Hirdetés
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
crab
senior tag
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
ezt én is így gondolom, de segített volna biztosra menni, ha az üfsz is megerősíti

egyébként te belső ember vagy?
-
crab
senior tag
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
Igen a kiskunhalasiba.
-
Egon
nagyúr
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
Kiskunhalas, gondolom (lásd az adatait).
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
lementem a helyibe

-
crab
senior tag
én csak bíztatni tudlak! nekem szerencsére nincsen problémám ezzel a marhasággal, ugyanis roppant egyszerű módon nem tudok átállni a pppoe-re, mert nem fogadja el az ügyfélazonosítómat, az ügyfélszolgálaton meg azt sem tudták miről beszélek. úgylátszik ebben az esetben szerencsémre vált hogy ekkora balekok, mert ha most ez miatt nem tudnám használni a routeremet, kénytelen lennék megrongálni a hálózatot, ezáltal begyűjtve pár száz méter utp kábelt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snemeth
aktív tag
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
A routerrel valo netmegosztas nekik valoban nem problema. Nekem azonban igen. En ugyanis nem azert adtam ki kurva sok penzt az USR routeremre, mert a haveri korrel akarom megosztani, hanem azert, mert nem akarom szenne furni a lakasomat. Plusz tuzfalnak sem volt utolso.
Amugy el magasrol leszarom, hogy a tvnetwork szamara mi a magasabb prioritasu. Szamomra a sajat problemam a magasabb prioritasu.
Ugyhogy en azert csak megprobalom.
Eleg nagy gaz lehet naluk, ha a birosagi vegrehajtas is van ellenuk:
A végrehajtás elrendelésének idõpontja: 2005.03.30.
A végrehajtás ügyszáma: 4876775433
Hatályos: 2005.04.14. - ... -
Egon
nagyúr
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
Ez sajna igy van, csak nem értem miért nekem írtad?

Amúgy amibe bele lehet kötni: tudtommal ezt a PPPoE Relay módot csak szóban közölték eddig bárkivel is, érdekes módon a kiadott tájékoztatóban sincs erről egy szó sem... -
Vakondpiszok
csendes tag
Nem hinném, hogy a Hatóság érdemben foglalkozna a problémáddal.

A Cég ÁSZF-ében egy végpontot garantál a lakásodba amiben ott a szolgáltatás. És ennyi.
Hogy Te azt hogy osztod/nem osztod/tudod osztani/nem tudod osztani, az a Te hatásköröd.
Hogy a Cég protokollt váltott? Megteheti az ÁSZF alapján.
Hogy a router nem megy az új feltételekkel? A te hatásköröd.
(Igen, ez a relay mode ez speciális eset, csak a routeres PPPoE-s LAN-NET-esek eshetnek bele).
A Cégnél sem örültek ennek a speciális esetnek, de a protokollváltás magasabb prioritású, mint a routerrel való netmegosztási probléma.
Sajnos 2 lehetőséget látok: vagy megszoksz (veszel kompatíbilis routert és eladod a régit) vagy megszöksz (szolgáltatás váltás/szolgáltató váltás). -
Egon
nagyúr
Igen, én is akartam írni nekik, de szerintem nem igazán érdekli őket a nyomorunk. Egyrészt szvsz a LAN-net előfizetők száma lassacskán elenyésző lesz az egyéb (főleg ADSL) előfizetők számához képest, másrészt ezen előfizetőknek csak kis része osztja routerrel a netet (lásd többek között ezt a topicot: rajtunk kívül senki sem reklamált). Más fórumban találtam még egy arcot, aki ilyen problémával küzd: ő nem szarozott, hanem vett egy Repotec modemet, ami tudja ezt a funkciót, és annyi. Az a néhány tucat ügyfél, aki egy csökkenő előfizetői bázis elenyésző kisebbségének reklamácó részét jelentik, nem hiszem hogy bárkit is meghatna.
Nekünk így is-úgy is van vezetékes vonal (az asszony igencsak kihasználja az egyik díjcsomagot), úgyhogy ez nálam nem probléma. Externetnél a 2 éves hűségnyilatkozatú, 2 Mbit-es vonal 9.900,- Ft/hó. Hosszú távon jobb választásnak tűnik az ADSL, mivel mióta megvan a LAN-net, folyamatosan csökken a sávszél (a kezdeti 10 Mbit-ről előbb olyan 7 Mbitre, most az átálláskor olyan 4-5 Mbitre), míg az ADSL sávszélessége az utóbbi 2 évben a négyszeresére nőtt. Ha csak egy kicsit is folytatódik ez a tendencia (legalább felerészben), nemsokára eltűnik a LAN-net talán egyetlen előnye.
Érvek pro és kontra, összefoglalva (szubjektíve):
LAN-net:
+ jelenleg is ez van, nem kell átszerződni,
+ fix IP-cím,
+ nagy sávszél,
+ belföldre iszonyúan jó pingek.
- vehetek új routert,
- WLAN-t valszeg elfelejthetem (nem fogok találni megfelelő routert hozzá),
- forgalom-limit,
- nem garantált, folyamatosan romló sávszél,
- külföld néha szarakszik (illetve egyes irányokban konzekvensen szar ping).
ADSL:
+ nincs forgalom-limit,
+ használhatok gyakorlatilag bármilyen broadband routert, így a régit is,
+ hosszú távon gyorsuló tendenciát mutat,
+ elégtételt okozna felbontani a szerződést a tvnetwork-kel.
- jelenleg csak fele-harmada sávszél, mint eddig,
- macera az átszerződés miatt (pl. amíg be nem kötik, nem tudom osztani a netet),
- 2 éves hűségnyilatkozat,
- dinamikus IP-cím (nem igazán zavar, de a tény az tény),
- macerás a szolgáltató-váltás (ha jól tudom, előbb a Matávtól kijönnek leszerelni a régi modemet, utána köthetsz új szerződést -> 1-2 hétig nem lesz neted, ha másik szolgáltató ADSL-előfizetését választod),
- nem mondhatod le a Matáv-vonalat.
Mindenesetre nehéz döntés lesz (azért még agyalok rajta, bár felháborítónak találom a tvnetwork hozzáállását). -
snemeth
aktív tag
De nem akarok azert vezetekes telefonra is elofizetni, hogy adsl legyen.
Osszessegeben dragabb, mint pl. a NET 512 csomagjuk, nem? Tudom, neha nincs kulfold, stb...
Amugy jobb, hogy ezt valaszoltak, mert - mint a reszukrol felajanlott alternativakat - ezt is belevehetem az NHH-nak irando beadvanyomba. (-:
A heten meg is irom aztan el is kuldom.
Igazabol az lenne a jo, ha nem csak en tennek igy, mert akkor latnak, hogy tobben is jartak igy, kulonbozo markaju routerekkel. Az talan jobban dobna a dolgon. -
snemeth
aktív tag
Kozben meg is jott a valaszuk:
> Tisztelt Ügyfelünk!
Sajnálom,de nem tervezük a protokol váltást. Két lehetősége van,hogy
megoldja a problémát, vesz egy másik Routert vagy mégis bekábeleztetti a
lakást.
Tisztelettel:
Technikai Support.
>
> -----Original Message-----
> From: **********@tvnetwork.hu
> Sent: Monday, July 04, 2005 1:44 PM
> To: info@tvnetwork.hu; marketing@tvnetwork.hu; fejlesztes@tvnetwork.hu;
> kivitelezes@tvnetwork.hu
> Subject: PPPoE Relay
>
> Tisztelt TvNetwork rt!
>
> Varhato-e, hogy a PPPoE Relay mod helyett a csak PPPoE-t ismero routerek
> is hasznalhatok lesznek a TvNetwork halozataban.
>
> Tortent ugyanis, hogy mikor februarban LanNet elofizetok lettunk,
> vasaroltunk egy USR808054 tipusu vezetek nelkuli routert. Mindezt azon
> celbol, hogy ne kelljen a lakasunkat ossze-vissza furkalnia kabelezes
> miatt, illetve hogy az internet feloli tamadasok ellen vedettebbek
> legyunk.
>
> Minden csodalatosan mukodott is, amig egyszer levelet nem kaptunk, hogy
> junius vegeig et kell ternunk a PPPoE modra. A router azonban nem akart
> konnektalni.
> Hosszas telefonalgatas utan kiderult, hogy ennek az az oka, hogy onok a
> PPPoE Relay modot alkalmazzak, amit a mi routerunk (es tobb egyeb tipus)
> nem ismer.
> Sajnos elozetes tajekoztatast nem kaptunk annak idejen, hogy ilyet ne
> vegyunk, mert a kesobbi attereskor hasznalhatatlan lesz a keszulekunk. A
> kedves szerelo urak sem utaltak ra, amikor bekotottek a LanNet
> szolgaltatast. Ugyanakkor az attereskor sem lettunk tajekoztatva, hogy a
> PPPoE Relay modot nem ismero routerek a tovabbiakban hasznalhatatlanok
> lesznek.
>
> Ha az elofizetokert vannak, akkor nem lenne celszeru olyan modot
> alkalmazni, hogy az minel tobb elofizetonek hasznara valjek?
> Termeszetesen a gyarto is felelos, hiszen egy majd' 30 ezer erteku
> berendezesnek illene tamogatnia minden modot, de azert talan onoktol is
> elvarhato lenne, hogy idoben tajekoztassak az elofizetoket (akikbol elnek)
> az esetleges buktatokrol.
>
> Tehat az a kerdesem, hogy varhato-e, hogy a PPPoE Relay modrol atternek a
> ''sima'' PPPoE-re? -
snemeth
aktív tag
Ugyan nemreg azt irtam, hogy lemondjuk az elofizetest, de tegnap ugy dontottem, hogy nem hagyom magam. (Megaztan nem akarok tizenezreket kifizetni ADSL-re).
Irtam nekik egy levelet, hogy hogy letezik az, hogy nem tudom hasznalni a routeremet. Megvarom, hogy mit valaszolnak (ha valaszolnak egyaltalan).
Aztan utana a Nemzeti Hirkozlesi Hatosaghoz fogok fordulni. Nem letezik, hogy egy hulye dontes miatt ugy szopatjak az elofizetot - akibol elnek -, ahogy akarjak.
Velem ugyanis _sehol_ nem kozoltek, hogy ne vegyek ilyen-olyan routert, mert az nem fog mukodni a PPPoE atallas utan. Kijottek a szerelok a bekoteskor, bekonfigtak a routert (akkor meg fix IP-re), aztan ment minden. Az atallaskor kuldott levelukben szinten nem volt semmilyen tajekoztatas ezugyben. Marpedig en _hasznalni fogom_, ha mar megvettem.
A honlapjuk egyebkent is hagy nemi kivannivalot maga utan, mert ha ebbol az ugybol kifolyolag nem bongeszem az ASZF dokumentaciokat, akkor a mai napig nem tudom meg, hogy nalunk is elerhetok a NET csomagok, aztan tovabbra is az 1 gigas limitu Vario bazis cuccot nyomom.
Talan megoldas lenne, ha nem csak en elnek panasszal felejuk, hatha tennenek valamit ezugyben. De mondom, elszant vagyok es a NHH-hoz fogok fordulni, ha nem valtoztatnak a dolgon. -
Egon
nagyúr
Ahogy más fórumokban olvasom, már tudod a megoldást, de leírom ide is, hátha más is ilyen gonddal küzd.
Csak olyan routerrel lehet osztani a tvnetwork-ös LAN-netet a PPPoE átállás óta, ami tudja a PPPoE Relay funkciót. A nálunk elterjedt routerek 90%-a (többek közt a legnépszerűbb SMC és D-Link modellek, de az én Ovislink cuccom is ide tartozik) NEM tud ilyet.
Baromi nevetséges ez a tvnetwork. Most azért vegyek új routert, mert kitalálták ezt a faszságot. Asszem lemondom az előfizetést (menjenek az anyjukba).
Ráadásul ma reggel is hol megy a net, hol nem (ráadásul a legváltozatosabb hibaüzenetekkel dob vissza csatlakozáskor). -
jim77
csendes tag
Most beszéltem a TVNETWORK-el azt mondták idén nem lesz átállás!

-
chriszso
csendes tag
Remélem sokak örömére szolok, hogy megérkezett a már beígért Kereszttöltés Optika

-
snemeth
aktív tag
Reszukrol most fejeztuk be a kivalo TvNetwork-el a tovabbi egyuttmukodest.
Tegnap megigertek, hogy visszahivnak az ugyben, hogy kinyomozzuk: az USR808054-es AP-nk miert nem birja osszehozni a PPPoE kapcsolatot, mivel erre kellene atterni a honap vegeig.
''Termeszetesen'' nem hivtak vissza. Igy aztan telefonaltam en. Mire a csavo mondja, hogy nezzek utana, hogy tudja-e a cuccom a PPPoE Relay modot (a ''sima'' PPPoE-t tudja). Es hogy nem jot vettunk. Mi jot vettunk, ok olyan f*szk*l*p*k, hogy nem ugy nyujtjak a szolgaltatast, hogy azt lehetoleg igenybe is lehessen venni a meglevo eszkozokkel. Ugyanis amikor ezt vettuk, szo sem volt rola, hogy ilyet is tudnia kell.
Ugy nez ki, hogy nem tudja. En meg leszarom, mert akkor is hasznalni fogjuk, de akkor nem naluk, hanem egy masik szolgaltatonal. Az sem erdekel, hogy tobbe kerul, mert akkor legalabb korlatlan forgalmam lesz. Nem ugy, mint a Lannet-nel, ahol azert valljuk be, hogy 1 gigaert a 4500Ft kicsit sok.
A sorozatos kulfold megszakadasokrol nem beszelve.
Mindegy, betelt a pohar. Egy elofizetovel kevesebb. -
MRV
csendes tag
Végre van külföld

-
Tigerclaw
nagyúr
Nálam sincs sajnos. Kidobott WOW közben. Azóta már tuti szétharaptak a teknősök tanaris tengerpartján.

Ilyenkor nincs valami ügyfélszolgálat vagy mi? Nálunk 17:00-kor bezár, a műszaki ügyelet száma ismeretlen. -
crab
senior tag
felénk sincs külföld...
-
Samee
tag
Tök jó, itt le lehet ellenőrizni, h nem csak nekem nem megy a külföld
Szóval nem megy 
-
Lortech
addikt
Külföld?
Nekem pár perce annyi minden külföldnek. -
snemeth
aktív tag
At kellene allnom PPPoE-re a honap vegeig, de nem birom ravenni az USR808054 AP-met, hogy sikeruljon is a dolog. Beallitom a nevet, jelszot. A log szerint probalkozik is, csakhogy nem sikerul.
Kiprobaltam mezei halokartyaval es a toluk letoltheto telepitovel. Igy mukodik.
Nincs veletlenul valakinek hasonlo tapasztalata? -
Lortech
addikt
-
crab
senior tag
hát engem is eléggé lelombozott amikor hírtelen 96 lett az 1024 ből, főleg úgy hogy két géppel használjuk, igaz én váltottam át, de nem számítottam arra hogy ez ilyen kevés, viszont így minden probléma megoldódni látszik. de nem fog, mert egy iszonyú nagy trágyadomb ez az egész cég, itt már több mint két hónapja
nem lehet élvezhetően netezni, mert egy órában minimum egyszer elmegy a net,(az utóbbi néhány napban félóránként, de csak kb 10-20 sec-re) nehezen jönnek a dolgok, külföldről nem is beszélve, ugyanakkor a fájlletöltés gyors. hiába zaklattam őket nem csinálntak semmit.nem érdekel tovább a dolog, ahogy lesz valami alternatíva, azonnal itthagyom őket. uff -
Lortech
addikt
Én 3 órával később kaptam még egy levelet, helyesbítés tárggyal:
''Tisztelt PR-Telecom Ügyfelek!
Kérjük tekintsék semmisnek az 2005.05.13-án az info@tvnetwork.hu címről érkező, ''Sávszélesség növelés'' tárgyú levelet.
Megértésüket köszönjük: Tvnetwork Rt.''
Pedig az első levél betűről betűre ugyanaz volt mint ami neked. Biztos azért van, mert mi nem közvetlenül a tvnetworktől kapjuk a netet, hanem a PR-től. -
Thom!
veterán
Net dijcsomagnál 1024-es kapcsolatnál mennyi a KB/s?
-
crab
senior tag
Tisztelt Ügyfelünk!
Örömmel tájékoztatjuk, hogy május közepétől a
NET512, NET1024, NET1536 és NET 3008 csomagjaink
maximális feltöltési sávszélességét megnöveltük.
Az átállást követően a
NET512 csomagunk feltöltési sávszélessége 256
kbit/s
NET1024 csomagunk feltöltési sávszélessége 512
kbit/s
NET1536 csomagunk feltöltési sávszélessége 768
kbit/s
NET3008 csomagunk feltöltési sávszélessége 1024
kbit/s
A szerződési feltételeket és abban vállalt
szolgáltatási minőséget, valamint a
szolgáltatási díjakat a változás nem érinti. A
változás egyedi igénybejelentés nélkül,
automatikusan történik.
Reméljük a megemelt sávszélesség örömére
szolgál, a gyorsabb internet segítségével még
inkább kihasználhatja az internet nyújtotta
lehetőségeket!
Üdvözlettel:
TvNetWork Rt.
ennek most nagyon örülök, mert már kezdtem gondolkozni a visszaváltáson, az alacsony upload miatt, de most már 512 kbit/s lesz!
-
kBagyula
senior tag
Szia!
Tisztában vagyok vele természertesen, de nem értem, hogy miért fényezi magát ennyire a szolgáltató a webszájtján.
Lásd: Sajtószoba.
Lassan 4. éve előfizető vagyok náluk. Nekem nem célom havi 87253812531GB-nyi dolgot letölteni a netről, elég lenne az ha a szolgáltatásuk színvonala elérne egy minimális szintet.
Nagyon erősen gondolkodom azon, hogy váltok ADSL-re, persze nem náluk.
Lassan 2 éve ígérik a szolgáltatás optikai kábelen történő továbbítását, unom már a sok hitegetést.
kBagyula -
kBagyula
senior tag
Helloka!
Megalol: Bővebben: link
A Kereszttöltésben lakom. Most csináltam...
Ennyit a Tvnetworkról.

Üdv,
kBagyula -
Shalala
senior tag
-
Thom!
veterán
TV Networkre se fizetek be az hótziher.
Inkább a sz@ros t-online marad. -
maszat
senior tag
Én úgy tudom, nem igazán dícsérik a sebességét a túlterheltség miatt. De ha kicsi forgalom várható, akkor érdemes beköttetni.
1 GB: 6500 Ft
1-3 GB: 8000 Ft
Felette nem éri meg
Az árakban benne van a készülék bérelti díja is.
De azt javasolnám, hogy 1 GB várható forgalom fölött inkább gyorsan köttesétek be az Inviteles 512/96-os ADSL-t 8490 Ft (2 éves hűséggel) mert lehet, hogy drágulni fog -
Shalala
senior tag
Na megkerdeztem ugyfelszolgalatot mit tudnak hozzank bekotni, es hozzank csak Mikrohullamut tudnak bekotni, mert a Fofasornak a masik oldalan lakok Szegeden, mint ahonnan a Tvnetwork indult,es nemtudjak athozni az utcan

Szoval mikroval milyen a tapasztalatok? Megeri?
Milyen a ping?Sebesseg? -
Shalala
senior tag
válasz
Pagan Fears
üzenetére
Nyugi en is szomoru vagyok mert nekem meg axelerom van es ez 40-nel is alig jon baratnomnel oda se ulok a gephez mert csak elszomorodok

Amugy kabelnetrol van szo -
Shalala
senior tag
Hello!
Szegeden mi a tapasztalat a TVnetwork-kel?
pingek milyenek?
Baratnomnel 800k/sec volt eddig a max amivel tudott tolteni de t3-rol mindig jon legalabb 500-al. Ez altalanos vagy csak amiatt lehet mert kozel lakik az adotoronyhoz ujszegeden? -
Tottu
senior tag
Nálunk is (Kecelen) volt olyan alakalom nyár végén és ősszel amikor szinte nem is lehetett használni az internetet mert örökké megszakadt a kapcsolat, igaz volt olyayn alakalom amikor normálissan is lehetett használni. De kb 3 hónap alatt helyrehozták a hibát és most már nem szakadozik és a sávszél is mindig 1000kbps fölött van.
-
Tonyk
veterán
válasz
kBagyula
üzenetére
Mit már írtam nem dolgozom már a cégnél, de ha minden igaz igen, elérhető lesz. Viszont csak akkor ha kiépül a cucc, addig nem!! És ne vedd készpénznek, amit mondok mert ezek akkori infok (kb 1 hónapja nem vagyok a cégnélt...)
Én azt tudom javasolni, hogy inkább szerezz be egy routert, 8-10E Ft. Jóval kevesebb villanyt zabál, hardveres tűzfalat kapsz vele együtt, + szét is tudod osztani a netet.
Tűzfalnak meg win alatt ne a sp2 tűzfalat használj, mert sz@r. Javasoltam és még mindíg javasolni tudom a kerio-t. Otthoni használatra ingyenes, és ha akarod a + funkciókat egy okosságot sem nehéz hozzá keríteni. Ezért felesleges linuxos tűzfalat futtatni otthon, meg DLINK...., mert mitől lenne ez garancia bármire is????!!!!
[Szerkesztve] -
kBagyula
senior tag
Szia!
Ez jó hír! Optika végre!
Linux alól pingeltem egyébként. A vas pedig nem túl öreg amin fut: 950-es Duron + 512MB ram, és DLink hálókarijaim vannak.
Néhány hete megy csak ez a firefalnak kinevezett gép, előtte Win alól is hasonlóakat produkált, igaz az XP SP2 saját tűzfalát használtam, (de mindíg bejött valami szemét a netről)
...most jó a net (kopp kopp), ha PPOoe lesz akkor valszeg majd visszaállítom a régi rendszert. Illetve megnézem előtte, hogy az IPcop ismeri-e a PPOoe-t, akkor viszont marad az.
Maradék kérdésem annyi, hogy elérhető lesz-e a NET1536 majd nálam is?
Üdv,
kBagyula -
Tonyk
veterán
válasz
kBagyula
üzenetére

Kereszttöltés utca ..... Ha ezt leírod az elején kapásból megmondom mi a gond. Egyébként már kinn van az optika csak bekötésre vár. Ezzel nem árultam el titkot, mivel már a supporton ezt mondják/tuk jónéhány ügyfélnek!
Az átálással nem lesz korszerűsítés, ugyanis semmi nem változik, csak annyi hogy felhasználónévvel és jelszóval férsz a nethez és nem lesznek ip lopások (elvileg ... vagy inkább sokkal nehezebben...)
Nem végberendezést mondtam hanem végpontot !
És amennyiben végpontot értesz alatta: igen. Én meg azt értem alatta, hogy szedd ki a linuxos tűzfalat egy fél órára, próbáld meg egy saját win-es tűzfallal (pl.: Kerio). -
kBagyula
senior tag
Szia!
1. Lannetes vagyok, aztán, hogy a madzag a switch után hova megy azt nem tudom.
2. Megtettem a pingelést a végpontomról is, de előtte még bementem a Kossuth L.- sgt-i üzletükbe.
Elismerték, hogy sz@r a net a Kereszttöltésben, és korszerűsítésre szorul (alig 3 éves hálózat, lol). Ígérték, hogy ''hamarosan'' felújítják azt a szakaszt.
Érdekes módon az utóbbi 2 napban jó a net. Alacsony pingek vannak, valamit biztos ügyködtek. Nálam még nincs PPOoE, síma ős hálózat van.
Gondolom az átállításommal egyidőben korszrűsítenek valamit, de akkor megyek is a NET1536 csomagba egyből (if available).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ps.: Akkor szolgáltató végberendezése a csatlakozó a madzag végén?
Mer' az durva.
Üdv,
kBagyula -
crab
senior tag
100-500 kbps között ingadozik a karbantartás óta a sebesség nálam, és 3 napig összevissza szakadozott a net. ez így nem szolgáltatás, telefonáltam egy párszor de inkább nem is mondom hogy mi lett a vége, azt azért sikerült megállapítanom hogy ekkora balfasz társaság nem sok létezhet.
-
shabbarulez
őstag
Az vicces lenne ha ezt takarná a megfelelő szolgáltatás célértékeit. Ergo akkor ha nincs szolgáltatás akkor is megfelelő lenne, míg ha a szolgáltató véletlenül jól szolgáltatna akkor az számítana hibás teljesítésnek.

kBagyula kihagyta a kulcsmondatot az egész idézet előtt ez szerepel:
HIBÁS TELJESÍTÉS:
Az ÁSZF-ben lévő hibán már anno januárban is jót mosolyogtam mivel üti egymást a megfoglmazás. 500ms szerepel számmal és ötezred másodperc szöveggel ami ugye 5ms. Szóval van egy szimpla 100x-os differencia ami nem mindegy.
Ugye a postai csekkre is azért kell ráírni betűvel is az összeget nehogy valaki mögé kanyarintson utólag pár nullát vagy odébb rakja a tizedes pontot. Ha így vesszük a szöveg erősebb és jogilag bele lehetne kötni a hibás megfogalmazásba.
Ezen kívül a magas ping értékek nemzetközi irányba a szolgáltató gateway eszközénél jelentkezik ahol peeringel a nemzetközit biztosító partnercéggel.Ez pedig még saját hálózaton belül van így még az 500ms-kkel is megtámadható. Persze a megfogalmazás itt is kétértelmű(ahogy az ÁSZF-ek szoktak így kvázi semmi értelmük mert a szolgáltató kvázi megtámadhatatlan). Ugye a felhasználói végberendezés az egyértelmű az a user gépe, de szolgáltató végberendezése totál értelmezés kérdése mit ért alatt a szolgáltató. Mondhatja azt is az előfizető gépe mellett lévő modem, oda pedig aligha ugrik meg a ping. Vagy mondhatja azt hogy a gateway amire a modem csatlakozik, oda viszont többnyire még semmi probléma. A felhasználó szemszögéből viszont ez a vég, jelentheti a számára legtávolabbi kilépési pontot ahol elhagyja az adatcsomagja a szolgáltatója hálózatát. Ekkor viszont benne van az a nemzetközi peering gw is ahol már megugrik a ping ergo hibás teljesítés.
Persze mindkét fél a saját igazát fogja hangoztatni és a kétértelmű megfogalmazás miatt mindkét félnek lehet igaza csupán értlemezés kérdése. Sajnos tapasztalat alapján az ÁSZF mind ilyenek hogy legyenek kibúvók. -
Tonyk
veterán
válasz
kBagyula
üzenetére
1. mikros vagy vagy lan-os ?
2. én a helyedben megpróbálnám közvetlenül végpontról, hogy akkor is ekkora-e a ping
(de tényleg próbáld is meg ne csak azt mond, hogy ''megpróbáltam''...)
3. Előfizetési díjat nem előre, hanem az adott hónapra fizetsz!
4. a linux tűzfal nem garancia semmire
''Az átlagos csomagvesztési arány: = vagy > 5% (egyenlő vagy nagyobb, mint öt százalék).
A maximális csomagkésleltetés: = vagy > 500 ms (egyenlő vagy nagyobb, mint ötezred másodperc, a Felhasználó végberendezése és Szolgáltató végberendezése között)''
Bár ez így fából vaskarika, de ha valóban ez van benne hogy ''= vagy > (egyenlő vagy nagyobb) '', akkor nem tudsz semmit tenni mert a tiéd nagyobb .....
Neked az lenne jó, ha = < (egyenlő vagy kisebb) lenne... -
kBagyula
senior tag
válasz
kBagyula
üzenetére
Helloka újra!
Ja, igen a lényeg, és az előbb el is felejtettem mondani: szegedi vagyok én is.
Kicsit böngésztem az ÁSZF-üket ami a LANnetre vonatkozik:
''Az átlagos csomagvesztési arány: = vagy > 5% (egyenlő vagy nagyobb, mint öt százalék).
A maximális csomagkésleltetés: = vagy > 500 ms (egyenlő vagy nagyobb, mint ötezred másodperc, a Felhasználó végberendezése és Szolgáltató végberendezése között).''
Ehhez képest jóval több jelenleg szerintem. Mondjuk a duplája. Ilyenkor mi van?
Üdv,
kBagyula
[Szerkesztve] -
kBagyula
senior tag
Sziasztok!
Közel 3 éve vagyok előfizetője ennek a cégnek. Sajnos baromira nem vagyok velük megelégedve mostanában. Iszonyat változó minőségű a szolgáltatásuk hol van net, hol nincs, vagy ha van akkor baromi lassú.
A tegnapi nappal azonban messzire elrúgták a pöttyöst.
(egyébként a LANnet Fix Turbó csomagban vagyok)
Mivel játszom a neten rendszeresen - gondolom nem vagyok ezzel egyedül - számít a ping a játékokban, (MOHAA; HL2) és tegnap illetve az elmúlt hetekben a Ventrilo-ban 4062-es pinget mértem. Az Eye által megpingelt játékszervereken pedig 9999 volt a válaszidő.
Van amikor a saját Tvnetworkos e-mail postafiókjaimhoz sem lehet kapcsolódni, néha még weben keresztül sem. 
Ma felfogom hívni a supportjukat, hogy hogy is van ez (persze megint a jól bevált dumával jönnek majd: keressek kémrobotokat a gépen...
- megjegyzem megtettem, egyátalán nem talált semmit sem az Ad-aware, sem pedig a SpyBot, mióta linux tűzfal mögül netezek, és vírusom sincs) Megjegyzem: Hardver problémám sincs.
Persze tenni úgysem fognak semmit az igéreten kívül a jó szokásukhoz híven.
Ha ez így megy tovább szerintem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fogok fordulni, jobb ötletem nincs sajnos. Bezzeg a havidíjat meg előre egy hónappal bekell fizetni a semmiért.
Üdv,
kBagyula -
Tonyk
veterán
Figyu! nem akarom bántani a srácot, de a budapesti üF.szolgálat nincs éppen a helyzet magaslatán.... ha gondotok van 1289 ez a cég kp-jában(Szeged) csörög ki. És mondom nagyon jó fej kollégák ülnek benn és tuti segítenek.
Csak, tudod mikor egy nap a 1000. olyan telefont veszed fel, hogy a ''q*va anyádat'', mintha Te tehetnél az estleges hibáról.... Na meg persze... ''mi a fas*ért nincs net'' és a végén kiderül hogy a kábel nincs benn a gépben, vagy egyszerűen elfelejtette a PPPoE tárcsázót elindítani, tűzfala összeszarta magát, stb. -
tusi74
őstag
De pl. aki itt hozzászólt. Ő is, nagyon rendes volt, de csomó mindenről fogalma sem volt, ami ott zajlik.
Akkor ültetek valakit telefon mellé, ha teljesen betanítottam. Nem? Neki ez a dolga. Vagy adjanak neki, mondjuk egy 50 oldalas tudnivaló jegyzéket, amit neki oda-vissza tudnia kell.
Többek között dolgozom egy iskolában, mint rendszergazda. De minden értekezletről kapok egy jegyzőkönyvet, az egyéb nem pedagógus személyzettel együtt, mert ha egy szülő a folyosón megkérdezi, hogy mikor lesz a legközelebbi fogadóóra, és nézek rá bambán, akkor rontom az iskola megítélését. Holott semmi közöm hozzá, de belső ember vagyok. Benne van a minőségbiztosításunkban.
Szerintem egy supportnál ennek még inkább így kellene működnie.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
Érdekes dolgok vannak azért a TVNETWORK háza táján. Volt ugye tegnapelőtt ez a kaprbantartás, amikor a már eddig felelősségvállalással rendelkező portjaimat visszazárták. Eddig nem is lenne gond, gondoltam, egy telefon és visszaadják.
Hát ehhez képest. Az első, aki felvette a telefont, azt sem tudta, hogy mi aza felelősségvállalási nyilatkozat, nem hogy érdemben segíteni tudjon.
Akkor gondoltam egy merészet, elküldtem faxon mégegyszer a nyilatkozatot, és vártam a soromra. De biztos, ami biztos, felhívtam őket telefonon, akkor a következő supportos mondta, hogy látja a faxot, és ma még el is bírálják. Mondom tessék??? De hát ez már egyszer el lett bírálva, egyszerűen a karbantartásnál visszazárták.
Ja, jó, majd szól. Na ráuntam, gondoltam kivárom a sorom. Ma reggelre tényleg megcsinálták, szóval azóta minden rendben, de akkor sem hagy nyugodni, hogy a supportosok felkészültsége igencsak hagy kívánnivalót maga után. Olyan, mintha némelyik nem is a Tvnetworknél dolgozna.
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz
chiccoka
üzenetére
Nem lesz ilyen gondod! A supportos csak azt tudja megmondani, hogy számlatartozás esetleg flood-olás miatt van-e felfüggesztés, ill. annyit tud tenni, hogy megnézni mekkora forgalamad volt (>30GB) és hogy lehetséges-e hogy emiatt van korlát a szolgáltatáson. Egyéb sávszélesség problámával csakis rendszergazdik tudnak mit kezdeni... őket meg egye a supportos rugdosná... ha hagynák magukat

-
Tonyk
veterán
válasz
chiccoka
üzenetére
Korlátozást meg tudja nézni, de segíteni nem fog tudni !
1. ugyanis nem teheti meg így
2. Rendszergazdi kellene hozzá, mert nálad nem sima korlát van.. hanem valami más gubanc
3. Pesten nem support van, hanem ÜF szolgálat
4. 1289 Szegeden csörög ki... és a budapesti kolléga pláne nem tud többet teenni, mert a szegediektől - az igazi Supporttól- kb 5m a rendszergazdik szobája...
5. 1289-et hívd fel! Voltak ilyen zűrök és eddig mindig sikerült megoldani. Kérd hogy hívjanak vissza, ha tudnak konkrétumot. Meg fogják tenni, jó fejek!
(Ja, már nem dolgozom a cégnél, szóval többet nem tudok segíteni...
) -
chiccoka
csendes tag
hihetetlen módón most elselyétől visszaállt a jól megszokott sebesség.Pedig vagy 10x megnézték és azt mondták nincs rajta korlátozás.Na mind 1 hál istennek ezen is tulvagyok

-
Lortech
addikt
válasz
horseshoe
üzenetére
A pr-pr-t csak azért írtam, nehogy azt hidd, hogy a kliens pr-es csak a winVNC-nél. Nem tvnetworkos gépekről is működik, ha akarod tehetünk próbát... Amúgy soha semmiféle különbséget nem vettem észre, ha pr-es, tvnetworkos géppel kommunikálok, külsőkhöz képest, mégha ugyanazon a subneten voltam, akkor se.
[Szerkesztve] -
horseshoe
csendes tag
A PR-PR közti kommunikáció az ISP számára belső háló. A mail igazából nem érdekel csak a nyilatkozat miatt említettem. Én matávos DSL-ről szeretném elérni az otthoni gépem. '' Egy, csak egy port van nyitva a vidéken, kin a bitek rohangálnak szépen''
Lényeg hogy nem akarom megváltani a világot csak egy árva portot kérek lécci!! -
shabbarulez
őstag
Nem igazán fogsz ilyen boltot találni, ez nem egy kurrens cikk amit a lakossági piacra pozícionálnak. A kábelcégek pedig nagyobb tételekben rendelik külföldről. Ha meg szállítási költséggel együtt megredelek külföldről akkor ugyanott fogsz tartani mintha TVN-től vennéd. Sajna nem érdemes összevetni ezeket a külföldi onlány shop oldalakon fellelhető árakat a hazaival mert annyiért úgy sem kapod meg. Pedig jó lenne, mert hatalmas differenciák vannak de ez sajna szinte minden hálózati termék esetén elmondható hogy 1.5-2x de néha 3x-os árszorzók is vannak amcsi onlány és a hazai bolti árak között.

[Szerkesztve] -
crab
senior tag
válasz
vizslakutya
üzenetére
kell a http:// tag elé, ha nincs www.

-
Tottu
senior tag
Valaki nem tudna nekem egy olyan boltot mondani ahol meg lehet venni ezeket a modemeket?:
D-Link 2-Way DOCSIS 1.0 kábelLabs Certified USB/Ethernet 10BaseT kábel Modem, modell DCM-201:
Bővebben: link
DLink DOCSIS 2.0 High-Speed Cable Modem - DCM-202:
Toshiba PCX2500:
Linksys EtherFast kábel Modem, USB & Ethernet Connection, modell BEFCMU10:
Legjobban a D-link termékek érdekelnének. Már kipróbáltam minden kereső oldalt, de egyetlen egy magyar boltot se találtam, ahol meg lehetne valamelyiket is rendelni. Egyébként azért akarom megvennni, hogy ne kelljen a tvnetwork-nél bérelni a modemet. Tom hogy meglehet venni de szerintem az drága (22.000HUF), és így hátha jobban kijövök anyagilag.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
horseshoe
üzenetére
Maillel nem érdemes próbálkozni, inkább hívd fel őket, ha kérdésed van.
Szerverekről annyit, hogy jelenleg megy nálam egy apache webszerver, egy ftp szerver, dc++, socks, és http proxy, valamint winVNC-t is szoktam használni. PR-PR-es előfizetés között. A portok 1000-10000 közé vannak átrakva. -
horseshoe
csendes tag
Ahogy így elnézem ez a felelősség vállalási nyilatkozat a pop és smtp szerverekre vonatkozik és a végén van egy olyan mondat amit nem szívesen jegyeznék..
''Szolgáltató jogosult a szerver gépeket tetszőleges időpontban a helyszínen ellenőrizni'' Hát ez milyen durva. Adott a sávszélességem és valaki(k) arra matyiznak hogy bannolják a portokat,szolgáltatásokat..
. Hát nem mindegy mire használom ha az nem illegális. Példának okáért ha nagyobb általam készített file-okat szeretnék cserélgetni a kollégámmal, barátaimmal, az ugye emilen lehetetlen, adathordozón lassú és személyes kontakt kell hozzá. Szóval gyakorlatilag el vagyunk lehetetlenítve, és atz internetünk csak épp arra nem jó amire kellene.. -
horseshoe
csendes tag
Dobtam nekik egy mail-t, mármint a pr -nek. Kiváncsi vagyok mit reagálnak, mert általában semmit. Gyökér egy társaság, ha az invitel nem erőszakoskodna a telefonnal már ott lennék..

-
horseshoe
csendes tag
1024 felett is próbáltam. Újabban már az UltraVNC sem megy pedig az régebben ment (5900).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Mini PC
- ASUS routerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet, hogy szomszédok vagyunk?!? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)