Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sikerült belépni a webes felületen. Ez a restart hiányzott csak. Viszont kapok egy jó kis AngularJS script hibát amikor belépek. A poén, hogy ha F5-el frissítek akkor eltűnik. De ha a feldobott ablak reloadra kattintok akkor újra be kell jelentkezni és megint dobja a hibaüzenetet.
-
válasz
d@minator
üzenetére
Joggal. Mert a subnet a 200.1.1.0, ezzel próbáld. Egyébként ez egy public routed tartomány (egy venezuelai banké), biztosan ezt akarod használni? Ha igen, biztos hogy jó hozzá a /24 (255.255.255.0) ? Gondolom itt inkább az lehetett, hogy valaki a múltban azon a laptopon hasra ütve kitalált egy subnetet/IP címet, szerintem ha már hozzányúlsz, akkor itt lenne az idő ezt is rendbe tenni, és valamilyen szabványos privát tartományt használni helyette (192.168, 10., 172., etc..).
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
Adott egy power PC kártyák programozására használt win XP laptop amit most kukázni kell. A flash program XP-n fut csak és a hálózatoknál a 200.1.1.80 TCP/IP-t kell beállítani.A gépet kiváltottuk egy win 7 laptoppal amin wmware alatt XP fut. Hogyan kell beállítani a hálózatot wmware-ben, illetve magán a gépen, hogy működjön? Ha lehet részletes válasz kellene.

-
Közben rájöttem, hogy van accountom. Leszedtem a 6.5.0-t. Workstation alá feltettem, viszont a webes felület nem enged be. Azt mondja rossz jelszó...

Futottam egy keresési kört, de azon kívül, hogy másnak is volt ilyen gondja, nem jutottam előrébb. -
Hogy működik most az ESXI licence? (Jól láthom átnevezték vShpere Hypervisorra? ) Szóval saját otthoni laborszerverként szeretném tanulási célra használni... Úgy emlékszem régen 5.5 free volt... 6.0 és 6.5-el mi a helyzet ilyen téren?
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi válaszod, igen ez már nekem is eszembe jutott... de akkor ha jól tudom nincs lehetőség 64-bites VM-eket futtatni az ESXi-n belül. (Valamint akkor még egy újabb nested virtualization szint is bejön a képbe
)
GNS3-at szeretnék futtatni a notebookon, amit már próbáltam Windows + VMware Workstation alatt, de már ott is azt a hibaüzenetet dobta a Workstation, miszerint "Virtualized Intel VT-X / EPT is not supported on this platform."
Ezért gondoltam, hogy megpróbálnék kihagyni egy "layer"-t a gépen és ESXi alatt is megpróbálni futtatni. -
Sziasztok!
A Thinkpad topikból érkezvén szeretném a segítségeteket kérni. Tudom kissé szokatlan
de VMware ESXi-t szeretnék futtatni egy Lenovo T400-as notebookon (Win7-x64, 8GB RAM, legújabb BIOS). Azt szeretném kérdezni, hogy másnak van-e ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Az első próbálkozásomat egy ESXi v6.0-val végeztem, de sajnos elég hamar elakadtam, mert már az installer sem akart felboot-olni. Próbáltam DVD-ről és USB drive-ról is boot-olni, el is indult a telepítő, de félúton a gép megfagyott. Némi fórumozgatás után kiderült, hogy a telepítéshez a BIOS-ban le kell tiltani az "Intel Virtualization Technology" és az "Intel VT-d Feature" funkciókat a CPU menüben. Így valóban elindult a telepítő, sikeresen le is futott, de utána amint megpróbáltam a fentieket visszakapcsolni, a boot ismét megfagyott. Felmerül a kérdés, hogy van-e értelme úgy egy hypervisor-t futtatni, hogy a CPU-ra vonatkozó fenti két paraméter le van tiltva...
Esetleg sikerült valakinek működére bírni?Köszönöm előre is!
-
hl225
tag
Sziasztok!
ESXi 6.5 alatt szeretnék virtuális gépet futtatni windows 10-et.
A rendszer J3455 alaplap lenne, aminek a procija 1,5GHz-es és turbo módban tudna 2,2-2,3GHz-et.
A probléma, hogy az esxi képernyője is csak 1,5 Ghz ír ki, illetve windows alatt a hardvermonitor is teljes terhelésnél is csak 1,5 GHz-et ír ki.
Mit kell esetleg beállítani, hogy a turbo mód aktiválódjon az ESXi illetve annak virtuális gépe alatt?
(Az alaplap Gigabyte a biosban nincs ilyen kapcsoló amúgy nyomtam egy alapállapotra visszaállítást is, de úgy gondolom szoftveres gond lehet) -
Thusor
őstag
Szeretnék érdeklődni hogy a VMware workstation képes e arra hogy két lan kártya közül csak az egyikre konfigurálódjon be? Router funkcióra szeretném használni a jelenlegi Dell T20 szerverem. Virtualis gépbe a Sophos UTM Home Edition menne, ami használná a 4 portos lan kártyát. A szerveren lévő host windows 10 pedig az egy portos alaplapi lant használná, amihez a netet a 4 portos lanon keresztül a sophos osztaná a netet.
-
Konflikt
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
ide irtam egy osszefoglalot a keddi VMUG-rol akit erdekel

-
Konflikt
addikt
-
Konflikt
addikt
holnap valaki VMUG?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VMware Update Manager-rel lenne egy kis gondom.
Konkrétan az, hogy a felvett source linkek Not connected állapotban vannak.A gép kilát a netre, böngészőben megnyitva az XML-ek elérhetőek.
Amit itt írtak kipróbáltam, de nem hozott javulást. [link]Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
Köszi!

ui: 5.1 U2 vCenter és ESX-ek, Windows server 2003 SP2
-
anarchic
tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Egy win10 és egy Debian van osztott HDD-n.
Kettő WD Blue 1tb 7200as 64cache. ez van RAID 1ben.
ARECA ARC-1210W10 alatt nincsen semmi problema addig mig a linuxon nincsen valami íras mert akkor az is laggol.
Masik erdekes jelenseg ha rebbotolom az ESXi-t nem csatolja fel a datastore-t ujra hozza kell adni.Tegnap reboot elotti becsomagolas kozben csinaltam egy pinget.
Pinging valami.valami [1.2.3.4] with 32 bytes of data:
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=325ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=2289ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=2962ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=3056ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=12ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=1788ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=81ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=2248ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=8ms TTL=57
Request timed out.
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=2035ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=13ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=170ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=2327ms TTL=57
Reply from 1.2.3.4: bytes=32 time=14ms TTL=57 -
Konflikt
addikt
válasz
anarchic
üzenetére
hany vm fut parhozamosan ezeken a lemezeken?
lemezek milyenek? (rpm, tengelyszam, interface, stb)
vezerlo? (tipus, cache, write policy, stb)
eleg gyanus hogy egyszeruen ennyit tud a tomb, le van terhelve.
ha meg elfogy az ESXi-n a RAM akkor az utolso lepeskent diskre swap-el, ami valoban baromira lassit - ez szinten okozhatja -
anarchic
tag
Na egy ilyen kepet sikerült készítenem. Olvasgatok róla, valaki?
[link] -
nlq
aktív tag
AIRLAC:
ezek hasznalt 1 eves gepek igen, latom, hogy ez az SW nem kepvisel hu de nagy erteket, de azert jo hogy van...
kraftxld: beáraztam... vegul is sztem jol sikerult belőnöm, hiszen kevesebb mint a feléért adom ,
eleg jo kis konfig a 32 threadjével és elég friss is a config a ddr4 memoriakkal
raadásnak majdnem 2 ev gyári gari is van rákoszi a segitseget
NLQ -
nlq
aktív tag
Sziasztok!
vmware szűz vagyok lehet hogy zöldeket beszelek, de talan megsem
minap vettem egy nagyobb csomag gepet, es van benne 3db szerver: lenovo x3500 M5 2db E5-2640v3 32GB ddr4 memoria 8x1TB SFF
azt latom, hogy van rajta vmware esxi 6.0.0 Build3380124
allitolag az alabbiak lehetnek rajta
VMware vSphere 6 essentials kit for 3hosts (max 2CPU per host)
Subscription only for VMware vshpere essentials kit for 3 yearsazt probalom kitalalni, hogy mennyit is ér ez, illetve hogyan is tudom megnézni a gépen mindezt
tud valaki segiteni???
Udv
NLQ -
anarchic
tag
HDD,
Semmi komoly művelet.
Szinte alig fut rola pár program.
Fokozatosan nől a memória felhasználás amit cachel (ez alapjáraton normális lenne)
de amint eléri a plafont jelentkezik a problema mintha memoriaba menne minden es utanna szépen lassan írna HDDre. Ilyesmire tudok gondolni.. ismeretlen terep ez számomra. -
válasz
anarchic
üzenetére
SATA kontolleren van?
A VMware féle AHCI driver bugos, érdemes letiltani vagy leszedni:
http://www.nxhut.com/2016/11/fix-slow-disk-performance-vmwahci.htmlNekem mondjuk a letiltás nem segített, így leszedtem és újra gyors lett:
esxcli software vib remove --vibname=vmw-ahci
+reboot -
X Factor
addikt
-
anarchic
tag
Sziasztok!
[link]Ilyen problémával találkozott már valaki?
-
bpx
őstag
ESXi 6.5 upgrade után azt hittem az SSD döglődik, random fagyások, 1 órás guest telepítési idő, de csak a vmw_ahci driver volt a gond... [link]
-
hl225
tag
Sziasztok!
N3150-en szeretnék ESXI-t futatni, amin 2 virtuális gép lenne egy Xpenology és egy Windows7.
Tárolóként egy ssd lenne és egy 3 TB-os lemez.
Amikor létrehozom a virtuális gépet akkor az egész ssd-t „odadhatom” mindkét rendszernek vagy valahogy fel kellene osztani 2 részre? (próbáltam, de a storage készítésnél ha egyet létrehoztam ugyanazon az eszközön már nem tudtam újat létrehozni)
A 4 magos processzor 2-2 magját kell egy-egy rendszernek odaadni, vagy mindegyikhez rendelhetem a 4-et és valahol tudok majd beállítani prioritást? Illetve ugyanez a kérdés a memóriával is. -
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Nah a sztori az volt, hogy a zügyfélhez jött 3 db szerver, ami majd USB-ről fog bootolni. Gondolván, hogy ne ott kelljen még a telepítéssel húzni az időt, megcsinálom előre. Ehhez a VMware Workstation-t hívtam segítségül, csináltam egy új üres VM-et, USB-t bedugtam a gépbe, majd hozzárendeltem a VM-hez, ISO-t felcsatoltam, telepítésnél kiválasztottam a pendrive-ot és kész. Ezt eljátszottam 3x, szombaton hajnalban go.
Odaértünk, pendrive bedug, bootol, IP címeket beállítottuk, működött, viszont amikor pingeltük a 3 host management IP-jét azok hol válaszoltak, hol nem
A gond az volt, hogy amit csináltam a Workstation-ben üres gépet, annak volt egy MAC címe, és ugyanaz lett a MAC címe mind a három hostnak
System reset után generálódott mindegyiknek új MAC és minden ok lett. -
hl225
tag
Sziasztok!
Tudok valahonnét olyan esxi telepítőt letölteni ami módosítás nélkül működik N3150 rendszeren? (azaz a szükséges driverek is benne vannak.
A [link] oldalon lévőt elvileg módosított iso-t próbáltam, de a telepítés továbbra sem fut végig. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ki hogy szokott ESX-et pendrive-ra telepíteni?
Hétvégén beleszaladtam egy hibába, de nem lövöm le előre a poént
-
sto1911
veterán
Sziasztok, van arra scriptelt megoldas, hogy a cloudos orgvdc-krol letakaritsuk a system alert-eket? Van vagy 400 vdc-m, nem sok kedvem van annyit kattintani
Megoldast meg ezidaig nem talaltam. -
-
joysefke
veterán
erre valaki valamit? (vSphere 6.0)
Én az 'A' felé tendálok, a többség inkább a 'C' felé:
Gondolatmenet:
'A'
a VM-hez több vCPU lett rendelve, de a benne futó applikáció csupán egyetlen vCPU-t tud értelmesen kihasználni, azt 100%-ra pörgeti, a többi 0-n marad. A VM futását egy CPU limit korlátozhatja, amit a CPU0 ki is max-szol.'C'
A CPU affinitást én nem látom kritikusnak, mivel több vCPU van a VM-hez rendelve és ezek egyáltalán nincsenek kihajtva.
A CPU affinitás akkor lehetne (szerintem) probléma, ha mindösszesen 1x vCPU lenne a VM-ben és a VM végezne képmegjelenítést vagy valami munkát, ami a VM világán kívül is processzinget kíván egy második szál formájában. Azonban az alkalmazás több vCPU val rendelkezik, amelyek unatkoznak, tehát konzolos képmegjelenítés etc sem lehet szűk keresztmetszet...Vélemény?
-
Üdv!
Esxi alatt, a "datastore" total capacity az összes diszk méretét jelenti vagy csak használható kapacitást? Az a normális, ha egy diszk mérettel kevesebbet látok?
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
VMware vizsgára szeretnék menni, jövő héten le kell tudnom. Megbízható helyről olcsón vizsgakupon, ez így együtt létezik?
Előre is köszi!
üdv
J.CsodaPOK: én is az 'A'-val tartok...
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van itt aki foglalkozik VDI környezettel?
Nemrég vettünk át egy rendszert, ahol eddig HD (1300 x valamenny) felbontású laptopok voltak (Win7 thin pc) fullhd felbontású monitorokkal karöltve. Azok jól működtek, ha a VDI kliensben csatlakozásnál kiválasztottuk, hogy multimonitor akkor szépen beállt HD és FullHD felbontásra.
Most viszont lecserélték a laptopokat, az újakban már FullHD a kijelző (win10 thin pc), így 2 db FullHD-t kellene látni, viszont csatlakozásnál szétesik a kép, és a monitor 2400 x 1350 felbontásúra vált
Találkozott már valaki ilyennel?Köszönöm a segítséget!

-
joysefke
veterán
Nah, készülök a VCP delta-vizsgára. Braindump alapján a kérdések még jóval szemetebbek lettek, mint a VCP DCV 550 vizsgán voltak, illetve nekem úgy tűnik, hogy az angolul nyelvtanilag helyesen írni tudó és a vSphere-hez is értő embereket a vizsgakérdésor-készítésről máshova csoportosítják át.
Itt van két kérdés, amivel nem igazán tudok mit kezdeni, talán itt a vizsgázásban/üzemeltetésben gyakorlottabb szakemberek hozzá tudnak szólni:
Itt én az A és a C választ szimmetrikusnak látom, ha ez egyik jó/nem jó, akkor a másikra is ugyanez igaz.
Nem értem, hogy miért van a képen két isolated VLAN (max egy lehetne), illetve hogy a privat-VLAN id-k egyáltalán megváltoztathatóak-e (mert amúgy B is jónak tűnik). -
Guszti
aktív tag
Sziasztok!
PCI passthrough problemam van.
Adott egy HP DL580 G7, esxi 6u3.
Amig csak 4db VGA van benne, addig minden jol mukodik, viszont amit beteszek egy otodiket, es ujrainditok akkor a Summary fulon alul mar azt irja, hogy DirectPath I/O: Not supported, es a Configuration fulon az Advanced-nel, is azt irja, hogy Host does not support passthrough configuration. Ha mas ezkozt rakok be a VGA helyere, akkor nincs semmi problema. Termeszetesen az osszes ezkoz latszik biosban is, es lspci-al is szepen kilistazza.Ezt ugyan irja a gep doksija, de csak a VGA tapkabelnel, de nem tudom, hogy ettol lehet-e, mert mondom, latja az osszes kartyat a gep:
HP Graphics Options HP DL580/DL585/DL980 Power Cable Kit
NOTE: The HP ProLiant DL580 G7 can support up to 4 (225W) or 3(300W) Graphic
Cards and/or GPGPU Accelerator Options (x16 PCIE add-in cards in slots 11 and 9 will
down-train electrically to x8 PCIE which may result in reduced performance.)
NOTE: An option kit will be required per Graphic Card and/or GPGPU Accelerator
Options.
NOTE: Depending on the number of GPGPUs required, customers will need to
purchase the following I/O expansion boards: DL580G7 PCI-X / PCI Express I/O Exp.
Kit: PN: 588139-B21 (Adds two PCI-E 2.0 x16, one PCI-E 2.0 x4 and two PCI-X).Valakinek valami otlet?
-
kraftxld
félisten
válasz
joysefke
üzenetére
Akkor két lehetőséged van.
Csinálhatsz upgrade-t 6.0-ra vagy 6.5-re is, ha képben vagy a 6.5-el akkor érdemes arra menni. Mindkettőhöz elég egy delta vizsga, nem kell foundation meg egyéb varázslás amíg nem jár le a mostanid.Van tök jó certification planner a VMware learning portal-on, ott megnézheted mi kell, de itt van némi infó.
-
joysefke
veterán
Ez a foundations vizsga nekem új, nem hallottam róla, és nem láttam a követelményekben. Tudsz esetleg dobni egy linket, hátha elkerulte valami a figyelmemet?
Nekem VCP DCV 550-es vizsga van, én úgy értelmeztem ez még jó egy 6.0-s deltához. Remélem nem tévedek....
Jo lenne ezt tisztázniMobilról
-
válasz
joysefke
üzenetére
Azt láttad, hogy kell már hozzá tanfolyam is és egy Foundations vizsga? A lejárt cert hosszabbítása manapság kb. ugyanaz mintha nulláról indulnál. Ha VCP5 volt (vagy nagyobb) ami lejárt, akkor elég egy what's new (illetve Foundations exam ebben az esetben is kell). Ha régebbi volt, akkor game over, lépj vissza a startmezőre

-
joysefke
veterán
Sziasztok!
lejár a VMware vizsgám érvényessége, meg kéne hosszabbítanom.
Van esetleg valakinek "vSphere 6.0 Install, Configure, Manage" könyve elektronikus "megosztható" formátumban?

Előre is köszönöm!
J. -
1GB a minimum követelmény 5.5 esetén, és a sebesség pedig teljesen mindegy, max lassabban indul el, másra nem használja a rendszer ha már fut. De gondolom nem tervezed gyakran rebootolni, és akkor sem számít túlságosan az a pár másodperc. A scratch és egyebek pedig mehetnek a datastore-ra.
Arra figyelj azért, hogy legyen config mentésed, mert ezek a flash alapú tárolók nem túl biztonságosak 7/24-ben. Ha megdöglik, nem lesz semmi gondod belőle runtime, mert a RAM-ból megy minden, viszont nyilván rebootolni már nem tud róla a rendszer. És ez rossz esetben csak akkor fog kiderülni amikor éppen csinálnád (mármint a rebootot), szóval elég kellemetlen is lehet akár.
Nálunk amúgy a HP bladekben is hullottak a gyári embedded SD kártyák, pedig azt gondolná az ember, hogy azoknál legalább figyeltek rá hogy valami sokat bíró industrial változat legyen benne.
-
pap
senior tag
Sziasztok!
16GB-os MiroSD Class 10-es elég a VMware 5.5-nek?
Köszönöm.
-
bugizozi
őstag
-
TheProb
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Ott se volt semmi. Amúgy suppress-elni nem tudunk, ahhoz csak a külföldi supportnak van joga.
Aztán idő közben kiderült, hogy kollégám 7végén mókerolt valamit és azért voltak warningok. Egyik VM-hez adott RAM-ot, majd vett el. Bár nem értem, hogy ezek mért generálnak ilyen dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy ruhás topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Ingyen és modern rendszerekre szánva tér vissza az Unreal Tournament 2004
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)