- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie303
őstag
válasz
twollah #2411 üzenetére
Átírtad a /etc/X11/XF86Config-ot (Vagy ami van az UHU-ban, nem vagyok rég képben vele, XF86Config-4 vagy xorgconfig) a Driver ''nv'' -t nvidia-ra?
Ha igen, glxinfo | grep direct
Ha azt mondja Direct Rendering: Yes akkor van gyorsítás, ha azt mondja:
MESA GLX Indirect akkor nincs -
eddie303
őstag
válasz
eddie303 #1371 üzenetére
Na, magamnak válaszolok
Valahová, vagy /etc/modules.conf-ba vagy /etc/modprobe.conf-ba írd be, hogy:
options bttv card=34 radio=1 (ha van rádió) gbuffers=4
Ezután próbáld feltenni a tvtime-ot, remélem, uhu-nak van a disztribúcióban:
(root-ként)
rmmod bttv
modprobe bttv
apt-get update
apt-get install tvtime
Majd futtasd le a tvtime-scannert, már nem rootként, hanem azzal a userrel, amivel szoktál dolgozni/tv-t nézni:
tvtime-scanner --norm=PAL
Majd indítsd el a tvtime-ot, (sajna fejbõl írom, nem biztos, hogy pontosan így lesz) válaszd ki a Picture Settings-t, ezen belül Change TV norm -> állítsd PAL-ra, majd restart with current settings. Mikor elindult, akkor menüben Channel Management-> Change frequency table-> custom (first run tvtime-scanner). Elvileg innen tovább menni kéne -
eddie303
őstag
válasz
#57764352 #1314 üzenetére
Én csak azt tudom, hogy jómultkor LTSP-ztem vele, s az in.tftpd ami benne van, az hibás indulásból, a hálókártyák bootromjai nem tudtak bootolni vele, mind szálltak el. Aztán kicseréltem a futtathatót
S ment utána rendesen. Más bajom nincs vele, tán az, hogy azelõtt megszoktam a RedHat-stílusú rendszereket, s nem pont olyan... De másképp jó...
-
eddie303
őstag
1 dolog, amit hiányolok onnan: Keresõ.... De nekem is még mi nem kéne?
-
eddie303
őstag
Látom, mind DC-t meg Bittorrentet használtok, eMule-t senki sem?
Szerk.
Válasz: Rá lehet bírni, hogy írja, de csak akkor próbáld meg, mikor el akarod veszíteni vele az NTFS-en az adatokatEgyébbként lehet, hogy kernelt kell fordíts, mert nincs benne alapban a write support, a 2.6-osban is csak részleges van, amivel egy fájlot felül tudsz írni....
[Szerkesztve] -
-
eddie303
őstag
''valaki átjöhetne felrakni a gépemre normálisan egy linuxot''
Ha állod az utamat, tiszta szívesenEgész biztos, hogy benne van a driver, azt nem UHU-ék határozzák meg, hogy mi van benne, hanem a Linux kernel. Nem kellett volna elcseszd, szerintem visszarakhatod a másik kártya ''driverét''. Ja, s ez nem Windóz, hogy nem megy, rakjuk újra
Ez ki lehet javítani
Operát bevallom én se installáltam, de szerint van telepítõvarázslójaDe én nem szeressem az operát, inkáb mozizok
-
eddie303
őstag
válasz
mormota #1176 üzenetére
Slax:
Bővebben: link -
eddie303
őstag
válasz
mormota #1174 üzenetére
Indításkor parancssorból nem lehet kivenni pár dolognak a detektálását? Más live CD-ken lehet, az UHU-t nem ismerem. Ha van rá lehetõséged, nézd meg a Slax-ot vagy Knoppixot, azoknak elég sokmindent be lehet. A slax még kicsi is, valami 200 mega, de van benne KDE s csomó minden
-
eddie303
őstag
Elméletileg szinte pont úgy, mintha rendes modem lenne. A disztró telepítõje kellene tudja telepíteni, a legtöbb esetben, ha nem, akkor a soros portot hozzá kell linkelni egy /dev/modem nevezetũ bejegyzést, ami arra a portra mutat, amelyikek van a modem, pl ha COM2-n van, akkor ln /dev/ttyS1 /dev/modem. Gyakorlatilag kérdezd inkább Taltos-t, neki van ISDN-en netje, akit tudok itt a PH-n. Én nem nagyon foglalkoztam sima modemmel se, nem hogy isdn-el.
-
eddie303
őstag
Sajna, nagyon satu a keresõ a linuxfórumon, múltkor még szem elõtt volt, jó volt.
Nem is érezheted magad kocalinuxosnak, mert mégiscsak érzõdik belõle a Debian. Meg nem is kényeztet túlságosan el, mert pl. TV-tunert kézzel kellett belõjem. Van 3D-d, direct-renderes nem -ATI által készített videokártyával? -
eddie303
őstag
Submount is egy fajta automounter, abban gyengébb mint az UHU-s, hogy ha bent vagy az egység csatolt kt-ában, akkor nem tudod kivenni a médiumot belõle, ha kijössz, akkor igen. Szerintem UHU alá nem fordíts kernelt, inkább a Slackware 10-ed alá, annak sokkal jobb a potenciálja az ilyenre
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
#57764352 #1103 üzenetére
Erre ajánlom a PDF-ben fellelhetõ UHU kézikönyvet, vagy az ATI honlapján található fglrx drivert. Utóbbit próbáltam, a képernyõ a végére ment rendesen, csak nem volt 3D, csak szoftveres. Érdemes megpróbálni a DRI-s opensource drivert, amirõl szól az UHU manual, az szerintem minden szinten jobb.
-
eddie303
őstag
Nálam az a baj, hogy megy úgy általában 10-50 kB között a net, csak forgalomkorlátos, s havi 2 gigát tölthetek max, most meg volt maradva még 800 megám, azért töltöttem le. Mennyit fog kelleni letöltsek saccperkábéra egy müködõ rendszerhez? (Gnome/KDE nem feltétlen, X, Openoffice, FluxBox/XFCE) ?
Javaslom, másszunk át Gentoo-s topikba
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Ja s remélem, hogy nem olyan laptop lesz, amiben olyan cuccok vannak, amit elõtte nem láttam (Pl. Sony Vaio cuccban Neomagic hang/video, amirõl azt se tudom, a Linux ismeri-e), sajna szokásuk fura cuccokkal megtömni. Meg indulásból remélem, hogy a modem nem fog kelleni belõle, mert 99,9%-ban winmodem...
-
eddie303
őstag
Particionálni legjobb, ha pqmagic-et használsz, ami kell: egy Linux ext3/ReiserFS partíciót (Minél nagyobbat, de minimum 2 gigát), plusz egy swap-partíciót, max kétszerakkora legyen, mint a memóriád. Mindkettõ lehet logikai meghajtó, a Linux nem válogatós. Ha egy mód van rá, Reisert használj, gyorsabb, mint az ext3, de ezt inkább majd telepítéskor adhatod meg. Fura lesz neked, hogy az elsõ merevlemezpartíció /dev/hda1, a második /dev/hda2, stb. de megszokja az ember. Laptopnál nem túl sok az, amire jobban kell figyelj, mint Desktopon szvsz, acpi fog kelleni, esetleg régi gépnél apm, hogy kihasználd azt a többletet, amit egy Laptop tud. A telepítõ eléggé magáért beszél, de csak azt tudom javasolni, mint más is: Back up your Hard Disk before continuing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- ASUS ROG Ally
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest