Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Thocy a ZAGY #13219 üzenetére

No. Sikerült.
    Azért több volt, mint negyedóra, de nem egy W-telepítés, az tény.
    Ha a segíts magadon, google is megsegít éjszakai műszak idejét is hozzáadom, akkor nincs az a felkínált almáslepény+sör mennyiség, amiért megéri szívatni magamat...
    Ésszel fel nem foghatom, hogyan lehet egy végfelhasználóknak készült programban olyan, közvetlenül elérhető (a ki-be kapcsolást is tartalmazó, tehát rutinszerűen, napi szinten használt) menüjében olyan opció, amelynek automatikusan felkínált használata problémát okoz egy átlagjúzernek. Konkrétan elkúrja a gépét, amit addig használni tudott, a "frissítés" után (átlagjúzernek, min jómagam is) visszaállni sem egyszerű...
    Mert hogy a BIOSba (most már én is tudom, hogy UEFI) jószándékkal, de bénán belepiszkált a fiatal harcos, az egy dolog, a pániktól eltekintve más baj nem történt. De ez a frissítés ez egy konkrét szívatás...

Maradt még laikus kérdés számos.
    1. Az alkalmazások között található "Dell Recovery" az ugyanaz, mint a POWER ON>>SHIFT után feljövő menüből választható "Restore Ubuntu 12.04 to factory state" ? A visszaállítás a második módszerrel történt, de csak második kísérletre sikerült, elsőre ugyanúgy üres világos szürke képernyőnél leragadt, mint az első verzió. Hosszú percekig vártam, aztán kikapcsoltam power offal, mint az előzőleg leírt bénázásnál. Másodikra meg egyből ment.
    2. Próbálgattam a régebbi verziókat elindítani, a "3.2.0-26 generic" pl azonnal adott wi-fi lehetőséget, de kikapcsolás, majd újraindítás után megint nem volt wifi. Ilyenkor csak eseti a korábbi verzió beállítás, valahogyan rögzíteni kellett volna, vagy ez ilyen és csak egy opció, hogy hibát lehessen keresni?
    3. Az alkalmazások között található frissítéskezelőben a beállításoknál mi legyen kipipálva (vagy ne legyen semmi kipipálva sehol?)

Szeretném elkerülni egy újabb, hasonló "frissítés" következményeit.
    Mert most, a frissen telepített és beállítatlan szoftverben a "fogaskerék" menüben ott a "frissítések érhetők el..." lehetőség, szinte hívogat....
    Elindítva rögtön 636 frissítés van kipipálva alapból. és a kijelölés automatikusan a "telepítés" gombon áll, miközben a fejléc leírása megnyugtat, hogy " a frissítések kijavítják a programhibákat és biztonsági sebezhetőségeket, illetve új szolgáltatásokat biztosítanak."
    És ha én ezt elhiszem és kattintok, akkor megszívtam?

A beállítások meg csak úgy utólag mellékesen a végén,,,

Két kattintásból használhatatlanná lehet tenni gépet? Illetve lehet gyakorolni az újratelepítést/visszaállítást?

Ez normális?

törölt tag

válasz #66323456 #13225 üzenetére

Hát ez nem jött be,,, (nem röhög)
    Ez a gyári állapot nem az a gyári állapot. Valami biztosan visszaállt, de nem az, amire vártam. Vagy nem történt semmi (szerencsére).
    Elindítás után üres képernyőn megállt, aztán csak vártam....vártam....vártam ...aztán power off és szerencsére visszaállt minden kiindulási állapotba.

a csúcson kell abbahagyni....

Hogyan tudom gyári állapotba visszaállítani az ubuntut?

törölt tag

válasz #66323456 #13224 üzenetére

Közben rájöttem, hogyan kel, megtaláltam a dell recovery alkalmazást a telepített programok között...

törölt tag

válasz Thocy a ZAGY #13219 üzenetére

Negyed óra annak, aki csinált már ilyet, de az nem én vagyok...de ha elmagyarázzák (lsd felvezetésem...) vagy ha le van írva valahol részletesen és kapok egy linket, azt megköszönöm.

Be tudom kapcsolni a gépet, kényszerítve ki tudom kapcsolni, mert normálisan nem reagál és van még indulásnál kiírva F2 meg F12 amivel be lehet lépni a BIOS-ba, de hogy ott mi mire jó, az már csak segítséggel...

Csak néhány órája van nálam a gép, próbáltam körülnézni a bugyrokban, mi hol van, mire jó....
    Annyi közben kiderült, hogy a fogaskerekes legördülő menüből indították el a szoftverfrissítést, ott most az olvasható, hogy "A szoftverek naprakészek". Többszöri újra elindítás után a feldobott hibaüzenet ablakában végre észrevettem, hogy meg lehet nézni a részleteket, de mivel nem vagyok járatos a szoftvereiben sem, csak lefotózni tudtam, a szokásos képernyőmentéssel nem próbálkoztam.
    A számomra legérthetőbb a részletes szövegből a következő mondat : " Egy Ubuntu csomag fájlja ütközik egy nem eredeti Ubuntu csomaggal". A többi részletes infot csak az érti, aki otthon van a linuxban, gondolom.

Újratelepíteném én, ha valaki segítene, konkrétan hogyan kell....
    Ha jól értem nem kell semmi külső lemez vagy egyéb, mert olyanom nincs külön hozzá, csak a gép.

törölt tag

válasz #66323456 #13217 üzenetére

Nekem sem hagyja magát kikapcsolni (leállítani), csak a felhasználó választó képernyőre lép vissza, ott meg hiába kattintok akár a leállításra, akár az újraindításra, nem csinál semmit.

Van valami gyógymód a helyreállításra vagy csak újra lehet telepíteni?

törölt tag

válasz FіkuszKukіsz #13215 üzenetére

Sikerült, köszönöm.

Felállt arendszer, elindult, ubuntuba jelszóval beléptem, asztal megjelenik, kis idő mulva dob egy ablakot:

Rendszerprogramhiba történt
    Szeretné most jelenteni a hibát?

persze, hogy nem szeretném. lelőttem.

A fejlécben a hálózatok ikon legödrítve mutatja, hogy vezetékes hálózat leválasztva (nincs bedugva kábel) választható a VPN kapcsolatok, hálózat bekapcsolása kipipálva, kapcsolat információk nem választható, Kapcsolatok szerkesztése választható, de csak a vezetékes látszik, a wifi-t még a bios kinyírása előtt törölték, mint közben kiderült, de a listából törlése előtt sem működött.

A fogaskerék ikon alatt a hálózatra kattintva a hálózat ablakban csak vezetékes és hálózati proxy választható
    Hogyan lehet wifit csiholni?

törölt tag

Segítségre lenne szükségem egy karácsonyra kapott 12.04 LTS ubuntus Dell Inspiron 3521 laptop újraélesztésében.

Ismerkedés közben frissítették a szoftvert, ezután mindenféle hibaüzeneteket dobált, eltűnt a korábban működőképes wifi bekapcsolási és beállítási lehetősége, hiába látszott, hogy hány napja használták utoljára, de életre kelteni nem tudták. Aztán nem lehetett rendesen leállítani, kikapcsolás helyett a felhasználó választó oldalra ment, de onnan csak a bekapcsoló gombbal lehetett nagy nehezen lelőni, normálisan nem.

Ezt még megfejelték azzal, hogy a biosban próbáltak valamit állítgatni ("...talán az utolsó lapon, ahol valami UEFI-k is voltak....") ez olyan jól sikerült, hogy most a bekapcsolás után a következők láthatóak:

Dell logo után megjelenik kék ablakban:

EFI HDD1 PATH1 (itt a hdd leírása) has been blocked by the current security policy.
    (OK)

Okézás után megjelenik:

Checking media (Fail)
    Checking media

majd a következő üzenet:

No Boot Device found. Press any key to reboot the machine_

És innen kezdődik a ciklus elölről....

Mivel én sem vagyok a bittudományok doktora (de nekem működik a W-s gépem! :-D) - bár sejtéseim vannak a hibajelenség okáról - kéne egy kis kézenfogós-szájbarágos segítség a kályhához való visszajutáshoz...

Aztán, ha már feláll a gép, jöhetnek az ubuntus jótanácsok is, mit nem kéne legközelebb csinálni.....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés