Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Aktív témák
-
válasz
Kendek
üzenetére
Milyen időzítési gondra gondolsz? Lehetséges, hogy nem fog időben indulni a backup?
A crontabos parancs jól hangzik, de ott visszaállításkor oprendszert kell feltennem gondolom.
Én pedig nem csak rendszert szeretnék menteni (rosszul fogalmaztam sajnos előzőleg), hanem tulajdonképpen teljes meghajtó tartalmat, ahogy mondjuk az Acronis-al is szokás. Így kb. 10 perc alatt vissza tudom állítani a gépet a nulláról teljesen eredeti állapotába, ha gebasz van. A mentési folyamat is nagyon rövid időt vesz igénybe (mondjuk 20-30 perc max.), a visszaállítás pedig még kevesebbet. Nem kell oprendszer reinstallal kínlódni, estébé.
Crontab-os megoldással gondolom, hogy az image-ből visszaállításhoz előbb minimum oprendszert kell telepítenem, vagy ilyesmi, ami teljesen felesleges plusz idő (szerverről van szó természetesen) és kínlódás. Úgy gondolom, hogy ezért kell egy "külső" proggit használnom, aminek van visszaállító része, amiről bebootolok, vagy egyszerűen egy pendrive-ról, CD-ről elindítom akár teljesen szűz gépen, formázott vinyóval és 10-15 perc alatt visszaállítja a teljes meghajtó tartalmat rendszerestől, mindenestől. Hát ugye a külső progginak az a hátránya, hogy egy plusz háttérben futó alkalmazás kell hozzá, de gondolom, hogy a crontab is minimum egy plusz taskot megnyit. Bocsánat, nem igazán vagyok jó Linuxból, még tanulgatom, alapvetően Windows-os aggyal gondolkodom egyelőre, sorry.
Vagy rosszul gondolom a fentieket? Tényleg minden megoldásra nyitott vagyok, ami jobb mint a többi, csak oldja meg korrektül a feladatot.
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A SteamOS helyett Bazzite felé fordul a GPD
- BestBuy ruhás topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Fülbemászó belépővel készül a ChatGPT a hardverpiacon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Highguard - Küszöbön a megjelenés, mégsem tudunk róla szinte semmit
- További aktív témák...
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Egyedi ékszerdobozka
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs