- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bugizozi
őstag
-
[Newman]
tag
válasz
kraftxld #5597 üzenetére
Abszolút megértelek, sok embernek segítene követni mikor érdemes lépni. Én év elején nézegetem meg, hogy akkor most miből kellene is frissítenem. Elvileg a vizsgát megcsinálhatod, de badge nem lesz. Én is kíváncsi vagyok mi történik pontosan ha az előfeltétel nem teljesül.
Egyszer hagytam elévülni a VCP-met, mert hát gondoltam a VCAP majd megújítja. Nem újította meg. Ami azért érdekes mert a VCAP a VCDX-et meg tudja újítani, de a VCP-t nem? Feltettem a kérdést a VMware Learning-nek és elküldtek kapálni. Mentem is újra tanfolyamra, vicces volt. -
kraftxld
félisten
A vCloud Directoron is volt / van egy elég csúnya sebezhetőség
Kérdés, VCP-DCV 6.5-öm van, ezt lehet valahogy tanfolyás nélkül 2022-re frissíteni, vagy az új vizsgák miatt ezt buktam?
Ahogy nézem a 2V0-21.20-as vizsgára még lehet menni. -
Ne menjünk el ez mellett szótlanul! Kösz, kolléga! ;)
-
ratkaics
senior tag
Már nem aktuális...
-
[Newman]
tag
Hát én is szenvedtem a telepítésével, nem túl baráti hogy 6 nic-es szerverek esetén is már JSON-ban kell beadni a Cloud Builder-nek a konfigot - mert a GUI nem tud ennyi NIC-et kezelni. Végül ott sem lett VCF implementáció, de a benne található BOM-ok útmutatóan szolgálnak a nem VCF-es rendszerek számára, úgy néznek rá, hogy ami abba van az már biztos jól működik
-
Van új vCenter 7 update, 7.0 U3d (7.0.3.00500, build 19480866) de annyira új hogy még release notes sincs, csak a vCentereim dobták fel ma. Éles rendszerre NE telepítsétek még, hacsak nem unatkoztok nagyon
-
[Newman]
tag
válasz
bugizozi #5581 üzenetére
Így már értem
Milyen Horizon verzión vagy? 2111-ben jelent meg a "secondary image". Az hasonlót csinál.
Ha az van, akkor az instant clone pool szintjén nyomj egy "Maintain->Schedule"-t. Aztán válaszd ki a tesztelni kívánt snapshot-ot, viszont ne ütemezd, hanem "secondary image"-ként jelöld meg. "Push to specific machines"-t klikkeld be és válaszd ki a tesztelésre szánt gépeket - nem tudom, hogy floating vagy dedicated assignment pool-jaid vannak-e.
Másik opció az, hogy nem választasz ki semmit a "Push to specific machines"-nél és akkor a pool-ba belépve a "Machines (Instant Clone Details)" tab alatt kb. ugyanígy ki tudod választani mely gépekre görgetnéd ki. -
bugizozi
őstag
válasz
[Newman] #5580 üzenetére
Szia!
Újabb snapshot-ra szeretnénk menni.
Igen, H7 esetén linked clone van, most tanulunk bele a H8-ba.
Eddig úgy csináltuk, hogy Golden Image frissítés, snapshot, és csak a mi VDI gépünket recompose-oltuk a pool-ban az újabb snapshotból és néztük meg minden rendben van-e.
Namármost a H8 esetén nem találok olyat, hogy csak egy gépet recompose-oljak egy újabb snapshotból a pool-ban csak az van amit te mondasz: vagy az egész pool-t recompose-olom vagy csinálok egy új pool.
Akkor ezek szerint ez "normális" a H8 Instant Clone esetén?!Köszi!
-
[Newman]
tag
válasz
bugizozi #5575 üzenetére
El vagyok tévedve, de az első képen - a H7 esetén - az nekem linked clone-nak tűnik, viszont az nem is létezik már H8-ban. Ha utóbbi instant clone, akkor ott visszamenni korábbi snap-ra kicsit neccesebb - kb új pool ha nem a teljes pool-t akarod korábbira visszatenni.
-
válasz
promagus00 #5578 üzenetére
Persze hogy van: link
-
[Newman]
tag
válasz
promagus00 #5576 üzenetére
Azért nem jelenik meg, mert az a hálózat amihet az iSCSI vmkernel-ed van, az nem egy VM port group. Szóval hozz létre egy virtual machine PG-t azon a vSwitch-en, ami a 10G NIC-edet használja.
-
promagus00
tag
Sziasztok!
Free Esxi 7.0.0-n mi lehet a baj, ha egy port grouppot nem tudok VM-hez csatolni?
Szituáció:
2 portja van használva a hostnak, egyik 1G-s, ezen a sima officeos eszközökkel kommunikál, és egy 10G-s, amin egy switchen keresztül össze van kötve egy synology NAS-sal
A 10G-s porton keresztül jelenleg iSCI-n vannak felcsatolva a datastoreok, és eddig ez igy hibátlanul működött is, viszont most szeretném ezt a feladatot átadni egy Windows szervernek, ezért szeretném egy VM-hez csatlakoztatni , egy portgroup segítségével az adott vmk-hoz rendelve, a VM-eknél nem jelenik meg az új Port group.Mit csinálhatok rosszul?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VMware Horizon 8 verzióban lehet egy adott gépet recompose-olni másik snapshotból?
A 7-es verzióban lehetett, a 8-asban csak egy Recover menü van[link] The desktop is recreated from the current base image.
Köszönöm! -
MrSealRD
veterán
Persze elengedhetném az ESXI-t...és nem mondom, hogy nem gondoltam már a Proxmox-ra váltáson...
Szerettem volna ha van egy saját virtualizált környezetem amivel tanulhatok...A munkahelyem profilja fejlesztés ezért oda ezt ne tudom bevinni... Csak a saját megoldás marad. Ugyanakkor egy csak alkalmi játszós gépet sem akarok mert ahhoz tényleg túl drága lenne, hogy ne csináljon semmit. Ezért húztam be OPNsense, pi-hole és Xpenology rendszereket VM-nek.
És van még pár olyan ami a hobbi fejlesztési projektjeimhez jönne jól... Miközben üzemeltetést is tanulgatok, úgy módjával...
A mostani szerver gépben egy HP P410 vezérlő van... egy RAID 1 tömbbel...Azt a két winyót is át kellene hoznom majd az új szerverbe. És hülyeség lenne a régi RAID kártyát áthozni egy lehetséges új mellé...amikor az újra is köthetném.
Csak nem fekszi meg a gyomrát két tömb. -
Nálam sima md (linux softraid) fölött van LVM, abban pedig thin pool. Így minden virtuális disk saját natív lv -t kap, a host saját fs-e (amiről bootol is) meg egy sima (nem thinpoolos) lv. Vmware megfelelője ennek talán a vvol, ha nagyon sarkítva hasonlítani akarom.
Persze erre itthon csak 1db host van, meg ez az lvm-es megoldás nem is tudna shared storaget, viszont erre nekem tökéletes, főleg, hogy nem kell hozzá enterprise/drága vas, és performanciában is nagyon jó, és ha bármi történik bármivel, akkor akár egy "kenyérpirítóról" és elérhetővé tudom tenni az adatokat. -
Proxmox elvileg tud csinálni bootolható RAID tükröt (ZFS talán, de lehet tud más filerendszert is).
-
válasz
MrSealRD #5568 üzenetére
Így már értem, akár még működhet is.
Amúgy feltétlen szükséges az esxi? Én pont hasonló okokból adtam fel sok év után az egészet itthon, egyszerűen vagy egy halom pénzt kellene rá költeni, vagy elkezded mókolgatni kerülőmegoldásokkal, de akkor előbb utóbb csak a szívás lesz vele, rosszabb esetben adatvesztés, hosszú állásidő, vagy egy adott verzión ragadás.
Engem már eleve attól kirázna a hideg, hogy kiadok mondjuk 100-150kHUF-ot egy ilyen tri-mode kártyáért, majd ha teszem azt 2 év múlva megdöglik, akkor állni fog az egész cucc 2 hónapig, amíg nem szerzek egy másikat? Vagy egyből kettőt vegyek 300-ért? És itt használt, ebay-ről összevadászott cuccokról beszélünk. Ennyi pénzből komplett, modern, keveset fogyasztó háziszervert lehet venni... Lehetne persze 2 node-os vsan is, de akkor megint oda kanyarodunk vissza, hogy zsebbe kell nyúlni keményen.
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy van combos labor a cégnél, szóval van aki kifizette helyettem a fentiek sokszorosát, és ott bármit is lehet csinálni bármikor távolról is, így nyilván könnyen szántottam be itthon a saját környezetet, illetve lett helyette Proxmox.
-
MrSealRD
veterán
Jogos. Pontatlan voltam, mert akkor még csak halvány infóim voltak... egy fél fórumszál alapján
Kicsit körülményes a helyzet. Most némileg próbálnám menteni a helyzetet... Tehát adott a 2db 1TB-os M.2 csatolós SSD. Ezeket szeretném RAID-ben használni datastoreként. Ezzel fürödtem be az Asus Hyper kártyájával...És azt a lehetőséget találtam, hogy ezt a két SSD-t berakom egy olyan keretben ami M.2-t konvertál U.2-es portra. Majd SFF-8643 to SFF-8639 kábellel ezt rá tudom kötni egy Tri-Mode RAID kártyára. Ekkor kb teljesül az amit szeretnék... Viszont apró szépséghiba hogy ilyen kártyák elég drágák...
-
válasz
MrSealRD #5566 üzenetére
Nálam van Highpoint kártya esxi alatt, u.2 csatikkal és u.2 nvme ssd-kkel. Driver nélkül is megy, persze nem akkora kunszt, mert raid nélkül használjuk (vsan alatt van). Raid módban soha nem próbáltam.
A második felét a commentednek nem biztos hogy értem, de ha nvme disket akarsz ezzel a módszerrel sas raidvezérlőre kötni, az biztosan nem fog menni, hiszen ettől még pci-e eszköz marad az ssd, nem lesz belőle sas vagy sata.
-
MrSealRD
veterán
Kb ezen a vonalon indulva bukkantam rá a Highpoint márka eszközeire... De ahhoz túl drága, hogy puszira berendeljem és vagy jó lesz vagy nem... Driver elvileg van hozzá...adják. És a weboldalukon is azt mondják ESXI okés... Viszont más okból sem ugranék bele ebbe a márkába. Pedig feature setben pont adják amit keresek.
Illetve keresgélés közben találtam U.2 portos kártyát...pontosabban arról szóló legendát, hogy mivel ez egy SAS kiterjesztést ezért frankón működik...
Illetve vannak M.2 to U.2 keretek, amihez egy U.2 to SAS(miniSAS) kábellel egy hagyományos RAID kártyával megoldható amit szeretnék...
Viszont ezt a megoldást még kicsi vizsgálom... mert végső soron olcsóbban ki tudnám hozni. -
válasz
MrSealRD #5564 üzenetére
Ha gyártana a gyártó hozzá ESXi drivert akkor menne, volt pl. a HP Microserver/alsó kategória sorozatban a B120i, az is softraid de csinált hozzá a HP drivert (nem volt gyors de működött). Na most a gémer vonalon ilyen nem lesz, szóval engedd el.
(pedig Asusnak és Asrocknak is vannak rendes szerver alaplapjai, de azokon általában valami LSI chip van).
-
MrSealRD
veterán
HCL-en nincs rajta... és hallgatólagosan tudomásul vettem ennek a kockázatát... De sok más sincs rajta amivel simán megy hagyományos asztali környezetben is... Próba cseresznye alapon...
Én leginkább a fake RAID részbe szaladtam most bele... mert bár a kártyáról tudtam, hogy nem az adja a RAID képességeket az alaplapi RAID-ről viszont kicsit többet gondoltam volna... Egy RAID 1 vagy 0 nem egy atomfizika...azt adhatták volna azért kicsit használhatóbban...
-
-
MrSealRD
veterán
Nemrég írtam [ide] a részletesen, hogy sikerült zátonyra raknom a homelab projektem.
Mivel ESXI 7u3c-t szeretném használni ezért gondoltam azt az utat ami ide vonatkozik inkább itt kérdezném meg...
Nagyon röviden az lenne a lényeg, hogy valahogy megoldható-e, hogy az X399-es alaplapi RAID vezérlővel létrehozott tömböt datastore-ként lássa az ESXI?
VAGY
A másik út amit lehetségesnek látok, hogy szerzek egy olyan hardveres RAID kártyát ami X16 pcie és képes fogadni 2db NVME SSD-t.
De ilyet sem találni minden bokorban, ahogy néztem... Ellenben horror áron vannak 4-8 portos szörnyek. De ESXI kompatibilitás ismét kérdéses. -
válasz
Marcelldzso #5560 üzenetére
Akkor SSH copy, de az thick diszket csinál ha jól emlékszem. Mondjuk telepíthetsz egy vCenter-t, evaluation period idejéig teljes funkcionalitás lesz, szóval lesz Storage VMotion is
Mondjuk ehhez evaluation ESX licensz is kell, szóval lehet érdemes egy új vSphere ESXi 7.0 U3c-t telepíteni ha már ott vagy. -
válasz
Marcelldzso #5558 üzenetére
Tudod. Storage VMotion-el, de gondolom vCenter nincs.
-
Marcelldzso
tag
jogos.
Támogatott RAID kártyát nem tudok belerakni mert benne van az optika így nincs több pcie helyem.(ha csak nincs valami riserrel megosztott dolog)
A kérdés az, hogy
tudom-e a sima ahci diszket datastore-ként csatlakoztatni?
mi lehet a legkönnyebb módszer a migrálásra?
kevesebb hellyel kell számolnom datastoreként való használatkor? (ergo a sector by sector copy kiesik) -
válasz
Marcelldzso #5556 üzenetére
Kérdezni nem kérdeztél semmit
.
Támogatott RAID kártya kell, akkor lesz RAID.
Vagy használod egyesével és lesz mentésed (esetleg klónozod két datastore között időzítve, vagy OS szintent csinálsz software raidet). -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Egy félig meddig amatőr kérdés/ötletesésre lenne szükségem.
Van egy itthoni rendszerem, amiben a diszkeket RDM-ként csatlakoztattam külön külön a VM-ekhez. Ezeket aztán a vm-en belül raid1-ben szoftveresen(mdadm) összefűztem, hogy legyen azért valamilyen tükör.
Szép-szép, működik is, viszont nem tudom értelmesen menteni, nem tudok róla snapshotot sem csinálni.
Ezért arra gondoltam, hogy akkor szétszedem az egészet, felveszem a diszkeket egyesével mint datastore és akkor úgy adnám ki a vm-nek és fűzném megint raid1-be.
A legnagyobb problémám az, hogy az esxi ugyebár nem támogat softraid-et, nekem meg a rendszer egy itx-re készült. Annyi még pluszban, hogy a storage vm-en fut nfs tárhely amit használ az omada vm és a tvheadend.
így néz ki a cucz:
HW:
MSI H310i Pro
i3-8100T
32GB RAM
10GB/s PCIe kártya
Data:
USB: ESXi
SSD: 256 m.2ssd vm-ek os
HDD: plex vm:2x 3tb(raid0) storage vm:2x4tb(raid1)
Tudok szerezni jó sok tárhelyet az átmozgatás idejére csak most egyenlőre azt nem látom merre is induljak el.Köszönöm ha velem ötletelsz.
-
Konflikt
addikt
az az erdekes helyzet, hogy mar amugy is EoL 2019.12.14 ota (pipa az "Unsupported Products"-hoz, utana latszik) - bar nem lett leszedve.
Ahogy le lett nyilatkozva
"Work on a renewed version of vCenter Converter is already in progress."
szoval bent a csoben egy ideje, de datum meg nincs. ahogy latom belulrol szerencsere vegre kapott nagyobb fokuszt a tema -
-
kraftxld
félisten
Az új 7.0 U3-ba se sikerült azért a legfrisebb komponenseket beletenni
[link] -
coco2
őstag
válasz
kraftxld #5545 üzenetére
Akkor most okos és ügyes voltam
"VMware Workstation 16 Player (Non-commercial use only)", és azt írja, "Player 6" - azért arra kerestem google-val, és ezt dobta ki.
Gondolkodom rajta, hogy második kártyát beállítani csak azért, hogy adott guest os a host-on futó alkalmazások számára fixált ip címen látszódjon. Gány megoldás gyanánt azon gondolkodom, hogy ami ip4 címet a NAT alapértelmezetten beállít, az egészen biztos külön-külön cím-e mindegyik létező guest os alatt és stabilan az marad-e, amit létrehozáskor kapott? Linux host alá fél tucat guest kerülne, és teljesen random, mikor mennyi futna. Ami fontos lenne, hogy ha fut, akkor adott guest ugyan azt az ip-t kapja minden alkalommal. Windows host-on egy szem példán tesztelve ez jelenleg így tűnik, de megerősítésem nincsen rá. Ha meg tud lenni, nekem így megfelel, ha nem tud meglenni, akkor második network card mindegyik guest-be, és azt be kellene tudnom állítani valahogy. Ezt akartam user guide-ból kibogarászni. Ha erre célirányos guide / blog van, akkor arra lenne jó egy link.
Köszönöm.
-
coco2
őstag
User guide kérdés.
A player 6 user guide-ot itt találtam. Page 287-en van egy form, ahol a subnet állítást mutatja workstation alatt. Úgy kezdődik, lépjek be a workstation menü alatt a.. - a workstation-nek nincsen nálam menüje
Freeware workstation esetén nincs olyan, ahhoz fizetős kell?
-
van arra mód,hogy virtuális gépből fizikait készítsek?
p2v-ről tudok, de fordítva lehetséges ez? -
MrSealRD
veterán
Homelab környezetben azon filózok, hogy megérné-e rendes SSD-re tenni az ESXI-t. Most pendriveról fut, de nem lenne nagy erőfeszítés SSD-re tenni. Persze a gond ott van, hogy beette magát a fejembe, hogy tök jó akár később is felhasználható lenne 15K-ért egy 512-es Samu pm981a. Ami meg overkillnek tűnik.
-
kraftxld
félisten
Ma meg is jelent
[link] -
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok.
Van egy elég gáz problémám a vizsgaremekemmel, amivel lehet kicsit nagy fába vágtam a fejszémet. Rendszergazdai szoftverüzemeltetőnek mentem, és most kitaláltak egy vizsgaremeket a KKK-nál, viszont én úgy voltam hogy vegyük akkor komolyra a dolgokat, ha már van egy rakás cuccom, és ESXi a homelabban.Adott egy host 6.7U3-mmal, 2db intel fizikai NIC (vmnic0-1), amin fut a VCSA6.7 10GB Rammal, 4CPU-val, és 2db vNIC-ccel, egyik a vDSwitchDefault-ba, másik a VMnetwork-ben, egyiken sincs specifikus VLAN megadv. A második vNIC-nek nem találom hogy hol kell neki IP-t adni, mert a [VMware-es leírás] ahol írja, ott nincs semmi, vagy nem találom azt a menüponot mert vakegér vagyok, HTML5-öt használok, nem flasht.
Az egyik fizikai nic-et mindig tudom migrálni, ha nincs rajta semmi se, vagy tehermentesítve van. De amin van a management, az istennek sem akarja elengedni, és ez fog történni:
Amikor a vDSwitch-ben próbálom migrálni a hálózatokat, beleértve a mangement VLAN-t, egy bizonyos timeout után reseteli a beállításokat, mert nem tud csatlakozni a másikhoz.LACP beállításoknál létrehoztam az uplinkeket vDswitchben, pl Supermicro_LCAP, 2db uplink porttal.
Eközben kb 15mp-ig zöldek a switch portok, majd show etherchannel summary-ben ezt kapom:
Konfig előtt:
S - Layer 2, D - Down, U - Up, I - Stand-alone, P - port bundled, w - Waiting to be aggregated
Pg0(SU) | G0/15 (P) G0/16 (I)Konfig után rövid időn belül (~15s), itt már nem tudom pingelni a management IP címét a hostnak, ami hozzá került a csoportba.
Pg0(SU) | G0/15 (P) G0/16 (P)Konfig után ~20-25s-ccel, ilyenkor a switch mindkét portja sárgán viágít, mintha lecsapná az STP:
Pg0(SU) | G0/15 (P) G0/16(w)Ezután jön a timeout, és a rollback, max 15-20s-ccel.
Eszkzök: vCenter Server Appliance 6.7, és ESXi 6.5U3 és 6.7U3, illetve Cisco Catalyst 2970 Gigabit Ethernet Switch, managelve. VLAN102, 100 létrehozva
Switchportok, és etherchannel konfigurációja:
int ra g0/x-(x+1) (kettesével csoportosítva a portokat hostonként, pl 15-16 és 17-18, stb)
sh
sw trunk encap dot1q
sw mode trunk
sw t allow vlan all
channel-group y mode active
no shHa valaki tudna segíteni egy kicsit gatyába rázni a tudásomat dicsordon, vagy FB Messengeren vagy Telegram/viberen keresztül, én azt nagyonszépen megközönném. VMware Arena videóit néztem youtubeon, és már egy hete lassan ezzel szívok. Pedig már egyszer műkdött, vSAN, és vMotion is, de egy pár indítással később kiestek a vDswitchek az etherchannelből, számomra érthetetlen okokból, és ezután jött a többi katasztrófa is.
Nem akarok VMware Professional leni most ezalatt a legfeljebb egy óra alatt, de szeretném ha az ilyen alap beállítások számomra is érthetőek lennének, mert a dokumentáció az angol tudásom ellenére is, elég nehézkes a számomra.Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is.
-
Arra akar célozni szerintem, hogy ennek semmi köze a vmware-hez. Annak a hálózati rétege ad neked egy L2 kapcsolatot a hoston kívüli fizikai LAN-odhoz ha bridged networkingre állítod a vm-ed virtuális hálózati interfészét, aztán azt csinálsz amit akarsz. Pontosan úgy kell kezelned, mintha egy fizikai gépre telepítetted volna, amit rádugsz a hálózatodra, és azon akarnál ipv6-ot konfigurálni. Ha azon megy, itt is fog, ha nem megy, akkor viszont nem ebben a topicban lesz a megoldás kulcsa.
-
coco2
őstag
válasz
kraftxld #5525 üzenetére
Kérdeztem srácokat másik topikban, xp-nek nincs nagy baja ip6-al. Az volt az egyetlen gyenge pont, ahol nagyon elhasalhattam volna. De nem az történt
Kimehet az xp netre ipv6-on. Most még azon jár a buksi, hogy az xp-n lévő progival kommunikálni akarok. C-ben már egy csomó dolog kész, még egy udp szerver hiányzik, és utána már szórakoztatóbb dolgok következnek. Ha azzal el is hasalok, átírok mindent C-ről net-re, xp-re fel tudott menni net 3.5. Legrosszabb esetben. De szerintem nem fog odáig jutni a probléma, menni fog az udp socket C-ben. Épp csak ki kell tesztelnem valahogyan, és itthoni gépen az kényelmesebb, mint bérelt szerveren. Szóval most azon jár a buksi. Ha segíteni jöttél, tehetnéd rátermettebben. A negatív kisugárzás nem áll jól neked
-
kraftxld
félisten
-
coco2
őstag
A hitvita threadet én nem kívánom folytatni.
Kérdés inkább. Tesztelném XP alatt a winapi-kat udp socket kezelésre (mezei udp echo app). Itthoni gép ip4 only hálózaton van (win10), olyat ad a szolgáltatóm (digi). Ip6 stack lehet, hogy nincs teljesen életben - nem tudom. Felhúznék XP-t local only hálóra, és ip6 címet adnék csak neki. Azon töröm a buksit, tudni fogok-e kapcsolódni hozzá host OS alól?
-
Krystal_s
addikt
-
coco2
őstag
válasz
Krystal_s #5519 üzenetére
Szerintem a célzás inkább arra volt, hogy nem ártana egy újabb os-t szerezni. Ha mást nem, felraksz egy ubuntut X-el, az alá le tudod szedni a 16-ost.
Amikor anno én játszadoztam az oracle cuccosával, azt találtam, hogy a saját cuccosát kezeli mindkettő, de hogy átjárás lenne közöttük, azt nem tudom megerősíteni - bármit is írnak a blogok. Nagyon sok a szőnyeg alá söpört bug mindkettőben.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #5516 üzenetére
Töröltem és uninstall után kb 30 bejegyzést (szemetet) hagyott maga után a registryben.
Az ilyen .... programok miatt rakhatom vissza a rendszert. Nem hiszem el, hogy 2022-ben nem képesek megírni úgy egy programot, hogy normálisan tudja eltávolítani magát. 🤬 Ez nem csak erre vonatkozik sajnos. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Eddig VirtualBoxot használtam. Szerettem volna kipróbálni a VMware-t. VBox-ból exportáltam egy Win11.ova lemezképet, amit megnyitottam VMware-ben. Indításnál elkezdni megnyitni, majd kiírja, hogy nem találja a rendszert. Lehet az az oka, hogy a VMware Player 15 nem támogatja a Win11-et? 16-ra nem tudom frissíteni, mert az nem telepíthető Win7-re.
Minden beállítást átnéztem és látszatra megfelelő... -
coco2
őstag
Sziasztok!
Van egy vmware workstation 16 player-em telepítve win10 alatt, és futtatok windows xp image-et (guest os). Az xp image külön mappában van, mindenféle file-ok vannak ott. Fogom az egész mappát, becsomagolom, és átcipelem linux alá (player-t telepítek oda is). Változatlanul tudni fogom használni azt az image-et? Vagy konvertálnom kell esetleg valamit?
Köszönöm
-
sto1911
veterán
Kisebb ertekeket vartam igazabol, meglepett. Jo ideje nem kellett performance-al foglalkoznom, igy meg elenken elt benne az 1:3 pcpu:vcpu aranyig nincs gond tetel, igy kicsit rosszul esett az eredmeny, de ezek szerint nem en mertem rosszul. Foleg, hogy a 7-essel ilyen-olyan performanciat igertek, szoval valoszinuleg az elvarasaim is magasan voltak.
De igy megnyugodtam.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Az itthoni kis szerveremen fut egy free licenszes ESXi. Tudtok ajánlani olyan backup szoftvert, ami ingyenes (nem csak trial 14-30 napig) és tud időzített backup-ot készíteni a free licenszes ESXi VM-ekről?
-
sto1911
veterán
Mennyire normális a 120-150% ready 4 vcpus gépekkel 2x overcommittelve a hostot, és megterhelve a VM-eket olyan 60%-al, ami 100%-ra terheli a hostot? Esxi 7.
Én nem számítottam ekkora problémára, megmondom őszintén.Vagy csak szívatom magam a perfmonnal?
-
Konflikt
addikt
ez mar tenyleg hihetetlen, de a 2.15 utan a 2.16 rol is kiderult h sebezheto, igy most mar kint a 2.17 is.
azaz uk patchek es/vagy WA-k varhatoak.figyeljetek a fenti VMSA-t!
-
Konflikt
addikt
válasz
bugizozi #5500 üzenetére
nagy volt a kapkodas es a 2.15.0 sajna nem eleg, igy lett idokozben egy 2.16.0 log4j is. (es nyilvan ujabb WA-k is)
na de, mivel az internet nepe sem birta, nem csak Gyongyoson sokaltak be, ezert szuletett meg ez az oldal: https://log4jmemes.com/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Bundle topik
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest