok az edge-től csodát, sőt pont azt írtam, hogy azért nem alternatíva nekem most már a voip, mert ahol használni akarom ott a Call back lenne az ésszerű, de ilyen feltételekkel nagyon nem oké.
Szerk: na látod, akkor pl. ezt az összefoglalóba is bele lehetne írni.
Fujifilm
Nem akartam én senkit bántani, lehet, hogy elsőre nem túl átgondolt és heves volt a reakcióm és félreérthető is. De egy "segítő kolléga" ne locsolja már a tüzet és intézze már el annyival, hogy kb.: nye-nye-nye besz.ptad.
Javaslom inkább az összefoglaló javítását is. És a tengernyi előny mellett azért pár hátulütőről is szót ejteni benne. Mert akkor talán néhány kezdőnek nem kellene több ezer forintot elbuknia.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
instantwater #14520 üzenetére
Most kipróbáltam amit kértél:
Freetz boxról hívtam pannonos számot BC account- tal.
A pannonos kinyomta, és emiatt hangpostára futott.Sajnos a hangposta miatt más a szitu mint amikor valaki csak simán kinyomja úgyhogy ez a teszt nem igazi.
A hívás nálam szépen elbontodott. Nem csörgött utána. -
Andralin
aktív tag
válasz
Hali!
Én FWD-t használok androidos mobilon MobileVOIP klienssel.
Én a következőket tapasztaltam:Ha hívok valakit és az illető kinyomja, akkor a FWD azonnal újracsörgeti, míg nálam folyamatos kicsöngés hallatszik. Csak a harmadik kinyomás után szakad meg a csörgetés és akkor nálam foglaltat ír ki.
Ha hívok valakit aki ténylegesen beszél, tehát foglalt és be van kapcsolva nála az SMS értesítés nem fogadott hívásokról, akkor pedig nálam egyből kiírja, hogy a hívott fél foglalt, viszont a hívott SMS-ben azt kapja, hogy egyből 3 nem fogadott hívása volt tőlem!
Ez marhára idegesítő, jópárszór kellett már magyarázkodnom, hogy hát nem én vagyok a tahó türelmetlenkedő bunkó, hanem a szolgáltatóm vacakol...
Más is tapasztalta ugyanezeket?
Esetleg nem tud valaki megoldást, hogy ki lehetne-e kapcsolni valahogy ezt a kapásból tripla hívás funkciót??? -
válasz
Most próbáltam, foglaltat jelzett...
-
fujifilm1
senior tag
válasz
Szerintem csak az Asteriskes hívásokat szívatja a délmont.
Más device-rol indítva nekem nem ragadt be soha és nem is csörgette újra
(Igaz kb 3 hete néztem és csak a telenyomort néztem)
Kipróbáltam direkt azt is hogy a hívott tegye le előbb....
Fritz.box-al és Groundwire-val is.Megjegyzem a Groundwire megoldása mögött nem kizárt hogy szintén Asterisk van.
Mert a Groundwire alkalmazásuk közvetlenül a saját SIP szervereikhez kapcsolódik.Legalábbis az ő szervereiknek a nyomát láttam a logban anno amikor nyomoztam...
Anno írtam is hogy TLS V1-et használnak. Gondolom ezzel oldották meg hogy a Voda 3Gn is megy az alkalmazásukkal a SIP.Nincs olyan tapasztalat hogy inkább akkor ragad be ha a hívott Telekom-os?
Mert nekem az egyetlen beragadt hívásom ilyen volt. (Viszont telenort hívva meg nem.) -
phanfantom
senior tag
válasz
instantwater #14506 üzenetére
Ez igaz, bár hangposta szolgáltatás van a reenger-nél. Tehát elvileg kulturált módon tájékoztatja a hívót.
Mondjuk én nem mobilról akarom majd használni, hanem sip-en, beállítok egy ata modemet és rákötök egy telefont. (Elvileg volt pár hsz-el ezelőtt egy kép, ahol egy voip telefont állított így be valaki, gondolom a modem esetében is ezeket a paramétereket kell majd beírni.)
Ráadásul hálózaton belül majd ingyen tudnak hívni, ha a vidéken lévő "kombót" szinten átállítom a reenger-re. -
válasz
instantwater #14483 üzenetére
Ó, én ezt is tudom ám überelni!
A
tranzisztorGSM-kor hajnalán mondta egy szintén nem éppen aluliskolázott ismerős, hogy ő azért nem vesz mobiltelefont, mert Miskolcon dolgozik, ahonnét jellemzően a mosonmagyaróvári családját hívogatná, a rádiójelek viszont ugye légvonalban terjednek, ő meg baromira nem akar a szlovákoknak is telefonszámlát fizetni.
Komolyan nagy örömet okoztam neki azzal, hogy elmagyaráztam, hogy nem fog, legfeljebb a határ közelében vigyázzanak, hogy melyik hálózatot használják.Üdv: MaCS
-
válasz
OFFFFFFF
Akkor, ha megengeditek, megosztanám a másik két kedvenc történetemet -- elolvasni csak saját felelősségre!
1.
Korai harmincas (!!!) ismerősöm bizalmasan elárulta, hogy ő mindig úgy telefonál, hogy előtte csak rácsönget a hívott félre, leteszi, és rögtön újrahívja, de akkor már a beszélgetésig engedi fajulni a dolgokat. Mondom, igen, ismerek másokat is, akik így jelzik mondjuk a nagyanyónak, hogy jóbarát hív, tessék nyugodtan felvenni.
De nem, mondja, itt nem erről van szó, neki egy hozzáértő mondta, hogy így előre BE TUDJA JÁRATNI a vonalat, amitől jobb lesz a hangminőség, nem fog recsegni meg megszakadni!!!2.
Nem kifejezettenműszaki beállítottságú, de jellemzően többdiplomás tagokból építkező nagycsalád tagjai a mai napig úgy telefonálnak egymásnak PSTN-en meg mobilon is, hogy BÁRMILYEN okból is hívják egymást, MINDEN beszélgetést azzal indítanak, hogy 3 perc 10 másodpercig az időjárásról, főzésről vagy komolyzenéről beszélgetnek! Amikor a fickó ezt amúgy mellékesen megemlítette, elsőre eleresztettem a fülem mellett, úgy kellett visszatekernem, hogy tessék???? Mégis mi okból tetszik ezzel szívatni kedves magukat?
Hát ezért, mert amióta a Horn Gyula lett a miniszterelnök (nyilván tudják, hogy már nem az, művelt és jól tájékozott társaság) visszaállították a lehallgatást, de három percnyi érdektelen téma után már csökken az éberség, esetleg át is kapcsol a lehallgató máshová, és akkor már nyugodtan meg lehet beszélni olyan kényes témákat is, mint mondjuk hogy milyen lett a gyerek bizonyítványa vagy hogy milyen művészfilmet adnak melyik moziban.
El tudom képzelni mondjuk a következő beszélgetést: "Szia drágám, milyen szép időnk van! Nálatok is esik? .... Képzeld, éppen töltött káposztát főztem, (3:10) amikor kigyulladt a konyha, most meg már az egész ház ég. Voltaképpen azért is hívtalak, hogy megkérdezzem, hogyan is kell most a tűzoltókat hívni?"
A telefontársaságok számára mondjuk nagy kincs az ilyen előfizető.Nem mellesleg 18 éves koromig tényszerűen tudtuk, hogy két családtagunk okán is masszívan lehallgatnak minket, ki is volt adva kőkeményen, hogy a rendszert ne telefonon szidjuk. Ettől kezdve a családi szórakoztatás legfényesebb pillanatai voltak, amikor nagyapám virágnyelven kódolva telefonálgatott, nyilvánvalóan a lehallgatók rekeszizmát támadva gyengítve a rendszert.
Üdv: MaCS
-
edk-
őstag
válasz
Nagynénikém meg volt győződve, hogy ha a fia mobilról hívja a vezetékesét, az neki pénzbe kerül.
-
válasz
instantwater #14474 üzenetére
Melyik két karakterrel rövidebb? Nálam csak eggyel.
Egyébként kerültem én már nagyon kellemetlen és drága helyzetbe a 06... miatt, van ismerősöm, aki éppen bele is halhatott volna a 06-os telefonlistájába -- de kitart mellette.
Üdv: MaCS
-
törölt tag
válasz
instantwater #14474 üzenetére
Rövidebb két karakterrel és hosszabb egy cumival, amiben mindenképp a térdelős szerep jut, nem a másik.
-
törölt tag
válasz
instantwater #14469 üzenetére
Már a Nokia "butatelós" korszakban is a 0036 -os formátumot használtam, így van mentve az összes szám a névjegyzékben. Még sosem volt vele gond. Nem értem, hogy miért kell erőltetni ezt a 06 -ot.
-
Zeki
nagyúr
válasz
instantwater #14469 üzenetére
1 hete még simán hívtam 06-tal magyar számot, SIP-en, USA regisztrációval.
-
Mackóka
csendes tag
válasz
instantwater #14418 üzenetére
Köszönet!
Sajnos, én még nem használtam a "wireshark" progit.
Nem akarok senkit erdőbe vinni azzal, hogy nem jól konfigolom vagy nem azt értelmezem a log-ból amit kellene
Tehát ebben "kevés vagyok" - és ott tartok mint az elején: HELP!
Tehát: Tudtok valakit ( akiért elmegyek: Bp és környékére! ) idehozom - problémát megold - beállítások elment - kifizet - hazavisz????
Hogy értsétek: én elvagyok a flottás Vodámmal, havi max. 3000-ért DE: 2 NŐ rágja a májam folyamatosan - nővérem a barátjával, feleségem az édesanyjával nem tud csevegni...Ha 5let van: 70 - 977 9392
Újra csak KÖSZÖNET Mindenkinek!
Feri
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #14357 üzenetére
1&1 csak DSL elofizetes melle ad VoIP-ot. Az internetet toluk veszem, ezert van VoIP elofizetesem is naluk.
@Siriusb: olvastad az elozo hozzaszolasokat, hogy sokaknak nem megy a Dellmont? A sok felesleges hivas miatt mar lassan megeri nekik a mobilrol telefonalni es a Dellmonttal nem kell hulyeskedniuk. Nekem szemely szerint az elmult 4 honapban a dellmont-os hivasaim kozul csak 2 db volt sikertelen 55 hivasbol, mobil iranyba. A 2 db szar hivasbol az egyik lett volna fontos. Ami azt jelenti, hogy a hivasaim 3,6%-a volt teljesen sikertelen. Ilyen rossz mutatokkal semelyik masik altalam hasznalt VoIP szolgaltato nem rendelkezik. A legtobb SIP trunk reseller meg is irja, hogy ha greyrout-ot veszek toluk, annak a minosege szar lesz. De az a legolcsobb. Valaszthatok egy rossz greyrout-ot olcson, amiben mondjuk a DTMF alapban nem fog mukodni, amit a normal felhasznalo az esetek tobbsegeben nem is hasznal, vagy vehetek premium minoseget is 3-4x annyiert. Persze Te dontod el, hogy az olcso hivasokert cserebe hasznalod a Dellmont-ot, ami majd ha belekerulsz a FUP-ba akkor random modon fog szamlazni, 1-2 dollarert leszamlaz olyan hivasokat amik nem voltak sikeresek, stb. Csak ha az megtortenik, akkor nem szabad miatta felhaborodni. Cegeknek a Dellmont nem alternativa, nekik a dragabb jo VoIP szolgaltatokhoz kell menni. Ami meg mindig olcsobb, mint ha a Telekomnal lenne elofizetesuk.
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #14319 üzenetére
A Linksys-nel olcsobbat nem fogsz talalni. Ha mar veszel, akkor aldozz ra meg 2-3 USD-t, es vegyel inkabb 2 FXS porttal egy ATA gateway-t. Sose tudod, mikor lesz szukseg a masodik telefonra.
-
Guszti
aktív tag
-
válasz
instantwater #14324 üzenetére
Sokkal olcsóbbat nem fogsz találni. Ha mégis, linkelhetnéd
-
válasz
instantwater #14319 üzenetére
Linksys SPA-1001, egy portos, és olcsóbb is.
-
Stanlee
őstag
válasz
instantwater #14252 üzenetére
Itten ugy van - a Telekomnal -, ha beleegyezel, akkor meghatarozott hardver vasarlasa eseten engedelyezheted a Telekom free wifi-t es kapsz valami kedvezmenyt, mert ugye a delejt te adod. Asszem mas telekomos hotspot-ra ingye csatlakozhatsz. Ugyenezt kezdte most el a Kabeldeutschland (Vodafone) is. Igazabol nekik nem kerul semmibe, de lehet miatta esetleg kuncsaftot szerezni-megtartani.
UK-ben azert nem egyesulgetnek a BT-vel (FON), mert a UPC anyjanak, a Liberty Global-nak van ugye sajat UK lanya Virgin Media nev alatt. Meg a Vodafone es a Liberty Global akar parosodni, es ha ez sikerul, akkor egy sajat atjarhato halozat jobb eredmenyt hoz nekik (meg tobb elofizetot), minthogy beengedjek a BT-t a joba, a FON halozatba aminek igy egesz Europaban ok adnak a gerincet, nem pedig a BT, indeed. Szerintem.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #14250 üzenetére
Az upc valóban a fonera disztribucióját fedezte föl, de ahogy mondod is :
A fonera wifinetwörk ratyi adsl-es netek sokaságából (IS) áll össze és emez perszonálisan is aggályos nem csökkenti-é -e
akár túlságosan is a magáncélú sávszélességedet,
Ezzel szemben áll ""újdonságként"", hogy az UPC és reményeim szerint a Digi is úgy tudja tudná produkálni a Wifi-netwörkjét,
hogy az egyes előfizetői azt szúnyogcsíppentésnek sem érzékelik mert kábé gigabájtos a cső. -
törölt tag
válasz
instantwater #14250 üzenetére
Van fizetős is, de nem jártam utána, mert az nem érdekelt. Néha szokott lenni használt router. Egyre lecsaptam itt, a hardveraprón. De megszűnt a hely, ahova telepíteni akartam, itthon meg nekem is nagyon karcsú hozzá a netem. Úgyhogy még nem regeltem be. Meg aztán, amit a spanyol helyzetről írt a Magyar teszt, az sem egészen stimmel. Barátnőm Alicante -ban él, ami nem épp egy pici hely, egyetemi város és tengerpartibb már nem is lehetne. Amikor néztem, akkor három árva hotspot volt a városban.
