Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- iPhone topik
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
A laptop UEFI Bios-os, csak USB3.0 van benne (De egy másik laptopot virtualizáltam, egy Asus ZenBook-ot, ahol szintén csak USB 3.0 van, az a vmdk file elindul).
#Kraftxld: Nem egészen értem a kérdést...

ui.: Csak a vm logó jön be, a win be sem bootol... -kb. úgy tudnám leírni, h. az indítási ikonra való rákattintás után 2-3 sec és ennyi volt a történet, mintha el sem indítottam volna.
-
sto1911
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Szerintem nem jut el a windowsig:
2015-01-26T20:54:59.661+01:00| vmx| I120: PCIXHCI: Failed to register xHCI PCIe device
2015-01-26T20:54:59.661+01:00| vmx| I120: Module DevicePowerOn power on failed.Es ezutan mar kapcsol is ki.
Neki hasonlo baja van, de nincs megoldasa ra: https://communities.vmware.com/thread/494728

Vegyel ki minden, nem letszukseges eszkozt, hatha ugy bebootol.
Elotte ezeket tolti, vmi usbs eszkoz lehet:
2015-01-26T20:54:59.661+01:00| vmx| I120: USB: Initializing 'UHCI' host controller
2015-01-26T20:54:59.661+01:00| vmx| I120: USB: Initializing 'EHCI' host controller
2015-01-26T20:54:59.661+01:00| vmx| I120: USB: Initializing 'xHCI' host controllerNem tamogatja az usb3-at, a Workstation? Az van benne, ugye?
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
Közben készítettem az itthoni asztali PC-ről is egy virtualizációt (Eredeti licenszes Win7 Pro van rajta), amit elindítva a laptopon a Workstation 10.0.4-ben tökéletes, hiba mentes futás tapasztalható.
Egy kérdés: HA a Win7-es gépemre felrakom a Workstation 10.0.4-et, akkor ott elindítható lenne a laptopról készült Win8.1 -es vmdk file?
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
A hálókártyák NAT -on voltak, ezeket most kikapcsoltam (Connect at power on-nál kivettem a pipát), de sajnos így sem indul. Próbáltam jóval több memóriát adni neki vagy kevesebb processzort vagy több processzor magot, de sehogy sem akar indulni.

Tényleg furcsa, mert minden virtualizáció elindul (kb. 18db), csak a saját gépemről készített működésképtelen.
-
sto1911
veterán
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
Talan ez lehet az oka:
2015-01-26T18:31:20.815+01:00| vmx| I120: E1000PCI: failed to register e1000e device.
2015-01-26T18:31:20.815+01:00| vmx| I120: E1000: unable to start e1000e Ethernet adapter's PCI.
2015-01-26T18:31:20.815+01:00| vmx| I120: E1000: failed to init device 4.
2015-01-26T18:31:20.815+01:00| vmx| I120: Module DevicePowerOn power on failed.
2015-01-26T18:31:20.815+01:00| vmx| I120: VMX_PowerOn: ModuleTable_PowerOn = 0
2015-01-26T18:31:20.815+01:00| svga| I120: SVGA thread is exiting
2015-01-26T18:31:20.815+01:00| mks| I120: MKS PowerOffProbald kivenni a halokartyat belole, hogy ugy beindul-e.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Mégse működik a virtualizáció...komolyan nem értem...

Ha másik pc-n hajtom végre a p2v konverziót, akkor a laptopomon futó workstation 10.0.4 elindítja minden probléma nélkül, viszont ha a saját laptopomat akarom virtualizálni "SATA" device controller opcióval, majd az elkészült vmdk file-t futtatni szeretném, akkor az indításkor megjelenik a "vm" logó, majd 2 sec múlva kilép és nem indítja.
Nem látom az összefüggést és nem találok logikát a hiba miértjében.
-
kraftxld
félisten
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
Ezért írtam, ha 0x0000007B a hibakód akkor storage driver a gond.
Mivel zérónullasemmi infónk van a Win 8.1-ed licenszéről, így fogalmunk sincs. Ha OEM, akkor amúgy se jár hozzá virtualizációs jog, ha meg VL akkor a virtualizált gépet aktiválod a céges hálón a KMS-en (persze ésszel, nehogy a másik gép is menjen ugyanabban az időben mert lehetnek cifraságok). -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Sziasztok!
Az nem lehet probléma, h. a vCenter Converter Standalone 5.5.3-ban az alapértelemezett Disk Controller (Set up the parameters for the conversation task ablakban) a "SCSI LSI Logic SAS" ami mellé recommended van írva ugyan, de nem "SATA" -nak kellene lennie?
-Készítettem egy másik laptopról virtualizációt úgy, h. a fent említett beállítást SATA -ra raktam, így simán ment a virtualizáció betöltése.
Vmint annyi kérdésem volna, h. azt szerintetek hogyan lehetne megoldani, h. a virtualizációban is aktivált legyen a Win8.1, holott a source OS, amiről készült a vmdk file, az eredeti és aktivált volt?
#Chal: Köszönöm a választ, hardware-es részről szerintem nem lehet probléma a fent említett dolog miatt, szerintem lehet benne ráció a SATA vs SCSI Logic SAS választási opció között, de javítsatok ki, ha tévednék!

-
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
A Workstation-ös kérdést passzolom, nem használom. Bár az, hogy "rebootolgat" a vm, elég gyanús. Nem lehet hogy egyébként rendben lezajlott a p2v konverzió, de egyszerűen az OS-el kéne még kicsit izmozni, mert nem tud elindulni valamilyen szoftveres probléma (driver, bootloader, etc..) miatt?
A 2-eshez: nem fogja befolyásolni olyan formában a virtualizáció működését amire (szerintem) gondolsz. Teljesen ugyanaz a helyzet, mintha egy fizikai gépbe tennél több ramot, erősebb CPU-t. A vm létrehozásánál pedig olyan értéket adj meg, ami szerinted szükséges, itt sem kell semmi nagy trükkre gondolni, fogd fel úgy, mintha fizikai gépet méreteznél adott oprendszer és adott alkalmazások futtatásához.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vmware felhasználóként szeretnék tőletek kérdezni néhány olyan dolgot, ami rendszert varázsolna az agyamban a vmware kapcsán!

Workstation 10.0.4-et telepítettem friss Win8.1-re egy laptopon. (i7-4710HQ, 16GB Ram, 256GB SSD és Caddy Bay Tray-ben 1.0TB vinyó az ODD helyén)
1.)
A vCenter Converter Standalone 5.5.3-at is feltelepítettem, majd ahogy szoktam az eddigi ügyfelek gépével is, a "convert machine" segítségével a "powered machine" -ról készítettem egy virtualizációt. Készített is a jelen rendszerről egy szűk 40GB-os vmdk filet. Na most ezt a file-t miért nem tudom elindítani a Workstationben, mint "virtual machine"? Amint bootolna, hiba nélkül visszatér az indítási ablakhoz.2.)
Vmint az lenne a kérdésem, h. van e bármi hatással (virtualizáció futási/működési teljesítmény, készülendő vmdk file mérete...stb.) a készülendő és később futtatandó virtuálizációra azon paraméterezhetőségi lehetőségek/beállítások, melyek a processzorra és magokra, valamint a memóriára vonatkoznak? Mivel az indításnál mindig lehet variálni az indítandó virtualizáció fent említett paramétereit, így milyen beállítást javasoltok? Van egy egzakt, fix megoldás erre vagy user specifikus a döntés?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv,
Beginner VMware User

-
Konflikt
addikt
semmi, ha nem csinalsz utana vizsgat ami vagy mas VCP, vagy VCAP, akkor lejar az adott VCP-d. a VCAP attol meg ervenyes.
de igazabol a regebbi VCAP is lejarhat, ha az elozo verzios pl. a VCAP4 2014.05.31-en lett nyugdijazva, de ezek azert eleg hosszu eletuek voltak, valahol 2010 oszen tettek le eloszor ezt a vizsgat.
A VCAP5 valahol 2012 vegen indulhatott, (2012 nyaran meg beta volt, mast hirtelen nem talaltam) ha a VCAP4 eletciklusat vesszuk alapul akkor 2016-2017 korul elkepzelheto hogy lejarnak ezek is. persze ha kijon a VCAP6 idokozben. -
válasz
Konflikt
üzenetére
Mellesleg:
"My VCP level certification is over two years old, but my VCAP level certification is not -- do I need to recertify by March 10, 2015?
No. Your recertification date is based on the date of your most recent and highest level of certification -- in this case, two years from your VCAP date. "
Azért leírhatnák PONTOSAN, hogy mi is fog történni a VCAP megszerzésétől számított 2 év múlva ebben az esetben

-
Konflikt
addikt
nemertem honnan jon ez, de 1-2 napja meg a SZAMALK is ezt kuldte ki hirlevelben, most meg itt is ez megy.
szoval, honnan jo ez hogy "2 év után minden vizsga lejár" ?
csakis kizarolag a VCP szintrol van szo. a VCA/VCAP/VCDX minositeseknek nincs lejarati ideje. (legalabbis jelenleg..) bovebben erre tessek.edit: kozben write only is voltam sry, most latom hogy @bugizozi szinten hirlevelben olvasta. roluk van szo?

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kaptam én is ezügyben levelet attól a vizsgaközponttól ahol voltam, írják, hogy márc 10-ig elérhető a delta vizsga illetve van egy olyan sor, hogy:
"a közelmúltban megszerzett fokozatoknál már beállításra kerül a 2 éves érvényesség, így ebben az esetben nem kell újra levizsgázni idén"
Ez a meghatározás számomra nem teljesen pontos... szerintetek az én nyári vizsgám közelmúltnak számít?!

-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ezt jó tudni, milyen WS verzió?
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Attól félek ezt csak ESXi-vel és VT-D képes procival/lappal tudnád megoldani (VMDirectPath I/O pass-through)
-
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Kérni kérheted

-
válasz
Alteran-IT
üzenetére
"hide thinapp popup" első találat
https://ittechlog.wordpress.com/2013/12/11/how-to-hide-the-license-popup-in-vmware-thinapp/
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Remélem, hogy ez a topik úgy "általánosságban" VMware és nem kimondottan egy programmal kapcsolatban lehet kérdezni, mer jelenleg csak Workstation témát látok mindenhol

Én a thinapp nevű programmal kapcsolatban kérdezném azt, hogy hogy lehet eltüntetni az elkészített portable programból a tálca jobb sarkából felugró VMware "ablakot", vagy logót?
Bármilyen programból csinálok portable programot/alkalmazást, mikor elindítom, akkor mindig előugrik jobb oldalt a logójuk (mint pl Eset Nod32-nél a frissítési ablak) és kicsit idegesítő, főleg ha pl. a Hiren's boot CD/DVD-ben csinálja ezt egy gyengébb gépnél. -
Hát más választásod nagyon nincs is ha a host OS win7/8, és vmware termék kell

-
sto1911
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Workstationnel szerintem at lehet adni, de probald ki.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Windows 7 vagy 8 ra keresek olyan virtuális környezetet, ahova fel lehet telepíteni Server 2008 R2 öt
Ez idáig sima ügy
Viszont szeretném a virtuális géppel használni a gép SCSI kártyájára kötött szalagos drive ot.
Na ezt melyik vmware változattal lehet megoldani ? -
válasz
sto1911
üzenetére
Hát nincs mit. El lehet ezzel szórakozni, múltkor egy racknyi fujisun frissítettem bios+irmc+nic+fc_hba+sas_hba fw-ket, simán ráment 2 nap, post screenekkel álmodtam utána egy darabig.
De a legszebb az Fusi Eternus storagek online fw frissítése, kevés izgalmasabb dolog van a világon, főleg ha fullon van éles adattal a cucc

-
sto1911
veterán
válasz
sto1911
üzenetére
Az IMA fajlt megeszi bootkor, ha CD ISOkent csatolod fel... A FUSI oldalan persze egy szo nincs a hogyan installald reszben errol...

