Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
-
Befutott a The Patrick Star Game premier előzetese
gp Spongyabob nagy haverja mostantól új játékban garázdálkodik.
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
ph A maximum 2,5 GB/s-os iramot diktáló megoldás 2-től 8 TB-ig skálázódik, és tetszetős a körítése.
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz zsolti_20 #6400 üzenetére
"Ha nem ez lenne a megfelelő topik ezzel kapcsolatban kérlek irányítsatok át"
Ez a C# topik, szóval elvileg jó helyen jársz. Gyakorlatilag meg csinálni kellene egy hülye kérdések topikot, mert az lehet, hogy megfelelőbb lenne számodra
Viccet félretéve, nem lehetne értelmesebben, netán példa kódokkal megfogalmaznod, hogy mit is akarsz?
Én kérek elnézést!
-
válasz zsolti_20 #6400 üzenetére
másik program funkcióját is bele lehessen iktatni?
Konkrétan mire gondolsz?
van egy textbox, amiben van egy rejtett szöveg de gombnyomásra jelenik meg. Nekem arra lenen szükségem, hogy amint elindul a program ezt a gombot automatikusan megnyomja.
Ennek így se füle se farka. Miért legyen rejtett, amikor egy ből láthatóvá akaros tenni?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
MineFox54
őstag
válasz zsolti_20 #6404 üzenetére
mi lenne, ha csinálnád ezt:
private void button1_click(object sender, Eventargs e) //ezt a rész ne egyben másold pls.
{
doshit();
}void doshit()
{
textBox1.Visible = false;
}és a program elején nem a gombot nyomogatnád automatikusan, hanem :
doshit();
Ja a textboxod
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Igazából nem rejtett a szöveg, hanem egy értéket jelenít meg gombnyomásra. Szóval a gombnyomás után tölti be oda a textbox-ba. De nem szeretnék gombot nyomogatni, hanem a program indulásakor egyből kiírja. Bocsánat én fogalmaztam rosszul.
Szerk.: Igen ez két kérdés akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz zsolti_20 #6417 üzenetére
Válaszoltam is. kb. a form1 létrehozása után lefuttathatod az első alap lekérdezést.Ez feltölti adatokkal. Vagy készítesz egy önáló lekérdezést, amit meghívsz az alap paraméterekkel. Ez feltölti a szükséges szövegeket. Aztán később ezt hívod meg (felparaméterezve) a gombra klikkeléskor.
Remélem érthetően nyökögtem el!
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt1
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy c# vs 2012-ben egy sima formos alkalmazásnál azt hogyan lehetne megoldani, hogy ha van egy textboxom és annak alapból adok egy értéket idő (DateTime, egyéni formázásba) formátumban, akkor amikor visszafelé is ugyan olyan formátumban tudjam odaadni egy változónak? Konkrétan erre gondolok:
//Kiírom textboxba:
DateTime now = DateTime.Now;
textBox2.Text = now.ToString("yyyy.MM.dd. H:m");
//Beolvasom textboxból:
DateTime kezd, vege, hossz;
kezd=Convert.ToDateTime(textBox2.Text);Itt valahogy meg lehetne oldani, hogy ugyan olyan formátumban vissza tudjam kapni és el tudjam tárolni? Jelenleg errort dob rá a visszaolvasásnál.
A másik kérdésem az lenne, hogy lehet ezzel a DateTime típussal egyszerű műveleteket (-,+) végezni? Tehát ha van ugye a kezd változó és a vege változó, akkor ha kivonom egymásból a kettőt és a hossz is ugyan olyan típusú, akkor megkapom a különbséget vagy itt trükközni kell más típusba konvertálással és csak úgy lehet ezt megoldani? Előre is köszönöm a segítséget! -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Valaki ismeri a google developers console-t? Elég sok API érhető el az oldalon, de a használatukkal kapcsolatban nem találtam szinte semmit. Ha valaki ismeri megkérhetném, hogy írjon róla 1-2 szót?
-
Hátha vkit érdekel: CodeFluent Entities Professional 3 napig ingyenes.
-
cubix
tag
Sziasztok!
Már egy ideje küzdök azzal a problémával, hogy Process.Start-al indítanék egy jar-t (@"C:\Program Files\Java\jre1.8.0_45\bin\java.exe -jar file.jar ") de elszáll azzal, hogy a rendszer nem találja a megadott fájlt. Hogyan lehetne ezt megoldani?
[ Szerkesztve ]
「시작이 반이다」
-
Mert tényleg nincs ilyen (java.exe -jar file.jar) nevü fájl abban a könyvtárban.
Próbáld ki így:
ProcessStartInfo ps = new ProcessStartInfo(@"C:\Program Files\Java\jre1.8.0_45\bin\java.exe",@"-jar C:\teljes\eleresiut\program.jar");
Process.Start(ps);Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Nagyon megtetszett a googlenak ez a hangalapú fordítórendszere. Nem lehet esetleg valahogy integrálni C#-ba? Arra gondoltam, a gépemen eltárolna egy hangfájlt amit belemondtam a mikrofonba, majd tovább küldené a google fordítónak, majd a fordítás vissza jönne hozzám. Valakinek esetleg van tapasztalata erről?
-
MineFox54
őstag
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/office/hh361683%28v=office.14%29.aspx
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff512421.aspxHolnap összelegózom.
-
zsolti_20
senior tag
válasz MineFox54 #6432 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Szerk.: Próbálgattam én már a beépített beszédfelismerőt, de nem sok sikerrel. Elméletileg a magyar nyelvet nem is tudja... És csak angol win-el akar menni. Egyetlen utat a web speech api-n keresztül látok. De annak a beüzemelése elég bonyolult..
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Sikerült kibogarásznom nagyjából mindent. Egy gondom van már csak, hogy nemtudom pontosan hová kellene elküldenem a flac hang fájl-t, hogy vissza kapjam a text-et. Ezzel próbálkozom jelenleg:
"https://www.google.com/speech-api/v2/recognize?output=json&lang=en-us&key=yourkey"
Miután megadom az API kulcsomat amit google api consoleban csináltam ezt dobja ki. Illetve olvastam olyasmit, hogy ez naponta csupán 50 kérést tud teljesíteni. "max limit of 50 requests ‘a day" . Így picit gondolkodóba estem, hogy ez tényleg így van vagy sem. Mert ha igen akkor ott van pl a google translate ami szintén fordít hang alapján nem kell neki pötyögni. Esetleg azt használatba lehet venni? A problémám az végül, hogy nem tudom az URL-t ahová a flac hangfájlt tudom küldeni amiből vissza kapom a szöveget.
-
rkristof
tag
c# adatbázis lekérdezésnél van olyan problémám, hogy ha így írom be akkor tökéletes:
string selectutasitas = "SELECT * FROM [" + hiv + "$] WHERE hova ='Budapest' ";
viszont ha változót akarok a 'Budapest' helyett (pl: string selectutasitas = "SELECT * FROM [" + hiv + "$] WHERE hova =@cel"; ) akkor ezt a hibát dobja: " Egy vagy több szükséges paraméterhez nincs érték megadva."semmilyen változót nem fogad el, akkor se ha 1 sorral felette deklaráltam.
Szóval mi lehet a megoldás? Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz rkristof #6439 üzenetére
Az erőteljesen függ attól, mit is használsz konkrétan.
Az IDbCommand-nak van Parameters tulajdonsága, oda lehet hozzáadni a CreateParameter segítségével példányosított paramétert aminek előzőleg beállítod a szükséges tulajdonságait.Jester
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok !!
Megint kaptunk egy hasonló házit, mindenképpen vektorral kéne dolgoznom ... Namost, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy a string[] nevek 'i'-dik elemének a [0]. indexű karakterét hogyan határozzam meg. Ezután ezeket gondolom egy másik leválogatott vektorba kéne egy ciklussal áthelyezni. Na ezt nem tudom hogyan lehetséges. Valaki segítsen kérem, mert egyenlőre nagyon bebuktam ezt a feladatot. A feladat így szól :
"Írjon olyan c# programot amelyik feltölt egy 10 elemű karakterlánc típusú vektort vezetéknevekkel majd utána a program névkereső szerint működve ha beírjuk a név kezdőbetűjét akkor kiadja az azzal kezdődő neveket"
Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
rbertkrl
aktív tag
válasz lord.lakli #6442 üzenetére
Igen keresgéltem guglin... Nem kell kioktatni, tudom, hogy mi az a google és, hogy miket lehet ott találni. Hogy milyen szavakra? Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy hogyan keressek arra, hogy hogyan határozom meg egy vektor elemének első karakterét. Nyilván próbálkoztam, de mivel ez egy szakmai oldal, gondoltam segítenek, kioktatás helyett(némi lenéző stílus mellett).
-
lord.lakli
őstag
válasz rbertkrl #6443 üzenetére
Hidd el nem volt lenéző stílus, sem kioktatás, csak sajnos manapság egyre gyakoribb tapasztalat, hogy inkább kérdeznek, mint gondolkodnak, keresnek megoldást az emberek. Szerintem pont ez az a szakma, ahol lehet és kell is keresni megoldásokat, főleg alap dolgokra.
string[] tomb = new string[5];
első eleme: tomb[0], ez stringet ad vissza
string egy karaktere: string[ i ], így a kettőt összerakva: tomb[0][0]: tömb első elemének első karakterét adja vissza (típusa char)Tippek kereséshez: c# vector, c# string first char
[ Szerkesztve ]
-
rbertkrl
aktív tag
válasz lord.lakli #6444 üzenetére
Igen, tudom, szerintem nagyon túlbonyolítottam. Ez volt itt a baj. Kerestem én a vektoroktól mindent. Az utóbbi javaslatod nem jutott eszembe, köszönöm szépen.
-
MineFox54
őstag
válasz lord.lakli #6446 üzenetére
A gyerek C#-t szeretne (vagy nem szeretne ) tanulni? Nekem pár éve a "C# mesteri szinten 21 nap alatt" vált be.
(Nagyobb virágboltokban is megtalálod a könyvet. ) -
lord.lakli
őstag
Biztos az oktató valódi tudása ANSI C-ben van
(#6448) MineFox54: hát a gyerek még nem tud róla, hogy szeretné Köszi, akkor megnézem és szerintem beszerzem majd neki. Egyelőre az alapokat kell elsajátítania. Alap dolgokkal is foglalkozik a könyv? Maximum előveszem a régi egyetemi jegyzeteimet
-
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone 13 Blue 256GB SÉRÜLÉSMENTES!
- 2db Be Quiet! Silent Wings Pro4 140mm
- LG 39GS95UE - 39" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GAMER PC: i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 12GB GDDR6 - 512GB-4TB NVMe SSD -16/32GB DDR4- GAR/SZÁMLA!!!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest