Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz
krisz12356
üzenetére
Max 100 ezer forintért nem nagyon fogsz kapni 2 db jó állapotban levő és jó minőségű használt stúdióvakut, márpedig ha tisztességesen el akarsz kezdeni tanulni világítani, akkor szükséged lesz két lámpára bárki bármit mond.
Én azt mondom, hogy tegyél még hozzá a kerethez (ha mindenképp stúdióvakut szeretnél), és vegyél mondjuk egy ilyen szettet: [link] (Noha én nagyon ellene vagyok a Mikrosatnak, de ez nem rossz ajánlat, 3 év garival). Egy ilyennel el lehet kezdeni az alapokat, fél alakos portréhoz kb. elég is az áteresztő ernyő, aztán ahogy fejlődsz, tanulsz, te fogod tudni, hogy mire lesz szükséged és akkor lehet szépen fejleszteni a felszerelést.
Viszont, mielőtt bármibe is beleölnéd a spórolt pénzed, jól, nagyon jól gondold át, hogy mi lenne neked a hosszú távon megfelelő eszköz a világításhoz. Nagyon jól felsorolta Ropi, hogy milyen szempontok alapján mérlegelj. Egy stúdióvaku szett nagy, nehéz, körülményes a szállítása, egyedül nehézkes egy szett felállítása, módosítása. Arról nem is beszélve, hogy konnektorhoz vagy kötve, ha meg szabad térre cipelnéd ki a vakukat, akkor szükséged lesz egy kb. 150e forintos áramforrásra, ami még plusz 5-6 kiló súlyban.
Kis rendszervakukkal nagyon sok mindent meg lehet oldani, én elsőkörben ezt ajánlanám, pláne, ha még egyáltalán nincs rendszervakud, ez több szituációban is hasznos lesz, nem csak modellfotónál. Egy rendszervakuval is el lehet kezdeni kísérletezni, plafonról, oldalsó falról deríteni, stb. Aztán venni egy állványt, távkioldót, fényformálót, és van egy teljesen mobil fényforrásod, aminek a teljesítménye bőven elég modellfotózáshoz. És ezt a szettet kiviheted magaddal a szabadba, és sokkal érdekesebb képeket is készíthetsz, mint négy fal közé zárva a batár stúdióvakukkal.Na izé, hirtelen ennyi, olvasgass a témában, nézz youtube videókat, és dönts úgy, ahogy helyesnek érzed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest