Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
ez a canon 430 ex vaku milyen? 35e-ert hirdet vki hasznaltan...ugy latom tud hss-t. vagy lehet jobban jarok ha inkabb egy 0km-es yn 565-ot rendelek? vagy 568? nem is tudom melyiket erdemes...
bar kicsit felek ezektol az uj yn vakuktol is, yn 560 III is nem mukodo af segedfennyel jott meg
-
*Ropi*
félisten
Igen, jó hozzá.

(#4596) ccs2929: Nem tudod és még az is lehet, hogy csak max. fényerőn fog elvillanni rosszabb esetben (mindenképpen próbáld ki előbb).
Nekem is van egy Minolta Maxxum 4000 vakum amire szabályzást kellett csinálnom, hogy egyáltalán manuálban tudjam használni: alapjáraton csak teljes teljesítménnyel volt hajlandó elvillanni középérintkezős megoldással is.
-
m3ss
veterán
ctr301p, azt jol latom hogy canonhoz meg nikonhoz is jo? akkor lehet el sem adom.
-
*Ropi*
félisten
-
_seth_
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Én innen rendeltem pár hónapja: [link] Átszámítva jelenlegi árfolyamra kb 45e, igaz csak 10e a difi de abból lehet venni pár szűrőt vagy valamit
Mivel angliában adják fel így nincs semmi plusz amit fizetni kellene rá mint EU-n kívülről ráadásul pár nap alatt meg is érkezik, nekem futárral küldték és track id-t is kaptam 
-
_seth_
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
YN568EX Nikon ez a jelenlegi, nekem ebből a canonos változat van amiből van EXII is, az már master is tud lenni.
-
_seth_
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
YN600EX-RT De még jelenleg nem kapható ha jól tudom.
-
JohnyBlue
addikt
A híres YN cég melyik vakuját indítja a canikon csúcsvillanói ellen?
Oppsz Nissin Di700
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata/véleménye az alábbi dologról:
Adott egy Sony Slt-A58-as gép, és egy Minolta 3600HSD vaku, nem egyeznek a vakupapucsok, elvileg a Sony ADP-MAA adapterre lenne szükségem a működtetéséhez, érdemes ezt megvenni, vagy esetleg egy ilyen óccsó alternatíva is megoldást jelenthet számomra!? Ami furcsa, vagyis kérdéses számomra, hogy ennek az olcsó adapternek csak középérintkezős az alja, viszont az adp-maa aljáról nem találtam képet, tehát nem tudom, hogy annak is csak középérintkezője van-e, vagy esetleg van rajta a sok kis apró érintkezőhöz is valami
Gondolom, ha csak a középérintkező van, akkor szimplán elsüti a vakut, nincs fényerősség szabályozás, stb...Köszi
-
Gzula[HUN]
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Kérdés: Érdemes-e FujiHS25-re olyan vakut rakni, ami középérintkezős, de nem ismeri a TTL rendszert. A Soligor mf20a-ról van szó.
Gondolom, hogy gagyi, de érdekel, hogy a gép saját vakujánál jobb-e?
Esetleg már alternatíva, ami pár ezer Ft?
-
*Ropi*
félisten
És a kamera automata fényerőszabályzását is figyelembe vetted?
Hidd el, hogy nincs használható fénye, hacsak nem nagyon belemászol vele a portréalanyod arcába (akkor meg valószínűleg a mögötted lévő vakut is kitakarod).
Ez makrózáshoz lett kitalálva, de még oda is kevés néha. 160 LED-es YongNuo lámpám van, de az sem egy atomvillanás. ISO 1600-on 1/60-1/80-akat ad F3.2-őn. Pl. ez a kép is azzal készült. -
_seth_
veterán
Itt úgy látom egész jó fényereje van és 7e forintból kijön. Lehetne egy ilyet kombinálni egy külső vakuval, hogy az íriszen ott legyen a szép kerek fény a ledes vakuról a hátteret és az arcot pedig még vakucal magvilágítani pluszba? Vagy olyan közel kell menni ezze a körvakuval, hogy már nincs hely világítani sima vakuval? Lehet nem teljesen érthető, hogy mire gondolok

-
bagaba1
tag
Győr-Székesfehérvár környékén tudtok olyan szakit/szervizt aki vállal vaku javítást?(Triopo)
-
_seth_
veterán
Ez a ledes körvaku használható valamire vagy inkább egy ilyen előtét lenne a jobb egy yn568exII-re? Makró-portré felhasználásra gondoltam főleg utóbbira.
-
ghostie
tag
Szia,
Kitartó voltam, találtam is.
Szerintem nekem erre lenne szükségem, viszont találtam egy ilyet is, ami Canonhoz való.A Canonon változatot találtam meg ebayen olcsóbban, így inkább azt venném, csak nem vagyok biztos benne, hogy nem Canon géppel és vakuval működik-e TTL-nélkül csak a középérintkezőt használva?
Köszi a segítséget.
Üdv
Ghostie -
Clemi
veterán
Na erről beszélek.... és az itt a legfőbb baj mint annó a lángos sütödéseknél a balatonnál
Mindenki azonnal akar meggazdagodni, meg kitermelni az összes befektetett pénzét, csak épp kis ország, kevés vevő kis forgalom és alap esetben kevés bevétel. Sokan meg azt gondolják, ha jól megemelik az árrést, majd kompenzálja a hiányzó forgalmat.... pedig épphogy még inkább csökkenti. De ez csak az én véleményem, de pont ezért ha valamit venni akarok akkor a google barátunknál kezdem, ha nem egyből az ebay-en, ha meg nyit az amazon végre, akkor majd ott. 
-
*Ropi*
félisten
Rendeltünk névjegyeket: Kedden éjjel lett felöltve FTP-re az anyag, 2 nap múlva (Csütörtökön) este 6-kor már masszírozta a futár az ajtócsengő gombját az 1200 db névjeggyel Angliából.
Ja és itthon 267 Ft volt a legjobb árajánlat több hetes határidővel, onnan meg mindenestül ~40 Ft / db volt. 
-
_seth_
veterán
válasz
bagaba1
üzenetére
Sajnos abban az esetben is hamarabb ideér valami kintről ha a hazai eladónak készleten van. Ott működik, hogy x nap utalok, x+1 nap feladja, itthon még a marhák 1-2 napot számolnak, hogy annyi idő alatt ér hozzájuk az utalás van aki 3-at majd feladja utána 1-2 nappal vagy még később. Futáros csomag esetén is a track id-ért könyörgni kell, hogy küldjék el, kint küldi magától is... sok itt a gond és nem minden a raktárkészlet miatt van, a mentalitással, hozzáállással több baj van, sokkal... Fekete üzemeltetés mindenkinek a saját sara, tavaly indítani akartam egy webshopot üzlet nélkül csak székhellyel, üzemeltetőket és könyvelőt is megkerestem miatta, akár ebayről rendelt holmi esetén is megoldható a törvényes működés.
-
Aki nem jártas a kereskedelem bugyraiban, nem látja mi van minden ilyen mögött. Nem minden esetben a maximális profit az ami miatt ilyen árak vannak.
-
bagaba1
tag
mivel az angol forrásnak nagyobb a forgalma a kisebb profit ellenére is, ezért tud készletet tartani. Magánszemélynek komoly beruházás minden termékből legalább 2-3 db-ot tartania, és megvan a lebukás esélye, hisz feketén ad mindent. Nagyobb boltok már többnyire képesek valamiféle számlát kiállítani rá, gondolom ők se teljesen tisztán dolgoznak, de náluk nagyobb a lebukás esélye, mivel jobban pörög a bolt, emellett más termékeik is vannak. Valamint magánszemélynél ugye ott van a garanciális macera is. Nem olyan egyszerű dolog ez.
-
Clemi
veterán
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Kérdés: Kacsintgatok a nagyobb szinkron sebességre képes vaku távkioldók felé, mert a szabadban mindig bajban vagyok, ha deríteni szeretnék. Sokszor kellene a 1/200-nál nagyobb gyorsabb záridő, persze olyankor, mikor kis mélységélességet szeretnék, így nyitnom kell a rekeszt.
Amit kinéztem az én hobby célomra:Meglehetősen egy áron futnak, de kérdés, szerintetek melyik a jobb választás?
-
*Ropi*
félisten
-
ghostie
tag
Sziasztok.
Kis méretű milc gépre szeretnék feltenni nem TTL vakut, de sajnos pont belelóg az objektívbe. Létezik valamilyen vakupapucsba dugható magasító amit használhatnék? Igazándiból csak pár mm-re lenne szükség és nem kell TTL sem. Létezik ilyen adapter? Ha igen, milyen néven találhatok rá? Köszi a segítséget. -
gab.m
senior tag
válasz
balintkagan1
üzenetére
Nekem ilyenem van és valahol az ernyő és a szoftbox között van a fény lágyságában és a mindenfele szórásban is. Amúgy a Mikrosat blogján tesztelték (sajnos szoftbox ellen nem): [link]
Itt látszik, hogy az ernyőhöz képest lágyabb és szebb átmenetű az árnyék amit vet. -
balintkagan1
tag
Ilyen brollyboxot használt már valaki? Ha van ilyen, akkor ez mihez hasonlítható inkább: fehér ernyő vagy szoftbox? Vagy mint egy fehér ernyő ami nem szórja mindenfelé a fényt avagy mint egy szoftbox, ami kör alakú. Mondjuk ez ugyanaz
Majdnem. Tehát használ/használt ilyet valaki?Előre is köszi a választ.
-
gab.m
senior tag
válasz
bagaba1
üzenetére
Se az állványt, se a szoftboxot nem ajánlom, mármint azokat amelyiket linkelted. Mind a kettőt megvettem, mind a kettővel megszívtam. Ez a fajta állvány nagyon gyenge, nem túl magas és instabil, meg úgy összességében gagyi érzete van. Nézz 10 dollárral drágábban, ott már jobban vannak, de vakuállványt itthon is lehet jó áron venni. A szoftboxot meg azért nem ajánlom, mert mondhatni hibás konstrukció: mivel az alján van a nyílás amin átmegy az állvány, így ha megnézed, nem lehet megdönteni a szoftboxot, ez pedig nagy probléma. A másik ami idegesítő, hogyha állítani akarsz a vakun, akkor fel kell tépned a diffúzort, nehézkesen benyúlni és beállítani a vakut, majd vissza az egész. Ha nem lett pontos az állítás, akkor az egész újra..... Inkább egy ernyőboxot nézz, mondjuk egy ilyet: [link] Hasonló fénye van, és praktikusabb, mint a linkelt szoftbox.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bagaba1
üzenetére
"Tudom, hogy mindegyik más fényt ad, de melyiket lenne célszerűbb szabadtéri, főként teljesalakos fotózáshoz?"
Teljes alakoshoz még a 60x90 is kicsi.
Mondjuk 60x180 (ilyen van nekem is) már megteszi, vagy több fényből rakod össze."Valamint sportfotózáshoz szeretnék valami fejet, kézi vagy álló tartóval, amibe 2-3db rendszervakut lehet rögzíteni, esetenként ezt is derítve portrézni."
Csináld meg magadnak, nem egy nagy ördöngősség!
Csak fémlap kell hozzá, csavarok meg vakufoglalatok és vezetékek. -
bagaba1
tag
Én is mostanában kezdek neki komolyabban a portréfotózásnak, egyelőre 2db vaku van a repertoárban. Nem akarok túlzottan elszállni egyelőre, mint ahogy kollega is tanácsolta alább. Tervezek venni 2db állványt, valamilyen fényformálóval. EZT az állványt, és ezeket a fényformálókat néztem ki első körben 1
2 . Tudom, hogy mindegyik más fényt ad, de melyiket lenne célszerűbb szabadtéri, főként teljesalakos fotózáshoz? Valamint sportfotózáshoz szeretnék valami fejet, kézi vagy álló tartóval, amibe 2-3db rendszervakut lehet rögzíteni, esetenként ezt is derítve portrézni. -
*Ropi*
félisten
válasz
krisz12356
üzenetére
PÜ megy!

-
gab.m
senior tag
válasz
krisz12356
üzenetére
Max 100 ezer forintért nem nagyon fogsz kapni 2 db jó állapotban levő és jó minőségű használt stúdióvakut, márpedig ha tisztességesen el akarsz kezdeni tanulni világítani, akkor szükséged lesz két lámpára bárki bármit mond.
Én azt mondom, hogy tegyél még hozzá a kerethez (ha mindenképp stúdióvakut szeretnél), és vegyél mondjuk egy ilyen szettet: [link] (Noha én nagyon ellene vagyok a Mikrosatnak, de ez nem rossz ajánlat, 3 év garival). Egy ilyennel el lehet kezdeni az alapokat, fél alakos portréhoz kb. elég is az áteresztő ernyő, aztán ahogy fejlődsz, tanulsz, te fogod tudni, hogy mire lesz szükséged és akkor lehet szépen fejleszteni a felszerelést.
Viszont, mielőtt bármibe is beleölnéd a spórolt pénzed, jól, nagyon jól gondold át, hogy mi lenne neked a hosszú távon megfelelő eszköz a világításhoz. Nagyon jól felsorolta Ropi, hogy milyen szempontok alapján mérlegelj. Egy stúdióvaku szett nagy, nehéz, körülményes a szállítása, egyedül nehézkes egy szett felállítása, módosítása. Arról nem is beszélve, hogy konnektorhoz vagy kötve, ha meg szabad térre cipelnéd ki a vakukat, akkor szükséged lesz egy kb. 150e forintos áramforrásra, ami még plusz 5-6 kiló súlyban.
Kis rendszervakukkal nagyon sok mindent meg lehet oldani, én elsőkörben ezt ajánlanám, pláne, ha még egyáltalán nincs rendszervakud, ez több szituációban is hasznos lesz, nem csak modellfotónál. Egy rendszervakuval is el lehet kezdeni kísérletezni, plafonról, oldalsó falról deríteni, stb. Aztán venni egy állványt, távkioldót, fényformálót, és van egy teljesen mobil fényforrásod, aminek a teljesítménye bőven elég modellfotózáshoz. És ezt a szettet kiviheted magaddal a szabadba, és sokkal érdekesebb képeket is készíthetsz, mint négy fal közé zárva a batár stúdióvakukkal.Na izé, hirtelen ennyi, olvasgass a témában, nézz youtube videókat, és dönts úgy, ahogy helyesnek érzed.
-
krisz12356
tag
a fényképezés alapjaival nincs problémám, és beltérben szeretnék fotózni...azok a témák amik érdekelnek egyébként modellfotózás,meg társadalmi problémák megjelenítése....a modellfotózás alapja meg a portré amit ki szeretnék tanulni...(furán hangzik de igen...vannak olyan pontok a fotózásban amiket teljesen ki akarok tanulni ,hogy később a saját ötleteimet meg tudjam valósítani)
mobilitás nem számit...árra pedig max. 100 ezret költenék kezdésnek
folyamatos vagy villanófény...ebben vagyok a legkevésbé biztos..szerinted melyik az előnyösebb portréhoz?MOME:még nem járok oda, de oda készülök(előkészítős vagyok)
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Ezt én is olvastam.
Csak éppen ajánlhatunk neki kb. Dunától Tiszáig mindent, mert minden jó egy adott célfeladatra. 
(#4546) krisz12356 ez Neked szól: Olyanokat kellene tisztázni mint, hogy
- beltérben vagy kültéren akarsz-e fotózni (mobilitás mennyire fontos),
- segéddel vagy anélkül dolgozol, van-e autód (a cipelendő felszerelés mennyisége és súlya számít-e),
- fejportrét / félalakost / teljes alakost / aktot akarsz képelni,
- folyamatos fényforrásokat szeretnél vagy villanófényt,
- mekkora területet akarsz bevilágítani,
- mennyi pénzed van rá,
- stb...A magánvéleményem, hogy először legalább a fényképezés alapjait kellene megtanulnod, közben gyakorolni egy türelmes modellel, kicsit nézelődni a Youtube-on: akkor talán már lesz halvány lila gőzöd róla mit szeretnél és nem pedig tücsköt-bogarat összevásárolsz, aminek a nagy részét életedben nem használod majd...Attól, hogy mi megmondjuk, hogy mi mit tartunk jó ötletnek, attól még nem biztos, hogy az neked is beválik. Érezz rá a saját stílusodra, azzal párhuzamosan kialakul az is, hogy milyen eszközök szükségesek hozzá. És nem utolsó sorban nem költesz el feleslegesen egy rakás pénzt. Szerintem.

Hova jársz, a MOMÉ-ra?
-
krisz12356
tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Mikrosat_studio_vaku_tartozekokkal_12817841.htm
http://www.jofogas.hu/budapest/Studio_lampaszett_13208774.htm
http://aprod.hu/hirdetes/hobbi-studio-kit-vakuszett-IDAPOT.html#4038a125dc
ezeket találtam...melyik éri meg a legjobban?
-
krisz12356
tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
ilyensmire, állvánnyal...olyan studiófelszerelésre lenne szükségem amivel lehet jó portrékat készíteni...árnyékok nélkül..
-
Real_Necro
veterán
válasz
krisz12356
üzenetére
A fotós "esernyő" alatt ilyenre gondolsz?

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy jó a sima ernyő is?

-
*Ropi*
félisten
válasz
krisz12356
üzenetére
De mi a kérdés?

-
krisz12356
tag
sziasztok!
nekem egy kezdő,portrézásra alkalmas studió felszerelés kellene... d90-em van meg hozzá fix 50 illetve sb 700 és egyéb objektívek és szeretnék gyakorolni portrékat és hasonlókat(egyetemen sok beállított képet kell csinálni).használt termék is megfelel ha nem gagyi!
előre is kösz a segítséget.
-
Andrew31
senior tag
Amúgy az ebayes szettben műanyag a lámpafoglalat vagy én látom rosszul? És ha igen, biztosan jó az úgy?
(2 x 125W Energy Saving Light Bulbs -> 2x 625w = 1250w equivalent ) -
*Ropi*
félisten
válasz
HagaNRG
üzenetére
Ez egy nem szabályozható fényerejű Villanjkörte. Fotocellára (másik vaku villanására) és kábeles (PC) csatlakozásra is elvillan. Egyébként létezik szabályozható fényerejű is belőle, de attól sem kell csodát várni. A helyedben akkor már inkább a folyamatosan világítót venném, mert ott rögtön látszanak a vetett árnyékok, plusz az videózáshoz is használható adott esetben.

-
HagaNRG
őstag
válasz
balintkagan1
üzenetére
Van ott ernyő is!
1 x dönthető körte foglalat ernyőtartóval
1 x GN:28 fotocellás villanó körte
1 x 84 cm fehér áteresztő ernyő
1 x LS 8003 állvány ( 2 méter magas ) -
balintkagan1
tag
-
bagaba1
tag
Hello!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van nálam kölcsön egy rossz vaku(Triopo TR980C), és próbálok rájönni hogy mi baja lehet. Teljesen új akksikat teszek bele(Aerocell 1.5V, és Energizer 1,2V szettek) és mindegyiknél azt jelzi hogy le van merülve. Egy kék led világít bal oldalon, és vakuzni sem lehet vele. Van bármi ötletetek hogy mi gondja lehet a vakunak? Nem garanciális már. Yongnuo vakuknál láttam hogy egy 630V-os kondi cseréje sokszor megoldja a gondot, nemtudom esetleg itt is az lehet-e a probléma.
-
vadkörte
addikt
válasz
HagaNRG
üzenetére
Ez nem vaku, hanem E27 foglalatú kompakt fénycsöves állandófényű világítás! Ez akkor sem fog elvillanni, ha fejreállsz és ketyegsz. Úgy működik, mint a mennyezeti csillárod. Ha áram alatt van, világít állandóan. Ennyiért nem rossz vétel, a 2x3m-es háttér félalakos portréfotóhoz megfelelő, szűk kivágással egészalakos portrénak is jó.
Az ernyők elég kicsik, de a fényt jól fogják szórni. A csövek teljesítménye nem kevés, csak sajnos nem dimmelhetőek - mint a kompakt csövek általában - így lemondhatsz a fényerőszabályzásról. A fényerejüket a távolság növelésével tudod csökkenteni.
Ha a későbbiekben szeretnél vakuzni is a lámpatartóval, lehet vele venni dimmelhető és nem dimmelhető vakukörtét is. -
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy vakut venni a D5300-asomhoz. A beépített vakut nem használom egyrészt azért, mert belevillant a fényképezőgép előtt levő ember arcába - lehet, hogy lehetne kapni hozzá valami diffúzort, de még nem néztem utána -, másrészt eddig abban hittem, hogy a vaku elrontja a belső tér megvilágítását. Szóval nincs tapasztalatom vakuval abszolút. Milyet lenne érdemes venni hozzá? 20-30ezer Ft-nál többet nem szeretnék rá költeni.
Köszönöm a válaszokat! -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit javítani a családi porté képeimen és gondoltam, beszerzek egy ernyős-derítő szettet.
Igazából semmi tapasztalatom nincs ezekkel, így gyakorlatilag az sem tiszta, hogy működnek.
A fényképező (KonicaMinolta Dynax5D) saját vakuja simán elpattintja fényre az ernyő kompakt fénycső-vakuját?40 ezer körül jön meg egy ilyen szett az UK-ból...
Olcsóbban tudtok ehhez hasonlót? (ha igaz, ebben minden benne van, két komplett ernyős derítő-vaku, plusz 3 féle háttér)Köszi előre is bármi segítséget!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Bővebben Ropi nagyúr hozzászólása
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem volna milyen AA akkut ajánlotok vakuba.
Töltőt és akkut is vennem kell de nem tudom mi lenne jó!köszi
-
*Ropi*
félisten
válasz
Kazimír
üzenetére
"Nem tudom mennyire érzékeny egy ilyen eszköz a tárolási körülményekre (hőmérséklet, páratartalom)."
Ha nincs benne elem akkor nem gond, csak hidegről melegre bemenve csapódik le a pára, ekkor hagyd mindig minimum 1 órát hozzáasszimilálódni a környezeti viszonyokhoz mielőtt használatba veszed (addig a fotós táskát se nyisd ki és mást se vegyél ki belőle)!
-
Kazimír
őstag
Elem nem folyt bele, holnap kipróbálom friss elemekkel még.
A gyári puha szivacsos tokjában tárolom, de ettől függetlenül ebben leeshetett, nem emlékszem ilyesmire.
Kifejezetten nem dobáltam.
Nem tudom mennyire érzékeny egy ilyen eszköz a tárolási körülményekre (hőmérséklet, páratartalom). -
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Nikon SB 600 villantóm úgy tűnik gyengélkedik, konkrétan nem tudom bekapcsolni sem.
Ha elemeket teszek bele annyi történik, hogy a kijelző zöld háttérvilágítása kigyullad és ennyi.
Semmire nem reagál, se a gépen, se anélkül.
Magam nem szedném szét,mert nem értek hozzá.Tapasztalt-e már valaki hasonlót, érdemes-e javíttatni, és ha igen hol?
Ha nem, akkor szélcsendben milyen messzire lehet elhajítani...Köszönöm, és BUÉK mindenkinek!

-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Egy TTL 2-es vaku vásárlásán gondolkozom, ti mit ajánlotok?
Canon vázhoz kéne és úgy gondoltam, hogy olyan 58-as kulcsszámtól felfele kéne nézelődni.Erről a vakuról mi a véleményetek: [link]
-
Viktor02
csendes tag
Közben rájöttem, hogy valószínűleg az okozza a bajt, hogy korábban egy régi fajta, magas talpfeszültségű vaku lett ráhúzva és az süthette ki. Máshol írták nekem, hogy rendszervaku lehet működhet rajta és csak a kioldás halt meg benne. Erről mi a véleményed? Javítható egyébként az ilyen probléma? Érdekesmód semmi más baja nem lett, pedig rosszabbakat is olvastam ilyen esetben...
-
*Ropi*
félisten
válasz
balintkagan1
üzenetére
Ugye, hogy ugye?

-
*Ropi*
félisten
"milyen zoomot allitsak a vakun ha ernyobe rakom, nagylatoszogu diffuzort ra kell pattinatni? mennyire legyen kozel a vaku az ernyohoz?"
Úgy érdemes, hogy az ernyőnek minél nagyobb felületét világítsa ki. Diffúzor nem kell, mert túl sok fényt vesztesz vele.
"teljes alakos kepekez eleg lehet egy feher shootthrough (83cm), vagy inkabb ezust forditott ernyo?"
Egyik sem elég. Egyébként meg a lényeg, hogy teljesen más a fénykarakterisztikájuk: a fehér áteresztő sokkal lágyabb fényt ad, az ezüst visszaverő elég kemény és összpontosított.
"ilyen gelbol vajon milyet vegyek?" A másodikat (LEE).
(#4516) Viktor02: A menüben nincsen letiltva? Silent (csendes) mód nincsen bekapcsolva? A váz saját vakuja rendesen működik?
(#4517) balintkagan1:
"-Sb700 vakuval egy átlagos téli estén 1/1 teljesítményen ment a vaku kültéren és így is csak kb naplemente környékén sikerült a természetes fényt alul exponálni és a modellt helyesen. (ISO100, f/1,8, 50mm a vaku 1/1, naplemente)
-teljes erősségen kültéren (megintcsak átlagos napsütés) max 1-1,5 méterre volt a vakuállvány a modelltől, mert ha messzebb vittem,egyszerűen nem látszott a vaku a képen (avagy alexpos lett, ha nem nyitottam a blendén, tehát nemigen lehet vele a "Napot is túlvillantani""User error: rekeszelés, magas ISO és FP.

Ezt a képet egy nyári délutánon lőttem 16-17 óra körül 1 db rendszervakuval.

-
balintkagan1
tag
Én mindössze néhány hónapja használok ernyőt rendszervakuval, de néhány dolgot megfigyeltem:
-Sb700 vakuval egy átlagos téli estén 1/1 teljesítményen ment a vaku kültéren és így is csak kb naplemente környékén sikerült a természetes fényt alul exponálni és a modellt helyesen. (ISO100, f/1,8, 50mm a vaku 1/1, naplemente)
-teljes erősségen kültéren (megintcsak átlagos napsütés) max 1-1,5 méterre volt a vakuállvány a modelltől, mert ha messzebb vittem,egyszerűen nem látszott a vaku a képen (avagy alexpos lett, ha nem nyitottam a blendén, tehát nemigen lehet vele a "Napot is túlvillantani"
-az ezüst ernynő,mivel messzebb van a modelltől, kevesebb fényt "ad vissza", mint a fehér áteresztő
-szélben ****** idegesítő tud lenni
-ahhoz, hogy egy egész alakot kültérben teljesen be tudj világítani ernyővel(értsd: normál napsütés mellet, úgy, hogy a vaku fénye egyáltalán szerepet játsszon az expozícióban), véleményem szerint a rendszervaku kevés.
De mégegyszer, én még eléggé kezdő vagyok.
Szerk: az, hogy milyen közel tolod a vakut az ernyőhöz az ízlés kérdése: ha kihuzod a végére kicsit lágyabb fényed lesz, ha betolod, akkor kontrasztosabb, a zoomot illetően pedig én nem szoktam vele babrálni, 50 mm-en van általában, mert 50mm-es az objektívem. nagylátószögű diffúzort pedig azért nem teszem/tenném rá mert az még "levesz" a vaku fényéből, meg az ernyő dolga a lágyítás . -
Viktor02
csendes tag
Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy a gépemen nem működik a vaku kioldás. Bármilyen kioldó lett ráhúzva a vakupapucsra, nem volt jó, ezáltal gondolom rendszervaku sem fog működni rajta. Vakupapucsot lehet cseréltetni fényképezőgépeken? Egy Canon EOS 1100D-ről van szó. El szeretném adni és a vevő csak akkor venné meg ha ez a probléma megoldható rajta. Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
m3ss
veterán
par ernyovel kapcsolatos kerdes, ne kelljen mar probalgatni feleslegesen...
milyen zoomot allitsak a vakun ha ernyobe rakom, nagylatoszogu diffuzort ra kell pattinatni? mennyire legyen kozel a vaku az ernyohoz?
teljes alakos kepekez eleg lehet egy feher shootthrough (83cm), vagy inkabb ezust forditott ernyo?ilyen gelbol vajon milyet vegyek? van ilyesmi, meg ilyen is.
-
Kirtam
tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Köszi így már elég érthető. Valószínűleg akkor csak egyet veszek egyenlőre, aztán megtanulgatom.
(#4512) *Ropi* : Ez a filmes trükk egész jó ötlet majd kipróbálom úgyis van itthon egy-két tekercs.

Ha az a trigger megjelenik és értelmes áron lesz valószínűleg beruházok egyre, remélem lehet külön receivert is venni hozzá majd. -
*Ropi*
félisten
A kis vaku elé kell tenni egy előhívatlan filmdarabot: az csak az infra tartományt fogja átengedni, így az emberi szem és a szenzor számára láthatatlan lesz a villanás, viszont a többi vaku ugyanúgy érzékelni fogja.
Azért azt érdemes megjegyezni, hogy a fény alapú vezérlés csak olyan helyzetekben működik jól, ahol van elég visszaverő felület, viszont nincsen a rendszert zavaró fényforrás. Tehát jellemzően beltérben.
A rádiós alapúnak viszont nincsenek ilyen korlátai. -
vadkörte
addikt
A vázad vakuja kétféle módon tud TTL vezértlést.
Sima TTL módon, ekkor a vezérelt vaku, ha képes fogadni a vezérlőjelet, a vázon megadott módon fog elvillanni. (vaku gyújtótávolság, kompenzáció, stb...) Ekkor a kisvaku fénye is látszani fog, mivel aktív részese a világításnak, Az, hogy zavaró lesz-e az adott szituáció dönti el.
Commander módban a váz vakuja látszódhat a képen, de nem feltétlenül fog látszani. Témafüggő, mivel ekkor sokkal kissebb fényerővel villan, mint a sima TTL módban. Ekkor a váz vakuja nem, vagy nem meghatározó módon vesz részt a világításban.Ha a helyedben lennék, először csak 1 db vakkantót vennék. Azzal meg-/kiismerném az alapvető világítási vakuzási módokat, majd, vennék mégegyet. A két vaku, legalább 4, de inkább 8 akkut is jelent, megfelelő töltővel. Ha van benned némi kreativitás és nem sajnálsz egy cirka 60E-es vakut, akár hálózati táplálásúra is átépítheted, ha nincs rajt AC bemenet.
Ha nem ragaszkodsz a TTL vezérléshez, vehetsz sima középérintkezős vakut is. A Yongnuo YN-560 III manuális vaku is tud stroboszkopikusan villanni, és 2 féle slave módja is vam (S1 mindig villan, S2 figyeli a TTL elővillanást) emellett rádió vevő is van benne. -
Kirtam
tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Hát akkor azok lesznek. Köszönöm szépen.
Jó, hogy rákérdeztem így nem kell feleslegesen pár 10-est kidobni az ablakon. Az még érdekelne, hogy a kisvaku fénye nem zavar-e a képeken, vagy amikor commander módban van akkor nem villanik? Nem értek annyira hozzá nem vakuztam még, csak a beépítettel. 
-
vadkörte
addikt
Az 568EX-hez nem kell távvezérlő, mivel E-TTL és i-TTL slave-ként is tud működni! A D7100 tud commander módot, ha jól tudom 4 csoportot tud vezérelni és csoportonként nincs meghatározva mennyi vakut.
Annyi a megkötés, hogy az 568EX csak vezérelt vaku lehet, master nem! Én egyelőre nem vennék vezérlőt, csak akkor, ha nem elég a D7100 kisvakuja. Az 568 mellesleg képes HSS-re (1/4000s és 1/8000s-ig teszteltem, és működik) és multisync-re is. (stroboszkopikus vazuzás) -
Kirtam
tag
válasz
vadkörte
üzenetére
D7100-am van és lowkey meg highkey-hez kellene 2 db vaku, szeretnék portrézgatni. A vaku az ok, abból az 568ex i-ttl-t néztem ki. A keret az a távvezérlőre vonatkozott.
Szerk.: Ugyanakkor jó lenne, ha a highspeed sync is menne, mert szeretném próbálgatni a high speed fotózást is. Ilyesmit:
-
vadkörte
addikt
Attól függ milyen vázad van. Ha képes commander-ként működni, bármilyen vaku jó, ami képes fogadni a Nikon kisvaku - értsd a váz vakuja (feltéve, hogy nem D2 ~3 ~4, Df vázad van) parancs jeleit.
Ha Yongnuo-ban gondolkodsz, akkor a Yongnuo YN-565EX I-TTL jó lehet. Mivel képes TTL slave módra és itthon vásárolva még épp bent van az árkeretben.
egyéb "nagynevű" kínai vakukkal - Triopo, Meike stb... - nem színesen foglalkoznék. -
Kirtam
tag
Sziasztok!
Nikon vázon milyen lehetőség van (elérhető áron) 1-2 vaku távvezérlésére? Ezt a videót néztem tegnap: [link] , itt nem ajánlják YongNuo vakuhoz a gyári távvezérlőjét Nikon vázra, mivel a menüjében nincs olyan megfejtés, mint a Canonokban, hogy lehet állítgatni a távvezérelt vakukat. Szóval az lenne a kérdés, hogy 30-40K-ig van-e megoldás erre a problémára.
Előre is köszönöm.
-
Byk01
őstag
Megpróbálom itt is:
Kis segítséget kérnék: 468II-t használok(nék) D90-en, de valamiért nem akar elvillanni. Se gépen M és TTL módban, se S1, se S2 módban. A gépen a vaku CLS módra van állítva, de kipróbáltam TTL-en is. Pilot gomb elvileg elvillantaná, ha jól értelmezem, de az se ment. A LED hátul pirosan világít, tehát elvileg fel van töltve. Próbálkoztam frissen töltött akkukkal és vadi új elemekkel is.
Valakinek vmi ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Tőzsde és gazdaság
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor tehát még manuálisan sem tudom állítani pl, a távolságértékeket, mert ez még fontos lenne? Az, hogy lassan tölt vissza, az nem gond, nem munkára használom, csak hobbifotózásra

Bár lehet .hu ból lesz megvásárolva a garancia végett 

Mindenki azonnal akar meggazdagodni, meg kitermelni az összes befektetett pénzét, csak épp kis ország, kevés vevő kis forgalom és alap esetben kevés bevétel. Sokan meg azt gondolják, ha jól megemelik az árrést, majd kompenzálja a hiányzó forgalmat.... pedig épphogy még inkább csökkenti. De ez csak az én véleményem, de pont ezért ha valamit venni akarok akkor a google barátunknál kezdem, ha nem egyből az ebay-en, ha meg nyit az amazon végre, akkor majd ott. 
Majdnem. Tehát használ/használt ilyet valaki?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)