Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peethy

őstag

válasz Mr X #13557 üzenetére

Én sem mondtam, hogy egyetértek. A Bibliában viszont láthatod, hogy nem ez van. Én úgy gondolom, hogy ez elsősorban a zsidó népnek szólt ott és akkor. És ez akkor nagyon liberális volt, mert a többi nép esetében a vérbosszú, az aránytalan bosszúállás fennállt. Abban az esetben egész családokat kiirtottak, mert a fiú mondjuk elrabolta a gazda lányát. Ha megnézed Afrikát, mind a mai napig így megy.

Ma azonban már más időket élünk, én azt mondom, hogy egy társadalom fejlettségének mérője, hogy mennyire tartja szükségesnek a halálbüntetést. Személyszerint nem támogatom, azonban itt nem személyes véleményekről volt szó.

(#13559) Mr X: próbálj meg elvonatkoztatni a mai időktől. Posztmodern fejjel, amivel mi rendelkezünk, abszurd dolog vizsgálni párezer éves történéseket. Akkor és ott ez még enyhe volt, mert személyre szabott és nem kollektív volt a büntetés. A helyességét meg kár vizsgálni, ma már elképzelhetetlen, viszont a zsidó nép a legrészletesebb, és legmesszebbre visszanyúló történelemmel rendelkeznek, ami azért meghökkentő.

Új hozzászólás Aktív témák