- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Fotók, videók mobillal
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Nem az adott objektum, az adott példány. Nem egy osztály tagváltozóit akarom lekérdezni a függvénnyel, az nyilván evidens. Hanem létre akarok hozni egy függvényt, amelyet minden egyes példány elér és kiírja róla az infókat. Ezzel kapcsolatban kérdeztem azt, hogy a példány paraméter átadása nélkül el lehet-e érni a példány tagváltozóit a függvényben, de akkor gondolom nem.
Itt van konkrétan: [link] (30. sor)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erre is csak azt tudnám mondani, amit martonx-nek leírtam imént... gondolom hasonlóképpen gondolod, mint ő, hogy időben kell végezni az egyetemmel, és akkor az már egyértelműen előrevetíti azt is, hogy jó lesz valaki a szakmában. Ezzel abszolúte nem értek egyet, nem gondolom, hogy attól ér valaki többet, hogy a képzés minimális időtartama alatt sikerült elvégeznie az egyetemet/főiskolát.
Megerősítésként: igen, Ti nagyon ügyesek vagytok, hogy sikerült elsőre, de asszem vannak még egy páran, akik szeretnének jók lenni a szakmájukban attól függetlenül, hogy nem azonnal fejezték be a képzést, ahogy lehetett (aminek mondjuk nem csak a hereverés az oka). -
Sk8erPeter
nagyúr
Persze, ebben bőven lehet igazság, exponenciálisan nőtt az ezzel foglalkozók száma, így ezzel arányosan nőtt az alkalmatlanok száma is, akik majd gondolom elmennek rendszergazdának, és kész. A "felhigulás" már sokkal jobb szó.
Mellesleg én az oktatásban keresném a hibát, ennek rossz színvonala okozza, hogy az új generációból "degeneráció" lesz.
-
Gregorius
őstag
Object.ReferenceEquals. Olyan nyelvi elem, ami garantáltan ezt csinálja csak VB.NET-ben van (Is operátor). A ==-t felül lehet definiálni (ugyanúgy, mint a sima Object.Equals-t), bár igen komoly szabályok vannak, hogy milyen körülmények között szabad és ha ezt nem tartjuk be, a fél framework elkezd rosszul működni az osztályunkon.
-
-
FehérHolló
veterán
Köszi szépen!
Kicsit bővebb info: Olyan alkalmazást szeretnék csinálni, mely egy maximális elemszámú lista elemeit írja ki egy táblába. (Egy hálózaton érkezett és küldött adatok + tulajdonságaik.)
A lista folyamatosan bővül, régi elemeket törlöm a pufferből. Egy szál írja újra a DataGridView-t periodikusan, egy szál tartja karban a puffert és egy tölti azt. Utóbbi két funkció így első nekifutásra összevonhatónak tűnik, de majd elválik.
Előreláthatólag BindingSource-ot fogok használni, unbound DataGridView-val, de ez még elég képlékeny. Szívesen fogadok kódrészletet. Mint mondtam, igazából a thread safety megoldások érdekelnének, mert MSDN-en sehol nincsenek rendesen ledokumentálva a DataGridView manipuláló metódusok ilyenféle tulajdonságai.MSDN-es kódokat végignéztem már.
-
atm*RefeeZ
tag
remek
azt hittem azért jóval bonyolultabb,de ez az előnye annak,hogy nem assembly-ben akarok kommunikálni kép gép között hanem valami emberközeli nyelvben
vagyis....ez már majdnem mindent megcsinál helyettem éppen csak gondolkodni nem gondolkodik, DE legalább megmondja,ha balfék vagyok
egyébiránt a drag/drop event-re van valami tutorial a környéken?találtam néhányat de nem sikerült pontosan megértenem,azt hiszem a teljesen alapok hiányoznak mert ugye suliban átugranak néhány szintet és így valószínűl bibis lesz.ahhoz mit kellene elolvasgatnom és megértenem?
ismét előre is köszi
-
Lortech
addikt
Azért hogy aztán vissza kelljen alakítani.
_seth_:
N int típusú, TextLength is, mivel egy szám / érték, ezért ToStringezni nem kell.
Propertyket (TextLength) felesleges eltárolni külön ilyen esetben, csak egyszer hívod.. Írd be nyugodtan a forba. De ha nagyon biztos programot akarsz írni, akkor az egész textBox1 stringet tárold el egy segédváltozóban, és annak írd be a ciklusba a hosszát.
str = char.Parse(...) ??? Mit akarsz ezen parsolni? Eleve a típus.parse típust ad vissza, itt char-t (egy darabot!), tehát ha minden áron le akarod parsolni charra, akkor kéne egy ciklus, ahol végigmész a string indexein egyenként, figyelve arra, hogy ne ilyen nulla hosszúságú a string, mert akkor kivétel.. De nem tudom elképzelni, hogy mi értelme van ennek.
A db változót nem árt nullázni, mert a második számolásnál már nem fog helyes értéket adni, mert az előző eredménye benne van, és azt növeled.
Ez a ciklus.. Minek mész végig 0..N, ha fel sem használod az indexet, és minden iterációnál ugyanazt csinálod?
Az i változót ne így deklaráld, mert könnyen hibákhoz és félreértésekhez vezethet.. Egy segédváltozó ritkán jó, ha az osztály mezője, tartozzanak az adott scopehoz, ott legyenek deklarálva.
pl itt: for (int i=0;...) {} Ez vonatkozik az str-re, N-re is, és vsz a db-re, mert csak egy ellenőrzésre kell vagy tájékoztatásra kell, nem az osztályhoz tartozik szorosan, és nem kell megőrizni sem. Ez nem pascal.
Ha csak a kisbetűs magánhangzókat akarod beleírni a switchbe, akkor célszerű a stringet ToLower-rel csupa kisbetűssé alakítani, hogy nagybetűs magánhangzókra is menjen, pl: string str = textBox1.Text.ToLower();
A ''számol'' gombra kattintás eseménykezelője kb így nézne ki sztem, ha a te kódodból indulok ki:
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
db = 0;
string str = textBox1.Text.ToLower();
for (int j = 0; j < str.Length; j++)
{
switch (str[j])
{
case 'a': db++; break;
case 'e': db++; break;
case 'i': db++; break;
case 'o': db++; break;
case 'u': db++; break;
}
}
MessageBox.Show(db.ToString());
} -
_seth_
veterán
Passz... csak próbálkoztunk mert nem akar működni a tanár meg csak ködösít
Jah: órán kaptam egy feladatot, színválasztó ablak behozása, label textjének form címébe másolása stb, 40 percig szórakoztam vele mert nem akarta a szöveget átmásolni, szólok a tanárnak: ''Én kész vagyok de a feladat nem.'' Tanár megnézi, 5, mert elvileg jól írtam be a másolás részt mégsem akarta átmásolni közben msn-en írogattam a többieknek, hogy mit, hogyan lehet megcsinálni, előző nap gyrososnál tartottam külön órát (én... hehe...notival persze) és akik ott voltak velem 4-esnél nem kaptak rosszabbat!
-
whitewolf5
csendes tag
Igen ezt már megcsináltam annál az oszlopnál ahol lehetett, de most nekem az lenne a célom, hogy azoknál az adutóknál amik a 4-es és 8-as raktából jöbbek az évjárat oszlopba ''ÚJ'' szöveg kerüljön. Ezt sztem csak kódbol lehetne megoldani mégpedig ha a raktár értéke = 4 vagy 8 akkor ennek az oszlopnak az értékét cserélje ki ''ÚJ''-ra.
DetailsView -val már megoldottam ott egyszerű de Gridviewnél nem jöttem rá:
If DetailsView1.Rows(3).Cells(1).Text = ''0'' Then
DetailsView1.Rows(3).Cells(1).Text = ''Nincs Adat''
End If
Ezt nem lehet valahogy megcsinálni GRIDVIEW-val? -
amargo
addikt
Értem, és olyan tömb van itt amelyik tudja szűrni a duplikációkat?
Builder alatt ezt a részét inkább megírtam, mert amit találtam szintén lassú.
Célnak tényleg tökéletes, asszem nekem is ezt kellene, ahogy írtad osztályt építeni belőlle.
De aszt hiszem ezzel a lényeget leírtad, majd ha már megfelelő tudás háttérel rendelkezem, akkor szebbet készítek.
Most esett le, hogy írtál Te is sudokut, neked mennyire volt gyorsa a tábla generálás? -
amargo
addikt
Pontosan C++ alatt csináltam egy Sudoku nevezetű programot. Aminél StringGridbe pakoltam a végeredményt.. lassú lassú kicsit, de nem annyira vészes.
Na most ezt a programot akarom majd átportolni WindowsMobile alá, de eddig nem is foglalkoztam C#-vel. A fejlesztő környezet is tök új stb..
Itt, amit elsőnek találtam hasnló cucc az a DataGrid volt. De amikor elkeztem magam kicsit beleásni jöttek a kérdéseim.
Most itt tartok. Annyit nem tudok foglalkozni a dologgal mint kellene. Ezért szerettem volna valami egyszerű megoldást találni. De ez nem sikerült.
Ha továbbra is van valami jó ötleted jónéven veszem!
Köszönettel
amargo -
amargo
addikt
Lehet pontatlanul fogalmaztam.
Nem akarok külön adatbázist létrehozni és abból tölteni fel a DataTable-t.
Lehet tévedek, de C# alatt a datatable az nem egészen olyan mint Builderben a DBGrid és itt adatok tárolására való akárhonnan, akár valamilyen ODBC forrásból jövő vagy itt nem tudom honnan jövő adatokból is. Builderben 2 részre van osztva ez az egész.
De asszem kezdem megtalálni a megoldást:
DataGridTextBoxColumn
Egész jól lelehet kezelni ezt a gridet, rajzolás is megy. Több szerintem nem is fog kelleni.
Kérdésedre válaszolok: Mert ezzel az eszközzel kezdtem el ismerkedni C# alatt is.
Csak azt nem értem, hogy ezt miért írtad le. Érdekes módon 3emberből 2tudott segíteni 1 meg olyan megoldást javasolt, ami nem tetszik. Szerintem nem sok értelme volt a megnyilvánulásodnak, ha tévedek, akkor elnézést. Lehet én látok valamit rosszul. -
tildy
nagyúr
És ha a következő elem nem egy textbox, hanem valami más, ami indexelve van (tabbal jól is lehet benne lépkedni...)
Nem értem, erre miért nem reagál jól.
private void textBox1_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
{
if (e.KeyChar == 13)
SendKeys.Send(''{Tab}'');
}
Microsoft visual c# express 2005-t használok, de mitn modntam, még csak msot tanulgatoma dolgokat, és rögtön egy ilyennél elakadtam
pff, na msot meg jó. Én voltam hülye
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest