- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
válasz
rybank #40071 üzenetére
Nem, az AMD oldaláról töltöttem le és készíttettem vele csomagokat. Ez az első olyan Catalyst verza amely íj módon teljesen kompatibilis az Oneiricvel, a korábbiak csak megpatchelve mentek. Illetve a 11.9-es X restartolt elég gyakran, ezért is van a 11.8-as a tárolóban.
A Realtek hangvezérlőhöz semmi értelme sem lenne felrakni, Ubuntun működnie kell alapból. -
válasz
rybank #40053 üzenetére
Én most annak örülök, hogy kipróbáltam a 11.10-es Catalystot és végre újra működik VLC-vel a hardveres gyorsításom (HD 6310). Mindezt az alaptárolóban levő VLC, libva és xvba-video csomagokkal értem el. A lényeg, hogy most már nem dob szegmentálási hibát a lejátszó mikor aktiválva van a GPU-gyorsítás. Szépen, (némi képhibával, de) akadás mentesen megy a Killa Sample meg több olyan hasonló videó amik eddig akadozgattak.
-
viw
aktív tag
válasz
rybank #39993 üzenetére
kiegészítem...
stellárium sem működött, ez kattintás után kiírta,h. nem támogatja az opengl-t.
gondoltam az nvidia driver a hibás ezért lecseréltem, de zárt és nyílttal is ugyan ez a helyzet. majd eltávolítottam, és láss csodát fut mind a két program (warzone 2100 és stellárium).
miért van az, hogy nvidia driverrel nem megy, anélkül meg igen?! -
Siriusb
veterán
válasz
rybank #39960 üzenetére
Valószínűleg ezt kell állítanod, bár azt nem mondanám, hogy pontosan megértettem a hibát
: text_buffer_size. Adj neki egy nagyobb értéket, pl. 1500.
És egy kis info: http://conky.sourceforge.net/config_settings.html -
válasz
rybank #39936 üzenetére
A legjobb ha nem használsz olyan parancsot, hogy sudo nautilus, mert még a végén problémáid lesznek belőle. Sudoval nem célszerű grafikus alkalmazásokat indítani, jogosultsági problémák adódhatnak belőle. Viszont ott a gksu(do) ami meg pont erre való, azt érdemes használni.
-
-
válasz
rybank #39665 üzenetére
1. Gondolom így nem szerzett be minden adatot, egyébként biztos nincs belőle hátrányod.
2. Esetleg ajánlani tudom a Rendszermenttet, visszaállítási pontok készítésére ideális választás lehet.(#39666) ZCoyote: Nah, csak megelőztél.
Mondjuk én inkább már ezt linkelném (bár ezt sem frissítettem legutóbb), illetve itt a PPA oldala, ahonnan beszerezhető. -
ZCoyote
őstag
válasz
rybank #39665 üzenetére
2. Rendszerment:-) Konkrétan Kendek kolléga fejleszti.
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #39455 üzenetére
Ha lassú, akkor ott valami baj van. A konfigok 99%-án hozza a win 7 sebességét, vagy übereli is azt. Nálam most ez a helyzet... a betöltés sebességét alapvetően az határozza meg, milyen gyorsan kattintok a bejelentkezésre...
Szaggató flash: van ilyen, ehhez frissíteni kell (11.10 első rajtnál belefagyott a flash tartalmú oldalakba a firefox, frissített és minden fain), esetleg használd a chromium böngészőt (ami a chrome ugye), Chromiumban about:flags, és a GPU-t is munkára lehet fogni, ha valami Atom vagy ilyesmi gyenge procid van.
Excel: Alapból telepítve van az irodai csomag. A Libre office Calc ami tudja ezt, a felülete inkább a 2003-as Office-ra hajaz, de minden érthető. Nyitja az xls és xlsx fileokat is.
Win játékok: nem ez hiányzik, hanem a DirectX... Mivel az is M$ tulajdon, így a játékok egy része csak hegesztéssel futtatható, van ami úgy sem. Viszont van egy halom ami fut minden gond nélkül, nézz szét pl. playdeb-en. Pár cím: Urban Terror, Sauerbraten, Quake Wars, Wolfenstein ET, Battle for Wesnoth, Bos Wars, stb... és a webes gémek is futnak, mint a Quake Live, Sulphur. Amúgy a Linux nem a gamereknek való, éppen a játékok hiánya miatt, de átlag usernek több, mint elég.
"windows nélkül nem tudok élni" Ne'már. Ha így állsz hozzá, az nagy baj. Soha ne legyen rá szükséged, hogy LiveCD-vel bogarászod a wines rendszered romjai alól a fontos fájljaidat... Helyesen: win nélkül nem tudok jáCCani
ez korrekt, aláírom.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged