Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintkagan1
tag
Én mindössze néhány hónapja használok ernyőt rendszervakuval, de néhány dolgot megfigyeltem:
-Sb700 vakuval egy átlagos téli estén 1/1 teljesítményen ment a vaku kültéren és így is csak kb naplemente környékén sikerült a természetes fényt alul exponálni és a modellt helyesen. (ISO100, f/1,8, 50mm a vaku 1/1, naplemente)
-teljes erősségen kültéren (megintcsak átlagos napsütés) max 1-1,5 méterre volt a vakuállvány a modelltől, mert ha messzebb vittem,egyszerűen nem látszott a vaku a képen (avagy alexpos lett, ha nem nyitottam a blendén, tehát nemigen lehet vele a "Napot is túlvillantani"
-az ezüst ernynő,mivel messzebb van a modelltől, kevesebb fényt "ad vissza", mint a fehér áteresztő
-szélben ****** idegesítő tud lenni
-ahhoz, hogy egy egész alakot kültérben teljesen be tudj világítani ernyővel(értsd: normál napsütés mellet, úgy, hogy a vaku fénye egyáltalán szerepet játsszon az expozícióban), véleményem szerint a rendszervaku kevés.
De mégegyszer, én még eléggé kezdő vagyok.
Szerk: az, hogy milyen közel tolod a vakut az ernyőhöz az ízlés kérdése: ha kihuzod a végére kicsit lágyabb fényed lesz, ha betolod, akkor kontrasztosabb, a zoomot illetően pedig én nem szoktam vele babrálni, 50 mm-en van általában, mert 50mm-es az objektívem. nagylátószögű diffúzort pedig azért nem teszem/tenném rá mert az még "levesz" a vaku fényéből, meg az ernyő dolga a lágyítás .
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest