Vallás hatalom, olyasmi mint a politika, vannak ''földi'' vezetők, Én most a kereszténységről tudok beszélni csak... hol hatalom? A mi lelkészünk kb a minimálbér kétszereséért végzi a szolgálatát nálunk.... ez azztán biznisz... Személyesen kb 50-100 lelkészt ismerek... egynek sincs audija, max opelje... de tudom, ez is kár nekik...
aranypalotákban laknak 90 négzetméteren 4 gyermekkel... ez tényleg aranypalota....
Én nem látom sehol azt a hatalmat, amiről te írsz.... ha pedig a múltra gondoltál, akkor akiknek akkor a vallási keretek biztosítottak hatalmat, ma is megtalálják a módját, hogy hatalmon legyenek.... akkor a vallás, most a multinacionális tőke...
Mind a kettő eszköz...
kényük-kedvük szerint módosítgatnak, Komoly vádak.... De a tény, hogy az ószövetség könyvei is szinta változás nélkül jutottak el a születésüktől kezdve a 21. századi emberhez, de az újszövetségiek is... várom cáfolatod...
Szándékok voltak... pld Hitler ki akarta venni az összes zsidó utalást... de ő se nem volt keresztény, se nem járt sikerrel....
eltelt ''pár'' év, ami akkoriban történt jópárszor átírták, Kik, mikor és mit? Komoly vádak, de önmagában nulla az értékük, ha nincsenek még csak utalások sem.... a történelemtudomány nem erősíti meg a te vádjaid.
Lényeg az hogy az ember keze tövig benne van ebben is, és lehet mindenfélét bizonygatni, Nos most pont így viselkedsz... van egy elképzelésed, és tények nélkül bizonygatni kezded,,,, csak nem vagy te is vallásos?
Isten, embernek megadta már azt a képességet hogy megkülönböztesse a jót és a rosszat, Szerintem pedig a jó és a rossz dolgok megkülönböztetése isteni feladat... Isten ezt nem megadta nekünk, hanem a saját kezünkbe vesszük ezeeket... ez is azt igazolja, hogy istent akarunk játszani, Isten nélkül akarunk élni... a Biblia ezt hívja bűnnek... nem az általad feltételezettteket... amire te gondolsz, azok csak ennek a következményei.
Aki kimarad ezekbő önhibáján kívül az mehet a sunyiba? Ha láétezik mindenható Isten (tegyük fel), akkor szerinted nem képes minden emberhez eljuttetni az üzenetét? Szerintem imeg tudja tenni és meg is teszi.... Nem kerül Isten színe elé ítéletre önhibáján kívül senki... Az egyik, amit megtanultam 14 év hitben töltött idővel a hátam mögött, hogy Isten igazságos.
Amúgymeg a legtöbb keresztény emberen azt látni hogy pirospontokat akar gyüjtögetni az égiektől. A másik, amit megtanultam, hogy nincsenek pirospontok.... Isten nem osztogat piros pontokat, mert nem vagyuk képesek a piros pontok szerzésére... amire mi azt gondolnánk, hogy pirospontot ér, azt se mi tesszük, hanem Isten... max Ő érdemelne piros pontokat.. A templombajárásról még a Biblia sem írja, hogy érdemessé tesz a mennyek országára... ami érdemessé tedz, az Jézus halála.... ez sem a mi érdemünk....