- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Milyen okostelefont vegyek?
- iGO Primo
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Főleg akkor látod a hasznát, amikor egy viszonylag kiterjedt objektum öröklési fád van, és egy-egy függvénynek a fában levő osztályok (mármint a példányosított osztályok) közül csak bizonyos tulajdonságokkal rendelkezőket kell feldolgozniuk.
Mivel egy osztály több interfészt is örökölhet, így az interfészek kifejezetten alkalmasak az osztály alapvető feladatain kivül álló működés definiálására.
Huhh... átolvasva nem tűnik túl érthetőnek, de remélem átmegy belőle valami...AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
yash
senior tag
képtelen vagyok megérteni, hogy lehet használni egy interfészt :S nem tudná leirni vki, mire jó azon kivül, hogy metódusok fejét adom meg vele? nagyon hülye példa van a könyvben, és igazából 3-szori olvasás után is ott vok, mintha el sem olvastam volna :S vki irja már le légyszi egy móricka példában, hogy mire vannak kitalálva!! hálás köszönet érte! nagyon elakadtam
-
(ex)Cat
senior tag
Időközen kiderült a probléma okozója.
Mégpedig a nick nevemben levő zárójel!! :-)
Ugynis a VS csinálni akart egy batch filet az indítandó exe-hez a Docu../usernév alatt, ezt pedig vmiért a zárójel miatt nem tudta létrehozni. Ahogy csináltam egy másik usert () nélkül, gond nélkül ment.
Nem egyszerű...
ui. Egyébként egy síma copy parancsról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy extrém kérdésem...
Adot egy VS2008, szeretnék a Post-build event command line-ban elindítani egy copy vagy akármilyen más parancsot, de az istennek sem megy. Egyszerűen semmit nem fogad el, bűrmit is írok oda.
Benn a céges gépen uez gond nélkül megy. Jó lenne, ha reinstall nélkül megoldható volna a kérdés. Valakinek vmi ötlet esetleg?
Egy kis adalék: A múlt hétig Kaspersky volt a gépemen és amikor a VS2008-al fordítottam a porjektet és odaért, hogy végrehajtaná a PBE vommand lina-ba írt parancsot, akor kb. 2 percre fullra lefgyott a gépem, semmire nem reagált. Azán magához ért és ment minden gond nélkül egészen addig, míg újra nem buildeltem volna. Aztán leszedtem a KAS-t, onnantól a lefagyás megszünt, és azonnal visszadobja a hibát, hogy nem sikerült neki a művelet.
ilyet ír:
A megadott nevet (C:\Documents) a rendszer nem ismeri fel
belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft.Common.targets(3314,13): error MSB3073: The command "c:\Sources\onix1.1\onixCopy\onixCopy\bin\Debug\onixcopy" exited with code 1.
Done building project "onix.Nyilvantartas.csproj" -- FAILED.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Adott egy alkalmazas, ami az adatait eleg oldschool modon, Paradox tablakban tarolja, ehhez kene irnom valami kis utilityt, ami neha ranez, aztan kuld egy figyelmeztetest, ha valami parameter eler egy megadott erteket.
Olvasgatom a Visual C# lepesrol lepesre konyv adatbazisok fejezetet, de mar az elejen elakadtam, hogyan kell megnyitni a *.db fajlokat.
Data Source Wizardban odaig eljutottam, hogy new connection, Microsoft ODBC Data Source, ott use connection/build, Microsoft Paradox Driver, next, next, aztan a vegen beszol egy "selecting objects of type "procedure" not supported" hibat.
Generalt ConnectionString igy nez ki:
Driver={Microsoft Paradox Driver (*.db )};collatingsequence=ASCII;defaultdir=D:\DATABASE;driverid=538;fil=Paradox 5.X;filedsn=C:\Program Files\Common Files\ODBC\Data Sources\Paradox.dsn;maxbuffersize=2048;maxscanrows=8;pagetimeout=5;paradoxnetpath=C:\WINDOWS\system32;paradoxnetstyle=4.x;paradoxusername=admin;safetransactions=0;threads=3;uid=admin;usercommitsync=YesMi lehet a hiba?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
yash
senior tag
Túljutottam a gyűjteményeken és paramétertömbökön... most járok az inheritance-nél... (252 of 673 pages).
-
yash
senior tag
Esti mese kockáknak: PC-mese
-
yash
senior tag
Na, utánajártam... azt nem tudom, időben milyen messze van a LINQ, de oldalban 168
-
yash
senior tag
Nem, most járok a collection-öknél, tanulom a típusokat és használatukat. Az alap C#-on már túl vagyok, most jönnek az extrák. LINQ még odébb van (bár nem tudom, nem nézem a tartalomjegyzéket soha). Meg közben mennek a példafeladatok. Persze ettől érzem, hogy nem leszek C# programozó... gyakorlat teszi a mestert, és ezt érzem is keményen! Ez nem gyerekjáték, már csak a típusokat, metódusokat, definíciókat tekintve sem... kétlem, hogy könyvből meg lehet tanulni programozni elsőre, bár arra mindenképpen hasznosnak tartom, hogy emlékezni fogok rá mit hol keressek, és milyen lehetőségek vannak, ha vmi különleges feladattípusba fogok ütkközni. Jól gondolom?
-
yash
senior tag
érdemes használni névtelen osztályokat? tudtok példát mondani, mikor van értelme?
-
yash
senior tag
-
c*
aktív tag
Sziasztok
feltettem a VS2k8 at a 3.5 os frameworkel majd le is szedtem mert 1tul keves memoiram van hozza igy maradok az express-nél
a problemam az volna hogy az e particiora ahova vegulis csal letoltottem a cuccokat valami csinalt egy 13c612f53f06e9e3c5f13706 konyvtarat abban egy wcu abban egy dotNetFramework , abben pedig dotNetFX20 es tele msp meg msi fileokkal leszedtem az egesz frameworkot mindent es ezt a 13c612f53f06e9e3c5f13706 konyvtarat a win nem engedi torolni .. nem ertem miert ?! -
yash
senior tag
Na, már majdnem egyharmadánál járok a könyvnek... jó sokat tanultam.. boxing, unsafe, class töviről hegyire, stb... nagyon ott van ez a könyv, kezdő-haladók bibliája!
-
yash
senior tag
neked meg
de akkor most melyik a helyes szemantikailag? két pont távolságát határozom meg a
feladatban...elvileg az x-x y-y páros nem?
úristen, nem csak egy helyen csesztem el a kódot... 6 óra alvás azért befigyel... most már müxik minden.. nem a matek a hülye
[ Szerkesztve ]
-
yash
senior tag
Valaki magyarázza el nekem légyszíves, hogy az alábbi projektben található két kód miért nem ad azonos eredményt??
Elvileg mind a kettőnek 1640.6 körül kéne szolgáltatnia, de nem.. az enyém (objektumszámlálás nélküli) nem azt adja ki amit kéne...
-
Lortech
addikt
Arraylist al = new ArrayList();
al.add(groupbox1);
al.add(groupbox2);
al.add(panel1);
//stb.//mindet eltüntetni
foreach (Control c in al)
c.Hide();//gb1-et eltüntetni
al[0].Hide();Ezt itt csak gyorsan kézzel írtam, lehet hogy van benne hiba.
Thank you to god for making me an atheist
-
yash
senior tag
if (!int.TryParse(eq, out result))
ezzel lerendeztem...
-
yash
senior tag
Van olyan függvény, ami egy adott változóról (integernek kéne lennie a stringben) megmondja, hogy érvényes szám-e? vmi ilyesmire gondoltam:
string r = ...
...if (isNumber(r))
{
...
}vagy le kell gyártanom?
közben asszem megvan a megoldás... int.TryParse ha jól sejtem a gyerek neve...
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
-
r0by
addikt
Szépen halad a dolog, de valószínűleg sok konténer lesz, és elég macerás mindig beírogatni, hogy rejtse el azt amelyiket éppen nem akarom látni.
Ezért írnék egy saját metódust, ahol egy tömbben eltárolom a konténerek neveit, s végig haladva a tömbön elrejtem azokat. Kivéve a metódus paraméterében megadott konténert, mert azt előre hozom.
A dolog amit nem tudok, hogy a tomb elemeinek értékét hogyan tudom behelyettesíteni az objektum neve helyére.
mondjuk array[0] = "beallitasok_kontener";
Nyílván az array[0].Hide(); nem lesz jó.
Hogyan kell ezt megoldani? -
ArchElf
addikt
Ha mind a panel, mind a tabcontrol eltakarja az egész formot (vagy egy formon levő panelen vannak - Dock - Fill-el kitöltve), akkor a ZOrderrel is lehet játszani (BringToFront()).
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
r0by
addikt
Igazság szerint egy ilyet szeretnék létrehozni (egy példán keresztül):
Van felül a menüsorom, Fájl, Szerkesztés... Beállítás.
A Beállításon belül mondjuk legyen Input és Output.
Az Inputnál csak 1-2 combobox lenne, így azt csak egy panelra tenném.
Az Outputnál már lényegesen több beviteli adat lenne, ráadásul több csoportra tagolhatóan, itt jól jön a tab.
És ami a kérdésem lett volna itt jön be. Ha a beállítás menüpontban az Inputot választom, akkor megjelenítem a panelom. Ha az Outputra, akkor pedig a tabot (de ugye a többi konténert nem akarjuk látni).
Na de ezt hogyan kell? Erre irányult a kérdésem, hogy most statikusan tároljam el az összes előforduló tab, panel, stb objektumok neveit és ha csak mondjuk az adott panelt akarom látni, akkor az összes többi Visible tulajdonsgát állítsam false-ra és csak az adottat true-ra? És ezt minden egyes klikkelésnél a menüsoron el kell játszanom? (Tehát írjak erre egy saját metódust?)
Vagy létezik már esetleg alapban erre orvosság? -
ArchElf
addikt
Ebben igazad van: persze, hogy gányolás, amit írtam.
Amúgy én azon mosolyogtam ezerrel az egyetemen (levelező), hogy míg a "leggyorsabb" könyv címe is úgy szól, hogyan tanuljunk meg xyz-ben programozni 24 óra alatt, addig az egyetemen félévenként "megtanultuk" a C-t, C++-t, Java-t és PHP-t 20-20 óra alatt. Nem semmi teljesítmény.
AE[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Tényleg nem a kötözködés, hanem a diskura miatt még megjegyzések:
A sort egy elég böszme nagy metódus, a háttérben olyan mennyiségű többletkóddal, hogy 3 elemnél meg ezért totál értelmetlen használni, főleg ha nem is rendezésre van szükség. Mire eljut a tömb rendezéséig, addigra elemi eszközökkel, kb. 5 sornyi kóddal már ki is irattam a megoldást.
A foreach meg rendkívül jó dolog, de a konkrét esetben kétségeim vannak, hogy egyáltalán tudja-e, mi az a tömb, gyűjtemény stb. Valamiért 3 elemről szólt a feladat.
Valamint úgy gondolom, hogy foreach használatának nincs sok értelme anélkül, hogy pontosan ismeri a működését, és egy sima int tömb bejárásánál a konkrét esetben nem is lényeges az előnye a forhoz képest (kódmennyiség, hatékonyság, átláthatóság).
DE: eredetileg nem ezért mondtam, hogy túlzás a for, hanem mert kényelmes ugyan a használata, de nem egyszerűbb, több tudást feltételez, nem véletlenül tanítják később, és erős a gyanúm, hogy fogalma sincs róla.Thank you to god for making me an atheist
-
ArchElf
addikt
TabControl.TabPages (TabPageCollection) property-n keresztül el tudod érni az összes tab-ot, ha erre voltál kiváncsi. Sajna a TabPage elemeket nem lehet "hagyományosan" eltüntetni (ui nincs Visible tulajdonsága). Ezeket csak úgy tudod fel-lerakni, ha elveszed-hozzáadod a tabodhoz. Legyegyszerűbb egy előre elkészített ás láthatatlan tabcontrol-ról fel-le pakolni a tabokat a látható de alapból üres tabcontrol-ra.
TabControl.SelectedTab property az aktív tab.
AE
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Direkt írtam a sort-ot, mert három elemnél még nem szignifikáns a sebesség-különbség, amúgy meg kevesebb kód, mint egy foreach - minimum, maximum. Meg ugye alapban kevesebb változó is kell hozzá (persze meg lehet oldani egyetlen plusz változóval is).
Amúgy ha valaki nem születik bele a "sima" for-ba, a foreach általában könnyebben megérthető/használható... Tisztán támogatja azt a kezdeményezést, hogy buta (GUI) programozó minél kevesebb kódot írjon.
AE
-
r0by
addikt
Van ezzel kapcsolatban még egy kérdésem, sajna az előző hsz-t már nem tudom szerkeszteni.
Szóval eddig minden ok, de felmerült egy újabb kérdés Ha több tabot illetve groupboxot használok, akkor a megjelenítés szempontjából mindet számon kell tartani? Mert ugye mindegyik konténer visible tulajdonságát false értékre kell állítani, kivéve amit éppen látni kell.
Van van erre valami rém egyszerű megoldás?
Hülye fejjel arra gondolnék, hogy esetleg ki lehetne olvasni valahonnan, hogy melyik konténerről jöttem? Mert akkor könnyű lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
Lortech
addikt
Már eldicsekedett vele, hogy levizsgázott.
Min/maxhoz és átlaghoz felesleges azért rendezni, főleg ha nem három elem van, hanem 3 millió, nagyobb az időbonyolultsága, mint egy sima iterációnak. Meg hát ezen a szinten foreachcsel bombázni..
-
ArchElf
addikt
Én saját tesztelő alkalmazást készítettem (mivel minden komponenst nekem kellett csinálni azokat amúgy is kellett tesztelni). Amúgy tesztelni illik:
- szintaktikailag (gondolom a programos lefordul)
- szemantikailag (olyan tesztadatokkal tölteni fel, aminek tudod az eredményét, és összehasonlítani a programeredményeivel)
- streszteszt (mi történik, ha a feldolgozási sebességnél nagyobb terheléssel tömöd programodat)
Amúgy a CodeProject-en olvastam (link) mostanában egy cikket a program-tesztelésről, nézz utána, ha még érdekes. Gondolom, nem gond, hogy angol.AE
-
ArchElf
addikt
válasz csadrienn #752 üzenetére
Segítek, ha azt mondom, hogy sorba kell őket rendezni, és kiszámítani az átlagukat?
1) Array.Sort(..)
2) foreach(...)AE
[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Gyors ki is próbáltam (holnap házi kresz vizsga, nincs többre most időm) a dolgokat. Persze a legegyszerűbb módón
A tabcontrol tökéletesnek tűnne, de ha levesz a tabokat, akkor már nem lehet rá egy textboxot sem tenni.
Így a második a groupbox, ami már túgy működik, ahogy nekem kell.
Még1x thx! -
-
Lortech
addikt
Célszerű megtanulni kódból megcsinálni a form felületet, ha egy picit is bonyolultabb működésre van szükség.
Létrehozod a controlt, felparaméterezed (pozíció, méret stb), hozzáadod a megfelelő konténerhez. (form, panel, groupbox...), majd eltávolítod őket.Pl.
TextBox tb = new TextBox();
//param
this.Controls.Add(tb); // ha a this a formod
Hozzáadja a formhoz szövegdobozt.this.Controls.Remove(tb)
Eltávolítja a szövegdobozt a formból.
megj: A tb objektum ettől még nem feltétlenül szűnik meg, attól függ, hogy hoztuk létre.Érdemes tanulmányozni a formhoz tartozó designer.cs fájlt, hogy megértsd a működését. Onnantól kezdve már könnyű a dolog, sokféleképpen megoldható a feladat.
A konténereknek vannak jó tulajdonságaik, amikkel a hozzá tartozó controlokat csoportosan lehet vezérelni, pl. elég eltávolítani a panelt ahhoz, hogy a hozzá tartozó controlok mindegyike megsemmisüljön (ha nincs rá máshonna referencia), vagy ott a Visible tulajdonság, amivel el lehet tüntetni egyszerre őket, vagy az Enable tulajdonság, amivel inaktívvá tehetők.
Bizonyos esetekben célszerű lehet újrahasznosítani a controljaidat, amennyiben lehetséges és nem bonyolítja el a programot.
Pl. van egy textboxod, aminél megadsz felhasználónevet, hogy azonosítsa a felhasználót. Mikor ez megvolt, el akarod tüntetni ezt, és egy másik textboxot akarsz kirakni hogy bevigyen egy másik inputot a felhasználó. Ehhez felhasználhatod az előző textboxot, ahelyett, hogy megsemmisítenéd az objektumpéldányt, és létrehoznál egy újat. Csak át kell praméterezni, pl. pozíció, méret, egyéb paraméterek (text), eseménykezelők.Thank you to god for making me an atheist
-
csadrienn
csendes tag
Kedves Cucka!
Már ne is haragudj, de attól, hogy Zsuzsi20-nak is akkora kell leadni a dolgokat mint nekem, nem jelenti azt, hogy ismerjük egymást, és, hogy ugyanannak a tanárnak az agyszüleménye!!! Vagyis gőzöm sincs arról ki az a Zsuzsi20, egyébként. Már említettem korábban, hogy nem akarok programozó lenni, nem tehetek arról, hogy ilyet is tanítanak. Attól még másból lehetek jó, hogy ehhez nem értek.
Azért mertem erre a fórumra írni mert a korábbi fórumhozzászólásokat olvasgattam, és elég sokan nagylelkűen segítettek másoknak, és bíztam abba, h nekem is fognak. De hát, erről ennyit! Minden esetre köszönöm annak, aki megpróbál segíteni nekem.De már nincs szükségem a segítségedre, mert ma vizsgáztam belőle és sikeresen!!!
-
r0by
addikt
SqLite-ot próbáltam, bejön az sql miatt. Thx!
Még 1 kérdés, szintén csak elméleti, nézzétek el tudatlanságom. Van egy formom. Csináltam hozzá menüt is. Mondjuk most csak legyen 2 feladata az appnak. Az egyik nevek felvitele, a másik pedig nevek törlése.
E két műveletet menüből lehet kiválasztani. De azt hogy oldom meg, hogy az ablakban mindig csak az adott feladathoz tartozó vezérlőelemek jelenjenek meg? Úgy akarom, hogy ne másik formon jelenjen meg, hanem a fő formon.
Gondolom valahogy csoportoba kell őket foglalni(de mivel?) és a hide() és show() metódusokkal kell variálni? Vagy hogy? -
cucka
addikt
Valószínűleg az elhangzott feladatok ugyanannak a tanárnak az agyszüleményei. Egyáltalán, tervezni kell, vagy be is kell gépelni azt a kemény 5 sort, ami ezeknek a feladatoknak a megoldása? Meg különben is, melyik az az iskola, ahol olyan szinten oktatják a programozást, hogy félév végére eljutnak az ilyen "adjunk össze két számot" bonyolultságú feladatokig? Meg tulajdonképpen mi értelme így oktatni a programozást, ráadásul pont c#-ban..
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz csadrienn #752 üzenetére
Ez a feladat komoly amúgy? "Tervezzünk... " - Jóhogy UML diagramokat nem kell hozzá csinálni.
Na inkább nem mondok semmit.Már megírtam, de kitöröltem végül. Nincs kivétel, nem támogatom, hogy házi feladatokkal járjanak ide az emberek megoldást várva, és nulla tudással menjenek át a tárgyból.
Rettentően egyszerű a feladat, ha ez sem megy...
Ha bármi kérdésed van, ami nem a feladat teljes megoldására irányul, akkor eskü segíteni fogok.
Ugyanezt mondom Zsuzsi20-nak is.Thank you to god for making me an atheist
-
csadrienn
csendes tag
Sziasztok!
Ismét én írok! Leírtam a múltkor a másik feladatot is, és arra nem kaptam segítséget. Valaki könyörüljön meg rajtam, és segítsen nekem plíííz!!!
A feladat: Tervezzünk egy olyan programot, amely három egész típusú adatból megkeresi a maximális és a minimális értéket, valamint kiszámítja az átlagukat!
Előre is nagyon köszönöm, mert már csak egy hetem van, és le kell adnom.
Üdv: Adrienn -
-
Zsuzsi20
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy két programot kellene megírnom C# nyelven egy hét alatt, vagyis a jövő hétre. De rájöttem arra, hogy ez nem is olyan egyszerű. Segítséget szeretnék kérni tőletek – hozzáértőktől - , hogyan is tudnám megcsinálni a két kötelező házi feladatomat.
Az egyik feladat az, hogy : Tervezzünk egy olyan programot, amely kiszámítja két pont távolságát!
A másik pedig: Írjunk egy olyan programot, amely kiírja a 15-255 közötti karaktereket és a kódjukat!
Előre is nagyon köszönök mindent azoknak, akik megpróbálnak rajtam segíteni.
Üdv: Zsuzsi -
Speeedfire
félisten
fordítás közben ezt a hibaüzit írja ki!
Error 1 error C4335: Mac file format detected: please convert the source file to either DOS or UNIX format d:\dokumentumok\suli\prog2\ngb_in001_2 - programozás ii\v2008.04.28de elméleleg nem mac formátum :S
mit lehet ezzel csinálni? esetleg hogyan lehet convertálni?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Lortech
addikt
Na most ez nyílván nem használt adatbázist, mert nem volt feltelpítve semmi még csak hasonló sem.
Ez hibás megállapítás, mert vannak olyan mini adatbázismotorok, amelyek kifejezetten arra vannak kitalálva, hogy egy alkalmazásba bele lehessen őket integrálni, hogy az alkalmazás számára adatbázis-kezelő funkcionalitásokat nyújtsanak. Nem kell külön telepíteni, nincs dedikált adatbázis szerver, az alkalmazás gondoskodik az adminisztrációjáról.
Másik lehetőség a közvetlenül fájlba írás. Manapság divatos XML-ben adatokat tárolni, mert jó tulajdonságai vannak, de lehetséges "bináris", vagy bármilyen egyedi tárolás is természetesen, attól függ, mi a cél.
A képek pedig így is úgyis ugyanakkorák, akár adatbázisban, akár fájlban tárolod őket (az adminisztrációs többlethelyfoglalástól eltekintve).Thank you to god for making me an atheist
-
r0by
addikt
Hali!
Elvi kérdésem lenne csupán, nem forráskód
Régebben volt egy progi, asszem Ant Movie Cataloge volt a neve, amivel nem meglepő módon filmeket és adataikat lehetett eltárolni. Na most ez nyílván nem használt adatbázist, mert nem volt feltelpítve semmi még csak hasonló sem. Mágis 1 fájlba le lehetett menteni az egész tartalmat.
Az ilyet hogy szokás megoldani? Saját fájlszerkezetet alkalmazva? De például ha a fenti progiból indulok ki, akkor egy-több képet eltárolva a fájlban, igen méretesre dúzzadhat a végén.
Vagy van valami nagyon egyszerű megoldás erre? -
Speeedfire
félisten
vizsgán 2 progit lehet használni! tc meg vs!
és hát a különböző függvényekkel egyszerűbb variálgatni vs-ben mint tc-ben
legfőképp ezért kérdeztem h mi a menete a c file futtatásának vs-benFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Lortech
addikt
válasz Speeedfire #742 üzenetére
Onnan indultunk, hogy "c# fájlokat akarsz futtatni".
Visual studioban is le lehet fordítani c forrást, ja. Legegyszerűbb, ha megnyitsz egy megfelelő projekt típust, és átmásolod a kódot, de ha nem vagy képben visual studioval, akkor azért meg kell küzdeni vele általában, hogy olyan állapotba hozd a projektet, hogy fusson. Főleg ha TC stílusban lett írva a program.
Talán még egyszerűbb lenne devc++-ban.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz Speeedfire #740 üzenetére
Igen, itt egy c fájl, és? Mi köze ennek a c#-hoz?
-
Speeedfire
félisten
hát a lényeg az h sima filekezelés, tömbkezelés! ilyen programok! tc-ben is tudnám őket futtatni de ahhoz nincs sok kedvem! jobban szeretem a grafikus felületet!
példa forráskód!
[link]Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Lortech
addikt
válasz Speeedfire #738 üzenetére
A fordítás funkcióval.
Ha leírnád, hogy mik az adottságok és mi a célod, talán jutnánk valamire, de így nehéz lesz ám.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz Speeedfire #736 üzenetére
C# fájlokat lefuttatni sehogy. Lefordítani lehet, aztán a lefordított binárist futtatni.
-
Speeedfire
félisten
sziasztok!
olyan kérdésem lenne h sima c# filokat h lehet lefuttatni? mert sajna nem látok ilyen opciót sehol sem
remélem ud vki segíteni ebbenFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
csadrienn
csendes tag
válasz atm*RefeeZ #732 üzenetére
Köszi a segítséget!
Igazából, mielőtt olyan nagy felháborodást keltene ez az egész, elmondanám, h nem akarok programozó lenni! De ezt is kell tanulnom, ha el akarom végezni az egyetemet. Úgyhogy mégegyszer bocsi!
És neked meg örök hálám, már ez is óriási nagy segítség volt. -
shev7
veterán
válasz atm*RefeeZ #732 üzenetére
biztos, hogy kell egy ilyen progihoz label, meg gomb meg textbox? nem lehet hogy egy egyszeru konzolos alkalmazas a cel?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
atm*RefeeZ
tag
válasz csadrienn #731 üzenetére
az első feladatod úgy néz ki valahogy, hogy leteszel egy label-t és egy buttont. amikor a gombot megnyomod
try
{
int a;
a = int.Parse(textBox1.Text);
label1.Text = (a / 3600).ToString() + "óra " + ((a % 3600) / 60).ToString() + "perc " + ((a % 3600) % 60).ToString() + " másodperc.";
}
catch (SystemException)
{ }ez fusson le és rád már csak a cicomázás marad. mondjuk valószínűleg ezzel nem segítettem, hogy leírtam a lényegi részét de ha nem akarsz programozó lenni akkor talán megbocsájtják majd az emberek mindkettőnknek
[ Szerkesztve ]
-
csadrienn
csendes tag
válasz atm*RefeeZ #727 üzenetére
szia!
Köszi, hogy válaszoltál! A feladat viszonylag egyszerű lenne. Olyan programot kell írni, amely másodpercben megadott időadatot átszámítja óra, perc, másodpercre!
Valamint egy másikat is, ami három egész típusú adatból megkeresi a maximális és a minimális értéket,és kiszámítja az átlagukat!
A baj viszont az, hogy az én gépem szervízben van, és a barátnőm gépét meg nem szívesen foglalnám le ilyen dologra, mert az bunkóság lenne. Szóval nekem egy (fél)kész program kellene, amit a suliban be tok fejezni a gépteremben egy-két óra alatt. Vagy legalább egy elindulási pont is elég lenne.
Előre is köszi mindenkinek. -
atm*RefeeZ
tag
remekazt hittem azért jóval bonyolultabb,de ez az előnye annak,hogy nem assembly-ben akarok kommunikálni kép gép között hanem valami emberközeli nyelvben vagyis....ez már majdnem mindent megcsinál helyettem éppen csak gondolkodni nem gondolkodik, DE legalább megmondja,ha balfék vagyok egyébiránt a drag/drop event-re van valami tutorial a környéken?találtam néhányat de nem sikerült pontosan megértenem,azt hiszem a teljesen alapok hiányoznak mert ugye suliban átugranak néhány szintet és így valószínűl bibis lesz.ahhoz mit kellene elolvasgatnom és megértenem? ismét előre is köszi
-
shev7
veterán
válasz atm*RefeeZ #728 üzenetére
siman. ha kb tisztaban van az ipcim/port/socket/tcp/udp alapjaival (tenyleg boven eleg az alapok) akkor menni fog a kapcsolatfelepites. Onnantol meg nem bonyolultabb mint fileba irni filebol olvasni.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
atm*RefeeZ
tag
Hello ismét
Hálózatra "fejleszteni" mennyire bonyolult?Meg lehet tanulni utánaolvasással? Aki ért hozzá leírná nagyvonalakban, hogy milyen alapokra lenne szükség hozzá? yash ajánlásával vettem pár c# könyvet de konkrétan ezzel egyik sem foglalkozik Hálás volnék a segítségért
-
csadrienn
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy kis segítség kellene, mint általában az ide íróknak
Én ebben a félévben kezdtem el a C#-ot és elég nehézkesen boldogulok vele. Viszont kell csinálni egy beadandó feladatot, ami ha nem sikerül, akkor végem...
Szóval ha valaki tudna nekem segíteni megcsinálni, akkor nagyon hálás lennék. A nehézség az, h csak szűk 2 hetem van rá.Előre is köszönöm!
-
erikszilva
csendes tag
oke,sikerult,
megegyszer koszonom a segitseget,
en azt hittem hogy a masik 2 is kifejtodott,
de mikor csak az osszes filet fejtettem ki,
utan is vagy 50szer megallt,es fejteni kellett ujra oket,
de a vegen telepult.))
akkor a DVD nel is ujra kellett volna fejtenem a hibas reszt?
ezek szerint,majd legkozelebb mar rutinbol megy
csak meg iso t nem telepitettem.szia erik.
-
mm00
aktív tag
válasz erikszilva #723 üzenetére
Igen valószínűleg az a másik 2 lemez kellene és nem dobna errort, legalábbis az oldalon ezt írják! Amikor feldobja az error-t mountold be a másik cd képfálját!
-
erikszilva
csendes tag
megneztem,koszonom.
igen ezt a hibat irja ki a SD1\_15777_RTS_.....
de ahogy latom innen nem leeht letolteni,
mert en is kerestem mindenhol,es nem talaltam a CD-ken,
majd holnap leforditom a szoveget,hatha ir megoldast.meg annyit hagy kerdezzek meg, hogy csak az 1 CD iso fajlait bontotta ki,
es onnan indult a telepites,
de a masik 2 CD -t automatikusan kibontja?
mert azokat nem tudtam kiszedni az isobol.
vagy azokat is ki kell kulon .kulon?
elore is koszonom a valaszt. -
mm00
aktív tag
válasz erikszilva #721 üzenetére
nézd meg ezt: [link]
-
erikszilva
csendes tag
sziasztok,
Visual Studio 2005 telepiteseben tudna segiteni valaki? a 3 CD.s.
valami error 1311 hibat dob, es keres egy fajlt,de csak egyszer,
mert tobbszor probaltam ujra,es a 2005 proff,DVD .t is probaltam,
de a telepito ablak kipipal mindent,es nem talalom a visualt a vegen.pedig nem regen toltottem le oket,es hivatalos helyrol.
vagy sz.g beallitasi hiba lenne?
a .NET framework rendesen telepult. -
atm*RefeeZ
tag
válasz Syncmaster #719 üzenetére
áh megvan már,köszönöm szépen,ma volt gyakorlaton,úgyhogy már vágom ezt a részét
nagyjából igen de én akartam irányítani szal végülis a projekthez hozzáadni egy új formot és hivatkozni rá és ezt nem tudtam hogy kell de már vágom köszönöm tényleg ;) -
Syncmaster
csendes tag
válasz atm*RefeeZ #718 üzenetére
Szóval azt szeretnéd amikor inditod a programot mind a 2 form jöjjön fel egyszerre? Vagy hogy a 2 form amin lévő gombok segítségével módosíthatod az első Formot?
-
atm*RefeeZ
tag
válasz Syncmaster #716 üzenetére
köszi,meglestem,működött jól. egy monitoron akarom megjeleníteni az igazi célom az volna, hogy ne a gombra csináljon új formot,hanem egy eredetileg beadott formot jelenítsen meg,mivel arra előtte dobálhatok fel könnyebben gombokat amiket ugye "programozni?" tudnék az mennyiben működik másképp?
-
csaboo
tag
Howdy Friends!
Szakdolgozatomat írom éppen, lassan eljutok a végére. Témája egy alkalmazás, mondhatni tool, melyet egy cég tesztelési munkálatainak gyorsítása céljából fejlesztünk
A progi C#-ban készül, kb. 70%-ban van készen és egy darabig így is marad.Körülbelül 10 oldal hiányzik még és arra gondoltam - volt konzulensem után szabadon - hogy ezt a 10 oldalt vmi jó kis teszteléses témával kellene kitölteni. Milyen méréseket, teszteket érdemes elvégezni egy ilyen progi esetében, milyen programokat érdemes használni (ha van ilyen) erre a feladatra
A help-et előre is köszi és bocsi az offért!
Aki korán kel...az előbb iszik.
-
Syncmaster
csendes tag
válasz atm*RefeeZ #714 üzenetére
Hali
Ezt 2 monitoron vagy 1 monitoron szeretnéd megcsinálni? Nemtudom hogy milyen célra akarod használni de ha 1 monitoron 2 form , akkor pl: csinálsz egy buttont aztán gondolom akor már megvan a form2-d és megcsinálod azt hogy Form2 f2 = new Form2; f2.Show(); aztán gombnyomára felugrik a form2, de ha 2 monitoron akarnád használni, hogy mind a 2 form külön monitoron van akkor azt nemigy kell de ha ez kellene segitek akkor benne
Bár amit én irtam hogy gomb nyomásra jön fel az is egy megoldás de nemtudom ,hogy éppen hogyan akarod pl: egyszerre fut mind a 2 form vagy ehhez hasonlók.
-
yash
senior tag
Én meg MSPress féle Microsoft Visual C# Step by Step-et ajánlanám Nekem meg van PDF-ben... (mert megvettem és rajta volt a CD-n!).
-
atm*RefeeZ
tag
sziasztok ismét
szeretnék olyat csinálni, hogy egy új formot benyitok és azon levő gombokkal az első form adatait módosítanám. úgy tudom, hogy valahogy az első formból származtatni kellene és aztán showdialoggal vagy ilyesmivel előhozni. ha eddig tudnám a dolgokat innentől gondolom "gyerekjáték" lenne. nagyvonalakban valaki útba tudna igazítani?
köszönöm előre is -
Lortech
addikt
Megmondom őszintén, a leghasznosabb olvasmánynak még mindig a c# language specificationt tartom, ami ingyenes.
A framework megismerésére én a MS Press tananyagokat használtam, amik mcts vizsgákhoz kellenek. Pl. ez [link], és társai. De leghasznosabb persze a gyakorlat.Thank you to god for making me an atheist
-
yash
senior tag
válasz norbiphu #711 üzenetére
Tudok angolul Írországban dolgozok.. persze ez nem számít bele a programozásba, az angol meg a C# két külön nyelv, csak a C# bizonyos aspektusban nézve bennefoglaló halmaza az angolnak Csak kiváncsiskodtam, még nem járok ott, hogy ilyeneket tudjak Még csak a 75 oldalán járok a 600 oldalas könyvemnek, idő hiányában Remélem a vége heppi end lesz
-
norbiphu
őstag
ha tudsz angolul akkor az event, delegate és hasonló nyelvi eszközök ismertetőtjét msnden is megtalálod. vagy ráguglizol, van csomó dotnettel foglalkozó oldal. vagy veszel egy könyvet, ami sose árthat.
[ Szerkesztve ]
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
Lortech
addikt
válasz Syncmaster #707 üzenetére
Gyak. akkor már megcsinálom helyetted, bocs, de ez ellenkezik az elveimmel.
#710: Kérdezni azért lehet, ha nem megy, de kódot hadd ne írkáljak.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
sziasztok,
szeretném kicsit képezni magam c# illetve .net témában, milyen könyvet tudtok ajánlani? elsősorban olyan érdekelne, ami nem totál kezdőknek szól illetve a témákat nem csak felszínesen tárgyalja. (tehát nem ilyen "24 óra alatt" típusú dolgok érdekelnének..) -
Syncmaster
csendes tag
Hi köszi a választ, de mivel nem vagyok olyan profi ebben tudnál segitnei mint forráskódban hogy hogyan is csináljam?
-
Lortech
addikt
válasz Syncmaster #704 üzenetére
Filesystemwatcher nem erre való. Mint a neve is mutatja, fájlrendszerekhez van köze, konkrétan a fs eseményeit lehet vele monitorozni.
Szavakra úgy tudsz keresni, hogy végigolvasod a fájl tartalmát. Egyik megközelítés, hogy egy stringbe beolvasod az egész szöveget, és ráengeded a stringre a string.IndexOf-ot, vagy reguláris kifejezéseket. De ehhez elég kicsinek kell lenni a fájlnak, mert nyilván egy 100mb-os fájlt nem lenne célszerű beolvasni egy stringbe.
Ha nagy fájlokról van szó, akkor egy Filestreammel olvashatod a fájlt. Csinálsz egy buffert, ami néhányszorosa a keresendő szövegnek, és mindig ebbe olvasol. Kiolvasol buffernyit, megnézed, hogy benne van-e a keresett szöveg, majd a következő kiolvasás előtt visszaseekelsz annyit, amennyi a keresett szöveg hossza, és abban keresed a szöveget. Azért, hogy nehogy két olvasás határa vágja ketté a keresett szót és így ne találd meg.Fájlok listájára van Directory.GetFiles.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Dehogyis zavar.
Csak látszik, hogy hiányoznak alapok. Egy Windows Forms alkalmazást látszólag könnyű összedobni, mert csak feldobálsz egy - két controlt, rányomsz, valami eseménykezelőt összegányolsz, azt csinál valamit, és ez sikerélményt ad.
Valójában viszont egy Windows Forms vagy WPF alkalmazás eléggé összetett, sok olyan elemet használ, ami nem kimondottan kezdőknek való, egy csomó tudást feltételet. Nem árt előtte velük tisztában lenni. Pl. OOP, osztályok, típusok, metódusok eventek, delegáltak, láthatóság, élettartam stb, ezek a nagyon alap dolgok, amiket jóesetben is hónapokba telik normálisan elsajátítani. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha beülnél egy ferrariba úgy, hogy előtte még biciklin sem ültél.
Az, hogy kézzel bekötsz egy eseménykezelőt, az nem gányolás. Inkább még a designeres létrehozást nevezném annak, de egyiksem az.
Kódba túrkálás??! Programozó akarsz lenni vagy mifene, nem kattintgató kisiparos. Én is használom a Visual studio sok kényelmi szolgáltatását, de azért ha elémraknak egy csc-t egy notepadet, meg egy az msdnt, akkor se vagyok meglőve. Az a véleményem, hogy először kell megtanulni designer nélkül létezni, és ha már megy nélküle is, akkor lehet használni. Aztán lehet, hogy akkor meg már hatékonyabban fog menni kézzel a móka.Nem tudom, még... elmondod?
Dehogy mondom. Elmondhatnám 5 mondatban, de azzal nem mennél semmire, max azok értenék akik már amúgyis tudják. Kisregénybe meg nem kezdenék. Vannak jó könyvek ahol sok-sok oldalt szentelnek ezeknek, példakódokkal.Thank you to god for making me an atheist
-
Syncmaster
csendes tag
Hali
Nekem az a kérdésem lenne hogyan tudnék fájlon belül szavakra keresni? Van egy beállitás formom ahol csinálok egy config fájlt és ott megadom a txt fájlokat is amit ennél a keresésnél ezen a mappába lévő elemekben keressen ( a mappába lévő fájlok és a fájlokon belül ) és ha megtalálta a szót vagy mondatot akkor azt megjeleniti egy listviewerbe? FileSyStemWatcher-rel lehetne ezt megoldani vagy az másra van? Válaszotokat előre is Köszi
-
yash
senior tag
Nem tudom, még... elmondod? Most kezdtem el csak C#-ot, amúgy sem én tettem fel azt a kérdést, én csak kiváncsiskodok, de ha zavar, szólj! Bevallom, sajnos még elég messze vagyok attól (és így is érzem), amit úgy hívnak C# programozó, de szabadidőmben gyúrok rá amennyit tudok! Változni fog ez is idővel, ebben biztos vagyok, de közben nem árt megismerkedni egy két finomsággal, ha már vannak itt rendes emberek, akik tantanak (rád gondoltam ;) )
Végülis nem probléma ez a billentyűleütéses gányolás sem , csak furcsa, hogy C# forms-nál simán gombnyomásból elérhető, itt meg kifejezetten a kódban kell indítani a turkálást... meglepett csak, semmi egyebet nem akartam kifejezni vele, remélem nem gond!
-
Lortech
addikt
Az lehet, hogy tudod mi a szó, de technikailag is tudod, hogy mit jelent .NET-ben egy event? Tudod mi az a callback, delegate, multicast delegate, leiratkozás, feliratkozás, tudod, hogy hogy vannak ezek megvalósítva, hogy működnek?
nem gondoltam volna, hogy csak ilyen XAML gányolással lehet elővarázsolni... kicsit fapadosnak tűnik nekem.
Mi a gányolás ebben?! Semmi. Meg "elővarázsolni"? Nincs ebben semmi varázslat, ha ugyanolyan támogatás lenne eventekre mint a windows forms esetén, akkor is ugyanezt a kódot generálná, mint amit így kb. kemény két billentyűleütéssel hozzáadsz.Thank you to god for making me an atheist
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Gyúrósok ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Windows 10
- Háztartási gépek
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia