- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
forras2
őstag
válasz
<Adamsky> #14349 üzenetére
Nem aktuális téma, tavaly szeptemberben volt, a csere készülék meg nem volt opcionális, mert szerintük beázás okozta, hogy az egyik füles halkabb lett és recsegett, a fülhallgató meg nem IP védett, így nem rendeltetés szerű használatból eredő hibának ítélték, és így nem jár csere készülék.
-
stellaz
veterán
válasz
<Adamsky> #14295 üzenetére
Ja, aradi utca. Elsőre bemondták, hogy a fülhallgató az elmaradt karbantartás miatt ment tönkre, ott van az asztalon előtte, tök undorító és jó lenne ha mosnám a fülemet. Ezt így telefonban.
Amúgy minden használat után elpucoltam sebbenzinnel.
Érte mentem, a teljesen tiszta fülest mutatva kérdeztem, hogy ez hol koszos? A fickó csak hümmögött, majd rátettem a szervizes előtt egy originális fül illesztékeket és otthagytam megint. Ez is több, mint két hete volt. -
posthaus
csendes tag
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #14167 üzenetére
Igen 2db DD van benne. Így értettem.
Igen nekem is ha pihen egy kicsit. Legyen az akár egy hosszabb pause utána megint jó kb 5-10mp-ig. Mikor a zenének vége pár mp elteltével hallani egy halk pattanást. Mintha akkor állna helyre az armatúra. Utána ha zenét indítok megint kiakad.
Neked egyébként milyen körülmények között jött elő a hiba?
Ültem a gép előtt a 22fokos szobában. 1órája ment a füles és az egyik karácsonyi dalt() hallgatva egyszer csak puff ennyi volt.
Igen mikor rendeltem a fülest, hozzácsapták a "Be nem vált ajándék kicserélése utalványra január 31-ig (EDFb25b)" opciót.
Ha ennyire tré az armatúra akkor miért használják a gyártók? Nem lenne jobb a 2db DD?
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #14156 üzenetére
Igen. Gyengébb a jobb.
Ha csak a jobbot hallgatom akkor nem tűnik fel de egyszerre a kettőt már igen.
Mintha valami ruhaszöveten keresztül szólna. Magas hang kevesebb és tompább.
Nincs bejáratva és az armatúra még túl "rideg" lenne amitől "kiakadt"?
Az első NeoBuds Pro-nál is ugyan ez volt. Ott mire megjött a garis új darab a hibás megjavult miután ráküldtem egy hardcore bass zenét. -
kgyuri
tag
válasz
<Adamsky> #13989 üzenetére
Köszi az infókat.
Akkor mit javasoltok:
JBL hazai javítás ? Ft
vagy
Sennheiser SPORT True Wireless 39e Ft (2 év hazai gari)
vagy
SENNHEISER MOMENTUM 2 True Wireless Aliról 30e Ft gari?
vagy
TEMU-ról TWS agybedugós füles gari?
másKöszi
-
H2o-pok
senior tag
válasz
<Adamsky> #13882 üzenetére
E miatt nem izgulok. Kb. 8éve alizok, kb, 4500rendelésen vagyok túl. Igen, Ott is van sok "csaló" ,hamis, gagyi, fake termék. Tudni kell, hogy kitől rendeljen az ember. Kb.50-60 különböző, márkás,márkátlan TWS,fejhallgató, apple replikák jöttek onnan tesztek miatt. Egyikkel sem volt semmi gond.
Pl az Aireps, az Airpods klónjait alin nem is lehet rendelni, ezeknek van "hivatalos" gyártói oldaluk. És ezek olyan replikák amik 9/10 értékelést kaptak ami már nagyon jó szám. Főleg ,hogy egy Pro 2 rep. 20ezer. -
-
LaCeeN
tag
válasz
<Adamsky> #13812 üzenetére
Koszi!
Nem konnyitetted meg a dolgom!
Inkabb hajlok egyebkent a sima 4 fele, a jobb hangminoseg tobbet nyom szamomra a latban mint a jobb ANC. A tobbi kulonbseg marginalisnak tunik nekem.
Aquaban neztem egyebkent az NC 27K a sima 4 pedig 47K. Soundcore oldalarol viszont a sima 4-et mar meg lehet rendelni 38K-ert (shippinggel egyutt). Aquaban eddig meg nem csalodtam, bar ekkora arkulonbsegnel mar lehet inkabb a webshopbol rendelem be.
Egyszer ilyen boltbezarasbol nagyon jol jottem ki amugy. Logitech kormany dobta be a torolkozot, a bolt ahol vettem bezart, Logitech mar nem gyartotta az adott tipust ezert kuldtek nekem egy 3x annyiba kerulo kormanyt karpotlaskepp.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #13662 üzenetére
Nem nehéz utánajárni, az LDAC kivételével a többi codec középtartományra tartogatja az adatmennyiség nagy részét, a magasat, mélyet aránytalanul veszteségesebben tömöríti. Ezt hallod reszelősebbnek a többi codecben.
Ettől függetlenül azért akadnak hallgatható, jól megoldott cuccok mindenből. A Bose QC35 hangja teljesen jó (nem kiemelkedő, de a rossztól távol áll), pedig a leglesajnáltabb AAC/SBC.
-
-
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #13463 üzenetére
14 nap miatt nem tudsz mit csinálni, illetve boltja válogatja, hogy ki hogy értelmezi a fej/fülhallgatókat.
AQUA pl.:
"Nem illeti meg az elállási jog a Fogyasztót a csomagolásból kibontott és, vagy ki/felpróbált olyan testnyílásba (fül, orr) helyezhető (higiéniai) termék, illetve minden olyan termék esetében, amely test nedvvel érintkezhet, azt felszívhatja.
Ilyen termékek:
Fül nyílásba helyezhető fülhallgatók."
De boltja válogatja, hogy visszaveszik vagy sem, kicsit grey-zone, hogy lehet e meg nem higéniai termékként értelmezni egy ilyen eszközt. -
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #13373 üzenetére
Most hogy mondod, tényleg ki lehet kapcsolni "tapizással" is...
Na majd újragondolom...
Ha látok olyan olcsón, mint januárban vettem, akkor lehet veszek másik teljes készletet is.Egyébként próbáltam utánanézni, hogy csak külön töltőtokot lehet-e kapni, de sehol sem találtam. A Tribit ü.sz. meg - mint ahogy írtam - röviden lezárta a dolgot, visszaadták az árát.
A gyár sem foglalkozik csere alkatrész küldéssel.
(Igen, ezt is megtaláltam. Minden Tribit-et egy gyárban gyártanak, de a gyár több márkának is gyárt cuccokat.)De ha valaki mégis tudna szerezni hozzá hibátlan töltőtokot, nekem az is elég lenne.
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #13371 üzenetére
Köszi.
A "két pár füleshez egyetlen töltőtok" ötlettel az a probléma, hogy amint kiveszed az egyik párost a tokból, hogy betedd tölteni a másik párost, akkor az első pár bekapcsolódik és bekapcsolva marad, amíg vissza nem kerülnek a tokba (vagy nullára nem merülnek).
Illetve ha bevetem a régi hibás tokot, akkor is mindig az egyik jobboldali füles lesz a probléma. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #12296 üzenetére
Nekem a OnePlus Buds Pro és Buds Pro 2 ovális, az Edifier NeoBuds Pro kör alakú.
Buds Pro: ha nagyon megizzad a hallójárat(sapka/nyár, stb) akkor egy kicsit kimozdul igen. Meg kell igazítani.
Edifier: szintén instabil lesz. Szintén meg kell igazítani bár nem olyan gyakran mint a Buds Pro-t.
Buds Pro 2: még ugrálhatok is mikor már megizzadt a hallójárat akkor is atomstabil marad a fülemben.
Azaz nem minden a vetőcső formája. A OnePlus a Buds Pro 2-vel nagyon eltalálta az egészet. A gumi harang anyaga is más mint az első generációnál. Ott az volt a füles nagy hátránya a gumi minősége. -
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #12296 üzenetére
Sokféle fül/hallójáratforma létezik, tuti akad az oválishoz is ember valahol. Nekem csak egy ovális vetőcsöves fülesem van, arra az Azla Crystal eartip pont jól rákapaszkodik és eléggé lekerekíti a feje, hogy ne kelljen igazgatni, izoláljon és kapaszkodjon. Pedig a Beyerdynamic Xelento eartip csomagjánál választékosabbat még nem láttam, XS-től 3XL-ig apró lépésekben, mégis igazgatós elmozdulós volt mindegyik szilikon.
-
válasz
<Adamsky> #12040 üzenetére
Köszi. Végül úgy néz ki emagról lesz rendelve, ott nincs jelentősége, mert emag által forgalmazott termékekre van 30 nap visszaküldési lehetőség, így a 14 napos elállás okafogyottá válik.
Illetve annyiban talán mégsem mindegy, hogy elállás esetén visszajár a postaköltség is, a 30 nap esetén meg nem, ha jól tévedek.
Emagos fülhallgatók 14 napos elállásáról van valakinek konkrét tapasztalata? -
Archttila
veterán
válasz
<Adamsky> #11956 üzenetére
Igazad van!
Egyébként a Samsung Buds Live is nagyon tetszik, bar allitolag az hajlamos kiesni éjjel a fulbol, illetve parnahoz dontve a fejet neha kimozdul es akkor valtozik a hangkep, bar ez gondolom nagyban fugg attol is, hogy ki hogy fekszik a parnan, es milyen az illeto fulenek a belso felepitese... -
Archttila
veterán
válasz
<Adamsky> #11954 üzenetére
Koszonom!
A 1MORE ComfoBuds Z szimpatikusabb (nem feltetlen az ara miatt) egyszerubb, kenyelmesebb kivitelnek tunik. -
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #11860 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom, hogy a hossza, mérete még éppen megfelelően elfér a tokban, és jót tesz az ANC-nek a rendes méretű tip.
Komfortban a Spinfit CP360 jobb volt, de izolációban ég és föld a kettő. Repülni mindig az Azla-t teszem fel, hétköznapi sokszor kivevős időszakban meg a gyárit, azon át még van esélyem meghallani, hogy beszélnek hozzám.
-
atirag
őstag
válasz
<Adamsky> #11824 üzenetére
Egészen sokat használom. Néha néha van,hogy halkan hallom telefonálás közben,de akkor minden híváskor.
Nem akarom cseréltetni mert nem is igazán tudom sokáig használni mert nem marad hosszan a fülemben. Mindig nyomkodnom kell befelé.( próbáltam más mérettel) Amire vigyáznom kell mert bontja a vonalat. Szóval inkább nem ajánlott általam és megy a fiókba majd ha jön valami új.
Az airpods pro 2 már lehetséges a hangerő állítás. -
ayalon99
csendes tag
válasz
<Adamsky> #11782 üzenetére
"Eladtad, megdöglött? Miért érezted, hogy váltanod kell? Talán pont a kialakítás / forma miatt?"
- Kölcsönbe kértem egy Liberty 3 Pro-t egy ismerősömtől ( kb 1 hétig használtam ), nem olyan rég mert felkeltette az érdeklődésemet a Liberty 4 és ahogy néztem reviewokat egetrengetően nagy különbség nincs átlagos zenehallgatásban így eltudtam dönteni, hogy tetszik-e egyáltalán amit nyújt. Viszont nekem a kialakítás miatt a Liberty 4 szimpatikusabb volt. Ezért azt vettem. Korábban sokáig Edifier NeoBuds Prot is használtam például, csak sajnos annak elvesztettem a töltőtokját."Az a baj, hogy - ahogy szokták mondani - nincs ingyen vacsora. Én félek tőle, hogy a hw és a szoftver árát csak beleépítették az árba."
- Ebben van valami, igazad van, de egyszerűen nincs tökéletes termék"Vajon fülben vagy csuklón mérve pontosabb a pulzusmérés? Na, kíváncsiságból majd megpróbálok utána nézni ..."
- Én egy Xiaomi Mi Band 6-al tudtam tesztelni, konkrétan ugyanazt az értéket mutatta nagyon nagyon max 1-2 érték különbség és ahogy néztem külföldi videóból más tesztet Apple Watchoz képest is minimális maximum 2 értéknyi különbség volt."Sportolni szoktál? Kocogás / futás közben ez nem instabilabb, hogy nincs plusz "illeszték", csak a vetőcső végén az a gumi-izé?"
- Futni nem futottam még benne, viszont konditermi edzést végzek és stabilan illeszkedik a fülembe, nem esett még ki, egyszer volt olyan, hogy kicsit talán lazult a fülembe. Egyébként ilyen side noteként megjegyzeném, hogy pont edzés közben találom használhatónak a pulzusmérést mert én nem szeretek ilyenkor órát hordani, a kondiban pedig fülhallgatóban hallgatok zenét úgyis, szóval nekem win-win. -
ayalon99
csendes tag
válasz
<Adamsky> #11779 üzenetére
Volt Liberty 3 Pro, de én meg pont a stem style-t szeretem, szóval ízlések és pofonok.
Árán nem látszik szerintem, hogy ez pluszba fizetés lenne, bár azt is hozzákell tenni, hogy akciós áron vettem 150 Euro helyett 130-ért. Szerintem ezen az áron hangzásban nem igen van jobb TWS fülhallgató, fontos hozzátenni amit Te is említettél, hogy stem style vonalon. ( Valakinek, mint például nálam is alapvető szempont, hogy ilyen legyen, nekem ez kényelmesebb egyszerűen )
Igen, kikapcsolható természetesen. Így én semmilyen hátrányát nem látom.
Ahogy mondod, ezek a "wellness" funkciók csak az applikáción belül elérhetőek. Amin valóban jó lenne változtatás, de lehet egy alkalmazás update, fejlesztés során meg is történik majd.
Az árra visszatérve, én úgy fogom fel, hogy sound qualitybe hozza az árát és ezen felül kapok számtalan funkciót ami ilyen áron egyáltalán nem jellemző, és ha megtalálom benne a pozitív felhasználást ami számomra értéket ad akkor ez csak pluszba megy, ha nem akkor felesleges cicoma igen, de egyáltalán nem vesz el az értékéből szerintem. -
Terapeuta
őstag
válasz
<Adamsky> #11733 üzenetére
Szia(sztok),
én is most szeretnék nyakpántos fülest, open office-ban illetve tömegközlekedés közben teams megbeszélésekre, illetve telefonhívásokra. A nyakpánt kell, nálam úgy kiesik a fülhallgató, észre sem veszem. iOS-sel használnám. A "legolcsóbb" de azért komfortos megoldást keresem, ahol a hívásban lévők elsősorban engem hallanak, és nem a háttérzajt.
Első körben ezt néztem: [link] ez 15k-ért megkapható (és nézem az általatok is linkelt eszközöket is).
Illetve az iOS miatt feljött a Beats Flex [link] ami amazonról kb 30k-ból megállna. Ezért legfeljebb akkor áldoznék rá ennyit, ha komfortban, esetleg zenehallgatásnál adna annyit (ami a legolcsóbb megoldásoktól nem elvárás persze). Open office-nál egy fokkal jobb a zene (mint más teams hívását hallani), emiatt is jön képbe az zene.
Ér annyit a Flex, illetve ilyen nagyon budget irányból nézve az igényekhez van esetleg valami best buy?
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #11721 üzenetére
Azt én is szeretném tudni, hogy miért jó ez...
Maga a gumiharang vetőcső része ovális igen, hogy rámenjen a csőre. Maga a harang csak minimálisan, fülbe rakva tökéletesen illeszkedik. Szerencsére magán a gumiharangon is dolgoztak.Van automatikus zajszűrés is külön: [kép]
Ezt próbálom értelmezni:
Ha bekapcsolom akkor pedig:
Magyarul a zajszűrést hallgatja meg, hogy nem e torzult az eredeti forrás hangja? -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #11717 üzenetére
Igen a Buds Pro rákfenéje is az ovális kialakítás volt. Gyakran kell igazítani.
Szerintem ezt a Oneplus is észrevette. A Buds Pro 2 bár ugyan úgy ovális de ég és föld a különbség. Ez már stabil. Gondolom külön figyelmet fordítottak a sűrű fejmozgásra ha már tudja a spatial audio-tKihagytam a leírásból az intelligens zajszűrést. Csak zajos környezetben állítható be különben szól a telefon, hogy nincs elég zaj. Amit hall a 2 külső mikrofon azt átengedi egy alap hanggal és a befelé néző mikrofonnal megnézi, hogy esetleg kell e változtatnia a maximális zajszűrésen.
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #11698 üzenetére
Most látom, hogy a füles beállításai között külön kapcsolható a nagyfelbontású hang üzemmód. Így már értem alapból miért csak 48kHz-ig engedte az LHDC-t.
Holnap kipróbálom mindenfajta zenével.
Zenei minőség, mikrofon minőség, zajszűrés, fixen 900kbps-re állítva mennyire stabil, stb. -
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #11671 üzenetére
True. Futáshoz, mászkáláshoz, bármizéshez a LinkBudsra szavazok. Egyfelől hallani a környezetet, másfelől nem hallani a saját élettani zajokat, amiket egy in-ear áthoz. Egy macskakövön rázkódás felvezetett zörgése, a lépések hangja, a saját pulzusom futáskor, stb, ezek LinkBudssal nincsenek ott.
De ez sem lesz az, amivel szembeszélben panaszmentesen lehet tekerni és beszélgetni, miközben az AI mindent kiszűr. Az autót tipikusan nem hallják a túloldalon, utcán sétálást sem feltétlenül, de azért nem hiteti el magáról, hogy egy csöndes irodából beszélsz. Hívás alatt amúgy is a fél agyat leköti a beszélgetés, lehet lassan csorogni addig sprint helyett. Hacsak nem valami interkomm funkció kell az edzőpartnerekkel. Arra eddig a hangosan ordítozásnál jobbat nem találtak ki
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11628 üzenetére
"" ... viszont van aptX is." - ez a lényeg. A bt. verzió nem (sokat) számít." - Ez egészen addig igaz, amíg csak zenehallgatásra használom, filmnézésre nem (arra van egy Sony WH-1000XM3), de hívhatnak közben telefonon. Pl. low latency és low latency között is lehet különbség, de gondolom ezt neked pont nem kell magyaráznom.
-
kp78
addikt
válasz
<Adamsky> #11628 üzenetére
Menteni lehet többet, ezt valószínű ő is látta, csak magától nem fogja alkalmazni sajnos a mentett EQ beállítást, ha ANC módból normál módra vált.
Ilyenkor be kell lépni az app-ba és átállítani manuálisan.
Bár nem tudom mennyire gyakran váltogat az ember a normál és az ANC mód között. -
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11611 üzenetére
Első kisebb próba: Tribit MoveBuds H1 + Huawei P20 Pro, online Radio 1 hallgatás
Előre bocsátom, a tapasztalataim nem lesznek teljesen mérvadóak, mert nem vagyok egy "vájt fülű" - azt tudom, hogy jól szól vagy nem jól szól...
És gondolom az is korlátozza kicsit a lehetőségeket, hogy a telefonom csak BT4.2-t tud, viszont van aptX is.
Alapértelmezett EQ beállítással, teljesen kikapcsolt transparency módban tetszett, amit hallottam, és ez nekem elég.Kb. 45 percet használtam így (amiből 35 perc volt a futás). Az alkalmazásban az látszott, hogy a fülesek töltöttsége még 100%. Árnyalja a képet, hogy a szokásos módon csak 10%-os lépésekben írja ki az értéket, tehát ez csak jó közelítés a valósághoz képest.
Ezután még használtam kb. 10 percet teljes transparency módban, ekkor csökkent az érték 90%-ra.Amíg a lakásban tettem-vettem, a fülkampóval teljesen stabilan ült, nem volt kényelmetlen - bár futás közben a sapka le volt húzva fülemre, de van annyira stabil, hogy nem kell félni a kieséstől.
Eddig tetszik.
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11611 üzenetére
Egyelőre csak a Baseus Encok W17-el (amelynek kinyiffant a baloldala) fogom tudni összehasonlítani (mint fülkampósat), de eleve nem egy ligában játszanak.
Kezdjük ott, hogy a W17-est a saját Baseus appjuk nem kezelte, így EQ meg hasonló finomságok annál felejtősek voltak. Viszont nekem futáshoz teljesen jó volt. Nem kerestem volna mást, ha nem megy tönkre.Elsőre a Tribit-nek egy "hajszállal" merevebb a fülkampója. Habár nem annyira hajlékony, mint a Baseus W17-é, de nekem megfelel ez is.
-
hajbel
addikt
válasz
<Adamsky> #11603 üzenetére
Elég baj az, ha nem a gumiharang jön le, hanem a műanyag rész. Nem tört le, mert eleve ragasztva van ez a , csak a ragasztó engedte el. Külföldi fórumokon sokat panaszkodnak a strapabírásra, ha kézben tartod, érzed is, hogy hímestojás. Ránézésre a 3 már jobban össze van rakva. Keresek inkább valami más műanyag ragasztót, ez a felület túl vékony pillanatragasztóhoz.
-
hajbel
addikt
válasz
<Adamsky> #11595 üzenetére
Egy másik tws (Lypertek pureplay Z3) szivacsát próbálgattam, gondolom kitágította a hallójáratomat, olyannyira, hogy mikor a Sennheisert beledugtam, vákuumot képzett a gumiharang és benne maradt a fülemben. A Sennheiser TW 1,2 amúgy sem a strapabírásáról híres, vigyázni kell rájuk, mint a hímestojásra. A pillanatragasztót azért szerettem volna kerülni, mert szétfolyik, nem lehet pl. fogpiszkálóval felvinni, mert megköt, de majd megpróbálok óvatos lenni, a felesleget lemosom alkohollal.
-
spleenszuru
őstag
válasz
<Adamsky> #11581 üzenetére
Az itt az első a sorban? Mármint az adó.
-
spleenszuru
őstag
válasz
<Adamsky> #11569 üzenetére
Közben úgy fest megoldottam.
Végül Sennheiser CX TWS-re esett a választásom, és Windowson rossz volt, szakadozott vagy legalja mp3 minőségben szólt, de úgy tűnik, a sokak által írt "Handsfree Telephony" kikapcsolása ezt kiküszöbölte.Szerk: mégsem... 20 perc után megint elkezdett szakadozni...
#11553Mister X
Eddig én elégedett vagyok, ezelőtti agybadugós füleseim ettől jóval olcsóbbak, ezáltal gagyibbak is voltak, nekem ez elég nagy ugrás, remélem kitartó is lesz.
Épp operazenével tesztelem, és nem érzékelem doboz hatásúnak, de tegyük hozzá azt is, nekem nincsenek túl nagy igényeim ilyen téren. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #11569 üzenetére
Érteni értem persze. Majd kiderül ennél milyen lesz kényelmi szempontból a vezérlés mivel a driver része nagyobb azaz elvileg jobban kiáll a fülből. Ez vajon gond lesz vagy pont az ellentéte. Az első generációs nekem nagyon beesik a fülembe azaz a szára rásimul a fejemre.
Kíváncsi leszek a zajszűrésre mert az a réginél nem volt valami acélos. Az Edifier megeszi reggelire. -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #11564 üzenetére
Edifiernél ha telefonról megy akkor a play/pause és a zajcsökkentő/környezeti hang módokat kb tudom vezérelni. A többi nekem bonyolult a tapival. Hol érzékeli hol nem.
Ha meg DAP-ról megy akkor zsebbe nyúlok és ott vannak a dedikált gombok.
A OnePlus-t lehet cibálósan és nem cibálósan is vezérelni. Olyan erővel kell nyomni mintha lenne rajta egy gomb. Azaz nem kell erősen összenyomni.
Kocogás engem ne veszélyeztet. Kocogás, futás tiltva van nekem... -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #11560 üzenetére
Na igen ez eléggé veszélyes terep. De remélem azért nem adja bármihez a nevét...
Majd meglátjuk vagyis meghalljuk milyen lesz az Öreg munkája a fülesen.
Nem simogatni kell hanem nyomogatni.
Az első generációs fülest is nyomogatni kell a végén.
1 nyomás: play/pause
2 nyomás: következő dal
3 nyomás: dal újrakezdés vagy előző dal
hosszan nyomás: környezeti hangot átengedi vagy zajcsökkentő módba váltSokkal jobb ezt kezelni mint az Edifier érintő izéjét. Azt még a mai napig nem bírtam megtanulni. Ellenben a OnePlus fülessel. Azt már másnap tökéletesen kezeltem.
Igen a hangerőállítás hiányzik. De lehet, hogy lesz mert a OnePlus fórumon kérdezgették mi hiányzik a legjobban a vezérlésből.
-
goccer
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11483 üzenetére
"Azt mondod, hogy ~1 méterre vagytok egymástól. Ez életszerűtlen (legalábbis számomra)"
Irodában valóban kicsit távolabb ülünk egymástól, de itthon ha mindketten HO-zunk, akkor kb ilyen közel ülünk. Egyetértek, ez valóban kicsit extrém (bár az Air S mikrofonjának meg se kottyant), de észlelve a durva visszahallást elfojtott beszédhang esetében is, elkezdtem növelni a távolságot és még 3+ méternél is ugyanúgy vissza lehetett hallani sajnos. Nem kizárt, hogy valami nem frankó a mi L3P-nkkel, de ez a példány irodai callozásra teljesen alkalmatlan. Mivel a tesztet laptopokra kapcsolódva Teams-szel végeztük, még azt gondoltam kipróbálni, hogy ugyanezt telefonokra kapcsolódva normál hívásban is megnézzük, hát ha más eredmény jön ki.Egyébként az 1 méterről visszahallós tesztet megcsináltuk anno gamer fejhallgatókkal is, és ott is hatalmas különbség volt a 10-15k körüli kommersz fejhallgató mikrofonja és a Cloud2, Cloud Alphák között.
-
goccer
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11464 üzenetére
Tisztázzuk, hogy most azt mondod, hogy ha valaki 1 méterre beszél tőled miközben telefonálsz a L3P-ddel, akkor a másik oldalon nem hallják a melletted beszélő embert? Elképzelhető egyébként, hogy hibás a mikrofon zajszűrője a mi L3P-nken, mert ez a low end szint kb.
Azt viszont továbbra se értem, hogy mit nem értetek azon, hogy ha egymás mellett ülve felhívjuk egymást és az én fülesemben visszahallom a saját hangom, az nem azért van mert az én fülesem szar, hanem azért mert a mellettem ülő L3P mikrofonja veszi fel a háttérzajt (engem)
-
betyarr
veterán
-
z123456z
őstag
válasz
<Adamsky> #11406 üzenetére
"...ezért létesítem előnyben az eu-s gyártói oldalakat (earfun, soundcore)."
Ebben az esetben hiába részesíted előnyben, ha egyszer a kapott kód csak az amazon.de felületükön érvényes.Egyébként én igen alpári stílusban elküldtem őket melegebb éghajlatra, előbb értetlenkedtek, majd egy következő alpári emailben elmagyaráztam nekik. Erre az imént jött egy elnézéskérés és egy kód, immár a gyári oldalra ami 56 dollárra viszi le az árat.
-
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #11388 üzenetére
Igen 13-as android. Nem béta hanem már a stabil.
Igen csak addig megy az UAT amíg a HiBy Music fut. Ha bezárom átáll a telefon az általa is preferált HD kodekre pl. LDAC
UAT közben a kodek menüpontnál "Rendszer által választott használata (alapértelmezett)" opció van használatban. Azaz a telefon sehol sem írja, hogy UAT.
Csak az appban jelenik meg az UAT logó és a fogadó eszköz mutatja. Ha telefonon átkapcsolok LDAC-re majd vissza Rendszer által választottra akkor visszavált UAT kodekre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest