- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz
TomPack #14091 üzenetére
Érdekes tapasztalatok, de mindenkinek más felel meg!
Nálam anno egy Soundcore Space A40-et váltott. Ég és föld a különbség minden téren, akkuban visszalépés mondjuk sajnos, árkategóriájában sok társához képest is.
A legjobban szóló fülesem ami valaha volt, és jelenleg valahogy így tudnám rangsorolni az audio eszközeim közül:
Buds 2 Pro > WH1000XM4 > Soundspace A40 > Soundcore Q35
Az EQ nálam Dynamicon van, mindenféle extra EQ beállítást mellőzve (S23+).
-
qltsar
veterán
válasz
stellaz #13638 üzenetére
Úgy tudnám jellemezni, hogy főleg hosszabb használat után ~3 óra, egyszer csak elkezd gerjedni a belső mikrofon, először csak nagyon furcsán visszhangosnak hallod a dolgokat, majd, pár másodperc alatt, ha a füleden hagyod akkor olyan hangot ad ki, mintha egy aktívan kierősített mikrofont közel raknád ahhoz a hangszóróhoz amire ki van erősítve [link], vagy, mintha egy gitárt, felhangosított pickupokkal, noise-gate nélkül a felhangosított erősítő hangszórójának nekidöntenél pickuppal szemben a hangszórónak.
#13645 Adamsky: Tisztelem a véleményed, talán jobban is ismered a sztorit, ettől még fenntartom az álláspontom
!
-
qltsar
veterán
válasz
Avicularia #13632 üzenetére
Vicces, hogy szerintem a sajat Space A40-uk kisebb, volt ilyenem, aludtam benne, nekem is szempont volt ez.
Szerencsere a Buds 2 Proban is tudok
.
Soundcore markatol viszont ova intenek mindenkit.
1 visszakuldott Q30, egy hibas A40 (csereltek), de az uj sem volt hibatlan, es egy hibas Q35 ami rajtam maradt, ami ANCvel konkretan hallaskarosodast tud okozni...jo kis marka, sohatobbe ilyet
.
-
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #13463 üzenetére
14 nap miatt nem tudsz mit csinálni, illetve boltja válogatja, hogy ki hogy értelmezi a fej/fülhallgatókat.
AQUA pl.:
"Nem illeti meg az elállási jog a Fogyasztót a csomagolásból kibontott és, vagy ki/felpróbált olyan testnyílásba (fül, orr) helyezhető (higiéniai) termék, illetve minden olyan termék esetében, amely test nedvvel érintkezhet, azt felszívhatja.
Ilyen termékek:
Fül nyílásba helyezhető fülhallgatók."
De boltja válogatja, hogy visszaveszik vagy sem, kicsit grey-zone, hogy lehet e meg nem higéniai termékként értelmezni egy ilyen eszközt. -
qltsar
veterán
válasz
qltsar #13420 üzenetére
Vegul Samsung Buds 2 Pro lett a valasztas.
Gondolkodtam meg a Sennheiser Momentum TWS 3-on, de nagyon sok quality control problemat olvastam rola Redditen, valamint mivel Samsung telefonom van, kiderult, hogy az AptxHD, LL es adaptive codeceket elfelejthetem.
Igy vegul maradt az XM4 44% felarert (54k vs 78k - normalis helyrol, ahol nincs problema az esetleges gariztatasbol) a Buds 2 Pro-hoz kepest.
Bar a multipointot elvesztem, de belegondolva most is feligmeddig mukodik, es manualisan kell nyomogatnom 80%ban, hogy csatlakozzon az eszkozeimhez, mert nem csak kettovel hasznaltam az eddigi fules / fejeseimet, hanem 5 eszkozzel.
Elvileg Buds 2 Pronal nem kell lecsatlakozni az aktualisan csatlakoztatott eszkozrol, hanem ha egy masik eszkozhoz akarom csatlakoztatni, akkor csak a kivant celeszkoznel egy manualis konnektalas utan, automatikusan bontja az elozoleg csatlakoztatott eszkoz kozotti kapcsolatot es nem kell manualisan kapcsolatot bontani.
Kedden erkezik, remelem nem csalodok.
-
qltsar
veterán
Iszonyatosan ráfáztam a Soundcore márkával. Q30, Q35 is hibás. Soundcore A40-et is vissza kellett küldenem, és kaptam "újat". Szóval nekem megéri, igen.
Q35-öt meg nem tudtam garanciáztatni, mert itthon vettem, és a 20 éve létező cég egyszercsak hipp-hopp jogutód nélkül megszűnt. -
qltsar
veterán
Sziasztok!
Tegnap sikeresen megváltam a Soundcore A40 jobb oldali egységétől, ezért új fülest keresek.
Fejhallgatóban XM4-re fogok váltani, majd Q35-ről, de fülhallgatóban kicsit kérdéses számomra, hogy mi legyen.
Nézegettem Samsungokat, de nem úgy tűnik, hogy megütik az XM4 szintet. Árban maximum az XM4 sávban gondolkodom (~80k).
Van esetleg alternatívám XM4 helyett ilyen szintű tudással?
Must have: equalizer mentés a fülesbe (tehát, ha pl. asztali számítógéphez csatlakozom, akkor ugyanolyan beállításokkal szóljon, mint telefonnal), multipoint, in-ear, erős ANC, transparency mode, ne essen ki a fülből kondizás közben.
Jó, ha van: AptX HD / Adaptive / LDAC/LDHC, gaming mode.
Köszönöm előre is
!
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Half-in-ear / earbuds kialakítású fülhallgatót keresek, 15.000 Ft-ig, lehetőleg itthon beszerezhetőséggel.
Nyilván ebben az árkategóriában irreális elvárásaim nincsenek, optimális esetben tudjon egy AptX-et, de az AAC-vel is megelégszem, ANC / Transparency / Multipoint egyértelműen nincs ezen az ársávon, és a game-mode is mellékes.
Amiket kinéztem az a Soundpeats TrueAir2 és a Soundpeats TrueAir3 (normál, nem deluxe, vagy HS verzió).
Olvastam itt, hogy többen használtok Air 3-mat. Megéri, a 1.5x-es felárat az Air 2-hez képest? Jelenleg az Air2 Alzánál 10k, Air3 Aquanál 15k.
Illetve, amit egyik fórumon sem találtam meg, hogy elmenti e az EQ beállításokat a fülhallgató? Tehát, ha mondjuk Androidon beállítok neki egy Custom EQ-t, akkor azt Windows-ra csatlakoztatva átviszi, vagy visszaáll a gyári default-ra?
Mivel nem nekem lesz, ezért lehet, hogy nem túl nagy probléma, de az én SoundCore-jaim tudják, mondjuk az másik liga árban.
Nem ragaszkodom a márkához, szívesen fogadok másik alternatívát, ha esetleg van pl. Edifier, Haylou, Xiaomi, Blitzwolf, Baseus stb..
Köszönöm
!
-
qltsar
veterán
Honor Choice 6000 Ft-ert mennyire mondhato bestbuynak itthon? Karacsonyi ajandek lenne, de meg magamnak is elgondolkodtam rajta, mint backup TWS.
-
qltsar
veterán
Ezzel szemez(t)em én is
. Milyen stílusú zenékkel hajtod / próbáltad?
Olvastam, hogy nincs benne "in-ear detection", de ettől gondolom proximity-t nem hagyták ki belőle, tehát leáll, ha kiveszed a fülből, vagy folytatja a lejátszást, ha visszahelyezed?
Lehet tudni, hogy honnét rendelted
?
-
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #7433 üzenetére
Fura, de nekem eszközfüggő ez, van BT füles / hangszóró, aminél tudom állítani a codecet SBC/AAC/Apt X / Aptx HD között, viszont újracsatlakoztatás után mindegyik visszaáll a preferáltra ami aptX esetében a legmagasabb támogatott codec pl., viszont pont a legdrágább / modernebb fülesemnél nem lehet állítani aptX TWS (HD)-ről semmi másra.
Honor 9-emen viszont nem volt ilyen probléma, ott amikor csatlakoztattam akármelyik TWS-em, és próbálgattam a codecek hangzását, mindig megtartotta a legutóbbi általam kiválasztott beállítást.
-
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #6157 üzenetére
Hasonlóan jártam Tronsmarttal, Geekbuyinggon; hivatalos sellertől.
Kritikán aluli support, saját policyjukat nem tartják be.
- 7 days DOA (Dead on Arrival)-nek minősíthető a készülék (random felhangosítja magát, számot léptet, eldobja a kapcsolatot, bekapcsolja a voice assistantot - hosszú távon használhatatlan - de van, hogy órákig normálisan működik - 3 OS-en is próbáltam, iOS, Windows, Android)
- 14 napos visszaküldést sem fogadták el (Németországból érkezett a termék de Kínába kellett volna visszaküldenem)Végtelen számú email csere-bere Tronsmarttal és Geekbuyinggal, a legtöbb az 50%-a a terméknek amit ki tudtam harcolni.
A másik lehetőség az lett volna, hogy visszaküldöm Kínába - szervizeltetni, ami gyakorlatilag DHL-el annyi lett volna kb. mint a fülhallgató fele.
Egy összefoglaló email-t azért még írok majd a Tronsmartnak, de ez tanulópénz volt.
Többet se Tronsmart terméket nem veszek és Geekbuyingról sem rendelek. Katasztrofális az ügyfél "támogatás" minősége mindkét félnél.40 EUR volt a tanuló pénz
.
-
qltsar
veterán
válasz
<Adamsky> #5634 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Csodák csodájára megkerült a Spunky Beat-em, viszont szeretnék kipróbálni egy ANC-s fülest kb. max 30.000 forintig nézegetek, de elég limitáltak az opciók ahogy látom - nem csak a méret-elvárás miatt.
Mindenképpen szükségem van AptX-re, csak inear típus lehet, és jó lenne kicsi is, valamint nem bass-heavy-t keresek.
Kompromisszumokkal csak a már említett két modellt tudtam számításba venni: Tronsmart Apollo Bold (nem túl kompakt), EarFun Free Pro (gyenge ANC) - de elvileg mindkettő kissé bass heavy.
Ha a méretet elengedem, van esetleg még lehetőségem ebben az árkategóriában?
Köszönöm
!
-
qltsar
veterán
válasz
Litván Zongora #5626 üzenetére
X5 csak CVC kepes, igy max a masik fel fog beloled tobbet es jobban hallani amikor telefonalsz. Automatikusan mukodik, amint erzekeli a fulhallgato, hogy aktivalodott a mikrofon.
- - -
A lentebbi keretemet megtoldanam egy 10-essel, igy 30k-ig nezelodok.
ANC-s opciok kozul ebben az arsavban tudtok ennel jobbat? link Kb. GB-rol is ennyibe kerul.
Preferalnam, ha meretre akkora lenne, mint a Tronsmart Spunky Beat, ezert is esik ki a lentebb emlitett 1MORE - illetve a linkelt is emiatt kisse zavaro lenne.
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Sikerült elhagynom a Tronsmart Spunky Beat fülhallgatómat, ami helyett keresek most alternatívát, kb. 20.000 Ft-ig bezárólag.
Látom, hogy többen választják az Edifier X3 / X5 modelleket itt a topicban, asztali hangfalban ilyen márkám van, és nagyon elégedett vagyok a hangzással, viszont kompromisszumos mindkét modell a micro USB / beépített USB A és a hangerő vezérlés hiánya miatt.
Van esetleg kifejezetten ajánlott modell ebben a kategóriában?
Kialakításban hasonlót keresek, mint a Tronsmart Spunky Beat.
Köszönöm
!
Új hozzászólás Aktív témák
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest