Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kelna91

senior tag

Hű, ez nem hangzik egyszerűen... :U
    A VT-d adott lesz, mert i7-7700K lesz a proci, viszont ezt a dupla VGA dolgot jó, hogy mondod. Még jó, hogy olyan procit választottam, amiben van IGP. A VGA-t később akartam beszerezni, de ezek szerint nem tologathatom.

2 órával és sok-sok olvasással később... :Y :Y :Y Ez nem lesz egy egyszerű menet. Külön problémát jelent, hogy 4k monitorom van, és az IGP nem támogatja a 60Hz-es megjelnítést HDMI-n, csak DP-on, az viszont nincs a kijelzőmön. Viszont egyes Gigabyte lapokban van egy integrált DP->HDMI 2.0 konverter, viszont nem minden esetben működik hibátlanul. Lehet viszont kapni másfajta, külső konvertert, de az sem minden esetben működik hibátlanul. Gyakorlatilag amíg ki nem próbálom, nem lehet kideríteni, hogy menni fog-e.
    Úgyhogy még az is lehet, hogy két VGA-t kell vennem. Bár redditen pedzegették, hogy az átadott VGA-t lehet rebindolni az X újraindításával...

Aztán még itt van a memóriaprobléma. Állítólag a guest OS-ben a nagyobb memóriaigényű programok belassulnak, mert valami nem optimális a RAM page-ek kezelésével. Ezt ki lehet küszöbölni huge page alkalmazásával, ez viszont azt jelenti, hogy a guestnek előre allokálni kell az átadni kívánt memóriát, amit a VM kikapcsolt állapotában is nélkülöz a host! Vagyis hiába veszek 32GB RAM-ot, hogy az milyen jó lesz majd vágáshoz, és marad a hostnak is elég, mert ha átadok 24GB-ot a windowsnak, akkor Linuxon be kell érnem konstans 8GB-tal. Ez így elég szívás. Persze kérdés, mekkora teljesítménycsökkenés van huge pages nélkül.

Lehet, hogy az lesz a vége, hogy maradok a dual bootnál. Azért ki fogom próbálni a VM-et, de nem vagyok túl optimista ezek után. Pedig milyen jó ötletnek tűnt!

Akit érdekel, annak itt [egy nagyon jó leírás] a passthrough beállításáról.

Új hozzászólás Aktív témák