-
válasz
instantwater #14225 üzenetére
program függő lehet a sebességteszt
minden programnak azzal kéne kezdenieha nincs sebességteszt, akkor csak a G729 a használható
-
setom
tag
válasz
instantwater #14225 üzenetére
Akkor valami ajánlott kodek sorrendet össze tudnánk itt dobni? Gondolom wifire és 3g-re is más más kellene.
-
Zeki
nagyúr
válasz
instantwater #14214 üzenetére
Azért még nem biztos hogy dellmontos, vagy ha az is, akkor lehet nekik valami külön szerver van biztosítva. A másodperc alap maga jó. Bár ugye a beecalls.com is másodperces, ilyen percdíjas.
-
glaci
őstag
válasz
instantwater #14179 üzenetére
Nem, a cégnél 6/0.5 -ös ADSL van.
Ez alapban is eléggé lassú, de amikor kolléga bekapcsolva felejti a laptopján a torrentet, akkor teljesen "megdöglik".
És mivel ezen keresztül csatlakoztam volna be a NAS -on futó VPN szerverre (ami timeouttal nem sikerült), feltételezem, hogy megint így jártam. -
glaci
őstag
válasz
instantwater #14176 üzenetére
Nálam a várost jól tudta. (Csak a koordináta volt szerencsére a város másik végén!)
A SurfEasy -vel meg London.
Meg akartam nézni a céges VPN -t is, hogy azt a várost is ismeri-e, de gondolom a kolléga megint tortentezik az ADSL -en, mert folyamatos timeout lett belőle. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
instantwater #14176 üzenetére
london, de a surfeasy is azt írja most.
-
válasz
instantwater #14131 üzenetére
Egy fórumtárs kérdésére azt is megnéztem hogy mekkora adatfogyasztás volt, hogy meglegyen a kollektív okosságban beírom ide is. Lte hálón 1 perc 38 mp, 760 kbyte, browsercalls és mobilevoip.
-
Zeki
nagyúr
válasz
instantwater #14122 üzenetére
Majd jön a Digi, és nem lesz érdekes a voip.
-
KTU
addikt
válasz
instantwater #14089 üzenetére
Hát nekem csak a G.711u és G.711a jött be minőségre,
pl. BC. hÍvás uLaw, 10 perc 6,06MB, 83kb/s
Nekem ez tetszikG.729 és G.726 se jött be
-
törölt tag
válasz
instantwater #14064 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a hibák között volt wifin tapasztalt is.
-
n@p@lm
őstag
válasz
instantwater #14064 üzenetére
szerintem előfordulhat az is hogy az eddig nem szűrt nett (klikk, domino) elkezdték szűrni, nekem nincs gondom a kimondottan nem korlátozott mobil nettemmel (t-mobile).
-
törölt tag
válasz
instantwater #14021 üzenetére
Hát ez az. Nem tudtam, hogy a Reengernek van hangposta szolgáltatása.
-
joelke HU
őstag
válasz
instantwater #14013 üzenetére
Értem. De most viszont minden flottul ment. A régi verzióval. Most meg is szakadt a hívás úgy ahogy kellett. Szóval lehet benne valami, (lehet ezt a téma összefoglalóban is jelezni kellene), hogy az új verzióval nem stimmel valami. Most már ezt használom, ha nagyon muszáj lesz alkalmazni a Callback-ket. Egyébként meg maradok a Zoiper-nél.
-
joelke HU
őstag
válasz
instantwater #13979 üzenetére
Callback-kel van a gond valszeg meg a MobileVoip programmal. Mert utána már zoiper-rel GSM kodekkel, lassított nettel, ráadásul edge-n jobb minőséget produkált és nem számlázott többet.
-
KTU
addikt
válasz
Nálunk még nem volt túl számlázás,
Zoiper-rel használja mindenki.Nem is tudtam hogy az 1. másodperc free:
"00:00:01 Free" -
whiskeys
őstag
válasz
Zoiper kliens-el?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest