Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lao ce

aktív tag

válasz Noddy #16058 üzenetére

a keletiek nagyon befogadoak es nyiltak a nyugatiakhoz kepest. biztos vagyok benne hogy a keresztenysegben is befogadobbak maradnak mint a nyugatiak. de, ez csak a benyomasom, nincs bizonyitekom erre es nem elek kinaban, igyhat csak atteteles tapasztalatom van. en nem tudom szemely szerint hova kellene vezetnie egy vallasnak. de azt erzem, es az a meggyozodesem, hogy nagyon elrontani nem lehet.

"Persze, a pokol mint név nem létezik, de a taotól való elszakadás, per deficióne ugyan azt jelenti. A pokol elsősorban nem fizikai hely, hanem állapot."
    ez erdekes, sosem lattam igy, eszembe sem jutott ez. am, hacsak te nem ide a foldi eletbe teszed a poklot, nem latom azt, hogy hogyan lenne a ketto ugyan az.

a taoizmusban azt hiszem a legnagyobb gubanc ami elofordulhat (ha rossz uton jar valaki), hogy szenved. de nem kulso behatasbol, nem kinozzak vagy buntetik (halala utan sem tudok errol), hanem sajat magatol szenved, a sajat eletetol es viselkedesetol.

mivel az aranykort az edennel tudnam parositani. a taotol valo elszakadast inkabb a keresztenyi bunnel hoznam ossze (ugy ertem a tudassal). ez nagyjabol igaz is, beszeltunk arrol milyen tudast szerzett az ember akkoriban, sot, meg az idovonal is egyezik nagyjabol.

"A keresztyénség egységes, de nem zombi hadsereg."
    inkabb ugy tunik a kirekesztosdi megy ezerrel allandoan, mindenkivel szemben. peldaul hanyszor hallottam itt a forumon is hogy siman ramondja valaki egy csoport keresztenyre hogy ah, ok nem is igaziak. nem masban hivokre, hanem emberekre (vagy akar siman milliokra) akik keresztenyeknek valljak magukat,

nem 1-2 emberrol van szo akik maskent gondolkodnak, hanem mindenkirol aki nem eppen a "te" (az eppen beszelo szemelyrol van szo) tortenelmi korodban el, a "te" bibliaforditasodat olvassa, a te felekezetedbe jar, a te papodat hallgatja, a te padsorodban ul, a te kovetkezteteseidet vonja le mindenbol, de leginkabb azokrol van szo akik egyszeruen nem "te" vagy: ezek a nem is igazi keresztenyek.

Új hozzászólás Aktív témák