Az IRMC-t is probaltuk frissiteni, ott feltolti a bin-t 60-61%-ig, ujrakezdi, megint elmegy max. addig, es disconnect/timeout/valami miatt kidob. Frissiteni nem frissit semmit.
-
sto1911
veterán
"ha fogsz egy pendrive-ot, bedugod a gépedbe, kiírod rá az exe-vel a cuccot, akkor az IRMC a remote storagen keresztül látni fogja a pendrive-ot, be tudod mountolni, és tud róla bootolni az RX biosa" - ezt megcsinaltam de nem megy, mintha nem is latna az usb eszkozt, megy tovabb a boot.
Az IMA fajl megvan, kosz a tippet!
-
bugizozi
őstag
válasz
beloadjoker
üzenetére
Ilyen velem is volt már xp-vel. Nekem az segített hogy minimum memoriaval elindítottam (kb 128 v 64 mb amivel engedte) és frissitettem a vmware tools-t. Azóta működik kop-kop-kop
-
beloadjoker
őstag
Valaki tud segíteni hogy miért szívat meg már megint ez a program?...
Eddig kalit simán használtam semmi gondom nem volt most feldobtam win7et az be is bootolt gondoltam újraindítom az egész gépet mindenestül most egyik se indul...ja igen ram elég mert 16gb van a tárhyel egy külső 1tbos hdd amin van még elég hely bőven.. ez már nem először fordul elő velem, mit csinálok rosszul? mire kell figyelni? mit állítottam be rosszul?
-
válasz
sto1911
üzenetére
Kicsit összefolynak hirtelen a dolgok a sok fujitsu eszköz miatt, de az biztos, hogy ha fogsz egy pendrive-ot, bedugod a gépedbe, kiírod rá az exe-vel a cuccot, akkor az IRMC a remote storagen keresztül látni fogja a pendrive-ot, be tudod mountolni, és tud róla bootolni az RX biosa (nem csak iso file jó neki, hanem a csatlakoztatott fizikai eszközöket is oda tudja adni a távoli gépnek (dvd drive, pendrive-ok, stb..).
Valamint ha átnevezed zip-re az exe-t, akkor ki tudsz belőle tömöríteni egy .IMA kiterjesztésű filet (ez egy pendrive image, nem iso), ha jól rémlik akkor ezzel is játszottam valamit, de a fentit csináld inkább, annak mennie kell.
-
válasz
sto1911
üzenetére
Fujitsunal IRMC van, az ILO az egy HP megoldás

Egyébként rengeteg fujtisu van nálam (sok RX, és 4-5 blade), én mindegyiken IRMC-n át frissítem a firmwareket, már ha szükséges (a bladeknél pedig ennél szofisztikáltabb lehetőség is van, de az most mindegy ugye). Nekem úgy rémlik hogy imaget is tudnak csinálni a firmare updatereik. Ha küldesz linket arra az exe-re akkor megnézem, tuti hogy használtam már, de nem mostanában, viszont semmi ilyen szívás nem rémlik vele kapcsolatban.
-
sto1911
veterán
A FUSI RX600S6 szervernek elvileg csak fizikai USB-n lehet a BIOS frissitest beadni, igy ki kellene kuldeni egy DC-st, a felkeszitett pendrive-al, mivel mi nem ferunk hozza. ILOn viszont lehet csatolni ISOt, abbol gondoltam, hogy van a floppy imagehez hasonlo pendrive image is. A FUSI oldalarol valami exe jon le egyebkent, ami mindenkeppen pendrive-ot kerne...
-
sto1911
veterán
Van-e olyan program, ami olyan ISO fajlt keszit, ami USB-s pendrivekent viselkedik? Floppyhoz talaltam olyat, de USB kellene, ILOhoz.
-
Nem lehet hogy java plugin kell neki? Más böngészővel próbáltad? Ennek tényleg nulla köze van a vmwarehez, az egyetlen dolog ami itt képbe jöhet az az, hogy van e neted a vm-en belül vagy nincs. De mivel van, így a vmware oldali hibakeresést el is felejtheted. Úgyhogy ezt a hsz-t én már inkább off-nak jelöltem.
Billentyűzetet nem tudom, nálam mindig jó volt, sima magyar bill-el megy vmwareben windows alatt az apple usb keyboard. Mondjuk én osx alatt is a normál PC-s hun keymap-et használom, felesleges önszopatásnak éreztem az apple féle kiosztást megtanulni/megszokni. Lehet hogy nálam ezért nem volt ezzel gond.
-
skoos
őstag
A KH felülete egy "hiba a szolgáltatás igénybevételekor" ablakot dob, a céges synergy felület pedig a belépési adatok megadása után "This page can’t be displayed" üres lapot adja.
Index, miegymás bejön, net van.
Tűzfalat kikapcsoltam. Gondolom, ha add-on vagy valami kiegészítő kell neki, azért csak szól a rendszer....
-
"A Yopsemite is szűz volt, a Win 7-et is üresen telepítettem, nincs semmi belenyúlka. A net megy, de a felsoroltak nem."
Ha van net a virtuális gépen belül, akkor ne nyúlj semmihez a Fusionben, jó az úgy ahogy van. A Windowson belül keresd a hibát, a Fusionnek semmi köze hozzá, hogy hogy működik az Explorer meg a leveleződ a vm-en belül.
Egyébként még mindig nem pontosítottad azt, hogy mi is a hiba a böngészővel meg az e-bank-al (bár mondjuk innét egy kicsit off is lenne már, de mindegy). A "nem megy" elég tág dolog

-
skoos
őstag
Szia!
A Mac OS-al és a Virtualizációval is csak most ismerkedem, még minden homályos, de dolgozom a megoldáson
A Win világából ez "nagy lépés az emberiségnek"...
A Yopsemite is szűz volt, a Win 7-et is üresen telepítettem, nincs semmi belenyúlka. A net megy, de a felsoroltak nem.
A config alatt a OSX, A fusion, vagy a Win beállításait érted? A Fusion "NAT" beállításon volt, most megnézem a "Bridge" módot.
A KH-t SMS belépéssel használom.
A rendeszereken nincs semmit telepítve, virusirtó és tűzfal nélküliek még.
-
Kicsit kevés infót adtál meg, nincs olyan hogy virtualizált win7-ben máshogy működik egy weboldal, vagy a levelezés. Ugyanúgy kell használnod/beállítanod az alkalmazásokat, mintha fizikai gépre telepítetted volna a Windowst.
Vélhetően valamilyen hálózati beállítás nem megfelelő nálad, de egyébként ha nem nyúltál semmihez, csak létrehoztál a Fusion-ban egy új gépet, és telepítetted rá a Win7-ed + a vmware tools-t, akkor ennek is jónak kéne lennie. Küldj egy screenshotot a hálózati beállításokról (config->removable devices rész->network adapter).
K&H netbankhoz meg ha chipkártyás megoldásod van, akkor az olvasó rádugása után meg fogja kérdezni a Fusion hogy a mac-hez, vagy a virtualizált windowshoz akarod e csatlakoztatni. Értelem szerűen a windowst válaszd. Ezután mindent ugyanúgy kell csinálnod, ahogy amúgy tennéd (driver telepítés win alatt, meg egyebek). Nálam tökéletesen megy egyébként pont így (osx, fusion, win7, K&H cardreader) out of box.
-
Így van, 2014 márciustól él az új policy ami szerint a sikeres vizsgától számítva 2 évig él csak bármilyen cert. 2015 márciusig van türelmi idő az addig lejáró VCP-knek a megújításra (tehát még azok is megújíthatják akiknek jelenleg több mint két éves), viszont az olcsó/egyszerűsített delta vizsgára csak november 30-ig volt lehetőség, szóval erről lehet hogy lemaradtál

Elvileg jelenleg az egyetlen lehetőséged, hogy márciusig leteszel egy normál VCP vizsgát, teljes áron, vizsgaközpontban.
A delta lett volna a legjobb, mert otthon is meg lehetett csinálni némi aprópénzért cserébe. Nézz utána mindenképpen, akár írja nekik, vagy hívd fel őket, hátha meg tudod még oldani valahogy, hogy a delta examra engedélyt kapj.
szerk.: oké, látom amit linkeltél ott már 2015 márciust írnak a delta examra is, szóval ezek szerint meghosszabbították. Ez jó hír neked, mindenképpen nyomd le addig, nem vészes.
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Macbook Pro (új, Yosemite) gépemet kénytelen leszek vállalati környezetben használni. Explorer kötelező, a vállalati rendszer csak azt a böngészőt támogatja. Így VMWare.
De nem működik. A KH bankba sem tudok belépni. A weboldalra sem tudok belépni. És a levelezés sem működik. Pedig azt még simán be tudtam állítani az OSX-en is. De bezzeg az emulált Win erre képtelen.
Win 7 Ulti. 32 bit.

Mit tudok tenni, kérlek segítsetek!
-
Krix
őstag
Sziasztok,
Kaptam levelet, hogy a jelenlegi VCP5-DCV certem lejár. Jól látom, hogy a meghosszabbításhoz elég ezt: VCP5-DCV Delta Recertification Exam letenni és nem kell hozzá tanfolyam? Volt már ezen valaki? Miből érdemes készülni?
-
válasz
mandriva11
üzenetére
A VMware Workstation is tud ESX-et managelni alapszinten, esetleg az is jó lehet (már ha van licenszed hozzá, mondjuk egy VCP-s
) -
válasz
mandriva11
üzenetére
Flash kell neki, csak szólok

-
kraftxld
félisten
válasz
mandriva11
üzenetére
Web klienst használj linux alatt. De ehhez kell vCenter is, sima ESXi free-n nem megy.
-
mandriva11
tag
Kérdésem az lenne, hogy a vmware vsphere client -ből csak win. verzió van? Vagy hogy lehet linux alatt használni?
-
kraftxld
félisten
Megjelent a Workstation 11

-
bugizozi
őstag
Storage vMotion nincs, mert ez egy darab szerver ESXivel, nincs vCenter. (emiatt klónozni se tudom?!)
Én úgy csináltam, hogy vmkfstools parancs után nem töröltem a régi vmdk-t hanem átneveztem '_old'-ra. Így is jo lehet? (nem mertem kitörölni
)ha utána elindítom az új diszkkel a VM-et, és lefuttatom az sdelete-t akkor visszaáll thin provision-re?
Köszi!

-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy thick disk-et hogy lehet átkonvertálni thin-re?
eme leírás alapján próbálta, de ugyanúgy egy 60 GB fájlt hozott létre mint ami előtte volt.
vmkfstools -i MMVOIP01_1-flat.vmdk -d thin MMVOIP01THIN.vmdk
Mondjuk nekem a flat.vmdk -val nem is működött, mert kiírta, hogy: DiskLib_Check() failed for source disk The file specified is not a virtual disk (15).. Ha a sima .vmdk fájlt adtam meg akkor lefutott, de ugyanolyan nagy lett a mérete mint azelőtt.
Valakinek van esetleg beváltabb módszere?
Köszönöm!

ps: single ESX host-ról van szó.
-
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
MEGOLDÓDOTT a problémám

Utóbbi pár napban nem volt időm foglalkozni a vmware dologgal, de most végre újra neki tudtam űlni és bár utoljára szinte feladtam, mondom újrainstallálom az egész laborkörnyezetet, de aztán mondtam magamnak, mi lesz ha újra előjön a hiba.
Nah szóval dióhéjban:
Az volt a hibajelenség, hogy bármely ESXi host bármely VMKernel interfészéről tudtam a harmadik, vCS gép megfelelő interfészét pingelni (vmkping), oda-vissza, de a két ESXi host istenért nem látta egymást.A hiba pedig annyi volt, hogy a két ESXi host megfelelő VMkernel portjainak (ESXi1-vmk_x vs ESXi2-vmk_x) ugyanaz volt a MAC címe /
/ . Ezen végül úgy segítettem, hogy az ESXi2-n töröltem és újra hozzáadtam a VMKernel portokat.Az hogy ez hogyan alaklulhatott így, számomra rejtély mert habár emlékeim szerint az ESXi2-t az ESXi1 klónozásával teremtettem meg, de még a VMKernel portok definiálása előtt.
A másik kérdés ami felvetődik, hogy egy ilyen masszív hálózati félrekonfiguráció mellett ez a hiba hogyhogy nem bukott sokkal dúrvábban ki?
-Sem a W2K12(vCS )nem akadt ki,
-sem a VMW Workstation Network
pedig mindketten tuti tartanak maguknál ARP cache-t ahol ugye MAC - IP 1:1 hozzárendelésben vannak...Tehát a több napra elosztott (szakaszos) szopás végére felmerült bennem a kérdés:
Bár lehet Wireshark nélkül élni, de minek?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
J.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Téves volt, csinált egy visszaállítási pontot, bár erre sosem kértem. WINDOWS

-
lsebestyen
addikt
Sziasztok! Az elképzelhető, hogy a vmware fölöslegesen foglalja a helyet a C-n? Hülye voltam és alapon hagytam, hogy hova tegye a cuccot, így a C-re került egy linux, viszont töröltem a vmwareből is, illetve magáról a vinyóról is, de még mindig van 20-30gb ami nem tudom, hogy hova tűnt. Tegnap még meg volt...
Vagy esetleg valami programot tudtok amivel ki tudom deríteni? -
haromegesz14
senior tag
Tehát annak úgy működnie kellene, ha van egy virtuális Linux rendszerem, annak az egyik adaptere bridge-re van állítva, a másik adaptere egy LAN szegmenshez csatlakozik, akkor minden további nélkül működik a NAT?
Bocsi a dupláért, korábbinak a szerkesztési ideje lejárt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Apple iPhone 11 - népalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Robotporszívók
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- PC Game Pass előfizetés
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

technikával ugyan, de működik.

/ . Ezen végül úgy segítettem, hogy az ESXi2-n töröltem és újra hozzáadtam a VMKernel portokat.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)