- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
dbius
veterán
Na, sikerült minden gond nélkül a pppoe kapcsolatot létrehozni.
Viszont időnként megszakad a kapcsolat, és nem találok olyan lehetőséget a network managerben, hogy automatikus újrakapcsolódás.
Be lehet valahogy állítani a pppoe kapcsolatot, hogy automatikusan újrakapcsolódjon, ha megszakad a kapcsolat?
Ja, Router nincs.
Thx
-
dbius
veterán
Még most fognak jönni értem, ezután fog kiderülni, de alapvetően optimista vagyok
;)
Múltkor egy havernak a laptopjára kellett oprendszert tennem. Ubuntu 8.10 került rá.
Atheros AR92xx chip volt benne (draft n-es), ami a wifiért felelős volt, azonban ez nem működött, elsőre legalábbis nem.
Kutakodás, próbálgatás után sikerült életet lehelni bele, gyorsan le is írtam hogyan, hátha másnak is a segítségére lehet a későbbiekben. [link]
-
Pubszon
veterán
Köszi, elolvastam.
De sztem nálam van vmi gubanc, mivel kiválasztom az Amarok lejátszót és kijön egy kis ablak, hogy letöltés 1 to 10 vagy vmi ilyesmi és nem tölt le semmit, olyan mint ha nem lenne net, pedig van mivel ide írok.
Nem a jogosultságokkal van vmi baj?
Megadtam neki egy jelszót és egy felhasználónevet a win-be és azt használom itt is. -
Kephamos
addikt
Most, hogy mondod, akárhányszor néztem az órajelet, mindig 800-at mutatott, egyszer sem ment fel 1800, ahogy azt kellene neki. Van valami megoldás erre esetleg? Maxon meg nem akarom folyamatosan használni, mert akkor megette a fene.
Mégiscsak ad, mert a Karambás figyelő folyamatosan
mozgolódott. -
VaZso
senior tag
Nem járt mostanában nálam a gép, ezért 100%-os választ most nem tudok mondani, de elvileg performance módra van állítva, ha minden igaz, így fix maximumon kéne mennie.
Próbáltam dinamikus módban is, az nem hozott változást.
Persze kernelt nem forgattam ennyit, csak az összhatás (programok futása, ilyesmi) alapján volt érzékelhető, hogy még mindig nem stimmel. - (ill. elkezdtem kernelt forgatni és nem emelkedett meg a hűtés fordulatszáma sem)
2.6.26-os kernellel indítva a rendszert pedig megtáltosodott minden értelemben, a 2.6.28-as kernelt például - pont azért - onnan fordítottam. Egyedül a wlan-nal adódtak gondok, különben maradt volna rajt a 26-os emiatt.
Szerintem valahogy ezen a procin nem működik rendesen ez a frekvenciaváltás dolog most, vagy a Lenovo-nak van valami spec. kezelése.
Várhatóan vizsgaidőszak után foglalkozom majd komolyabban a géppel, bár tesztelni nem hiszem, hogy sokat tudom, nem nagyon szeretik mellőzni, napi használatban van...
Érdekelne viszont a probléma oka, úgyhogy igyekszem még körülnézni rajta, ha kezem közé kerül, mert jó lenne megoldani...
-
VaZso
senior tag
Most nem mernék megesküdni rá, de úgy rémlik, hogy a proci órajele megugrott (felkapcsolta), de mégsem pattogott eléggé... meg kéne nézni mégegyszer.
(Mondjuk az sem kizárt, hogy hivatalosan megemeli a frekit, de valójában nem történik változás... ez megmagyarázná, hogy miért nincs még a 2.8-as verziókban - legalábbis, amelyikkel próbáltam - sem kijavítva.)
-
A root promptnál lefuttattam az fsck-t (paraméter nélkül). Azt irta, h javított/törölt sectorokat de a köv boot-nál u.a. mint az első képen. Lehet tényleg megfeküdt a vinyó
Am érdekes módon a rendszer tökéletesen müxik, semmi írás/olvasási hibája nincs
Az tényleg 1 TV, de nem htpc hanem 1 bazi nagy torony vízzel hűtve
-
ZCoyote
őstag
Megnéztem. htop azt mutatja hogy 47/2025 MB. Néztem a folyamatokat és max. 0.3%-os memet használnak. Megnéztem a webminben is és ott is vmi 69 MB-t van használatban a 2 GB-ből.
De a free és a top is 2 GB használatot jelez.Mondjuk úgy néz ki teljesen, hogy a cached 1880612
-
harry
veterán
-
Frenky89
addikt
Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xc3edc3ed
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 1958 15727603+ 83 Linux
/dev/sda2 * 1959 8485 52428127+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda3 8486 60801 420228270 f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5 8486 60801 420228238+ 7 HPFS/NTFS -
Meghajtani meghajtotta, de elég lassú volt és max. 1280x768@60Hz-n ment (21"-os CRTn). A havernak FullHDn fog menni (1980x1080@100Hz). Sztem a 100Hz-et nemigen fogja tudni de a felbontás jó lenne ha tudná
glxinfo (csak az enyém közti különbség (kb.)):
sipi@sipi-desktop:~$ glxinfo
name of display: :0.0
display: :0 screen: 0
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
...
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.4 (2.1 Mesa 7.0.3-rc2)
...
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x22 24 tc 0 24 0 r y . 8 8 8 0 0 16 0 0 0 0 0 0 0 None
0x23 24 tc 0 24 0 r y . 8 8 8 0 0 16 8 16 16 16 0 0 0 None
0x24 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 16 8 16 16 16 16 0 0 None
0x25 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 16 8 16 16 16 16 0 0 None
0x3e 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Ncon
sipi@sipi-desktop:~$ -
Aylarth
tag
Még egy gyors kérdés:
Az általad hivatkozott link-en lévő manővereket úgy is meg lehet csinálni, h.a live cd-nek a betöltött rendszerén belül? Tehát az ottani konzolon?
Vagy pedig a telepítésnél kell konzolra váltani?
Csak mert h.ha Live Cd-n is megy akkor ott megnyitom azt a weboldalt és tudok puskázni -h. pontosan írjam be a dolgokat. -
Aylarth
tag
Hali!
2 winyó egy WD 640-es aminek első részén vista64 van,azt követően tette fel magát az ubi.
Tudom, h. google jó barát stb, bocsi, h. ilyen triviális kérdéssel jöttem ide, csak mondom hátha két perces manőverrel megvan a dolog, meg még kezdő v.ok a terminál-os dolgokban.
De köszi a link-et megpróbálom! -
gabaly
tag
Köszi, hogy kikerested. Lefordítgattam alatta a hsz-eket és úgy látom csak 7.04-en műxik és ha jól értettem ott is probléma volt vele. De a linket eltettem, segítőmmel majd eldöntjük megcsípjük-e.
Közben én találtam egy oldalt ahol adatolva vannak a különböző scan-fajták, nos, ott ráakadtam a 3770 usb fajtájára?nem tudom hogy írjam....amit már napok óta szerettem volna: 0x03f0 0x2505.
Ezzel elszáguldottam a etc-sane.d-hp3900.conf-ba, ahol szerepel több fajta hp is. Az enyémhez legközelebb álló 3800-at írtam 3770-re, az usb-2605-öt meg ugye 2505-re, a többi szám megegyezett.Lázasan nyitom a Xsane-t, a 3900-es alatt még 3 fajta szerepelt, az én 3770-em is de az nem jó, alatta egy ilyen:
Unknown RTS 8822 chipset síkágyas lapolvas [hp 3900: libusb:005:004]Akkor már ezt is kipróbáltam és rögtön előjött az eddig nem látott eszköztár.
Na most első nekifutásra csak egy egybefüggő szines képet kaptam, ami nem a berakott fotó, de azt hiszem innen már csak egy ugrás a sugár. Vagy nem.
Mégegyszer köszönöm a fáradozásod és a többieknek is.
-
kem
addikt
Mindezt integrált VGA-va?!?!l
Youtube se megy. Prime 95 féleségre gondoltam.
Fűteniazért akarom, hogy megtudjam elég-e így ez a halk hűtési megoldás, vagy leégeti majd a kávézót egyszer.más: Szeretném ezt telepíteni, de nem nagyon megy. Gnome commander. Valami egyszerübb megoldás van? Gyorsan telepíthető fájlkezelőre. 40Gb-nyi cuccot kéne felmásolnom.
-
Unsupported
You are currently not able to use the "radeon" driver for the following cards and derivatives:
HD 4xxx / RV770 based cards
dejó...
Esetleg valahogy előlehet csalogatni ezen kártyák 3D képességeit? Én envy-vel telepítettem a 8.6os drivert, de a 3D bekapcsolása után 1 szép 640es képernyő fogad amit nem is lehet feljebb tenni, csak a driver újratelepítése után (3D nélkül)
-
Siriusb
veterán
Ja, hogy az smb-t is fel kell csatolni. Nagyon megszerettem a linux-ot, de még mindig csak alapszinten mozgok benne. Remélem egyszer tényleg jut időm elmélyedni, de jelenleg csak a tűzoltás van
Babrált a nyavalya. Csak a home foldert megosztottam írás joggal a sharing options-nél. Oszt' reboot betett...
Mindenesetre chmod és chown segített. (Próbáltam livecd-ről hozzáférni, persze sikertelenül) -
Siriusb
veterán
Ilyen egyszerű?!
Más:
Most desktopot újraindítottam. De sajnos nem indul el a rendszer, csak a barnás háttérszín jelenik meg (kb. login után hal be). Annyit kiír, hogy a home folderben a .dmrc-ét nem veszi figyelembe, mert másoknak nem kellett volna írási jogot adnom ide (ezt tényleg megtettem). Mit tudok tenni, hogy betöltődjön a rendszer?
ctrl+alt+backspace-re megjelenik a login ablak, adatok megadása után uez.
Próbáltam recovery mode-t, x server javítással, semmi.Szerk: pontos hibaüzi:
user's home/.dmrc file is being ignored. This prevents the default session and language from being saved. File should be owned by user and have 644 permission. User's HOME directory must be owned by user and not writable by other users. -
Siriusb
veterán
Sajnos nem. Megnéztem egy működő intrepidnél, ahol látszik, de ott is uez a kapcsoló van.
De köszi a lökést, most máshogy próbáltam a problémára rákeresni. És:
sudo /etc/init.d/NetworkManager restart hatására megjelent az ikon.
ezután /etc/network/interfaces-ben kikommenteztem mindent, azóta jó.szerk: a router internet ip címét mivel kapom meg (idáig ugye az addr ppp0 működött)?
-
floatr
veterán
-
harry
veterán
Tudom, hogy nem kell az X a szerverre, általában nem is szoktam használni (néha jól jön azért). De mivel ezen lesz a front-end is, ezért kell. Azt pedig úgy szeretném használni, hogy bármikor elérhető legyen, vagyis ne kelljen a futási szintek között váltogatni. Meg igazából nem is látom sok értelmét visszaállni 3-as szintre, a grafikus felület bőven elfér, és itt is simán tudok terminálból dolgozni.
Szerver feladatok: ftp, talán web, átjáró a belső gépekhez, wifi osztás, talán dhcp, belső filekiszolgáló (tehát pl. a filmeket, digitális képeket itt fogom tárolni - és innen is nézem majd őket a TV-n, amihez a frontend rész kellene). Ráadásul lehet egyszerre használom a frontendet, és a szerver részt is (előbbit TV-n megjelenítve mondjuk egy távirányítóval, szervert pedig a hálózaton keresztül). -
zodo
nagyúr
Ígen ott van: / usr / bin / avggui erre van szükségem?
Gondolom root-ként ke llene futtatni: az ugye: alt+F2 és gksudo avggui parancs beírásával.
Tehát,ha megadom a munkameneteknél az avggui-t ,akkor úgy ok lesz?
Ha betenném továbbá az avgupdate -t akkor pedig automatikussan frissítené magát? -
zodo
nagyúr
"Reboot" igen az tényleg segít,de csak sokadjára próbáltam ki ezt a lehetőséget.
Elmesélem olyan vicces kedvem van,bár akkor nem volt.
Tehát opera lefagy / anyukád / opera újraíndit ,fentebb vázolt hiba üzik,levelező nulla / ismét anyú / lehetőség sincs,hogy létrehozzam újra a fiókomat / opera uninstal / hoppá nincs bőngészőm,mert ff-ot rendszertelepítés útán kapásból leszedtem / ff-ot feltesz,hogy opera letöltődjön / és örül,már csak a beállítása maradt hátra / ...hát, ez van minállunk.Tehát,ha felteszem akkor se leszek sokkal előrébb ,hogy miért fagy az operám?
vagy igen? -
zodo
nagyúr
Neem mondod?
Igen lényegtelen,nem xxx -s! Egy torrentoldalon ( Jimpster nevű dj mix ) basszus ,majdnem belinkeltem
és az operába épített letöltő alkalmazás beállításakor ért a baj.
Bírom,hogy segítesz (és még sokan mások) meg minden ,de nem akarok "szucsinka" sorsára jutni!
Szóval az a próblémám,hogy egy xp-nevelkedet felhasználó ,szerintem mivel gőzze sincs mivan ,csak valamit megpróbál kihozni az áttérésre kiszemelt rendszeréből néha nem ígazán tudja a segítségből ,hogy merre ,mit, miért kéne tennie. Pl.: nemrég egy full kezdőnek szóló segítség kezdete is fejtőrésre adhat okot: "Add ki azt,hogy ....." miiivaaaan? és még hol van a megfejtés végétől! na ilyenkor beadják a kulcsot.
Persze valószínű,hogy én vagyok ilyen ostoba.Szóval htop program
: rákerestem ,valami munkaasztal beállító fájl ,hogy is kellene eljutnom hozzá?
Tovább: kill signalelég durván hangzik. Ez pedig pont beleesik az off-ba írt témakörbe.
Max. arra tudok gondolni,hogy a terminalba kellene beírni valahogy ezeket a parancsokat,de az nagyon messze áll tőlem.
Kérhetem a hülyegyerek verzíót?
-
szucsinka
őstag
ja na az van hogy nem patricio hanem komplett lemez az elöbb irtam hogy melyik nem nyyissa meg :nem csatolható a kötet
meg ezt irjaBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken
ez a kötet az:/dev/sdb lemez: 200.0 GB, 200049647616 bájt
255 fej, 63 szektor, 24321 cilinder
Egység: cilinderek 16065 * 512 = 8225280 bájt
Lemezazonosító: 0xc1d2c1d2 -
szucsinka
őstag
meg ezt:
tibi@ubuntu:~$ sudo fdisk -l
[sudo] password for tibi:/dev/sda lemez: 500.1 GB, 500107862016 bájt
255 fej, 63 szektor, 60801 cilinder
Lemezazonosító: 0x72a407a9Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 * 1 31871 256000000 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 31871 44619 102400000 7 HPFS/NTFS
/dev/sda3 44619 60801 129981440 7 HPFS/NTFS/dev/sdb lemez: 200.0 GB, 200049647616 bájt
255 fej, 63 szektor, 24321 cilinder
Lemezazonosító: 0xc1d2c1d2Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sdb1 1 24322 195359928+ 42 SFS/dev/sdc lemez: 2063 MB, 2063597056) bájt
255 fej, 63 szektor, 250 cilinder
Lemezazonosító: 0x91f72d24Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sdc1 * 1 251 2015200 b W95 FAT32
A(z) 1. partíción eltér a fizikai és logikai vég:
fizikai=(249, 254, 63) logikai=(250, 225, 38)
tibi@ubuntu:~$
az 500gb-os on van az a patricioarra meg ezt
ibi@ubuntu:~$ ls /host
System Volume Information ubuntu -
-
-
-
zodo
nagyúr
Vladi:
Sajna nem nyert, pedig feltettem az mplayer-plugineket:
mplayerplug-in 3.55video/mpeg mpeg,mpg,mpe,m2v,m1v,mpa
video/mp4 mp4,mpg4
audio/mpeg mp3,mp2,mpga,mpg,mpeg
audio/mp3 mp3
audio/x-mpegurl m3u
audio/basic au,snd
video/3gpp 3gp,mp4
application/x-ogg ogg
application/ogg ogg
audio/ogg oga,ogg
audio/x-ogg ogg
application/x-nsv-vp3-mp3 nsv
video/flv flv
video/x-mpeg mpg,mpeg
video/x-mpeg2 mpv2,mp2ve
audio/x-mpeg mpg,mpeg
audio/mpeg2 mp2
audio/x-mpeg2 mp2
audio/mpeg3 mp3
audio/x-mpeg3 mp3
audio/flac flac
audio/x-flac flac
video/fli fli,flc
video/x-fli fli,flc
video/x-flv flv
video/vnd.vivo viv,vivo
audio/x-mod mod
audio/x-basic au,snd
/usr/lib/mozilla/plugins/mplayerplug-in.so -
dbius
veterán
Igen, a számozás tényleg furcsa, - személy szerint - még nem láttam olyan vinyót, mint az övé, hogy sda1,2,3,4,5 legyen a partíciók számozása. (nálam a négy vinyóból egyiken sem folyamatos a számozás, van 1,2,3,5,6,7, ill. 1,2,5)
Ráadásul fizikailag a sorrend nem jó, bár ezt írta is az fdisk ahogy belinkelte.
Azért is kérdeztem rá arra, hogy véletlenül nem úgy telepítette-e az OS-t, hogy először a linuxot, és utána a win-t.
A partíciók alapján pedig úgy tűnik, hogy így volt. (linux partíció fizikailag a vinyó elején van, minden más partíció pedig azt követően)
-
Blasius
tag
Erről az xp-n belüli árírásról már hallottam.
Még nincs felrakva, de ha felraknám e: lenne. Félek ha átírom az meg fog ártani az xp-nek. Lehet a registryben meg inikben e: re hivatkoznak. Ezért lenne jó valamit gányolni akár grubbal, akár más partícionálóval hogy már eleve C legyen.
Még rákérdezek a dologra az xp topicban, aztán lehet hagyom e: -on ha nincs más...Van Ubuntus kérdés is:
koliban vagyok, a netre vezetékessel kapcsolódok. az ip, mask, dns server stb címét kézzel kel beírni, autómatikusan nem állnak be.
Az ubiban, ha a jobb felső sarokban lévő hálózat ikonra kattintok jobbal, majd vpn kapcsolatok/vpn beállítása/vezetékes/auto eth0 -t szerkesztem, akkor működik. De ha újraindítom a gépet állíthatom be az egészet elölről, mert mindent elfelejt.
Ha létrehozok egy új kapcsolatot (auto eth0 helyett), akkor az megjegyzi, viszont az alapértelmezett az auto eth0 marad, és kézzel kell váltani az újra amit létrehoztam. Ha az auto eth0-t törlöm, újraindítás után újra létrejön, és erre kapcsolódik, ami persze nem működik.
Ötlet?Ubuntu 8.10
-
marcias
őstag
Radeon 2600XT. Kiadtam a parancsot, kiírt jó sok mindent, és nem értek belőle semmit.
Itt mit kéne néznem? Drivernél mire gondolsz? Itt aktív az AMD/ATI driver. De az látszik, hogy a kép nagyon rövid időkre, egyes helyeken elfeketedik, szóval nem szaggatásról van szó... ilyet win alatt még nem is láttam. De ha se VLC, se Totem nem játssza le, akkor nem hiszem, hogy mplayerrel jó lesz
-
-
Atti1112
aktív tag
Képzeld Vladi ! Ezeket a sorokat már a vinyóra telepített Ubi alól írom
És hogy mi volt a hiba ? Ezt figyeld : Ugye megint megpróbáltam a terminál-pppoeconf-enter-user-pass-enter-enter-enter körtNa de így nem lett net megint.
Pedig live alatt így simán megy. Na most : jobb fent a kis dupla fekete monitorra kattintottam jobb mouse és ott kapcsolatok szerkesztése és ott DSL fülecske (utolsó) Ott kéri a usert és a passt.Be is írtam ,de még kérdi a Szolgáltatást.Ez a lényeg. Itt kútfőből kitaláltam neki kínomban , hogy beírom a DSL szócskát.És csoda : megy a net.Azért egy kapcsolatot működésre bírni XP alatt nagyságrendekkel könnyebb.Pedig az egy "régi" op rendszer.Ez meg most jött ki. És 8.04 alatt nem volt ez a hiba. Visszafelé fejlődnek a fiúk ? A 8.04 -nél a vinyóra telepített rendszernél is elég volt terminálozni, nem kellett kútfőből gondolkodni hogy most mi is lehet...Ez van. Azért örülök h sikerült.Még egy dolog : Ubntu alatt hogyan lehet átkapcsolni a Clone képernyőt dual Viewre ? Mert ugye alap a Clone.Ha ezt még megmondod megint okosabb leszek. Atti
-
Atti1112
aktív tag
Nagyon rendes vagy hogy segítessz Valdi ! De azt mondd meg : ha live cd-ként fut a cucc akkor miért simán : Terminal-user-pass-enter-enter-enter és van netem ? Ha meg feltelepítem vinyóra akkor meg ilyenekkel kell sz*rakodni ? Nem értem.Most még xp alól írok,mindjárt feldobom megint a 8.1 Ubit és jövök.
-
zodo
nagyúr
Siker ,köszönet mindenkinek.
xy@xy-desktop:~$ glxinfo |grep direct
direct rendering: YesRendszer/Adminisztráció/Eszközmeghajtók alatt engedélyezve van a vga kártya ,de nincs használatban. Ez így maradhat?
dbus segítség leírásának második felében, az a compíz-es dolog az kellhet nekem?
,mert a weboldalon kicsit elvesztem.és érdekelne valami rendszer mentő alkalmazás,ha lehetséges!
-
zodo
nagyúr
Szia!
Feltettem az nv-s gépemre a 8.04-et ,gondoltam kiprobálom a #9925-ben általad javasoltakat a 3d-s kérdésemre ,ez lett belőle:xy@xy-desktop:~$ fglrxinfo
A(z) "fglrxinfo" program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
bash: fglrxinfo: parancs nem találhatóxy@xy-desktop:~$ glxinfo
name of display: :0.0
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
server glx extensions:
GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_SGIX_fbconfig,
GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGI_video_sync, GLX_SGI_swap_control,
GLX_EXT_texture_from_pixmap, GLX_ARB_multisample, GLX_NV_float_buffer,
GLX_ARB_fbconfig_float
client glx vendor string: NVIDIA Corporation
client glx version string: 1.4
client glx extensions:
GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info,
GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context, GLX_SGI_video_sync,
GLX_NV_swap_group, GLX_NV_video_out, GLX_SGIX_fbconfig, GLX_SGIX_pbuffer,
GLX_SGI_swap_control, GLX_NV_float_buffer, GLX_ARB_fbconfig_float,
GLX_EXT_fbconfig_packed_float, GLX_EXT_texture_from_pixmap,
GLX_EXT_framebuffer_sRGB
GLX version: 1.3
GLX extensions:
GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_SGIX_fbconfig,
GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGI_video_sync, GLX_SGI_swap_control,
GLX_EXT_texture_from_pixmap, GLX_ARB_multisample, GLX_NV_float_buffer,
GLX_ARB_fbconfig_float, GLX_ARB_get_proc_address
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce 6600 GT/PCI/SSE2/3DNOW!
OpenGL version string: 2.1.2 NVIDIA 169.12
OpenGL extensions:
GL_ARB_color_buffer_float, GL_ARB_depth_texture, GL_ARB_draw_buffers,
GL_ARB_fragment_program, GL_ARB_fragment_program_shadow,
GL_ARB_fragment_shader, GL_ARB_half_float_pixel, GL_ARB_imaging,
GL_ARB_multisample, GL_ARB_multitexture, GL_ARB_occlusion_query,
GL_ARB_pixel_buffer_object, GL_ARB_point_parameters, GL_ARB_point_sprite,
GL_ARB_shadow, GL_ARB_shader_objects, GL_ARB_shading_language_100,
GL_ARB_texture_border_clamp, GL_ARB_texture_compression,
GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_texture_env_add,
GL_ARB_texture_env_combine, GL_ARB_texture_env_dot3, GL_ARB_texture_float,
GL_ARB_texture_mirrored_repeat, GL_ARB_texture_non_power_of_two,
GL_ARB_texture_rectangle, GL_ARB_transpose_matrix,
GL_ARB_vertex_buffer_object, GL_ARB_vertex_program, GL_ARB_vertex_shader,
GL_ARB_window_pos, GL_ATI_draw_buffers, GL_ATI_texture_float,
GL_ATI_texture_mirror_once, GL_S3_s3tc, GL_EXT_texture_env_add,
GL_EXT_abgr, GL_EXT_bgra, GL_EXT_blend_color,
GL_EXT_blend_equation_separate, GL_EXT_blend_func_separate,
GL_EXT_blend_minmax, GL_EXT_blend_subtract, GL_EXT_compiled_vertex_array,
GL_EXT_Cg_shader, GL_EXT_depth_bounds_test, GL_EXT_draw_range_elements,
GL_EXT_fog_coord, GL_EXT_framebuffer_blit, GL_EXT_framebuffer_multisample,
GL_EXT_framebuffer_object, GL_EXT_gpu_program_parameters,
GL_EXT_multi_draw_arrays, GL_EXT_packed_depth_stencil,
GL_EXT_packed_pixels, GL_EXT_pixel_buffer_object, GL_EXT_point_parameters,
GL_EXT_rescale_normal, GL_EXT_secondary_color,
GL_EXT_separate_specular_color, GL_EXT_shadow_funcs,
GL_EXT_stencil_two_side, GL_EXT_stencil_wrap, GL_EXT_texture3D,
GL_EXT_texture_compression_s3tc, GL_EXT_texture_cube_map,
GL_EXT_texture_edge_clamp, GL_EXT_texture_env_combine,
GL_EXT_texture_env_dot3, GL_EXT_texture_filter_anisotropic,
GL_EXT_texture_lod, GL_EXT_texture_lod_bias, GL_EXT_texture_mirror_clamp,
GL_EXT_texture_object, GL_EXT_texture_sRGB, GL_EXT_timer_query,
GL_EXT_vertex_array, GL_IBM_rasterpos_clip,
GL_IBM_texture_mirrored_repeat, GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square,
GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fence,
GL_NV_float_buffer, GL_NV_fog_distance, GL_NV_fragment_program,
GL_NV_fragment_program_option, GL_NV_fragment_program2,
GL_NV_framebuffer_multisample_coverage, GL_NV_half_float,
GL_NV_light_max_exponent, GL_NV_multisample_filter_hint,
GL_NV_occlusion_query, GL_NV_packed_depth_stencil, GL_NV_pixel_data_range,
GL_NV_point_sprite, GL_NV_primitive_restart, GL_NV_register_combiners,
GL_NV_register_combiners2, GL_NV_texgen_reflection,
GL_NV_texture_compression_vtc, GL_NV_texture_env_combine4,
GL_NV_texture_expand_normal, GL_NV_texture_rectangle,
GL_NV_texture_shader, GL_NV_texture_shader2, GL_NV_texture_shader3,
GL_NV_vertex_array_range, GL_NV_vertex_array_range2, GL_NV_vertex_program,
GL_NV_vertex_program1_1, GL_NV_vertex_program2,
GL_NV_vertex_program2_option, GL_NV_vertex_program3,
GL_NVX_conditional_render, GL_SGIS_generate_mipmap, GL_SGIS_texture_lod,
GL_SGIX_depth_texture, GL_SGIX_shadow, GL_SUN_slice_accumvisual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x21 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x22 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x24 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x25 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x26 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x27 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x28 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x29 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2a 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2b 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2c 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2d 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2e 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2f 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x30 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x31 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x32 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x33 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x34 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x35 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x36 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x37 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x38 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x39 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x3a 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x3b 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x3c 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x3d 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x3e 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x3f 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x40 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x41 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x42 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x43 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x44 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x45 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x46 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x47 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x48 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x49 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x4a 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x4b 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x4c 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x4d 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x4e 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x4f 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x50 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x51 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x52 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x53 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x54 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x55 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x56 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x57 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x58 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x59 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x5a 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x5b 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x5c 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x5d 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x5e 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x5f 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x60 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x61 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x62 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x63 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x64 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x65 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x66 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x67 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x68 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x69 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x6a 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x6b 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x6c 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x6d 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x6e 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x6f 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x70 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x71 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x23 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x72 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x73 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x74 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x75 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x76 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x77 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x78 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x79 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x7a 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x7b 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x7c 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 0 0 None
0x7d 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x7e 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x7f 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x80 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 0 0 16 16 16 16 0 0 None
0x81 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x82 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x83 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x84 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x85 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x86 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x87 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x88 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x89 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x8a 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x8b 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x8c 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x8d 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x8e 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x8f 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x90 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 24 8 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x91 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x92 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x93 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x94 32 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x95 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x96 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 2 1 Ncon
0x97 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 0 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Ncon
0x98 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 4 16 0 16 16 16 16 4 1 Nconkésőbb,kiadtam: sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
xy@xy-desktop:~$ sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
[sudo] password for xy:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
nvidia-glx-new
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
xorg-driver-fglrx
0 frissített, 1 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 260 nem frissített.
Letöltés az archívumokból: 9952kB
A művelet végrehajtása után 14,4MB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarod [Y/n]? y
Letöltés:1 http://hu.archive.ubuntu.com hardy-updates/restricted xorg-driver-fglrx 1:7.1.0-8-3+2.6.24.14-21.51 [9952kB]
Letöltve 9952kB 1min15s alatt (132kB/s)
(Adatbázis olvasása ... Most 98585 fájl és könyvtár telepített.)
Eltávolítás: nvidia-glx-new ...
Processing triggers for libc6 ...
ldconfig deferred processing now taking place
Új csomag kiválasztása: xorg-driver-fglrx.
(Adatbázis olvasása ... Most 98544 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: xorg-driver-fglrx innen: .../xorg-driver-fglrx_1%3a7.1.0-8-3+2.6.24.14-21.51_i386.deb ...
Beállítás: xorg-driver-fglrx (1:7.1.0-8-3+2.6.24.14-21.51) ...
* Starting atieventsd ( OK )Két parancs újra:
xy@xy-desktop:~$ glxinfo
No protocol specified
Error: unable to open display :0.0xy@xy-desktop:~$ fglrxinfo
No protocol specified
Error: unable to open display (null)Ilyenkor mi a teendő vagy jó ez így ?
Csak, mert első nekifutásra a fglrxinfo-ba legalább ott volt a "direct rendering: Yes" -
sztikac
őstag
Szerintem ott valami videó kódolás dolog lehet. frame dropping?
Mindennél csinálja, DVD, Xvid, legalább 20 különböző videót próbáltam, ráadásul ezeket vista alatt a vlc tökéletes kép és hangminőséggel játsza le.n0_gAboR: 8500GT-m van. Az XVideo extension video output menüre gondolsz? Minek kéne ott lennie?
-
zodo
nagyúr
Szia!
Várjál nekem ez még kínai:
1. " kiadod" azaz nyissak egy terminál ablakot ,bejelentkezés ,felhasználó@gépnév útán írjam az álltalad írt szöveget,enter ?
2. Terminál ablakot már tudok nyitni ( Ctrl+Alt+F1 ) , de hogy lépek ki belőle ?
3. CCC-t miért felejti el a megadott képernyő felbontást?
Melló előtt még itt örültem,hogy minden ok ,mire hazaértem bekapcs és megint
1280x1024/75hz-en índul -
zodo
nagyúr
Vladi & Sianis Ok. Köszönöm az eddigi segítségeket,elfelejtem,hogy ez nem xp és majd megszokom az újj rendszerem.
Ídőközben felkerült a 8.04 Ubuntu ,de sajnos történt egy kis malőr!
Kérdezte a rendszer,hogy akarom-e az ati grafikus kártyát engedélyezni ,engedélyeztem ,letöltött ,telepített ,újraíndítás és a hiba = fehér képernyő
Van megoldás?
Monitorom beállítása jó szerintem 1440x900 /60hz
Mit csesztem el?
Hardver tesztet futtatam ott a video tesztelésnél volt problémám nem láttam a színes sávokat és a statikus zajt.
-
zodo
nagyúr
Ok. Köszönöm. Akkor nekiesek.
Pár apró kérdésem még lenne:
Gom player tényleg nincs linuxra vagy rosszul kerestem?
"Start menü" nyításának módját nem lehet átszerkezteni? (az Opensuse 10.3-é jobban tetszett)
Symantic-ból bármit tudok telepíteni ami az átlag felhasználónak kellhet? (a parancssoros dolog nem az én világom) -
VaniliásRönk
nagyúr
Fedora tetszett még, de az 6 CD, DVD-ROM-ot meg nem szerelgetek.
Az az érzésem, hogy itt egyébként is valami olyan bug van a háttérben, ami nem csak az Ubi sajátja, javítva nem mostanában lesz. Annó a noti ProSavage VGA-ja miatt évekig követtem a hozzá való DRI driver fejlődését. Nehéz szülés volt, teljesen soha nem is készült el. Ez sem fog.
Szeretek ilyesmivel pepecselni, de ez túlzás, unom az állandó küzdést a rendszerrel, nincs ennyi szabadidőm.
Kösz a segítséget. -
VaniliásRönk
nagyúr
Aprócska adalék. Átköltöztettem a cuccot a szoba közepére és rádugtam a 21T3-at (az nem halt le az extrém felbontás/frissítés kombótól), engedélyeztem SAX2-ben a 3D gyorsítást, nyomtam egy relogot (Ctrl+Alt+Backspace-re meg se rezdült), de a glxinfo szerint akkor sem működött a Direct rendering...
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged