Hirdetés

Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz Kendek #48407 üzenetére

    Milyen időzítési gondra gondolsz? Lehetséges, hogy nem fog időben indulni a backup?

    A crontabos parancs jól hangzik, de ott visszaállításkor oprendszert kell feltennem gondolom.

    Én pedig nem csak rendszert szeretnék menteni (rosszul fogalmaztam sajnos előzőleg), hanem tulajdonképpen teljes meghajtó tartalmat, ahogy mondjuk az Acronis-al is szokás. Így kb. 10 perc alatt vissza tudom állítani a gépet a nulláról teljesen eredeti állapotába, ha gebasz van. A mentési folyamat is nagyon rövid időt vesz igénybe (mondjuk 20-30 perc max.), a visszaállítás pedig még kevesebbet. Nem kell oprendszer reinstallal kínlódni, estébé.

    Crontab-os megoldással gondolom, hogy az image-ből visszaállításhoz előbb minimum oprendszert kell telepítenem, vagy ilyesmi, ami teljesen felesleges plusz idő (szerverről van szó természetesen) és kínlódás. Úgy gondolom, hogy ezért kell egy "külső" proggit használnom, aminek van visszaállító része, amiről bebootolok, vagy egyszerűen egy pendrive-ról, CD-ről elindítom akár teljesen szűz gépen, formázott vinyóval és 10-15 perc alatt visszaállítja a teljes meghajtó tartalmat rendszerestől, mindenestől. Hát ugye a külső progginak az a hátránya, hogy egy plusz háttérben futó alkalmazás kell hozzá, de gondolom, hogy a crontab is minimum egy plusz taskot megnyit. Bocsánat, nem igazán vagyok jó Linuxból, még tanulgatom, alapvetően Windows-os aggyal gondolkodom egyelőre, sorry.

    Vagy rosszul gondolom a fentieket? Tényleg minden megoldásra nyitott vagyok, ami jobb mint a többi, csak oldja meg korrektül a feladatot.

Aktív témák