EarFun Air Pro 2 - kategóriabajnok

A kiváló ár-érték aranyú termékeiről ismert gyártó legkomolyabb modellje az elődjénél jobb zajszűrést és hosszabb üzemidőt kínál, miközben olcsóbb is lett.

Hirdetés

Előszó, külső, kényelem

Amikor egy termék jó áron ígér kiváló szolgáltatáskínálatot és minőséget, az emberek jelentős részében megszólal a vészharang: itt valami biztosan nem stimmel, ingyen ebéd nincs, valahol kompromisszumot kell kötni. Olyan példát sajnos nem is tudunk hozni, amivel ezeket az állításokat cáfolni tudnánk, de időről időre azért kerülnek hozzánk olyan készülékek, amelyeknél tényleg nagyítóval kell keresnünk, hogy hol is van az a bizonyos kompromisszum: úgy tűnik, hogy az EarFun nevű gyártó termékeinek egy része azonban szerencsére ilyen. Bár egy 2018 végén alapított kínai vállalatról van szó, ez a nyolcadik termékük, amelyet ki tudtunk próbálni, úgy igazából pedig soha nem voltunk csalódottak, a tavalyi csúcsmodelljüket is pozitívan értékeltük. Most pedig megérkezett az utód, úgyhogy nem meglepő módon nagyon kíváncsian álltunk neki a tesztelésnek.

Előd és utód
Előd és utód [+]

A doboz dizájnja, minősége nem változott, hozza azt az enyhén bohókás stílust, amellyel a cég honlapján is találkozhatunk. A kiegészítők mennyisége azonban nőtt, ezúttal 3 helyett 6 pár gumiharangot kapunk, amelyek "A" és "B" szériákba vannak sorolva: az sajnos semmilyen dokumentációból nem derül ki, hogy mi a különbség közöttük, de amúgy csak annyi, hogy a "B" típusúak kicsit "harangja" kicsit nagyobb, de amúgy mindkét betűjelnél kicsi, közepes és nagy méret áll rendelkezésre. A harangok minősége javult az elődmodellen lévőhöz képest, de ugyanez sajnos nem mondható el a töltőbölcsőről, az ugyanis egy kicsit gyengébb minőségű műanyagból készült, viszont tölthető vezeték nélkül is. A csomag része még egy C-típusú USB-s töltőkábel, illetve némi dokumentáció is.


[+]

A fentiekből már kiderült, hogy a kialakítás továbbra is in-ear, egy aktív zajszűréses fülhallgatónál ez mondjuk nem is lehetne másképp. A formavilág viszont változott, sokkal közelebb áll hozzá az EarFun Air, mint a közvetlen elődnek tekinthető EarFun Air Pro, azonban mindkettőnél kecsesebb. Ez utóbbinál ráadásul kicsit kevésbé is ül be a fülbe a műanyag része, ami nekem sokkal kényelmesebb használatot biztosított, miközben a stabilitás nem változott, ha sportoláshoz nem a legjobb, de életképes választás az eszköz, főleg, mert IPX5-ös cseppállósági védelemről is beszélhetünk, tehát egy kis izzadság vagy eső nem kezdi ki, de fürdőzni nem szabad benne.

A Free Pro 2 tokja mellett
A Free Pro 2 tokja mellett [+]

A dizájn nem hoz semmi újat, de valószínűleg erre nincs is szükség, visszafogott, kultúrált külsőről beszélhetünk. Ami kevésbé érthető, az a színválaszték teljes hiánya egy olyan gyártónál, aminek még a nevében is benne van a móka, illetve én személy szerint teljesen értetlenül állok az EarFun logó elhelyezése kapcsán, ugyanis mindkét fülrészre ugyanúgy nyomták ezt rá, ami azt jelenti, hogy a baloldali részen fejjel lefelé lesz, amikor berakjuk a fülünkbe. Persze ez valószínűleg kevesebbet nyom a latba, mint az automatikus behelyezés-felismerő funkció, ha kivesszük a fülünkből, leáll a zene, ha visszarakjuk, folytatódik, ez egy nagyon kellemes szolgáltatás. A vezérlés két darab érintésérzékeny felületen keresztül valósítható meg, ami mindenképp igényel némi megszokást, de pár nap használat után magabiztosan kezelhető, ráadásul a hangerőszabályzástól kezdve a számváltáson túl a híváskezelésig minden megvalósítható a fülrészek simogatásával, ami nem csak sportolás közben jöhet jól, hanem minden helyzetben. A zajszűréses, normál és környezeti hangokat beengedő módok között is ilyen módon tudunk váltani, hogy épp melyik aktív, azt bemondja a fülünkbe a kütyü, de ezen információközlés hangereje nem igazodik a zenéhez, tehát néha kénytelenek leszünk leállítani a muzsikát ahhoz, hogy tudjuk, épp melyik módot aktiváljuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • EarFun Free Pro 2 - megnyerő

  A fülben egy apró kis semmiségnek érződik, mégis korrekt üzemidővel, kellemes hangzással és megbízható működéssel kecsegtet. Persze zajszűrésben nincs ott, mint a műfaj legnagyobbjai.

 • EarFun Free 2 teszt

  Megérkezett az AptX és az IPX7-es védelem kettőse az EarFun legújabb fülesébe, ráadásul viszonylag visszafogott lett a hivatalos árazás is.

 • EarFun UBOOM és Free Pro - apróságok

  Fülhallgatós vonalon döbbenetesen nagyot fejlődött a cég, és alapvetően a hangszóró is jól vizsgázott, ez utóbbit azonban mégsem merjük ajánlani.

 • EarFun Air Pro - valamit valamiért

  A gyártótól származó eddigi legdrágább fülhallgató sem túl megfizethetetlen, és aktív zajszűréssel is bővült a funkciólista, cserébe a vezeték nélküli töltésről le kell mondanunk.

Hirdetés