Új hozzászólás Aktív témák
-
r0by
addikt
Szépen halad a dolog, de valószínűleg sok konténer lesz, és elég macerás mindig beírogatni, hogy rejtse el azt amelyiket éppen nem akarom látni.
Ezért írnék egy saját metódust, ahol egy tömbben eltárolom a konténerek neveit, s végig haladva a tömbön elrejtem azokat. Kivéve a metódus paraméterében megadott konténert, mert azt előre hozom.
A dolog amit nem tudok, hogy a tomb elemeinek értékét hogyan tudom behelyettesíteni az objektum neve helyére.
mondjuk array[0] = "beallitasok_kontener";
Nyílván az array[0].Hide(); nem lesz jó.
Hogyan kell ezt megoldani? -
r0by
addikt
Igazság szerint egy ilyet szeretnék létrehozni (egy példán keresztül):
Van felül a menüsorom, Fájl, Szerkesztés... Beállítás.
A Beállításon belül mondjuk legyen Input és Output.
Az Inputnál csak 1-2 combobox lenne, így azt csak egy panelra tenném.
Az Outputnál már lényegesen több beviteli adat lenne, ráadásul több csoportra tagolhatóan, itt jól jön a tab.
És ami a kérdésem lett volna itt jön be. Ha a beállítás menüpontban az Inputot választom, akkor megjelenítem a panelom. Ha az Outputra, akkor pedig a tabot (de ugye a többi konténert nem akarjuk látni).
Na de ezt hogyan kell? Erre irányult a kérdésem, hogy most statikusan tároljam el az összes előforduló tab, panel, stb objektumok neveit és ha csak mondjuk az adott panelt akarom látni, akkor az összes többi Visible tulajdonsgát állítsam false-ra és csak az adottat true-ra? És ezt minden egyes klikkelésnél a menüsoron el kell játszanom? (Tehát írjak erre egy saját metódust?)
Vagy létezik már esetleg alapban erre orvosság? -
r0by
addikt
Van ezzel kapcsolatban még egy kérdésem, sajna az előző hsz-t már nem tudom szerkeszteni.
Szóval eddig minden ok, de felmerült egy újabb kérdés Ha több tabot illetve groupboxot használok, akkor a megjelenítés szempontjából mindet számon kell tartani? Mert ugye mindegyik konténer visible tulajdonságát false értékre kell állítani, kivéve amit éppen látni kell.
Van van erre valami rém egyszerű megoldás?
Hülye fejjel arra gondolnék, hogy esetleg ki lehetne olvasni valahonnan, hogy melyik konténerről jöttem? Mert akkor könnyű lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
r0by
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Gyors ki is próbáltam (holnap házi kresz vizsga, nincs többre most időm) a dolgokat. Persze a legegyszerűbb módón
A tabcontrol tökéletesnek tűnne, de ha levesz a tabokat, akkor már nem lehet rá egy textboxot sem tenni.
Így a második a groupbox, ami már túgy működik, ahogy nekem kell.
Még1x thx! -
r0by
addikt
SqLite-ot próbáltam, bejön az sql miatt. Thx!
Még 1 kérdés, szintén csak elméleti, nézzétek el tudatlanságom. Van egy formom. Csináltam hozzá menüt is. Mondjuk most csak legyen 2 feladata az appnak. Az egyik nevek felvitele, a másik pedig nevek törlése.
E két műveletet menüből lehet kiválasztani. De azt hogy oldom meg, hogy az ablakban mindig csak az adott feladathoz tartozó vezérlőelemek jelenjenek meg? Úgy akarom, hogy ne másik formon jelenjen meg, hanem a fő formon.
Gondolom valahogy csoportoba kell őket foglalni(de mivel?) és a hide() és show() metódusokkal kell variálni? Vagy hogy? -
r0by
addikt
Hali!
Elvi kérdésem lenne csupán, nem forráskód
Régebben volt egy progi, asszem Ant Movie Cataloge volt a neve, amivel nem meglepő módon filmeket és adataikat lehetett eltárolni. Na most ez nyílván nem használt adatbázist, mert nem volt feltelpítve semmi még csak hasonló sem. Mágis 1 fájlba le lehetett menteni az egész tartalmat.
Az ilyet hogy szokás megoldani? Saját fájlszerkezetet alkalmazva? De például ha a fenti progiból indulok ki, akkor egy-több képet eltárolva a fájlban, igen méretesre dúzzadhat a végén.
Vagy van valami nagyon egyszerű megoldás erre?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Renault, Dacia topik
- Elite: Dangerous
- Elemlámpa, zseblámpa
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PH! Darts
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest