- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
yash
senior tag
válasz
sghc_toma #903 üzenetére
ha C#-ban irtad, akkor nem gond, szivesen tanulunk belole
johet! csak alakitsd at szepre, hogy versenykepes legyen!
AE meg szepen kitalal vmit, amivel o lesz a nyertes, ha te allsz nyeresre
de Int64 alatt nem allunk szoba primekkel, 32-esprimrol az enyem is enterre eldonti
DirectX-bol van 10-es verionk, de csak igma950 fele
ez belefer meg a versenybe...
-
yash
senior tag
147,4 MB compressed (RAR). ZIP-pel sem lehet sokkal rosszabb. 10MB/s IO sebessegnel szeritnem lehet ertelme a dolognak.
-
yash
senior tag
RAR 30%-osra becsli (most alltam csak neki) a bin fajl tomoriteset. Nem tudom, lehet jol jarnal egy tomoritesi algoritmus beiktatasaval, akkor az 512 MB-s fajjlt gyorsabban huzza be a lemezrol, es ha on-the-fly elegy gyorsan ki lehet bontani, hamarabb indulhatna talan a program. Persze ez reszletkerdes, csak erdekessegkeppen megemlitem! Neha ez is tud gyorsitani jelentosen a dolgokon! (PDA szinkronizacional teszteltem egyszer, hogy egy 100 megas compact SQL adatbazis 12 oras rekordonkenti attoltese helyett a teljes adatbazis egy fajlkent valo, tomoritett atvitele 5 perc
szoval azert van kulonbseg sok esetben! van egy ingyenes nagyon egyszeru kis (home hasznalatra ingyenes) ZIP framework, purely written in C#: ComponentAce ZipForge.NET. Par sor az extra kod, esetleg probald felhasznalni!
-
yash
senior tag
Koszonjuk szepen a megfejtest, eddig te vagy az elso
Igazabol, egy kommentekkel mespekelt verzionak is tudnank orulni, ha van szabadidod! Ha van vmi publikus ftp szervered vagy http, ahonnan le tudnank tolteni a magyarazatokkal ellatott forraskodot, annak nagyon tudnek orulni! Eleg nehez megerteni ezt a hash logikas kodot. Esetleg a felhasznalt forrastanulmanyokat is csatolhatnad!
mod: az 1 perc az lehet kicsit lassu lesz statisztikai alapon. Egy 9 szamjegyu szamrol az en verziom ha jol emlekszem 5-6 masodperc alatt mondja meg, hogy prim-e. INT64_MAX-szal meg nem probaltam, lehet mindjart adok neki egy kort...
mod2: most keszul a prime.bin-em
nemsokara meglatom mit tud a te verziod. azert az a 530 MB RAM megeves nem semmi forditaskor
Ebbol is latszik, milyen piti feladahtoz milyen sok otlet lehetseges, es korantsem biztos, hogy meg van hozza minden gepen a szukseges eroforras!
-
yash
senior tag
válasz
Jester01 #871 üzenetére
1) igen ki kell (kulonben nagyon egyszeru lenne olyan kodot irni, ami az elso osztonal kilep egy break-kel a for-bol pl
2) az Int64 remiszto, de pont emiatt lehet vele jatszani, ha valaki gyorsabb algoritmust tud ket reszre bontott Int32-vel, ugy is neki lehet allni, tehat jo otlet
3) 2GB RAM all rendelkezesre, szukseg eseten virtualis memoria szinten ennyi es fix.
4) eleg egy szamot ellenoriznihajra!
-
yash
senior tag
Miniprogramozo versenyt hirdetek (jatek)!
A fodij az, hogy mindenki megcsillogtathatja a kepessegeit, es megmutathatja nekunk, hogy o bizony a legjobb es tud valamit, amit mi nem
Tehat gyakorlatilag semmi, a lenyeg, hogy agytreningezunk.
A feladat a kovetkezo: primszam kiszamitasa elore elkeszitett kodminta alapjan. A cel az, hogy a meglevo kodot ugy alakitsuk at ASM betetek nelkul es az eredeti szovegeket es funkcionalitast megtartva, hogy a kod a leheto leggyorsabban fusson le. Eredetileg egy szalra van tervezve, de profi programozok vihetnek bele tobbszalu programozast is (peldaul megfelezik a szamtartomanyt, es ket szalon megy a vizsgalat egyszerre). A programnak egyetlen fizikai gepen kell tudnia futni (halozatban szamitas most nem cel). Tovabba a minel kisebb .exe meret is cel, a gyorsasagon felul erre is lehet figyelni (de nem kotelezo). A hibakezelesen lehet modositani, de az eredeti formatum boven megteszi. Tehat a lenyeg a minel optimalizaltabb kod, az eredeti funkciok megtartasa mellett. A leggyorsabb kod a nyertes (azonos hardveren tesztelve), azonos sebessegek mellett a tomorebb kod nyer!
(A teszteles egy fizikailag ketmagu processzoron lesz tesztelve 2 GHz-en.)
Akkor lassuk hat vegre az eredeti forraskodot:
using System;
namespace TestCon
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
try
{
startApp();
}
catch (FormatException e)
{
Console.WriteLine("\n\nPozitiv egesz szamokat lehet csak megadni.");
endApp();
}
catch (Exception e)
{
Console.WriteLine("\n\nHiba tortent.");
endApp();
}
}
private static void endApp()
{
Console.WriteLine("\n\nA kilepeshez nyomjon le egy billentyut!");
Console.ReadKey();
}
private static void startApp()
{
Int64 szam;
Console.Write("Primszamvizsgalat. Kerem a vizsgalando szamot: ");
szam = Int64.Parse(Console.ReadLine());
if (szam > 1)
{
Console.WriteLine("\nPrimszamitas folyamatban...\n");
if (isPrimeWithCount(szam))
Console.WriteLine("Primszam.");
else
Console.WriteLine("Nem primszam.");
}
else
{
Console.WriteLine("\n\nA vizsgalatot csak egynel nagyobb pozitiv egesz szamokra lehet elvegezni!");
}
endApp();
}
private static bool isPrimeWithCount(Int64 szam)
{
bool val = true;
int counter = 0;
Console.Write("\nOsztoi: ");
for (Int64 i = 2; i < szam; i++)
{
if (szam % i == 0)
{
val = false;
counter++;
Console.Write("{0} ", i);
}
}
if (counter == 0)
Console.Write("nincs\n\n");
else
Console.Write("\n\n{0} osztoja van. ", counter);
return val;
}
}
} -
yash
senior tag
válasz
Syncmaster #867 üzenetére
En magam csinaltam neked egy kis peldat... kis logikvala ra lehet jonni mindenre, amugy eletem elso meghajtokat kezelo programja, Help file nelkul rajottem siman, sajat logikaval, szoval ha hasznalod az agyad, azert annyira nem nehez am! (mod: az Osztaly neve utal ra, hogy eppen masnak akartam neki allni
, eppen most tanulom a nyelvet csak
)
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;
using System.IO;
namespace AutomaticProperties
{
class Program
{
static void Entrance()
{
for (int i = 0; i < DriveInfo.GetDrives().Length; i++)
{
if (DriveInfo.GetDrives()[i].IsReady)
{
Console.WriteLine("Drive: {0} Volume label: {1}", DriveInfo.GetDrives()[i], DriveInfo.GetDrives()
[i].VolumeLabel);
}
else
{
Console.WriteLine("Drive {0} is not ready an can not be read!",DriveInfo.GetDrives()[i]);
}
}
Console.ReadLine();
}
static void Main(string[] args)
{
try
{
Entrance();
}
catch (Exception ex)
{
Console.WriteLine(ex.Message);
Console.ReadLine();
}
}
}
} -
yash
senior tag
Tudom, hogy ez egy gagyi kerdes lesz profik szamar, de hat en nem vok az
Szoval, a kerdes: van egy adatbazisom, legyen a neve eshop. eshop-ban van tabla, neve: customers. van benne minden jo, gondolom ki lehet talalni, hogy micsodak.
Feladat: jelenitsuk meg egy WPF formon a tablat (lehet mondjuk egy akarmilyen vezerlo, csak szep legyen, allithato oszlopszelessegek meg ilyesmik), az elso sor mutassa a headert, utana meg johetnek sorokban a rekordok.
Hogy csinaljam? Foleg az a resze erdekelne, ahol hozzakapcsolodok a szerverhez es lekerdezem (még sosem csinaltam ilyet, ezert elnezest kerek!). Egyelore mellozzuk a LINQ-t, ha lehet, ott plane nem tartok
Koszonom elore is, aki tud segiteni es nem farasztottam nagyon le
-
-
yash
senior tag
Feltelepítettem a Visual Studio Professional-t, utána rátelepítettem az SP1-et, és most az Upgrade funkcióban nem tudom beírni a kulcsomat...weblap nyílik meg helyette, régen beírhattam. Ötlet?
-
yash
senior tag
Létezik ilyen, hogy prrogramozói vizsga? Úgy értem, ha papírt akarok arról, hogy tudok programozni, mit kell tennem? Milyen MS-os vizsgákat ajánlatok? Van itt vkinek ilyenje? Nehezek?
Egy vagy több modulból épül fel egy vmire is használható CV-elem?
-
yash
senior tag
Nah, ez már jobban tetszik
Ebből meg fogom érteni asszem.. egy kérdés: miért kellenek a DLL-ek??? Úgy értem, ez a feladat tökre hasonlit a virtual-override tipusu metódusokra... alig látok különbséget az, és az interfész tipusú használatok között... mi a különbség amit nem veszek észre?? Ez miért jobb?
-
yash
senior tag
Sajnos nem értem még mindig, akkora homály, hogy szinte már fekete lyuk
REfelction-nál még nem is járok, ez szintén fekete lyuk. Ez a példa meg túl bonyolult számomra, mivel nem értek belőle semmit...
nem lehetne egy olyan kérésem, hogy irsz vmi egyszerü kis magyar nyelvű kódrészletet ALMA, KORTE, GYUMOLCSFA tipusu nevekkel? hatha ugy megertem. esetleg, ha ugy gondolod, hogy metakód-dal jobban elmagyarázható, azt is megköszönném!
-
yash
senior tag
képtelen vagyok megérteni, hogy lehet használni egy interfészt :S nem tudná leirni vki, mire jó azon kivül, hogy metódusok fejét adom meg vele? nagyon hülye példa van a könyvben, és igazából 3-szori olvasás után is ott vok, mintha el sem olvastam volna :S vki irja már le légyszi egy móricka példában, hogy mire vannak kitalálva!! hálás köszönet érte! nagyon elakadtam
-
yash
senior tag
Túljutottam a gyűjteményeken és paramétertömbökön... most járok az inheritance-nél... (252 of 673 pages).
-
yash
senior tag
Esti mese kockáknak: PC-mese
-
yash
senior tag
Na, utánajártam... azt nem tudom, időben milyen messze van a LINQ, de oldalban 168
-
yash
senior tag
Nem, most járok a collection-öknél, tanulom a típusokat és használatukat. Az alap C#-on már túl vagyok, most jönnek az extrák. LINQ még odébb van (bár nem tudom, nem nézem a tartalomjegyzéket soha). Meg közben mennek a példafeladatok. Persze ettől érzem, hogy nem leszek C# programozó... gyakorlat teszi a mestert, és ezt érzem is keményen! Ez nem gyerekjáték, már csak a típusokat, metódusokat, definíciókat tekintve sem... kétlem, hogy könyvből meg lehet tanulni programozni elsőre, bár arra mindenképpen hasznosnak tartom, hogy emlékezni fogok rá mit hol keressek, és milyen lehetőségek vannak, ha vmi különleges feladattípusba fogok ütkközni. Jól gondolom?
-
yash
senior tag
érdemes használni névtelen osztályokat? tudtok példát mondani, mikor van értelme?
-
yash
senior tag
-
yash
senior tag
Na, már majdnem egyharmadánál járok a könyvnek... jó sokat tanultam.. boxing, unsafe, class töviről hegyire, stb... nagyon ott van ez a könyv, kezdő-haladók bibliája!
-
yash
senior tag
-
yash
senior tag
Valaki magyarázza el nekem légyszíves, hogy az alábbi projektben található két kód miért nem ad azonos eredményt??
Elvileg mind a kettőnek 1640.6 körül kéne szolgáltatnia, de nem.. az enyém (objektumszámlálás nélküli) nem azt adja ki amit kéne...
-
yash
senior tag
if (!int.TryParse(eq, out result))
ezzel lerendeztem...
-
yash
senior tag
Van olyan függvény, ami egy adott változóról (integernek kéne lennie a stringben) megmondja, hogy érvényes szám-e? vmi ilyesmire gondoltam:
string r = ...
...if (isNumber(r))
{
...
}vagy le kell gyártanom?
közben asszem megvan a megoldás... int.TryParse ha jól sejtem a gyerek neve...
-
yash
senior tag
Én meg MSPress féle Microsoft Visual C# Step by Step-et ajánlanám
Nekem meg van PDF-ben... (mert megvettem és rajta volt a CD-n!).
-
yash
senior tag
válasz
norbiphu #711 üzenetére
Tudok angolul
Írországban dolgozok.. persze ez nem számít bele a programozásba, az angol meg a C# két külön nyelv, csak a C# bizonyos aspektusban nézve bennefoglaló halmaza az angolnak
Csak kiváncsiskodtam, még nem járok ott, hogy ilyeneket tudjak
Még csak a 75 oldalán járok a 600 oldalas könyvemnek, idő hiányában
Remélem a vége heppi end lesz
-
yash
senior tag
Nem tudom, még... elmondod?
Most kezdtem el csak C#-ot, amúgy sem én tettem fel azt a kérdést, én csak kiváncsiskodok, de ha zavar, szólj! Bevallom, sajnos még elég messze vagyok attól (és így is érzem), amit úgy hívnak C# programozó, de szabadidőmben gyúrok rá amennyit tudok! Változni fog ez is idővel, ebben biztos vagyok, de közben nem árt megismerkedni egy két finomsággal, ha már vannak itt rendes emberek, akik tantanak (rád gondoltam ;) )
Végülis nem probléma ez a billentyűleütéses gányolás sem
, csak furcsa, hogy C# forms-nál simán gombnyomásból elérhető, itt meg kifejezetten a kódban kell indítani a turkálást... meglepett csak, semmi egyebet nem akartam kifejezni vele, remélem nem gond!
-
yash
senior tag
Én tudom mi az event
Egyébként, nekem van hozzá könyvem, csak most nem nagyon volt rá időm, hogy olvasgassam (meló orrba-szájba, és nem számitógép előtt ülős sajnos).
Megtaláltam az event handlereket is. Hát igen, kicsit furcsa ez a WPF még nekem, nem gondoltam volna, hogy csak ilyen XAML gányolással lehet elővarázsolni... kicsit fapadosnak tűnik nekem. Mindenesetre, én azért nem nulla háttérrel kezdtem, annoa C64 Basic, majd Pascal, minimális Delphi, kis C, szóval azért sejtem mik vannak alap szinten, de event handlereket még pl sosem gyártottam (meg enum-okat sem
). Ami késik, nem múlik, csak tudnék már haladni a könyvvel is
-
yash
senior tag
Sima C# app-nál megtaláltam, de WPF-nél nincs ilyen ikon. Itt nincsenek események vagy mi?
-
yash
senior tag
Ezt most igy nem egészen értem... Meg tudod erősíteni Lortech, hogy jót mond a srác? Nekem ez az alapján, amit megértettem, inkább úgy tűnik, mintha egy adott függvényt csak 3 adott paraméterrel hivhatnál meg a defenició szerint, már ha ez amit igy leirt amargo, szintaktikailag érvényes formula.
-
yash
senior tag
aztarohadt, ez nagyon magas volt... nem veszem a lényeget
alacsonyabb lépcsőfok?
mi a cél itt? mire találták fel?
na várjál, vmit sejtek... addig sejtem, hogy pl tegyük fel, van egy szótárprogi, angol-magyar magyar angol, akkor ugyanaz a függvény tudja csinálni, ha paraméterként átadom a forditási-irányt mondjuk, a többi már csak a függvényben levö gány kérdése... de a kodot még mindig nem értem...
-
yash
senior tag
légyszi, vki magyarázza el, mi az az enumerácio, és egy macskafarknyi példát rá, ez eddig az életemből kimaradt, és zavar, hogy nem ismerem ezt a fogalmat!
most már éve ota rebesgetik és nincsen rola fogalmam
-
yash
senior tag
Na, jövök én is ide tanulni. Elkezdtem egy könyvet, most abból tanulok, címe: Microsoft Visual C# Step By Step... elég használható a könyv, akit érdekel! Megvettem, 35 euro volt, de megéri szerintem! Teljesen az alapoktól mutatja be a C# nyelvet, alapvetően már kizárólag WPF alkalmazásokat készíttet az első perctől kezdve (leszámitva az első konzolos példát), kérdésem: WPF-é a jövő? Csak azért kérdem, mert ebben XAML van (és nem tudom ez pl jó-e), meg hasonló dolgok, amik igencsak elütnek a jólmegszokott nativ .net forms alkalmazásoktól... csinál ilyet valaki? Mindegy, megtanulom ha már elkezdtem, csak érdekelne, hogy mennyire van erre kereslet...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PowerColor Red Devil RX6700 XT 12GB eladó
- HP Elite x2 1012 G1 Touch 2in1 LTE/4G Win10 Tablet lecsatolható bill. 100%ÚJ Akku, üzletből, 27%ÁFÁS
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- Redmagic 10 Pro gamer telefon eladó ! Újszerű, EU modell.
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest