Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
válasz
bugizozi
üzenetére
igen, mentem. Tibi log insight elodasa jo volt, ill. Valentin szokasos updatje hogy mik tortentek az elmult idoszakban is hasznosnak bizonyult. VEEAM bejelentesek is izgisek. a tobbi gyarto is hozott ezt azt, irok egy recap posztot rola hamarosan

ja is ami erdekesseg: osszeraktak egy htc VIVE demot - en most probaltam eloszor. dobbenet. -
Konflikt
addikt
holnap vaki VMUG? nekem delelott van dolgom de olyan 11-re sztem aterek az Arenaba
-
norbert400
tag
sziasztok.
melyik hálózati beállitás felel meg a virtualboxos belsőcsatolónak?
Próbáltam már a customot és a lansegmentet de egyikkel se jó.
A dolog úgy néz ki hogy van egy mikrotik virtualizált routerem.
1. bridgelt kártya dhcpvel kap netet
2. lenne lan porton egy 10.11.11.254/24es hálózat.aztán windows 10nek meg ebből a tartományból adnék egy statikusat.
-
cr4sh-
tag
Sziasztok, remélem ti fogtok tudni nekem segíteni.
Ennek a videónak segítségével igyekszem, feltelepíteni a win 10-et külső ssd-re. 6:30-ig el is jutottam, ahol egyszerűen leválasztja a külső merevlemezt, majd visszadugja és a program megkérdezi tőle, hogy hol szeretné futtatni az eszközt. Na ez nem történik meg nálam, egyszerűen felismeri a mac, és a vm semmit nem tesz az eszközzel. Beállítási lehetőség nincs, usb 3.0-át használok, amivel mennie kellene, más ötletem nincs, mi a baja. Ha valakinek van bármi tanácsa, annak nagyon örülnék. Köszi előre is. -
kkmactime
újonc
Egy OSX frissítés, újrahúzás (10.13.3) után vmware fusion 8.5-t akartam visszarakni, de nem jártam sikerrel. Ami korábban működött, most nem. A win install sem fut le, mert az alábbi hibát dobja: Could not open /dev/vmmon: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár. Please make sure that the kernel module `vmmon' is loaded.
Tudjátok mivel lehet gond? Köszönöm előre is. -
Krix
őstag
Ki fogja cachelni a VM-et lemezre a host. Tegyél még ramot a gépbe, jobban jársz. Valami üzenet kell, hogy legyen miért ált le a VM. Vagy adj kevesebb ramot a VM-nek és a VM-ben adj még hozzá page file-t. Ez még mindig jobb megoldás, mert így az OS tudja, hogy mit rakjon ki a ramból lemezre. A host nem igazán tudja, hogy mit lehet kirakni lemezre és mit nem, ha pl. kirakja az OS kernelt, abban nem lesz köszönet...
-
hl225
tag
Sziasztok!
Esxi-n szeretnék futtatni 3 db virtuális gépet. Mindegyik virtuális gépnek 2 GB memória lett kiosztva, de a gépben összesen csak 4 GB memória van. Egyáltalán működhet ez rendesen így? Ha mindhárom virtuális gép fut egyszerre néha-néha az egyik leáll. Lehet azért mert elfogy a memória? -
Poo
senior tag
Sziasztok,
Esetleg megtudná valaki mondani hogy az esxi 5.1 ben hol a jóistenben lehet a timezone-t utc-ről át állítani cet-re?
Köszönöm. -
sto1911
veterán
Hali, a vcloud usage meter tud esetleg sharepointra menteni, nem tudja valaki? Vagy csak simán fájlba valahova, de az email nem jó most.
Köszi! -
-
.Farkas.
tag
Hali!
Hyper-V ala szeretnem felrakni az ESXi-t.
Ezen tutorial alapjan probaltam [link]
Megcsinalom az IMG-t, a VM-et es mikor kezdenem installalni azt irja,hogy nincs halokartya....
-
llacee
őstag
Sziasztok!
vCenterbe belépek win rendszergazdával singe sign-on és nem látom az egyetlen esxi hostot, kábé semmit nem enged, se hozzáadni se semmi.Ez mitől lehet?
Egy vas, ezen fut az esxi virtuális gépen egy Windows 2016, amin a vcenter. Vagy ez a baj? -
Poo
senior tag
na ez a helyes és így el is indul az winnfs.exe csak épp denied jön vissza :-(
C:\nfs\winnfs.exe -id 0 0 -log off C:\nfsCall "HostDatastoreSystem.CreateNasDatastore" for object "ha-datastoresystem" on ESXi "192.168.0.10" failed.
NFS mount 192.168.0.10:nfs failed: The mount request was denied by the NFS server. Check that the export exists and that the client is permitted to mount it. -
Poo
senior tag
Szia,
És mit csinálok rosszul mert az esxi azt írja hogy unable to comnnect esxi server
Call "HostDatastoreSystem.CreateNasDatastore" for object "ha-datastoresystem" on ESXi "192.168.0.10" failed.
NFS mount 192.168.0.10:nfs failed: Unable to connect to NFS server.
Amin futtatom a winnfs.exe-t az egy win10 pro, tűzfalon hozzá van adva az exe a defenderhez
ez a batch file amit futtatok rendszergazdaként, valamit rosszul értelmezek?
winnfs.exe -id 0 0 -log off C:\nfs -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
vCenter 6.5 Appliance-n beállítottam, hogy küldjön emialt, ha valami gond van. Tudok küldeni valami teszt emailt, hogy tényleg működik-e? Kerestem a felületén, de nem láttam ilyen opciót.
Köszi!

-
Márhogy a Windows oldali szerver a gond (használhatsz pl. WinNFSd-t) vagy az ESXi oldali mount?
Gondolom nem, de ha mégis akkor SSH-n keresztül:
Hozzáadni:
esxcli storage nfs add --host 192.168.1.100 --share /vol/nfsshareneve --volume-name datastoreneveamitszeretnel
Eltávolítani:
esxcli storage nfs remove --volume-name datastoreneveNFSv3-nál nem nagy dolog az authentikáció, lévén szinte nincs
Megadott ip címről vagy ip tartományból engedi a mountot. -
Poo
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy 5.5 esxi datastoreba mountolni egy meghajtót amire mentéseket tennék a ghettovcb-vel , találtam is egy nfs megoldást de nincs domain jelenleg, megoldható domain nélkül pl egy W10 gép-ról valahogy a dolog, ha igen tudnátok segíteni benne hogy hogyan itt most a user-re gondolok hogy mit hogyan autentikálunk hogy jó legyen mert kb az a buktató a többi az egyértelműnek gondolom
? -
Galopp
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Az első lemez azért lett ilyen, mert már ott voltak a letöltések, mehetett minden visszaosztásba, a másodikat pedig ennek szellemében készítettem ilyenre, mert így bármikor egy másik Windows-os gépbe berakva rendelkezésre áll minden adat.
Igazából ezt a formázatlan partícióra való váltást nem értem. Ráadásul úgy, hogy a wirtuális Win7 futása közben keletkezett a bibi (nem volt reset, hidegindítás, power loss).
-
llacee
őstag
Integration of Fujitsu PRIMERGY and PRIMEQUEST Servers in VMware Environments
valami ilyesmit szeretnék.
-
llacee
őstag
Kis felhomályosítást kérnék.
A szerverre ESXI 6.5 Custom Fujitsu ment.
A sensorokat nem olvassa ki, pedig külön fel is tettem a vib-jét.
watchdog szerviz fut.
Állítólag plugin szinten kellene látni vSphere Client alatt, de én csak a weben szoktam belépni a szerverre.
Ezt a vSphere Client-et nem nagyon találom letöltésben.Pontosan mire jó vagy mennyivel jobb a sima webes belépésnél ez vagy a vcenter.Köszönöm!
-
Galopp
tag
Ez az RDM kicsit furán viselkedik nálam.
Adott egy Gen8-as HP Microserver, 6.5U1-es HP-által átgyúrt esxi-vel.
A virtuális letöltögetős gépem egy win7 (32bit). A rendszer egy SSD-n lévő datastore-on leledző képfájl, és két 6TB-os lila WD lemez van beadva rdm-ként. Az elsőt (mármint a nagy vincsik közül) a rendszer Sata vezérlőre rakta, a másikat már scsi-re valami miatt (elsőre fel sem tűnt, bár elvileg ugyanúgy csináltam mindkettőt).
A furcsaság, hogy míg az első lemezzel semmi gondom nem volt még, a másodikkal már másodszor fordul elő, hogy egyszer csak a rajta lévő egyetlen partíció formázatlanként kezd viselkedni. Első alkalommal csak néhány száz GB voltrajta, letöltöttem újra, de most már több, mint egy TB ugrott. Másik gépbe téve is ugyanúgy RAW vagy formázatlan a terület.Előfordulhat, hogy a virtuális scsi miatt van a dolog, és inkább sata-ra tegyem azt is, vagy ez esetleg egy ismert bug, vagy csak magamat csicskáztatom? Van valakinek ezzel tapasztalata?
-
llacee
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Kicsit kioktatónak tűnt a válasz, a második kérdésemre meg nem is jött, mindegy ballábbal keltem

USB lan nem látszik a fizikai NICek között továbbra sem, de usb-s eszközként feljött a router vm-ben, nekem ez így pont elég wan portnak.Mellanox SR-IOV nem működik, de viszonylag jó sebességgel tudom használni.
4GB nagyobb file-t chome-ban fel tudok tenni ms böngészők alól nem.
Amivel gondban vagyok, hogy nagy fileokkal dolgozom, ezért a 10g kapcsolat a desktop és "szerver" között.
Munka VM(Windows 2016) Két 6TB 7.2 HDD lenne raid0-ban mentéssel(adatoknak), hogy nagyjából ssd sebességem legyen nagy méretben, az os ssd-n futna.
Csak b120i raid módban nem használ TRIM funciót, így az ssd hamar megadná magát, AHCI módban nincs raid0.
Még arra gondoltam a két hdd-t átadom direktben a Windows-nak és storgespaces-el csinálom a kötetet, de RDM inaktív minden hdd-mnél. -
llacee
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszönöm a választ.
Miben korlátoz 60 nap után erre irányult inkább a kérdésem.Usb3.0:•Chipset Realtek RTL8153;
PCIe MellanoxConnectX-2Win2016
Xpenology
Sophos UTM9
DebinaEzek futnának.
Jelenleg abba is elakadtam, hogy pl win 2016 telepítéséhez az iso-t nem tudom a datastore-ba feltenni, mert nagyobb, mint 4GB a file.
Egyenlőre nagyon idegen ez a rendszer nekem. -
almi
senior tag
Ez egyébként egy valid konfiguráció, vagy csak akkor csináljam így, ha nagyon muszáj?
A fizikai hálózatom az annyi, hogy egy mikrotik router van a 2-es portján keresztül összekötve a szerver egyik portjával. Szóval csak egy uplink van használva.
Igazából csak felveszem a router interface-ére a VLAN-okat és kb. készen is vagyok, szerintem.
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Igaz, hogy kérdeztem már, de még egyszer feltenném a kérdést.
ESXi vs subnet/vlanSzeretnék az ESXi hostomon 3 különböző portgroup-ra 3 különböző subnetet tenni, hogy portgrouponként más-más tartományból osszon a DHCP IP-t a VM-eknek.
Egyelőre egy alap 10.120.10.0/24-es subnetből kap minden portgroupban lévő vm IP-t a routertől. Maga a host is.
(Ez a router egy távoli router, amit most nem is nagyon szeretnék emiatt megbolygatni.)Az mondjuk kivitelezhető-e, hogy a management portgroup marad simán ebben a subnetben VLAN nélkül, és ugyan erre az interface-re létrehozok 2 másik VLAN-t, külön külön subnetekkel a másik 2 portgroup részére?
-
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Elvileg mindegyikkel megy, esetleg a Gen8 topicban kérdezd meg kinek mivel megy/nem megy rendesen.
-
kraftxld
félisten
1, 60 nap mulva le fog járni a licensz
2, passz nem vagyunk Gyurcsók mindent látó, hogy kitaláljuk a távolból a hálókártyád típusát.
3, lásd előző pont
4, Ha nem játszós gép akkor én a 2 SSD-t RAID1-be raknám első körben. Majd mehet rá a VMware datastore abba meg a VM-ek. -
llacee
őstag
Kész lett a telepítés HP 6.5u1-est SD kártyára.
Pár kérdés:
"licence will expire in 60days" ez pontosan mit takar?10gbe kártyám alapból támogatja az SR-IOV-t, win alatt működött is itt not supportedet ír.
Van még egy usb3-as 1gigabites lanom, ezt sehol nem látom, pedig szükségem lenne rá.
Jelenleg 1 SSD 128GB és két különálló 3TB HDD van bent.
Hogyan a legjobb a vm-eknek, rawba nem adnám át inkább disk file-ba.Köszönöm!
-
ooszi
senior tag
bakker, angol kiosztas
nem szoltam semmit -
Már hogy sima power off volt? Akkor ne csodálkozz

-
válasz
Kiratheonly
üzenetére
1. Lehet
2. Lehet
3. Igen, a te prociddal elvileg működni fog. -
almi
senior tag
Sziasztok!
Egy Supermicro szerveren fut az ESXi-m és memória bővítés miatt leállítottam a szervert.
Visszakapcsolás után minden tökéletesen elindult, de volt pár templatem, ami kapott egy (inaccessible) tag-et.Illetve a datastore-on maradt egy 0,29 KB-os file a template helyett. Most még nem nagy probléma, mert csinálok másikat, de ez így nem tűnik valami jónak. Miért törlődött vajon ez a pár templatem?
Sőt, hogyan tudom kitörölni ezt a file-t? Mert teljesen más a pop-up menüje.
Köszi!
Üdv.,
almi -
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Több kérdésem is volna, ami foglalkoztat az ESXi-vel kapcsolatban. Ez a jelen felállásom:
HP Gen8 (E3-1265L v1)
16GB RAM
1 SSD 250GB Toshiba (Datastore-nak)
3*2TB Toshiba HDD (tárhelynek)
HD6450 1GB Sapphire LP passzív
HP ESXi 6.5 U1 egy 8GB-os SD kártyán.1. Lehet-e úgy telepíteni az ESXi-t, hogy a Datastore és az ESXi is egy tárhelyen fut (Csak az SSD-n?)
2. Lehet-e úgy telepíteni az ESXi-t, hogy MicroSD kártyáról fut és USB-re rakva a Datastore SSD-je?
3. Csinált-e már valaki Videókártya PCI passthrough-ot ESXi alatt? -
almi
senior tag
-
-
ooszi
senior tag
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Szia köszönöm kimerítő válaszod, erre gondoltam én is.
Az a bibi hogy nem tudok nekikezdeni, honnan és mit kell letölteni, tudom e pendrive rol futtatni, vagy van hely bőven tudok hdd ről is futtatni, szóval sok kérdés lenne még, de erre senki nem fog válaszolni, nem találok magyar nyelvű leírást.
Néztem a Raid kártyámat is, szerencsére a honlapon azt írják hogy támogatott az VMWare ESX.
Adapter 3805.
Köszönöm segítségedet. -
Adamo_sx
aktív tag
Címszavakban:
Felinstallálod az ESXi-t a gépre. Nálam például egy micro SD kártyáról fut, erről kell tudnia bootolni az alaplapnak.
Ha megvan az ESXi, akkor pár dolgot be kell állítani egy konzolos felületen (hálózat), és utána hozzáférsz egy web interface-en keresztül. Ide belépve létre tudod hozni a tárhely(ek)et és a virtuális gép(ek)et, majd a létrehozott virtuális gép(ek)re felinstallálod a neked tetsző operációs rendszert, mintha csak egy fizikai gép lenne.
Magához a host-hoz (azaz az ESXi-hez) hozzáférsz a webes felületen, illetve bekapcsolható hozzá egy shell (SSH), amin keresztül parancsoros módban is tudod kezelni.
Az egyes virtuális gépekhez nyílik a böngészőben egy ablak (lehet, hogy van más is, ezt nem nagyon nézegettem), amin keresztül azt látod, mintha a hozzá tartozó monitort néznéd, illetve természetesen pl. az OMV webes felületét is látod, vagy SSH-val is be tudsz rá lépni, miután engedélyezted.
Én még egy windowsos szervert használok, de elsősorban csak a rajta futó szolgáltatást használom, ami interneten keresztül érhető el, így a windows képernyőt csak max akkor nézem, ha leállítom, vagy elindítom. -
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Ez a hardver adott:
HP Microserver gen8 (Xeon E3-1280v2, 16GB RAM, LSI Megaraid 9267-8i)
4x 1Tb WD Red HDD (RAID 5)
1x 128Gb Samsung 850Pro SSD6db iszonyat elavult PC, Windows XP-vel
Szoftver:
Custom HP ESXi 6.5 update 1
2db VM
- SSD-n W10 Pro 64bit
- RAID5 HDD-n Xpenology 6.1.5Mivel a PC-k hardverileg, es szoftverileg elavultak, igy kitalaltam, hogy a kliensek RDP-vel a Windows 10-re fognak bejelentkezni. Persze az XP mar nem tud RDP-vel a Win10-re bejelentkezni, igy ez nem jott be

A multi RDP meg van oldva a Win10-en, igy az nem akadaly.Igazabol az volna a kerdesem, hogy esetleg ha van valaki aki igy hasznalja a rendszeret, akkor tudna-e ajanlani 1 RDP klienst, ami mukodik Windwos XP, vagy Linux alatt.
Igazabol a Linux-tol sem zarkozok el, valami minimal disztribuciot feltusok rakni. Ami fontos, hogy gyors legyen, es ami meg ennel is fontosabb, hogy az USB-t is vigye at, tehat ha bedugjak a kliensbe a pendriveot, akkor tudjanak hasznalni.Igazabol azert irtam ide, hogy az USB-hez mit kell beallitani az ESXi-n, hogy atadja a kliensnek a kezelest?
Koszonom elore is. -
ooszi
senior tag
Sziasztok
Eddig volt otthon egy HP Micro N54 L gépem amin OpenMediaVault futott, ezt eladtam és vásároltam egy erősebb vasat.
Az lenne a kérdésem hogy szeretném az OpenMediaVaultot és Windows t egyszerre futtatni, az OMV-t nas és plex re használnám, a Windows t meg egyéb feladatokra, ez meg valósítható?
Az ESXI t találtam, jónak tűnik, de fingom sincs hogy eszik vagy isszák, mint kezdő, foglalkozak vele vagy hagyjam, mert nem fog menni. -
Rakhatod SDre vagy USBre is, nem sokat ír rá (főleg azért mert kezdetben ölt meg pár flashdriveot meg 4.0i időkben
). Gyárilag nem tud RAIDet mert feltételezi hogy van RAID kártya vagy SAN/NAS. De otthonra ismerkedni tökéletes egy sima SSDvel is (feltételezve hogy nem futsz bele az AHCI bugba, részletek a HP Microserver Gen8 topicban) -
llacee
őstag
Akkor nagy fába vágom és próbálok egy HP 6.5u1-est SD kártyára.
Hosszútávon bírja a gyűrődést/írást? Kingston sdhc class4 ezt találtam itthon.Vagy pendrive a belső usb2.0-ra, amelyik gyorsabb és bootol a microserver.
Eddig itthon és a munkahelyen is csak hyper-v adminisztációt csináltam, kell egy kis perverzió
(ESXI tud olyat, mint a Win Storage spaces? 2pl 2x4TB hdd-nél 2TB raid0 2TBraid1? vagy tiering ssd cache?)
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Van már vagy háromféle verziója (egyszer házat is cserélt), de alapvetően egymás fölé épített be x db ITX lapot (alaplapi távtartó csavarokkal) meg néhány Intel NUC-ot, Synology NAS-t meg ethernet switchet (az utolsó verzióban már 10Gigabitest) is kidobozolt és azokat is beszerelte

-
llacee
őstag
Sziasztok!
Hyper-V helyett próbából feltettem VMWare Workstation 14-est.
Otthoni "szerver" Xeon E3, 16G, 2 adat tömb.Egyik VM egy Sophos UTM Firewall, másik most nem is lényeges.
A gondom, hogy dedikált lan kártyákkal az eddig vígan hozott Digi ezres net, most a felénél többet nem tud.
Soho routerrel megy fullon illetve a másik gépen hyper-v alatt is.
Mit állítok be rosszul?
Bridge-ben van vm0 és vm2 néven a két hálókártya (Router-WAN, Router-LAN), amit használok Broadcom 57xx.
2CPU,2GB ram, 20GB hdd, ahogy a HYper-V.n is.Nem értem.
-
sto1911
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Most lapatolom kemenyen amit ramhagytak ill. atvettem, es van mit
5.1-es hostok, nincs DRS licensz, VM lokal storage-on
Es persze a patcheles. Nincs tul sok hostunk, de amik vannak, azokkal van tennivalo.De akkor marad a Repo Mgr, aztan kezzel valogatok. Attol felek kiszedek valami olyat is, amit nem kellene.
Az is gond, hogy egy korben nem frissit meg mindent, a BIOS-t pl. ma harmadjara rakta fel, de legkozelebb kezzel felrakom elotte amit tudok, aztan ratolom az ISO-t.
Futok egyet a tuzfalasokkal jovo heten de nem remenykedek a tul gyors megoldasban

-
Leszedtem a Dell image fájlt. Ezzel is ugyanaz a helyzet a monitor oldalon. IPMI...nem oké. Persze futtattam az engedélyezést meg vártam, volt restart is. Újra engedélyeztem a szolgáltatást. Változás nincs sajnos...
Szóval úgy tűnik egyszerűen nincs megfelelő support a dell részéről erre a hardverre. A nagy kérdés, ezek után már csak az, hogy származik-e ebből valami hátrányom? (Azon felül, hogy nem látom a hőmérsékleti adatokat.)
Van értelme így a dell image-el továbbmenni vagy maradjak a eredeti vmware-nél?Annyi jó volt a történetben, hogy csináltam egy backupot a configról, és utána sikerült visszatöltenem. Viszont visszatöltéskor elszállt párszor hibaüzenettel. Elsőre nem értettem mi a gondja, de aztán kiderült, hogy a fájlnévben nem szereti a kötőjelet...
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
frissiteni kellene egy rakat szervert, amik mar vagy 100 eve nem voltak. Dell es nehany HP. Eddig ket Dellen vagyok tul, a sokgigas iso-t hasznaltam, de egyreszt ra kell engedni 2-3x, masreszt meg egy nap/szerver sebesseggel tudok haladni igy.
Kellene nekem egy kisebb iso, akar az eredetinek a kitakaritasaval, mert mindent vegigprobal a telepito akkor is, ha nincs benne a HW...
Amit probaltam:
- Repo manager: egyesevel kellene kiszedni a fajlokat, nagyon idoigenyes, cmd nincs.
- Racadm, repo manager 2.2 idrac inventoryval: nincs nyitva a port vagy egyeb gond. Portot nyitni nem lesz egyszeru.
- egyesevel fel tudom rakni ill. be tudom rakni egy isoba a binarisokat, de nem akarok kihagyni semmi olyat, amit pl. az IO device report nem hoz.
- Repo manager nem eszi meg az iDRAC xml inventory fajlt.A fullos ISO-ban meg kodolt nevek vannak, nehogy egy scripttel ki tudjam szedni amik kellenek.
Otletek?
-
Köszi minkettőtöknek. Újrapakolom... -
-
kraftxld & AiRLAC : Nem Dell image, sima. VMware-VMvisor-Installer-6.5.0.update01-5969303.x86_64.iso telepítettem frissen. Utána pár update ment fel. Sensor data nem volt...
Utólag telepíthetők ezek a Dell cuccok, vagy újra kell húznom egy Dell image-el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi szépen.

Köszönöm.
ezt is ki akartam probalni.

). Gyárilag nem tud RAIDet mert feltételezi hogy van RAID kártya vagy SAN/NAS. De otthonra ismerkedni tökéletes egy sima SSDvel is (feltételezve hogy nem futsz bele az AHCI bugba, részletek a HP Microserver Gen8 topicban)