- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #30527 üzenetére
Én a clementinet használom. Az amarok 1.4-re épül, de qt4 porttal, szóval nem gáz, ha Gnomera teszed fel. Gyorsan fejlődik, folyamatos a fejlesztés, és a fordítását jelenleg 100%-ig egymagam végeztem/végzem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #30521 üzenetére
A kilépés meg az ablak bezárása nem egy funkció. Pl. biztosra veszem, hogy egy üzenetküldőnél meg attól kapnál idegbajt, ha folyton kilépne az x-re kattintáskor, nem csak eltenné a háttérbe.
Amúgy zenelejátszónál nekem ugyanígy tetszik, gyorsabb így a háttérbe rakni, viszont kilépni ha elindítottam, több óra után szoktam, lejátszási listát cserélni meg igen sokszor. Szóval ez így jó. Persze értelmesebb lejátszókban a beállításoknál ezt a funkciót felül lehet bírálni. A ryhtmboxot sosem tartottam értelmes lejátszónak.
-
BaziJoe00
tag
válasz
#16820480 #30499 üzenetére
ntomkának az eredmények: GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT="10"a vinyó fel van csatlakoztatv a linux látja is meg is tudom nyitni amivel csak akarom csak egyszerüen a bootolható windowst nem látj a program.Csodával határos modom a QGRUB EDITOR is elindult nem tudom hogyan de az sem látja a win7-et!
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #30486 üzenetére
Erre a KDE-sek ismernek egy jó módszert (merthogy ott még idegesítőbb): nem adsz meg jelszót a kulcstárolónak, majd az adott alkalmazásnak, amiben megbízol, minden alkalomra engedélyezed a hozzáférést. Mivel üres a jelszó, így az első alakalom után nem fogja többet feldobni az engedélykérő ablakot.
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #30470 üzenetére
Na vigyázz, mert az unetbootin még nem biztos, hogy kompatibilis a maverickkel, meg úgy általában ezek az usb-s telepítő készítők. Én is cdrw-re írva tudtam csak telepíteni. Meg jobban jársz, ha mindig innen szedsz iso-t, mert itt a legfrisebb összeállítást találod meg.
-
válasz
#16820480 #30294 üzenetére
Linux Minttel várni kell amíg kiadják az új verziót belőle. Alpha 1-től használom a Mavericket 3 gépen is, és kijelenthetem, hogy sokkal stabilabb mint anno a Lucid (amit csak Alpha 3 után tudtam használatba venni és még utána is többször volt vele problémám). Minttel viszont biztosan lenne probléma ha az Ubuntus tárolókat átírnád maverickre, hiszen nem annak a csomagjaira "építették".
-
J97
tag
válasz
#16820480 #30120 üzenetére
Nem tudom. Valószínű a protokoll szerverrel volt gond mikor kidobott, mivel minden más ment. Általában nálam elfoglaltba szokott lenni belőve az állapot. Pl. emesene -nél is elfoglalt állapot esetén nem jelez ha valaki ír. Ezt ott külön ki kellett kapcsolni, hogy ne mutassa elfoglalt állapot esetén az új üzi értesítéseket.
-
J97
tag
válasz
#16820480 #30104 üzenetére
Igen, ezt én is úgy tudtam, de ez sajnos nálam nem így történt, maradt továbbra is elfoglalt jelzésben az ikon a kapcsolat elvesztése után is. Utána már vissza sem engedett. Ennek egyébként van valahol beállítási lehetősége, vagy default így kéne működnie?
ntomka: Végülis meg lehet próbálni ezt is, csak kár, hogy KDE -s.
-
J97
tag
válasz
#16820480 #29993 üzenetére
Neked melyik verzió van fent ubuntuból? Nálam ott van menüben a fájl küldés empathyban de úgy tűnik, hogy inaktív. Ha nekem küldenek fájlt, nálam nem jelenik meg a felkérés.
Még nem nagyon nézegettem az empathy smájlikat. [Ezen] a linken írnak róla valamit. Hogy mennyire használható ez az oldal és az itt található infók azt nem tudom. Egy ránézést megér.
-
válasz
#16820480 #29638 üzenetére
Cairo-Dockban belehet állítani reflektorfényt, pattogást, forgást, villanást, lüktetést, remegést, hullámzást és ezek kombinációját is, méghozzá négyféle helyzetben (fölötte az egérmutató vagy rákattint az ember a háromféle ikonra). Én a reflektorfényt használom egérfölééréshez meg a villanást a rákattintáshoz.
-
a000
őstag
válasz
#16820480 #29552 üzenetére
Köszi.
Az megodlható, hogy egyik vinyón van az ubuntu, másik vinyón a win7 és bootolásnál lehessen választani, hogy menyik oprendszer töltődjön be? Tehát két vinyón egy egy oprendszer.
Mert nagyon tetszik az ubuntu, csak sajnos van olyan progi amivel a win muszáj.
A 64 bites ubuntu megfelelően működik? ill az adatlapomon szereplő konfiggal békében lenne? -
válasz
#16820480 #29145 üzenetére
Érdekes, nálam tényleg nem jelentkezett még eme probléma. De ez rendes, tologatós egér használatakor jelentkezik vagy touchpadnál?
Egyébként meg én nagyon egyszerűen oldottam meg a frissítéskezelő problémáját, csak a csomagját kell eltávolítani aztán nincs vele gond többé.
-
-
válasz
#16820480 #29128 üzenetére
A beállításaidat természetesen nem lehet visszatölteni rá, újra be kell konfigurálni a routert (de ez nem olyan nagy munka szerintem). Ha újabb fajta buildet teszel fel, akkor abban már javítva vagyon elvileg minden ismert hiba.
Ha az adatbázisból kikeresed, akkor láthatod, hogy sajnos a legfrissebb is áprilisi (build 14311, az enyém meg most 14815), de azért biztosan jó. Esetleg a fórumban kellene körülnézni, hátha van újabb is. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16820480 #29084 üzenetére
Akkor nem vagyok ezzel egyedül... És nem tom, hogy mitől lehet...
Én párszor próbáltam ki, a max amit írt, az 2óra 25perc volt.. és ez nagyjából pontosan meg is volt, + - pár perc.
@upszilon: Win7-nél pl. nekem is minden ki van lőve, bár a superfetch mindig megy ugye idle-ben, és így tudok kicsikarni közel 3 órás üzemidőt.. Jah és, visszaveszi a proci órajelet, vagyis sysinfo szerint, más különbség meg nincs... Mondjuk a VGA illesztőprogramja elég gyér, mivel közli azt is, hogy nincs 3D gyorsításom, meg ilyesmi, szal nem tom, lehet ez befolyásol pár dolgot, mondjuk nem túl bikás vga, GMA4500M.
-
upszilon
őstag
válasz
#16820480 #29084 üzenetére
Azért ez érdekes nagyon. Nekem például az XP állandó jelleggel kütyögtette a winyómat. Hiába volt letiltva az indexelés, meg az össze olyan dolog amihez üresjáratban hozzá tudott volna nyúlni, akkor is csak hallottam, hogy küty-kütty, küty-kütty... Ezt például a linux nem csinálja. Látom a notim winyó-ledén is, hogy semmit nem matat. Szóval ha ennek ellenére az XP fogyasztana kevesebbet, hát nagyon meg lennék lepve...
-
Siriusb
veterán
-
kovaax
őstag
válasz
#16820480 #28684 üzenetére
Ha legközelebb "teljesen befagy a rendszer", próbáld már meg a System/Recovery részben leírt reisub módszert, az nekem mindig szokott működni Ubuntu alatt.
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #28672 üzenetére
"sőt, olyan is simán volt, hogy angol win alatt képtelenség volt törölni az olyan könyvtárakat, amiben í vagy ű betű volt, be kellett tenni egy olyangépbe a lemezt, amin magyar win volt, és onnan..."
Ilyennel én is találkoztam a saját gépemen. Szánalom ez a sok kódlap. A microsoft észrevehetné már, hogy nem országonkénti/régiónkénti kódlapokban van a megoldás, hanem a unicodeban. És már az sem lehet indok, mint régen, hogy több helyet foglal, ez ma már max szöveges állományoknál számít.
-
upszilon
őstag
válasz
#16820480 #28651 üzenetére
Köszi, de most összekevertél kicsit. PCEMU-t ajánlod inkább mint az EKIGA-t? nekem mindegy, csak jól működjön és jó legyen a hangja. Sávszélességem van bőven, attól nem tartok. Viszont úgytudom egyik sem fogja mutatni a VopCheap telefonszámaimat, hogy hol tartok a negyedéves ingyenességben és hogy mennyin áll az Euróm. Szóval csak beszélni lehet velük. Akkor meg perszehogy mindegy nekem. Szóval akkor melyiket használjam?
-
totyax
aktív tag
válasz
#16820480 #28609 üzenetére
mivel most vastagabb tálcát hazsnálok, ezért k.ronda, ugyanis az összes ikon 24 pixeles, kivéve ezt, mert ez svg, és dinamikusan méreteződik.
Én is vastagabb tálcát használok, 32 pontosat, és szép az ikon. Lehet még vastagabban már nem túl szép
amúgy a mint is ubuntu tárolókat és csomagokat használ. nézd meg, hogy minden csomag lucid verziós szinte.
Ez tiszta, de nem mindegyik frissítés tehető fel, ezért van az 1-5-ig rangsorolás, tulajdonképp ez védi a Mint-et, hogy Mint maradjon, szerintem
-
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
válasz
#16820480 #28075 üzenetére
Én azt tettem amit leírtam, ezt állítottam be:
deb http://ftp.debian.org sid main contrib non-free
Persze nem kell az összes, mert a main is elég, abban van az openoffice.org, de mindegy.
Amúgy nem tudom, hogy mit és hol állítottál be, mert ez a tároló független az Ubuntu tárolójától, de mondjuk, hogy ez a cím a Debian Sid Fő tárolója, így nem is lehet olyan lassú. A gyorsaságot úgy értem, hogy az internetkapcsolatom sávszélességét maximálisan kihasználta mikor töltötte le a csomagokat, ami azért nem ~100 kB/s csak. -
válasz
#16820480 #28073 üzenetére
Hát, nem tom, nálam minden rendben van. De megnézem akkor virtuális gépen Lucid alatt is a dolgot, mert most már érdekel, hogy mi történhetett.
Szerk:
Nah, meg is vagyok, ez gyorsan ment. Nálam full sebességgel töltötte le megint a csomagokat, egyáltalán nem lassú a Sid tárolója. Úgy tűnik, hogy minden rendben, megvannak az ikonok, valamint az eszközök -> beállításokat is megtom nyitni, nem fagy ki (már ha ezzel volt a probléma). Szal szépen megy nálam... -
válasz
#16820480 #28069 üzenetére
Az acpidet innen tudod beszerezni. Ha engedi, akkor pedig Synapticban Csomag -> Verzió kényszerítése.
Most akkor aszondod, hogy például a Writernél a félkövérítést, dőlést meg aláhúzást állító ikonoknál nem az A betűs képek vannak, hanem a szöveg? Ez nem normális, nekem az ikonok vannak ott. -
válasz
#16820480 #28067 üzenetére
Direkt írtam Synapticot és nem mást, mert azzal lehet megcsinálni a legbiztonságosabban. Helyreállítani megpróbálhatod úgy, hogy beszerzed az eredeti Ubuntus csomagot, majd terminálban dpkg -i acpid (bár lehet erőltetni Synapticcal a régebbi verziót is). Ha törött, vagy bekonfigurálatlan, akkor persze az problémásabb lehet. Ilyen esetekre írtam azt, hogy egy visszaállítási pont készítése ajánlott.
A menüsoron mit értesz, illetve melyik menüsornál, hol nincsenek neked ikonok csak szöveg? -
válasz
#16820480 #28063 üzenetére
Mért lenne fura, hiszen főként a Sid tárolójából importálnak az Ubuntuéba és nem fordítva.
(#28064) ntomka: mi a baj a megoldással? PPA nincs, újabb verzió nincs, viszont így is jól működik. Az Ubuntu Debian alapokra épül, úgyhogy azt hiszem ez nem olyan csúnya megoldás.
-
válasz
#16820480 #28057 üzenetére
Még van pár nap a fagyasztásig, addig még lehet átveszik a Debian Sid tárolójából a csomagokat. Ha nem, akkor sem kell csüggedni persze, bár jó PPA-t nem tudok hozzá, de egyszerűbb megoldást igen, mint a honlapról letöltést és kézzel telepítést.
Először is be kell másolni a /etc/apt/sources.list.d könyvtárba a (pl.) debian-sid.list elnevezésű fájlunkat, melybe előzetesen beírtuk a következőt:deb http://ftp.debian.org sid main contrib non-free #Debian-Sid
Majd a Synaptic csomagkezelőt megnyitjuk, rákattintunk a Frissítés gombra, megvárjuk míg végez. A GPG hibával nem kell törődni, nem érdekes annyira. Rákeresünk az openoffice.org-gtk csomagra, majd kijelöljük frissítésre (ekkor kijelöl még több mindent is frissítésre és telepítésre is, el kell fogadni). Ezután rákattintunk az Alkalmaz gombra, megvárjuk míg végez. Végül a Beállítások -> Tárolók -> Egyéb szoftvereknél a Debian-Sid elől elvesszük a pipát, bezárjuk az ablakot és frissítünk egyet megint.
Természetesen még mást is frissíthetünk a segítségével, habár figyelni kell, nem lehet mindent, azért 100%-osan nem kompatibilis ez a tároló. (Én mondjuk még a GPartedet frissítettem anno). Természetesen egy visszaállítási pont létrehozása is ajánlott előtte.
És a végeredmény: -
upszilon
őstag
válasz
#16820480 #27912 üzenetére
Szia!
Nem az a gondom, hogy nem tudom beállítani. Arra állítom be, amire csak akarom. A baj az, hogy egy-időben kétféle beállítás kellene a hangkimenetnél. Skype-nál a Logitech (USB külső hangkártya, egybeépítve a fejhallgatóval) fejhallgatóját szeretném használni. Minden másra pedig az alaplapi hangkártya hangkimenetét. Windowsban ezt a Skype-on belül lehet kiválasztani. Sajnos linuxra nem készült még el ez a fajta Skype. (Más dolgokban is fejletlenebb.) A "hangbeállítások" ablakában elvileg lenne rá mód, mert elvileg ott van az "alkalmazások" fül. De mivel az alkalmazások fülben nem jeleneik meg a működő alkalmazás, (vagyis a Skype), nincs gyakorlati megvalósíthatósága a dolognak.
Egyébként a hangokkal minden rendben lenne. A minőségük megfelelő.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16820480 #27857 üzenetére
Hát, azért a partnerlista kicsit igényesebben nézhetne ki, plusz pl nálam hibás a menü, ha a panelen jobbkattot nyomok az ikonra. Nem látszik rajta semmi felirat. És ez 2-ből 2 gében van így...
Meg most nem azért de a win-es 4-esnél, vagyis 5-ösnél jár... Azért lehetne fejlesztei valamit...
@ArGab: Az igaz.
-
ArGab
őstag
válasz
#16820480 #27853 üzenetére
Ha van pulseaudio, a legújabb verziójú Skype automatikusan azt használja, és mást nem is enged beállítani. Én is ezzel szenvedek, mert pulseaudio-val szinte egyáltalán nem működnek az audio bemenetek. Régebbi verziójút, ami nem korlátozna pulseaudio-ra pedig feltenni sem tudtam, mert valami régi függőség nem megy fel hozzá (pontosabban nem is létezik már).
ngabor2: KDE alól be lehet lőni (nálam) némi próbálgatás után, melyik bemenet kell, és működik is. De KDE-re pulseaudio úgy olvastam egyelőre nem ideális választás, és Kubuntuba okkal nem került be.
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #27849 üzenetére
Akkor itt van [link]. A lényeg, hogy a Linux közel sem 5%-os. Legalábbis desktop rendszerekben.
(#27847) Major Major: Ebben csak az az érdekes, hogy az én kártyám két generációval újabb.
Nekem alapból megy mindig a venti, igaz, ha nem meleg, akkor nem is hallani, csak akkor zúg, ha megterhelem keményen. Biztos úgy voltak vele, ha már a proci miatt amúgy is mindig teker, akkor mindegy, ha nem szabályozható, mert az is igaz, hogy az 5000-es mobility atik (5100-asokat kivéve, mert azok még a 4000-esekre épülnek) amúgy is szinte semmit nem fogyasztanak üresjáratban.
-
totyax
aktív tag
válasz
#16820480 #27829 üzenetére
Szerintem meg egy 5%-os oprendszernek legalább a kompatibilitásra kéne törekednie, már csak azért is hogy az elterjedtsége nőjön - UTF ide vagy oda.
Az Audacious az m3u fájlokkal nem tud mit kezdeni ha az windows alatt kreálódott, azaz nem UTF8-as, és ékezetek vannak benne. Gondolom elsősorban az ékezetes fájlnevek miatt. A tagokat szerencsére képes olvasni, legalábbis egyelőre úgy tűnik. A többi fenn levő lejátszó (Totem, Rhythmbox) képes beolvasni ezeket a fájlokat is.
Érdekes amúgy, némelyik ékezetes fájlnévre elindítva a lejátszót el sem indul az Audacious, de ha betallózok neki több fájlt, azokat lejátssza ékezettől függetlenül -
ngabor2
nagyúr
válasz
#16820480 #27829 üzenetére
félreérthetően írtam, az automatikus mountra gondoltam. bedugtam a pendrive-ot (többet is, egymás után), de nem csatolta. kézzel lehetett mountolni, de a kényelem nagy úr.
még szerencse, hogy megvan az előzőnek az image-e, lehet, hogy ennek a helyére visszamegy. sajnos nekem úgy tűnik, hogy az egyre újabb verziókban bár egyre több a feature, de egyre több az, ami engem zavar, vagy nem úgy működik, ahogy megszoktam és szeretem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#16820480 #27770 üzenetére
Hát nem tom. Itthonról nem voltam fent. Utána később bejelentkeztem telóról, és megkaptam amit írt ismerős, pedig akkor nem voltam Online.
@ngabor2: Hát én vagy 5ször elolvastam minden pontot a telepítéskor... És sokat "segített". Pedig kezdő linuxos vagyok még. Partícionálásban haver segített, hogy biztos ne b@szarintsam el.
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- ZIDOO médialejátszók
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest