- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
-
-
válasz
MacCaine #41002 üzenetére
Ja, hogy névvel pingeltél? Az nem volt meg
Figyeld a jelenséget, lehet csak egyszeri eset volt... A céges laposomon a windóz csinált olyat (az asztali gépemen levő dhcp tesztelése közben), hogy valahonnan bevette elsődleges gatewaynek a 0.0.0.0 -t, és nem volt hajlandó elfelejteni, még ipconfig -release-re sem, csak reboot után...
-
törölt tag
válasz
MacCaine #40999 üzenetére
esetleg megpróbálhatod a dnsadvatage szervereit is, nekem bevált, gyorsabban és megbízhatóbban mennek itt nálam, mint a google.
más: nálatok működik rendesen a skype hangja? 11.04 kubuntu alatt nálam most iszonyatosan recseg a hang a vonal egyik felén legalább (statikus zaj van a hangon, de nem magában a vonalban), álatalában a tőlem kiküldött hangsávban. elvileg a kde az phonon-t kellene hazsnáljon, de 11.04-ben PA van bedrótozva, skype alatt nem lehet mást választani. a régebbi verziók alatt úgy emlékszem, hogy alsa volt, meg hdaudio, azokkal tök jól ment. most megpróbáltam, hogy felteszem a precise tárolójából a legújabb PA és alsa csomagokat, de nem nagyon változott semmi sajnos... van esetleg valakinek tippje, hogy mivel lehetne megoldani ezt?
-
sonar
addikt
válasz
MacCaine #40986 üzenetére
mondjuk most akadt egy érdekes dolog.
Terminálból nem tudtam belépni egy serverre, míg puttyal simán.
annyi van, hogy nem a 22-es hanem egy másik port van használva
Az alábbi módokon próbáltam
ssh user@ip:port
ssh ip:port
A hibaüzenet az volt, hogy Could not resolve hostname.
Putty meg egyből belépett. Mi lehet az oka? -
válasz
MacCaine #40977 üzenetére
Ott lényegében minden olyanra lehet gondolni ami felhasználói szinten másabb a Windowshoz képest. A logika, a megvalósítás, a fejlesztő emberek, stb.. Lényegében neki egy ingyenes Windows kellene Linux alapokon, 24 órás közösségi támogatással és személyes segítségnyújtással. Mivel ezt nem kaphatja meg, és nem is irányíthatja a többi embert, hogy a kedvére tegyenek, ezért ide és más magyar fórumokra jár és dühöng. Én eleget segítettem neki, de persze folyamatosan erőszakoskodott dolgokkal. De hát azért nem vagyok hülye, állogassa be magának a rendszerét, keresse meg maga a problémái megoldását, a saját fórumán meg maga segítse az odatévedt szerencsétleneket (ott aztán igazi moderálás van).
-
haris
őstag
válasz
MacCaine #40712 üzenetére
Köszi a választ, átnézem.
Bár az angolom gyenge, de ha valami nem tiszta, majd kérdezekaag
"Nekem az, hogy nem szabad vele foglalkozni. Csak az idejét pazarolja az ember."Ez kicsit durva volt, mégis egyet kell értsek veled.
Ráadásul mint említettem én még nagyon kezdő vagyok Linux felhasználóként a kb 2,5 hónapommal, de Live-ként kipróbáltam a 11.04 -et és a 11.10 -et is, de ez utóbbi nem győzött meg. A 10.04LTS-t nem próbáltam, de a 11.10-ben nagyon sok minden nem ment magától, ami a 11.04-ben klappolt minden varázslat nélkül. Úgyhogy az első dolgom volt a végleges telepítés után kikapcsolni, hogy az újabb verziókat felajánlja. Majd én felrakom, ha már kiteszteltem live-ban és azt hozza amit szeretnék. -
sh4d0w
félisten
válasz
MacCaine #40616 üzenetére
NX-szel az a bajom, hogy még nem jöttem rá, hogyan tudok csatlakozni a már meglévő x kliensre - merthogy újat hoz létre mindig, de nekem többnyire a már otthon futóra lenne szükségem.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Rájöttem, hogy nem a vncserver oldalán kell színmélységet állítani, hanem a kliensen.
-
válasz
MacCaine #40616 üzenetére
Én megpróbáltam felrakni, de nem ment
@atapi : Természetesen a x11vnc-ben is lehet ilyeneket állítgani szerveroldalon is. De alapból nekem sincs semmi képrontás, csak a klienst szoktam átlőni. Viszont auto-n a legtöbb kliens a fullcsicsa képet nyomja, ami lassúúúúúú.
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged