- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
csadrienn #731 üzenetére
az első feladatod úgy néz ki valahogy, hogy leteszel egy label-t és egy buttont. amikor a gombot megnyomod
try
{
int a;
a = int.Parse(textBox1.Text);
label1.Text = (a / 3600).ToString() + "óra " + ((a % 3600) / 60).ToString() + "perc " + ((a % 3600) % 60).ToString() + " másodperc.";
}
catch (SystemException)
{ }ez fusson le és rád már csak a cicomázás marad. mondjuk valószínűleg ezzel nem segítettem, hogy leírtam a lényegi részét de ha nem akarsz programozó lenni akkor talán megbocsájtják majd az emberek mindkettőnknek
-
atm*RefeeZ
tag
remek
azt hittem azért jóval bonyolultabb,de ez az előnye annak,hogy nem assembly-ben akarok kommunikálni kép gép között hanem valami emberközeli nyelvben
vagyis....ez már majdnem mindent megcsinál helyettem éppen csak gondolkodni nem gondolkodik, DE legalább megmondja,ha balfék vagyok
egyébiránt a drag/drop event-re van valami tutorial a környéken?találtam néhányat de nem sikerült pontosan megértenem,azt hiszem a teljesen alapok hiányoznak mert ugye suliban átugranak néhány szintet és így valószínűl bibis lesz.ahhoz mit kellene elolvasgatnom és megértenem?
ismét előre is köszi
-
atm*RefeeZ
tag
Hello ismét
Hálózatra "fejleszteni" mennyire bonyolult?Meg lehet tanulni utánaolvasással? Aki ért hozzá leírná nagyvonalakban, hogy milyen alapokra lenne szükség hozzá? yash ajánlásával vettem pár c# könyvet de konkrétan ezzel egyik sem foglalkozik
Hálás volnék a segítségért
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Syncmaster #719 üzenetére
áh megvan már,köszönöm szépen,ma volt gyakorlaton,úgyhogy már vágom ezt a részét
nagyjából igen de én akartam irányítani szal végülis a projekthez hozzáadni egy új formot és hivatkozni rá és ezt nem tudtam hogy kell de már vágomköszönöm tényleg ;)
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
Syncmaster #716 üzenetére
köszi,meglestem,működött jól. egy monitoron akarom megjeleníteni
az igazi célom az volna, hogy ne a gombra csináljon új formot,hanem egy eredetileg beadott formot jelenítsen meg,mivel arra előtte dobálhatok fel könnyebben gombokat amiket ugye "programozni?" tudnék
az mennyiben működik másképp?
-
atm*RefeeZ
tag
sziasztok ismét
szeretnék olyat csinálni, hogy egy új formot benyitok és azon levő gombokkal az első form adatait módosítanám. úgy tudom, hogy valahogy az első formból származtatni kellene és aztán showdialoggal vagy ilyesmivel előhozni. ha eddig tudnám a dolgokat innentől gondolom "gyerekjáték" lenne. nagyvonalakban valaki útba tudna igazítani?
köszönöm előre is -
atm*RefeeZ
tag
nem veszem én fikának,eszem ágában nincsen. tudom, hogy rossz módszerrel tanulom a dolgokat,de sajnos kevés mást tudok csinálni,így kérik számon,ez alapján mondják meg ők,hogy mit tudok. ha sokkal komolyabban akarok foglalkozni vele akkor mindenképpen neki kell majd állnom megtanulni mindent a legelejéről. mindenesetre köszönöm az idődet és mindenki idejét aki segít bármilyen buta kérdésemmel jövök is ide
-
atm*RefeeZ
tag
köszönöm a kusztomtippet
könnyel elképzelhető, hogy valamit nem értek, nagyjából 2 hónapja ismerem a c#-ot és az oop se volt eddig túlzásba vive, a drága oktatók a csodaiskolában elég keveset mondanak el,lévén, hogy a gyopárabb néphez igazítják az anyagot. tanulnék szívesen,de úgy nehéz,hogy a tanár nem mond többet mert nem akar kivételezni meg elrémiszteni a többieket,hogy nem két checkboxból állhat egy form meg egy gombból...
amúgyan..hogyan kerülhetném ki ezt a dolgot? láttam ilyet, hogy application.close vagy ilyesmi,valami másik fórumon írták, pl arra gondoltál?mod: meglestem. application.exit() és ezzel sem megy,szóval érdekel tényleg,hogy miként tudnám ezt kikerülni
-
atm*RefeeZ
tag
köszönöm tényleg, meglett
két újabb dolog érdekelne. az egyik, hogy meg lehet-e csinálni, hogy close()-nál ne fusson le ez a formclosing (gondolom nem lehet de hátha van valami beállítás ami figyeli,hogy csak x gombra kattintva jöjjön elő, amúgy meg megcsinálom máshogy,csak hátha van egyszerűbb módja mint amit én csinálnék
)? a másik pedig, hogy a formomat tudom-e kusztomizálni?mármint..mondjuk ps-ben csinálnék valami form alapot meg hozzá gombokat,azokat be tudnám importálni vagy abból nem nagyon lehet építkezni?
köszi előre is
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
norbiphu #683 üzenetére
eddig nem volt
most így néz ki :
public Form1()
{
InitializeComponent(this.FormClosing += FormClosingEventHandler(MainPage_FormClosing));
}
nomost ez így valahogy nekem dob 2 hibát amiket még úgy értenék is de nem tudom a helyes szintaxist mivel ezekhez a dolgokhoz még nem sok lövésem van. a hibák a következőek:-System.Windows.Forms.FormClosingEventHandler' is a 'type' but is used like a 'variable'
-No overload for method 'InitializeComponent' takes '1' arguments
bármi ötlet, hogy mi kellhet még vagy mit tettem ilyen rosszul,hogy ennyire bántsam? -
atm*RefeeZ
tag
hali
szless = "/" vagy "\" attól függ,hogy bekk vagy sem
köszi az útbaigazítást,megnéztem bytes-on,írtam is egy ilyet
private void MainPage_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
{
DialogResult dr = MessageBox.Show("c","",MessageBoxButtons.YesNo);
if (dr.Equals(DialogResult.No))
{
e.Cancel = true;
}
else MessageBox.Show("Kilépés");
}de valami nem kóser,nem fut le ez amikor bezárnám a programot,pedig gond nélkül lefordul,se warn se error. tipp esetleg?
-
atm*RefeeZ
tag
köszönöm szépen,azt hiszem közelebb vagyok hozzá,este le is tesztelem, hogy megértettem-e és megírom az eredményt
valaki meg tudná mondani, hogy meg lehet-e csinálni szless hogyan szless azt, hogy mikor megnyomom a formon az alap exitbox vagy quitbox vagy mi a szöszt,akkor automatikusan előtte végrehajtódjon mondjuk egy mentés vagy bejöjjön egy üzenet vagy ilyesmi,szal arra az event-re lehet írni akármit? köszönöm előre is
-
atm*RefeeZ
tag
sziasztok ismét
az érdekelne, hogy miként tudom rendeltetésszerűen használni a savefiledialog-ot?olvasgattam róla sokmindent,de valahogy mindig a lényegi rész maradt ki így alig értem miről szól a működése
annyit sejtek, hogy jó,ha lerakok hozzá a formra egy savefiledialog1-et mondjuk. (nem tudom,hogy ez feltétlenül szükséges-e,elképzelhetőnek tartom
) aztán létrehozok egy változót mondjuk
savefiledialog a = new savefiledialog();
aztán a tanár a kiadott anyagban dialogresultot emlegetett, gondolom így kell neki egy dialogresult típusú változó is,de ez nem feltétlenül szükséges, ha jól láttam a leírásokban. no, az érdekelne, hogy ahhoz, hogy általam megadott fájl-ba az kerüljön, amit én szeretnék, és hogy egyáltalán lementődjön, mit kellene tennem?ha valaki útbaigazítana megköszönném
-
atm*RefeeZ
tag
sziasztok ismét!
köszönöm a múltkori segítséget, kicsit haladtam,ugyan nem databindinggel,se datasource-szal,de helyette streamreader-el. lényeg, hogy egyet előre léptem. a program pontos futásához viszot jó volna tudni,hogy pontosan hány sorból áll az adott megnyitott text file, ezt miként tudnám meghatározni? googleztam egy keveset már és nem túl sok dolgot találtam. a legjobb ötletem az volt,hogy megnézem milyen hosszú a file és annyi sorig ellenőriztetem,feltéve,hogy lehet olyan marha,aki karakter/sorral dolgozik (noha a file-t magát a program generálná,szal ez elvileg lehetetlen lenne, viszont mivel dátum+szöveg formátumban mentene el adatot így elég esélytelen megmondani,hogy ossza el x-el a karaktereket és annyi sor van, úgyhogy nem tudom.) arra gondoltam még, hogy a sorok mögé iratok a programmal valami jelet,és azokat számolná meg,de ez is elég barbár módszer és nem sokban tér el az előzőtől. na..nagy kavart teremtettem már itt valószínűleg, úgyhogy a kérdés a végére végülis annyi, hogy van-e valami parancs vagy módszer amivel egyszerűbben meg lehet határozni,hogy egy adott text hány sorból áll
köszönöm előre is
ui.: kicsit későn jutott eszembe (és valószínűleg erre előbb rájövök, mint az első kérdésre..) de az is érdekelne, hogy több formot egyidejűleg miként tudok megjeleníteni? tényleg köszi
-
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok
Az érdekelne,hogy miként tudnám megoldani,hogy a program amit írok bővíthető legyen...ergo szeretném, ha a drága listboxomban megmaradnának a korábban megadott adatok éééés utólag is hozzáadhassak tetszőleges számú adatot. Gondolom én magát nem fogja felülírni a lefordított program, szóval, ha sejtésem nem csal, akkor valami plusz fájllal+fájlkezeléssel,ugye? Amennyiben igen, érdekelne, hogy valaki ilyen gyorstalpaló módon vagy útbairányítás szinten elmagyarázná-e miként, ha pedig nem így,akkor hogyan (illetve tévedek-e és felülírja az magát,ha szépen kérem..
). Ezen kívül meg majd az érdekelne ,hogy hálózatot hogy tudok vele használni szal pl egy egyszerű chat programot mennyire lenne nehéz megírni? Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest