- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
mzx
senior tag
Vladi, köszi szépen!
Hónapokkal ezelott volt utoljara ubi iránti erdeklodesem, akkortájt is te voltal az egyik aktív segitőm,
ez úton is még egyszer köszike
... a stílusodat meg csipázom
De azert nem úszod meg az újabb ... na nem sok, de 1-2 lámer kérdésemet...
Lehet, h túl ovatos vagyok, és csak neki kellene vágnom már az ubuntu installálásnak, de hajlamos vagyok valamilyen szinten elméletben is előkésziteni a dolgokat, foleg, ha laikus vagyok adott témában1)
Azert vetettem fel a masik hdd fizikai lecsatolását, amire XP van telepítve, mert aggódom, nehogy beleírjon az ubi telepitő, azonban a hardverhez se értek nagyon, bár a napokban életemben először magamtól benyomtam a gépházba egy vinyót, jumpereltem, BIOS-ba állítgattam, XP-ben felismertettem az új hdd-t... minden simán ment.. számomra ez is valami, tekintve ,hogy először csináltam ilyet
Csak hogy addig mág oké nekem, hogy SLAVE kábel volt szabad és primary slave hdd lett az újabból, de ha lecsatolom a kábelről a primary mastert (az XP-s vinyót), akkor
nem lesz gubanc a masik vinyóra történő ubi intallálás során? Mi fog történi? Primary master lesz az új, "üres" vinyómból, amire ubi tervezek? Ha visszadugom ubi installálás után az XP-s vinyót, akkor megint az lesz a primary master?
...Szoval nekem mint lámernek ezek bizonytalanságok ám...
Egyébként ha semmit nem módositok, nem csatolok le stb. a gépházban ,
akkor sincs min aggódnom, hogy beleír esetleg az XP-s vinyóba az ubi telepítő?2)
Volt egy "KIEG" hozzászólásom is tegnap, légyszike, adj javaslatot arra is:
Szerinted hogyan jobb?: azonos partícióra simán mehet a 20 gigányi mp3, avi stb médiafile-k, vagy a biztonság kedvéért particionaljam a vinyót és KÜLÖN particiora tegyem a médiafile-kat arra az esetre, ha egyszer -neadjisten'- ubit újra kellene telepiteni, hogy sértetlen maradjon a 20 gigányi médiafile gyűjtemény?
(Hiszen nem az ubival azonos particiora kerul abban az esetben, ezert maradna tuti sértetlen.)
Szóval én kezdőként particionálásra -ha nem feltétlen muszály-
nem adnám a fejem... tehát godnolom nem szukséges, ha nincs veszélyben az ubi esetleges jövőbeni újratelepitése során SEM a 20 gigányi médiagyűjtemény...
...de ha javaslod, akkor megprobalom a partícionálást, amint időm lesz rá
(egyelőre az ubi installálásra is annyit tudok előre, hogy a napokban valamikor eljutok odáig)
... végulis "üres" vinyó, amire telepítenék, nagy bajt nem okozhatok...3)
Ubi alól egyszeruen csak készitek egy Xubi-s fiókot és az alapból GNOM helyet Xfce -t fog használni, ami által méggyorsabb lesz a rendszer ?Ennyi az egész, hogy bármikor váltogathassam az ubit és xubit?
4)
RAM nem sok van ... csoda, hogy tavaly volt pénzem bővíteni 384 MB -ra.
De úgy olvastam, elegendő, ha nem is valami sok. Egyébként csak 100 MHz-s RAM-ok.
(A gép meg 500MHz, P3)5)
WinXP alatt semmiféle particiom nincs.6)
Torrentezést is terveztem, de akkor ne ntsf -re installáljam ubit, hanem ext3-ra, hogy tudjak torrentezni ubi alatt? És DC-zéshez milyen file rendszer használható?? ( Ismered, P2P rendszerű, gondolom
nem mondtam újat a DC-vel. Sőt...)
Nagyon kösz iaz eddigieket, és várom az újabb válaszokat. Szeritnem ennyiből már menni fog nekem is a dolog.
Persze az általad javasolt meta csomagrol majd érdeklődöm itt, amint eljutottam oda, hogy ubi feltelepítve.Mzx
Aktív témák
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 Pro Max 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Bontott, vadiúj, MIDNIGHT MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest