- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
blaces
tag
jaja de a google alapján rákerestem hogy egy ilyen mit tartalmazhat, és létrehoztam egyet
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/host/ubuntu/disks/root.disk / ext3 loop,errors=remount-ro 0 1
/host/ubuntu/disks/boot /boot none bind 0 0
/host/ubuntu/disks/swap.disk none swap loop,sw 0 0
/dev/hda /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0ez a tartalma, hol és mit kell modósítanom?
-
-
n0_gAboR
őstag
Ugy legyen, enis az AMD-nek drukkolok. Csak aztannehogy az legyen hogy kimasznak a szarbol, es ujra bezarjak a kodot (regebben volt egy ugyanilyen spec kiadas, igy lettek tamogatva a kartyak 9200-ig, aztan ugye kezdtek az fglrx-et)
Egyebkent nekem 6 ev linux palyafutasom soran sosem volt NVIDIA-val problemam, pedig volt mar 1-2 fajta kartyam (mx400, mx440, ti4200, 6600gt, 7900gs, 7600gs, 6100)
-
-
qwertly
addikt
Szia próbáltam ahogy leírtad de az a gond,hogy nem tudok a terminálba belépni ugyanis amikor bebotol a megjelenik az ubuntu nyitóképernyője utána bejön nVidia zöld jele és már itt mások a képernyő nem lehet tovább lépni hiába akarom a terminált előhívni nem reagál rá.Vagy ha reagál csak a monitoron nem látom mert tovább nVidia jelét látom és,hogy hangyás a monitor.Utána reset gombbal tudok csak kilépni és csökkentett módban a -dpkg opcióval indítok az lefutót akkor felajánlja,hogy egy entert nyomjak és indítsam ell -resum módban.Ez után elindul az ubuntu az az érdekes,hogy a eszközmeghajtók között sem érzékeli a nVidia kártyát ami egy 9600GT,kiírja nincsen ezen a rendszeren zárt meghajtók
.
-
-
korcsi
veterán
3 particióm van, egy / (sda2) egy wines /home/we/win (ntfs; sda1) és egy "adat" /home/we (sda3) ami nálam a saját home particióm, ezen van minden adatom és a programok beállítása.
Telepítés után mindenki egy partición volt és mountolás nélkül működött a rendszer.
Nem az a lényeg, hogy mountolással vagy anélkül minden a helyén legyen a rendszerben a könyvtárfában?
Valszeg én nem értem a dolgot és partizán akcióban a józan paraszti eszemre hagyatkozva oldom meg a dolgokat.
-
dbius
veterán
Thx.
Lehet megbütykölöm az általam eddig használt screenletet. A weather.com változtatása most meghülyített minden ilyen dolgot
Bár most találtam egy superkaramba alkalmazást, ami teljesen hasonló a gdesklethez és screenlethez is, pozitívummal és negatívummal egyaránt.
+ (nem csak a weather.com-ot tudja használni)
- (nem lehet a méretét állítani, ahhoz a kódba meg a képekbe kell belenyúlni ahogy néztem) -
róland
veterán
Köszönöm az eddigi segítséget!
Nem tudja valaki, hol lehet beállítani, hogy a tvtime-ban tudjam vezérelni a tv-csatornák hangerejét? A num "+" és "-" vezérelné értelemszerűen, de 0-100 között semmi nem történik. Az ALSA beállításainál pedig egyedül az AUX-on van hangja a tvtime-nak.
Ötlet?
-
róland
veterán
MVP:
Eredetileg az USA-ban használták csapatjátékok során, egy-egy meccs lefújását követően megválasztották a legjobb játékost (Most Valuable Player - legértékesebb játékos).
IT szektorban a legjobb szakértő a megfelelője (Most Valuable Professionals).
Hová kellene beírnom az alábbi xorg.conf fájlba az opciókat?
-
bsh
addikt
azt még én se tudom, de a 8.04-ben az új X mindent automatikusan akar felismerni, nem kell már drivereket megadni, mint régen... többynire működik is. ha viszont nem, akkor van a szopi, ilyenkor még nem tudom, mit kell csinálni. mindenesetre a régi módsze, amit írtál is, az nem működik 8.04-ben. és nyilván rólandnak az van, mert ami xorg.confot belinkelt, az már 8.04-es
-
róland
veterán
Ez az xorg.conf tartalma:
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "hu"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Defaultdepth 24
EndSection
Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
screen "Default Screen"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection -
róland
veterán
-
Mindless
tag
mount: a 'proc' már be van csatlakoztatva a '/proc'-re
mount: a '/host/ubuntu/disks/boot' már be van csatlakoztatva a '/boot'-re
mount: a '/dev/sda1' már be van csatlakoztatva a '/media/sda1'-re
mount: a '/dev/sda5' már be van csatlakoztatva a '/media/adat'-re
semmi sem lett felcsatolva -
-
n0_gAboR
őstag
1 - nincs graf felulet nelkuli futas szint: atirod /etc/inittab -ba
2 - nincs configja default iptables-nek: csinalj neki
3 - rescue modban single user: kiszeded kernel parameterbol hogy 'single'
4 - sudo: sudo passwd, es maris van root userEzek a dolgok azert vannak igy hogy a kezdo userek konnyebben boldoguljanak. Egy hozzabberto embernek (akinek szuksege van ezekre a modositasokra), 1 mp alatt testre tudja szabni. Mindent kb ugy lehet konfigolni mint egy Debianban.
5 - es hogy miert nincs oda vissza fuggoseg pl kubuntu dekstop-ban:
azert mert kepzeld el, hogy le akarod szedni az Amarokot, mert nem tetszik, erre lerantana a kubuntu-desktop csomagot, de az meg az osszes csomagot, ugyhogy buknad a rendszert
Hat ezert van igy megcsinalva.
Ezek a dummy csomagok azert vannak hogy mukodjon a frissites rendesen (hogyha uj csomagokat kell leszedni, illetve torolni az uj verzioju rendszerhez). Sztem ennel tobb nem is varhato el a fejlesztoktol ilyen teren.6 - install-nal a vegen amikor osszegzi a telepitesi dolgokat (kiirja hogy GRUB megy MBR-be), ott van egy modosito gomb, ahol lehet szerkeszteni.
-
ngabor2
nagyúr
mit lehet erre mondani... használj debiant
vagy esetedben fedorát, bár azt nem ismerem.
a szivatás hosszú sora folytatódik, de lehet, hogy ebben épp a router a ludas... beállítottam, hogy wpa2-psk-val menjen a titkosítás... erre kb. percenként megszakad a háló. ha újraindítom, azonnal megtalálja, de nemsoká ismét eldobja, pedig szép nagy időt ír neki a megújításra. úgyhogy amíg ez meg nem oldódik, marad a wep, ami nem a biztonságáról híres...
-
Cathfaern
nagyúr
Én olyat szeretnék a grubtól, hogy egy nagyon minimális alapgurb beférjen az mbr-be. Tehát ha van alatta egy ext-es partíció, akkor induljon el a normális grub, ha viszont nincs, akkor is képes legyen bebootolni az oprendszereket. Én helyhiány miatt általában külső meghajtókra rakom a linuxot, s mivel azok nincsenek mindig nálam, nem tudom a grubot fő bootprogramként használni, pedig jó lenne.
Kephamos:
Hopsz, az "x" megzavart -
n0_gAboR
őstag
Mert kezdo felhasznaloknak keszult a cucc. Ha egy LiveCD-t tesztelnek, az szarlassu, nincs compiz stb stb. Ez igy szinte vagy teljesen ugyanolyan gyors mint a rendes install. Raadasul sok embernek muszaj hasznalni a Win-t is bizonyos szoftverek miatt, akkor meg miert ne legyen egyszeru az elet?
-
VaniliásRönk
nagyúr
"But the driver still lacks more advanced features like 2D, 3D and video acceleration as the information for such an implementation hasn't been made available yet."
Tudod mikor lesz ebből valami...
a legfrissebb hivatalos driverben már az összes idegesítő bug javítva lett, dualview-val van még szívás, de az legalább nem sok embert érint.
-
rtom
senior tag
Tesztelem az új ATI drivert... Pár how-to-t elolvasva (ahol azt állítják, az ATI hivatalos driver tud aiglx-et), az az ötletem támadt, hogy kipróbálom, hátha futna a compiz és az eternal lands is. Az fglrx driver önmagában megy is, de a composit extension engedélyezése (ami emlékeim szerint kell a compiznak) nem problémamentes. A hibára a googli nem mond semmi értékelhetőt.
Bár őszíntén szólva már kezdem elveszteni a fonalat a sok elnevezés között: glx, xgl, aiglx... Nem izgatna, ha menne rendesen a 3D, meg vele minden szemfényvesztés
Tehát az én kérdésem inkább: mit tegyek?
-
VladimirR
nagyúr
-
hudyfiu
senior tag
Igen, csak érdekes volt számomra hogy a 7es felismeri alapból a 8as nem.
Remélem hogy csak a beta miatt van ez és nem valami nagy hibát találtak, de mostmár hogy van egy fullos rendszerem ráérek a véglegeset kivárni.Már csak lementenem kellene a rendszert.
Mivel működne?
Windowst, Ghosttal és Acronissel mentettem.
Működni fog Ubuntun is? -
ngabor2
nagyúr
szombaton nézegettem Kep notiját, és igen érdekes volt... a médialejátszás ment, semmi nem volt lenémítva, a hangerőt lehetett állítani... csak épp hang nem jött ki belőle...
ahogy én tudom, ha nem találna meg minden modult, ami kell, akkor sikítozna, hogy baj van... no ezt nem tette.
nézegettem a dmesg-et, meg a /var/log/messages-t, ott se volt semmi, ami hibára utalt volna. mondjuk túl sok, hangra utaló dolgot se láttam...
-
bizi990
senior tag
Nincs cups, csak cupsys, de az a status, restart stb parancsokra nem ad ki semmit.
Synaptics-ban most nézem, hogy a cupsys nincs telepítve, csak a cupsys-bsd, cupsys-client, cupsys-common. Ez lehet a gond?Szerk: telepítettem cupsys-t és most minden OK! Előtte hogy működött vagy mi szedte le?!
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest