Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Blasius
üzenetére
Neked is body007:
Szintén HD 3470-el gyáva módon inkább letöltöttem az atiéktól a drivert, és azt pakoltam fel a szokásos módon
sudo ./ati-driver-installer-9-4-x86.x86_64.run
sudo aticonfig --initial -f
(restart)Innentől kezdve működött a cucc. Erős a gyanúm h egy korai változat volt a Jaunty repo-ban, ami néha működött, néha nem. Ezt lehet h már frissítették azóta.
Ami probléma:
-- néha a 2D-s gyorsítás lassúcska
-- a compizzel mappelt alkalmazások kicsit lassan méreteződnek
-- a totem fagyogat az alapbeállítással
-- vlc szintén, ennek a megoldása h a beállításainál a video kimenetet x11 video output-ra kell állítani, és utána problémamentes (ez volt korábban is a megoldás sok gondra)visszatérve a totem problémára korábban az xorg.conf-ban kellett ezt a modot bevésni (forrás):
Section "Device"
........
Option "VideoOverlay" "off"
Option "OpenGLOverlay" "on"
Option "TexturedVideo" "off"
.........
EndSectionsakkor meg is volt minden heggedve. Nomost ezt én bevéstem, és bár azóta még nem indítottam újra, a korábbi tapasztalat azt mutatja, hogy ez megoldja a totem problémáit is. Ettől függetlenül bátran lehet használni a vlc-t, mert az szvsz amúgy is jobb.
-
válasz
Blasius
üzenetére
Nem lehet véletlenül, hogy alaplap vagy valami más hardver az oka? Vagy más rendszer alatt ment rendesen az alvás?
Nekem konkrétan van egy alaplapom, amit sehogy se lehet alvásra bírni, vagyis lehet, csak aztán soha nem ébred fel. Pedig azért nem egy olyan szörnyű rossz lap az az Abit x38 QuadGT.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Blasius
üzenetére
Fenn van már az xp? Elvileg telepítőben rá lehet küldeni adott partícióra. De arra figyelj, hogy felül fogja írni a grubot, azt majd újra kell telepíteni.
Ha fenn van már: vezérlőpult - felügyeleti eszközök - számítógép kezelés - lemezkezelés. Itt át tudod írni a partíció betűjelét.
Már mostmár minden rendszeren kompetensek vagyunk. Ide járnak a makkosok és winesek is.

Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest