- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
supesz
aktív tag
válasz
ngabor2 #2872 üzenetére
sajnos én a dosos vonalon idultam el annak idején és magával vitt a windows fele. 13 éven át foglalkoztam a microsoft termékeivel egy kicsit talán ''rááltam''. ez van.
Folyamatosan átakarok állni linuxra, de NEM MEGY. Na hogy értsétek nem vagyok hülye az informatikához, (Rendszergazda vagyok, Win2000Serverbla,bla) a kérdéseimet igyekszem úgy feltenni általában, hogy bővebb válast kapjak, mint amennyire szükségem van. Ez egyfajta kérdezői stratégia, ne menjünk bele.
Használtam már debiánt is. Főiskolai tanagyag volt, meg az UHU is. De sohasem működik. Én ezt nem is értem miért. Az hogy most ennyire kiakadtam a linuxra, az már csak hab a tortán, sőt a cseresznye a hab tetején...telepítettem már: redhat,suse,mandrake,uhu-k,debian disztribeket. Ez most tetszene. Tudom, hogy a legutolsó a kinézet a vérbeli unix-osoknak, de én nekem ez így tetszik. Használni szeretném az eszközeimet, de nem tudom, mert teljesen megbonyolítják.
koenig-nek:
de hát én vagyok a root... -
supesz
aktív tag
válasz
ngabor2 #2869 üzenetére
én állandóan csalódom a linuxban. szerintem rohadtul nem érthető. összevissza kell benne minden tbeírogatni, meg van olyan parancs, ami a readmeben van a parancsértelmezőben meg nincs. kiirogat nekem olyanokat, hogy nem tudom, hova nyúljak. nincs egy how-to, ha van abban olyan ködösen van megfogalmazva a leírás, mintha egy krimit olvasnék. xar az egész. ráadásul állandóan ez a disztrib magyarázat. hát vált ilyenre, meg olyanra. NEM! én ezt választottam és azt akarom, hogy ez működjön. Nem akarok feltenni egy 50. disztrebet, mert ha azzal lesz gondom, akkor jön valaki, hogy tegyem fel a prohardver linuxot, mert most az a jó. Ezt a xart is emberek találták fel. És sokaknak az 1.1-es UHU is működik. És működik alatta a noname tvkártya meg a WiFis kenyérpiritó. De könyörgöm mine ennyire túlbonyolítani. Szerintem semmi jó nincs a linuxban.
Tudom kocka vagyok... -
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #2722 üzenetére
Hali!
Megmondom neked őszintén, hogy nem tudom!Úgy látom, hogy GRUB nem igazán preferálja az USB-t, SYSLINUX ( ISOLINUX ) annál inkább. 1.0 és 1.1 verziókban ISOLINUX-ot használtak UHU-ék is, aztán valamiért áttértek a tiszta GRUB-ra. Nem tudom, hogy egy működő dolgot miért kell lecserélni, az ember nem cserél indító motort, ha ''pöccre indul'' a kocsi.
A probléma velejébe nézve, szvsz megoldható a dolog, csak a gép képes legyen BIOS-ból bootolni, akkor SYSLINUX át tudja venni az irányítást, és onnantól meg ugye már csak egyszerű kernel és esetleges initrd betöltés van. Ne értsetek félre, Grub nagyon jó bootoloader, de szerintem ma már az USB-nek is van olyan hatalma, hogy támogatást igényelne.
Írtam a fejlesztőknek, még nincs válasz, közben heggesztem a bootlemezem, majd elválik mi lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest