Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
gykarcsi
tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Még 1 dolog. Szerintem ők evvel nem nagyon foglalkoznak, mert ez nekik is jó. Ha több gépen neteznek otthon, akkor nagy valószínűséggel több lesz a fogyasztásod is, így átkerülsz 1 magasabb csomagba, és többet fizetsz. Nálunk is így történt a dolog, miután a gyerekek gépére is meg lett osztva.
-
gykarcsi
tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
A honlapon nem tiltja, de azt se írja, hogy csak 1 gépre. Szerintem nyugodtan oszd meg, nálam is meg van osztva.
-
kapcs-ford
őstag
Megtudná-e nekem válaszolni azt hogy a LAN-os Vario -t meg lehet osztani 2 gépre egy router-rel? -
shabbarulez
őstag
Ahogy én a múltkor nézegettem - nem vagyok otthon a témában csak mint laikus kíváncsi voltam - a relay annyiban több hogy a szerver is képes a kliens oldalról lekérdezésekkel operálni és azok alapján döntéseket hozni. Pl. egy többszörös bejelentkezés alkalmával a szolgáltató szempontjából azonos fizikai végpont esetén nem több PPP kapcsolat jön létre hanem azokat képes egy virtual channelé egyesíteni.
Ennek gondolom az lehetett a szerepe hogy ha valakinek több gépe van és mindről belép PPPoE-val egyesével akkor nem minden gépen legyen maximális sebessége(kvázi egy minden gép egy teljes értékű előfizetés), hanem ezeket egyesülve épüljön ki a kapcsolat relay miatt így elkerülendő a visszaéléseket.
Gondolom az egész PPPoE bevezetésének az volt az oka hogy a gyenge ethernet eszközháttér(nincsenek menedzselhető L2-L4 switchek mindenhol) miatt nem lehetett megoldani port szinten a sávszél korlátozást és security beállításokat(úgy emléxem korábbi postokból voltak IP lopásos és egyéb visszaélések). Ezért kellett a PPPoE hogy így központilag ez jobban menedzselhető legyen a felhasználóazonosítás. De mivel nincs port szintű sávszél szabályozás a switcheken - mint pl. ADSL-nél ahol ez a DSLAM-oknál megoldott - így többszörös bejelentkezésekkel kvázi skálázni lehetne a teljes értékű előfizetéseket ami persze a szolgáltatónak nem szimpatikus. Ahogy én láttam a relay ebben nyújt többet hogy az egy végpontról történő csatlakozások nem különülnek el hanem egy virtual channelben egyesülnek így pedig már kivédhető a többszöröződő előfizetés problematikája. És szerintem e miatt ragaszkodik ehhez a TVN.
Persze ez csak az én laikus okfejtésem, lehet totál rosszul értelmeztem az egészet. -
Egon
nagyúr
válasz
shabbarulez
üzenetére
Amennyit sikerült megtudnom a PPPoE Relay-ről, vélhetőleg az áll a dolog hátterében, hogy közbeiktattak még egy hálózatot a tvnetwork-nél, így ezért van rá szükség. ''Sima'' PPPoE-vel nem bírták volna megoldani valószínűleg.
De ez engem mint usert csöppet sem érdekel: ha olyan irányban ''fejlesztenek'', hogy az tulképp visszalépés, akkor kapják be. Remélem valaki írt a Fogyasztóvédelemnek, a Versenyhivatalnak vagy a Hírközlési Felügyeletnek (vagy hogy a rákba hívják őket), és megbüntetik őket jól. -
Egon
nagyúr
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
Á, ismét megjelent a bennfentes emberkénk, és magyarázkodik. Ráadásul nem is mond igazat.
Azért kíváncsi lennék, hogy a hatszáz-egynéhányadik (asszem 602. vagy 603.) hozzászólásra miért nem reagáltál. Bekopizom ide a lényeget:
''Hol is van a tvnetwork Bp-i székhelye? Váci út 168. Ki is forgalmazza ezt a Repotec routert? Euronet Rt (a rá ragasztott matrica szerint). Hol van az Euronet Rt. székhelye? Váci út 168. Milyen baromi érdekes...''
Ráadásul egy fos az a router. Ma megyek a demostudió-ba (már sokadszor), és ha minden jól megy, visszaadják a vételárat. -
shabbarulez
őstag
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
Már bocs de ez marhaság.
A LAN-NET egy fantázianév nem konkrét technológia. Ez sima Ethernet alapú netszolgáltatás, az ethernet hálózat pedig önmagában nem valami kuriózum, szerintem minimum 30 éves györekei vannak. TVN-nek nem sok köze van kifejlesztéséhez.
Az sem igaz hogy egyedül TVN szolgáltat Ethernet alapokon nyugvó hálózaton. Főleg lakóparkoknál, irodaépületeknél és néhány lakótelep esetén - ott ahol elég nagy a netezők sűrűsége és ezért rentábilis az ilyen jellegű fejlesztés - jellemzően ezt használják.
Az Ethernet és a PPPoE Relay pedig nincs függőségben egymással, opcionális hogy a szolgáltató használja-e vagy sem. Hisz TVN hálózatán is eddig remekül megvoltak nélküle. -
Tottu
senior tag
Nem tudja valaki hogy nem-e várható a közel jövőben sávszél növelés a TvNetwork-nél?(Nekem eddig 512-em volt-van, de meg vagyok vele elégedve. A ping jó (40-50), és mindig meg van a 64k.)
-
Vakondpiszok
csendes tag
LAN-NET hálózaton kizárólag a TVNETWORK szolgáltat az országban (mivel ők fejlesztették ki), ezért a PPPoE Relay is kizárólag náluk van használatban. Ez a LAN-NET specifikusságából ered.
-
gykarcsi
tag
Hirtelen ennyit találtam, ha komolyan érdekel a dolog, akkor a köv. könyvet ajánlom tanulmányozásra: Bővebben: link
-
gykarcsi
tag
-
gykarcsi
tag
Csá! Röviden, a PPPoE egy protokoll:ami a számítógépek üzenetváltását szabályozó szabványok gyűjteménye. Ilyen még pl. a TCP/IP, és még van 1 néhány. A TVNETWORK most vált át TCP/IP- ről PPPoE Relay-re, és ezt nem minden router tudja lekezelni. Azt sajnos nem tudom mi a különbség a sima és Relay között, nem találtam róla infót.
[Szerkesztve] -
Korcsii
őstag
Nem értek az ilyenekhez úgyhogy egy egyszerű kérdésem lenne:
Mi az a pppoe és a pppoe relay?
[Szerkesztve] -
gykarcsi
tag
Csá! A 3com-nak vannak jó cuccai pl. Bővebben: link, elméletileg tudja a PPPoE relay-t, de szerintem, hogy biztos legyen a dolog, írjál a 3com magyarországi képviseletének, és kérdezd meg. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
suste
veterán
Valaki tudna nekem mondani olyan routert, amivel megtudom osztani ezt a pppoe relay modu netet, és még vezeték nélküli része is van
valami megbizhatóbb fajtából (30-35ft környékén) -
PR-es vok és most kaptam egy levelet hogy sávszélemelés lesz

Ezt nézzétek: Bővebben: link
-
Egon
nagyúr
válasz
gykarcsi
üzenetére
Hát igen, nem túl szerencsés választás volt. Több mint valószínű, hogy szériahibás, mivel az általam begyűjtött netes vélemények (fórum, e-mail) szerint nem csak én küzdök ilyen gondokkal... Az más tészta, hogy a népek zöme ilyen ''kis'' hiba miatt nem reklamál, hanem együtt él vele...

-
Egon
nagyúr
Router garanciális ügyintézés, 4. felvonás.
Visszavittem a cuccot a boltba. Azért csak ma, mert egyrészt nem értem rá, másrészt kedvem sem volt hozzá. Végülis készségesek voltak, de első körben nem igazán akarták visszaadni a vételárat, hanem még egy 3. példányt el akarnak hozni a forgalmazótól, illetve a forgalmazót akarják zaklatni a megoldásért. Nem tudom mi lesz ebből. -
dodee
csendes tag
Egy X-micro 11g grag routert ki fogok majd próbálni lannet-en. Nem próbált már valaki ilyet? Látszólag nem tudja azt a módot, majd kiderül.
-
Egon
nagyúr
De eltűnt mindenki...
-
kBagyula
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Szia!
Most, hogy megcsinálták végre nálam, elég stabil, és régebben is az volt. Bár az 1 hete péntek esti vihar óta kicsit lagos, szaggat, de működik.
Nekem 512 ugyan a sávszélem, de szépen tartja a 64,5k-t, vihar óta csak 46k körül jön lefelé minden amit esetleg töltök, de az is állandó..
Váltani majd én is akarok 1Mbitesre, de szeptembernél hamarabb semmiképp.
Üdv,
kBagyula -
Protezis
őstag
A TVnetwork honlapján a VARIO csomagoknál nincs sávszélesség feltüntetve, a NET-nél viszont van. Hallottam, hogy VARIO-n elég változó a sebesség. Kérdésem: NET-nél mi a helyzet? 1 Mbites-en gondolkodok, de mivel 3 felé lenne osztva, így nem igazán tetszene mondjuk az 512 kbps. (ha nem lenne osztva, akkor sem
) -
Egon
nagyúr
Router garanciális ügyintézés, 3 és feledik felvonás.
Sajna továbbra is szívok a csodás Repotec IP-509-es routerrel. Röviden és tömören: ezen termék felhasználóinak egy jelentős dilemmával kell szembenézniük; nevezetesen: eredeti feirmware, vagy új firmware. Előbbi esetben 24 órán belül tutira lefagy a router, és csak hosszabb-rövidebb ideig tartó áramtalanítás hatására tér magához - viszont legalább hozza a normális sávszélt (bár nekem hosszabb ftp-s letöltés alatt igencsak ugrált lefele, de nem volt elég időm normálisan kitesztelni). Utóbbi esetben - úgy tűnik - megszűnnek a fagyások - viszont 6 Mbites vonal esetén max. 3Mbitet lehet belőle kipréselni...

Már előre fáradt vagyok a garanciális ügyintézéstől...

-
-
Egon
nagyúr
válasz
kBagyula
üzenetére
Pl. 3Com 3C857 (csak 10-15 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod ehhez az infóhoz), vagy esetleg ezt a Repotec csodát (IP-509), ami nekem van (bár mint fentebb írtam, ezt még nem merem ajánlani). Relatíve olcsó árkategóriában nem nagyon hiszem, hogy találsz mást (a legelterjedtebbnek számító SMC és D-Link modellek sem tudnak PPPoE Relay-t).
A drágább (30-40K körüli) márkák (pl. jobb Linksys és Draytek modellek) valszeg tudnak ilyet, de nem biztos. Nagykeres ismerőst érdemes keresni, mert azok jóval hozzáértőbbek szoktak lenni, mint a kiskeresek, és tudnak biztos infót mondani. A másik megoldás: nyitott szemmel olvasni a fórumokat, használni a keresőket, és így infót gyűjteni. -
Egon
nagyúr
Router garanciális ügyintézés, 3. felvonás.
Ma (azaz szerdán) délben felhívtak a demostudio-ból, hogy mehetek az új router-ért. Munka után oda is rongyoltam, és elhoztam az új példányt. Hazaérve izgatottan csatlakoztattam, sebtiben telepítettem, és legnagyobb megelégedésemre a megszokott, 6 Mbit körüli sávszélt tapasztaltam...
Persze a puding próbája az evés: hiába finom az első pár falat, ha a tányér aljában kutyagumit találsz - ezért én (az egyszeri APEH-ellenőr javaslatát követve) nyugtával dícsérem a napot: amennyiben hosszabb használatot követően sem fogok fagyást, vagy egyéb negatív jelenséget tapasztalni, csak akkor fogom a ''fenntartásokkal ajánlott'' kategóriába helyezni eme terméket... -
Egon
nagyúr
válasz
kBagyula
üzenetére
Ahogy lentebb Protézis is felvetette: a PPPoE sajnos baromira nem egyenlő a PPPoE Relay fogalmával...
Utóbbit sajna kevés router tudja (legalábbis ebben az árkategóriában). Már egy jó ideje _minden_ kapható router tudja a ''sima'' PPPoE protokollt (amit ha jól tévedek, PPPoE Kliens-nek hívnak amúgy), azaz pl. ADSL osztásra mind alkalmas - LAN-Net osztásra sajnos nem... -
Protezis
őstag
Kicsit keverem a dolgokat. A PPPoE és a PPPoE Relay az két különböző dolog, vagy egy és ugyanaz? ADSL-nél PPPoE van. Ha a PPPoE Relay ugyanaz, akkor bármelyik ADSL routernek tudnia kéne megosztani a TVNetworkos lannetet, nem?
-
kBagyula
senior tag
Szia!
Elméletileg ismeri a PPPoE protokolt a router, de gyakorlatilag nem akar működni, lehet én vagyok hozzá láma. Betojok és baromi mérges leszek ha az alig 3 hónapos routert ki kell cserélnem.
Elméletileg a szolgáltató szakemberei egyszer díjmentesen kijönnek és beállítják a PPPoE-t, (ahogy a levélben is írták) ezt lehet megjátszom, hátha ők okosabbak. Ha nem tudják megoldani a routeren keresztül akkor a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez fogok fordulni, az előfizetők szívatásáért (remélem lesz még hozzám hasonló ''károsult'').
Ne kötelezzenek már arra, hogy én a saját vackukat használjam amikor 4. éve van hozzám bekötve a lannet, és eddig tök jól megvoltunk (szolgáltató és én) egymással.
A routert egészen pontosan azért vettem, mert a bnőmnek is lett egy gépe (2 gépre megoszthatom a netet az ÁSZF szerint) és, hogy ne kelljen már külön szoftveres tűzfallal védjem magam mindenféle külső betolakodótól, mert a routerben van az is.
Megáll az eszem.
Persze kipróbálom az általad javasolt beállítási sorrendet, mert előfordulhat, hogy még nem működik a PPPoE nálam.
Üdv,
kBagyula -
gykarcsi
tag
Szerintem sem lesz nagy balhé belőle, Itt Szegeden az összes ismerősöm TvNetwork-ös, igaz, hogy a Lannet kevesebb helyen érhető el, de van Signet, Mikronet. Kevesen osztják meg routerrel, főként 1 gépen megy, és elég nekik az 1 giga forgalom. Szvsz még mindig ez a legjobb megoldás aki netezni akar. Ha nálam sem menne, akkor szitkozódnék egy nagyot, és vennék másik routert.
-
Egon
nagyúr
Szerintem olyan sokan nem... Eleve nem is lehet túl sok LAN-Netes felhasználó szerintem. Jelentős részük nem osztja a netet szvsz. Aki osztja, annak is egy része beletörődik, és vesz valami mást (esetleg használja tovább 1 gépen, netalántán lemondja az előfizut balhé nélkül), egy kis résznek meg már eleve olyan routere van, ami tudja ezt a protokollt...
-
suste
veterán
Ha mindenhol átállnak, akkor csak lesz ebből botrány!
Gondolom sokan használnak otthon (olcsó) routert..... -
gykarcsi
tag
válasz
kBagyula
üzenetére
Ezt sajnos nem lehet tudni, elvileg igen, de ki kellene próbálni. Szerintem telefonálj be és kérdezd meg, hogy van-e már felhasználóneved, és jelszód. Ha van akkor próbáld ki. Az átállás ideje alatt nálunk párhuzamosan volt TCP/IP, és PPPoE. Amikor átálltam PPPoE-re, másnap tünt fel, hogy a honlapon mindkét protokollnál számlálta a forgalmat (nekünk 3 giga elég). Betelefonáltam, és felhívtam erre a figyelmüket. Új dolog volt nekik is, azt mondta az ürge majd utánanéznek. Azért a biztonság kedvéért visszaálltam TCP/IP-re, így csak ott számolta a forgalmat. Akkor álltam át amikor már csak a PPPoE működött.Viszont le a kalappal előttük, nagyon korrektek voltak, abban a hónapban csak 1 giga forgalomról kaptam számlát.
-
suste
veterán
-
Egon
nagyúr
válasz
kBagyula
üzenetére
A router ára alapján nem tartom valószínűnek, hogy ilyet tudna.
De kipróbálni ki tudod: felmész a tvnetwork weblapjára, kiválasztod a PPPoE átállás menüpontot, ott elkér tőled egy-két adatot, belépsz és megadja a login/jelszó párost, valamint az új IP-címedet (utóbbira nem is lesz szükséged a teszthez).
Első körben érdemes a routert kiiktatni, és anélkül próbálkozni (azért egy szoftveres tűzfalprogit érdemes feltenni). XP esetén semmilyen progira nincs szükség: Vezérlőpult/hálózatok/új kapcsolat/tovább gomb kétszer/kézzel állítom be a kapcsolatot/tovább gomb/kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével/tovább/beírsz egy tetszőleges nevet/tovább/login és jelszó/tovább/pipa berak/befejezés. Ezután érdemes a hálókártya beállításainál a TCP/IP elől kivenni a pipát. Ha ezzel megvagy, az asztalon létrejött ikont indítsd, majd mehet a böngésző.
Ha ez működik, akkor aktiválták az új IP-det, illetve megy az új protokoll nálatok. Lehet a routert kipróbálni. A router beállításaiban tulképp ugyanezt kell megadni (értelemszerűen átállni PPPoE protokollra, login/jelszó stb.), és vagy fix IP-ket állítani a belső hálózatra, vagy DHCP-vel osztani lokális IP-ket (de gondolom ezzel tisztában vagy, ha routert használsz).
Jó lenne, ha megírnád a tapasztalataidat, hogy akinek esetleg hasonló cucca van, tudja mire számíthat... -
kBagyula
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Netgear RP614v3 routerem van, és a napokban írtak egy mailt a Tvnetworktől, hogy e-hónap végén átállítanak PPoE-re, de magam is megtehetem. Tud valaki nekem modani arról, hogy ez a router bír-e működni a rendszerükkel?
Üdv,
kBagyula -
gykarcsi
tag
Ott sajnos be kell keményíteni, mert él a 3 napos cseregarancia, pontosabban a 72 órás, amibe a munkaszüneti nap, és zárvatartási idő nem számít bele. Ha lehetőség van akkor mindig pénteken veszem meg a cuccokat, így hétvégén tudom tesztelni. Szeretek még a CORA-ban vásárolni, ott úgy műxik a dolog, ha a cucc amit megveszel és nem tetszik, vagy nem hozza az általad várt teljesítményt, 8 munkanapon belül az eredeti csomagolásban visszaviszed, becserélik másik termékre.
[Szerkesztve] -
-
Egon
nagyúr
Közben kaptam egy emilt egyik sorstársunktól, aki a hwsw-re írt hozzászólása szerint egy ilyen Repotec csoda tulajdonosa. Megkérdeztem a tapasztalatairól, erre válaszolt. Remélem nem fogja kifogásolni, hogy közzéteszem sorait:
''> Szia!
>
> Örvendek, hogy végre hasonszőrűekkel hoz össze a sors.
>
> A Repotec egy szar router, nekem 3 nap után bedobta a törölközőt és
> ki kellett cseréltessem egy másikra.
> Ezt használat után ki kell kapcsolni, mert a http teljesen lefegy benne,
> más szolgáltatások mennek.
> Pihentetgetés után megint jó pár óráig.
> A sávszélességen nem vettem észre semmit: 7-800kbyte/sec,
> szerintem rendes sebesség.
> bár nem vagyok egy letöltőbajno, lehet, ha ezt a portot használod
> sokat, kkor ez is megfagy
)
>
> Jó lenne képviselhető alternatíva után nézni, de TV network nem képes
> más ajánlást adni és a ppoe relay mód egy routeren sincs feltüntetve
>
> Van valami ötleted?
>
> Nekem van már egy SMC routerem, ami biztosan nem megy relay
> móddal, ha van ismerettségi körödben másnak is pppoe-t támogató
> routere , esetleg ki lehetne próbálni a tv networknél, hogy connectál-e
> és mit szól 12 órai használat után!
> Nekem sajna nincs ilyen pillanatnyilag senkinél, akit ismerek. csak úgy
> játtékból vásárolgatni meg költséges lenne!
>
> üdv.: Tamás''
Ezek után a következtetés kézenfekvő: NE VEGYETEK REPOTEC IP-509-ES ROUTERT!!! -
Egon
nagyúr
További fejlemények router-ügyben.
Tegnap (azaz hétfőn) vittem vissza a demostudio-ba. Írtak egy papírt a hibajelenségről (hogy 2-3 óránként lefagy, illetve konzekvensen nincs meg a megfelelő sávszél), és azt ígérték, hogy másnap (kedden, azaz ma) felhívnak, vagy írnak egy SMS-t, ha jöhetek az új cuccért (azt hittem, ez arra utal, hogy ismerik az (elvileg) érvényes szabályokat: 3 napon belül _meghibásodott_ termék esetén feltétel nélkül cserélni kell).
Ehhez képest nem hívtak, este negyed hatig bezárólag. Ekkor felhívtam őket, és megkérdeztem, hogy mi újság. Nem az az eladó vette fel, akivel intéztem, így (a telefonba tökéletesen behallatszó módon) megkérdezte a társát, hogy milyen fejlemények vannak. Az ürge motyogott valamit, amit nem értettem. A másik megkérdezte: ''Akkor most mit mondjak?'' A válasz:''Mondd azt, hogy bevizsgálja a nagyker, holnap tudunk rákérdezni''. Nekem úgy tűnt, lehet hogy csesztek visszavinni a nagykerbe... Amikor megemlítettem a 3 napot, azt mondták, hogy ez tudomásuk szerint megszűnt...
Érdekes meccs lesz. -
gykarcsi
tag
Császtok! Mi is nemrég álltunk át a PPPoe-ra (Szeged), nálam egy 3Com 3C857-es tipusu router végzi a dolgát(vezetékes), maximálisan meg vagyok elégedve vele, másfél éve megvan, még semmi probléma nem volt vele (nem melegszik, net-et tartja stabilan).
-
snemeth
aktív tag
ASZF 46. oldal:
Nemzeti Hírközlési Hatóság
Cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
Illetve sajat gyujtesbol:
www.nhh.hu
Cím: 1015 Budapest Ostrom u. 23-25.
Levelezési cím: 1525 Budapest Pf.75.
Telefon: 1-457-7100
Telefax: 1-356-5520
Arra gondoltam, hogy a Pppoe-Relay-t ismero router lan-csatlakozojaba dugom es a DMZ-be allitanam be a masikat. A relay-t ismero router csak ahhoz kellene, hogy belepjen, a tobbit mar a masikkal inteznem.
Persze meg nem probaltam, ugyhogy lehet, hogy nem is mukodne. -
suste
veterán
cím?
Egyébként te tudod, hogy mit kell beállitani a routeren, ha az ujat amit veszel elédugod? Mert nálam érdekes modon a netoszto gép után rakva a routerrel nem volt háló. Úgy sem ha wan-ba ment a serverből, és ha lan-ba, akkor sem. Próbáltam állitgani, de nem jött össze. Egy másik (csak)switch-be dugva meg egyből ment. -
snemeth
aktív tag
Ha senki nem nezte meg, hogy mit is tud valojaban, akkor valoban semmi gond nem lehetett vele. (-;
Ma fogjuk kuldeni a levelet a NHH-hoz. Ha nem jon be a probalkozas, akkor majd eldontjuk, mi legyen.
Ha sikerul olyan vezetekes USR routert talalnom, ami tudja a PPPoE-Relay-t (plusz elfogadhato aru), akkor valoszinuleg veszunk egyet. Osszedugom a vezetek nelkulivel, aztan igy tovabbra is ki tudjuk hasznalni a wireless funkciot. Igaz, hogy ez is tobbletkoltseg.
Remelem, nem faragok ra a nagy osszedugdosasra. -
suste
veterán
Sziasztok! Én is ezzel a pppoe relay ökörség miatt szívok a netmegosztással. Szerintem sem tehetik ezt meg, mivel erről a protokolról (relay) nem szóltak egy szót sem, pedig direkt megkérdeztem őket, hogy milyen routert vegyek, és azt mondták hogy bármilyet. A bekötésnél is azt mondták, hogy amit beszereztem (surecom ep-4904sx) az teljesen jó, és nem figyelmeztettek az átállásra, és hogy az milyen lesz. Szóval ez igy nagyon nem korrekt! A router-re feltettem a legujabb firmware-t, de ez sem segitett. Most egy p2 266-os gép + switch ossza a netet, de ez igy nagyon nem jó.....
-
Egon
nagyúr
Azért nem eszik ilyen forrón a kását. Egy sor dolog van amit még lehet csinálni, illetve ki lehet/kell próbálni.
Felmerül pár kérdés:
1. Ha kicserélik másikra, vajon az is csak ennyit fog tudni? Végülis elképzelhető, hogy egyetlen hibás darabról van szó...
2. Lehetséges, hogy valamilyen beállítás probléma volt? Nem kizárt, bár túl nagy lehetőségeket nem találtam a router konfigurációs oldalán, de hátha...
3. Hardveres inkompatibilitás? Lehetséges, hogy eme router nem komálja az SMC hálókártyá(i)mat?!?
4. Egyéb okosságok: pl. elképzelhető, hogy nem szerette a kábelt,amit használtam a WAN portra dugva? Ki tudja? Nem volt kedvem másikkal kipróbálni...
Mindenesetre ma visszaviszem, és kicseréltetem. Sajna a garanciáról szóló, irányadó rendeletek értelmében (tudtommal) nem követelhetem vissza a pénzemet. Kézenfekvő a következő kérdés: mi van, ha a fenti okosságok is csődöt mondanak, és az új(onnan kapott) példány is ugyanilyen tüneteket fog produkálni?!? Nem örülök neki, hogy végeredményben a tvnetwork _hülyesége_ miatt küzdhetek egy kiskerrrel...

-
Egon
nagyúr
Tesztelgettem kicsit. A mérések kizárólag a tvnetwork oldalán található (szvsz elég korrektül mérő) sávszélesség-mérővel készültek.
A routeren keresztül 2800 Kbit/sec körül volt a sávszél, ha kikapcsoltam a DHCP-t, ez szűk 10%-kal emelkedett 3000 Kbit/sec-re. A routert kiiktatva, először csak 3800 Kbit/sec-et mértem, aztán fixen beállítva az IP-t, valamint a hálókártya beállításainál a TCP/IP elől a jelölőnégyzetet kivéve (illetve fix DNS-címet megadva) felment 6000 KBit/sec fölé... -
crab
senior tag
szerintem is a router kell átjárónak az egyes gépnél, viszont sajnálom de abszolút nem emlékszem már, hogy hogyan csináltuk!

és csak azért használtuk a routert mert megtelt a switch és kellett még 3 port.
aztán, hogy konkréten hogyan lett mogoldva azt már nemtudom. az biztos, hogy a fájlmegosztás ment a switchre kötött gépeken, azt már nem hogy akik a routerre voltak kötve azok látták-e a wines hálót. -
Egon
nagyúr
Nem teljesen tiszta. A routerben is kell állítani?!?
Van két gép: 1. és 2 (192.168.123.100 és 192.168.123.101 az ip-címük). Mondjuk az 1. van a wan portba dugva.
Akkor a beállítások a következők:
1. gép: átjáró=???
2. gép: átjáró= 192.168.123.254 (router ip-címe)
router: átjáró= 192.168.123.101
AZ 1. gépen is a routert adam meg átjárónak, vagy ott nem kell semmi? -
crab
senior tag
routerben átjárónak a wan port felőli gép, a másik gépen pedig a router.
bővebben sajnos nem emlékszem már rá, egy lan partin kellett sűrgősségi megoldásnak, sokat szenvedtünk vele, de aztán a végére beindult a dolog.
közben gondolkozom, lehet a fájlmegosztás nem is működne. ne haragudj de bővebben nem tudok segíteni.
Protezis: már én is hallottam ilyen modem-router egyben dologról, szóval létezik
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Sajnos a gyár sincs tisztában azzal, hogy mi ez. Tud natot, van benne tűzfal, DHCP, szóval szerintem ez már router. Az ADSL PPPoE-t használ tudtommal. Igaz, a wanon kívül csak 1 utp port van rajta, de switchel összedugva tudom több felé osztani a netet. Eddig tudtommal mac cím alapján ment a tvnetworknél a net. Hogy tudja -e a mac klónozást, még nem néztem. (most nem is tudom megnézni)
Akkor légyszíves írd meg, miben különbözik ez egy alap routertől. Mert ezt még nem sikerült kiderítenem
-
crab
senior tag
mintha a routert rákapcsolnád egy már meglévő hálozatra, annyi különbséggel hogy csak egy gép van a wan port felől, a másik a lan port felöl. mintha switch-nek akarnád használni a routert. mi anno szenvedtünk egy ilyennel, azt ne kérdezd, hogy mit csináltunk!
aztán hálózaton keresztül másolsz egyikről a másikra így ki fog jönni a wan port max sebessége.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Üdv!
Közeljövőben TVNetworkre akarok váltani. Legalábbis akartam, míg meg nem láttam ezt a routeres problémát. Jelenleg Inviteles ADSL-em van, így az onnan ''szerzett'' routerrel szeretném osztani a netet.
A router: Bővebben: link bal lent a
ZXDSL 831 ADSL Modem-re kattintva.
Légyszi valaki nézze már meg, hogy tudja -e ezt a PPPoE Relay-t. Már ha fel van tüntetve.
Köszi! (sok jóra nem számítok...) -
crab
senior tag
azzal tisztában vagyok, hogy nem csak ez tudja a pppoe relay-t, de akkor vagy a cisco-t nevezzük routernek vagy ezt
mert azért nem egy kategória, remélem érthető mire gondolok..
szerintem próbáld meg gariztatni. esetleg próbáld meg berakni a routert wan porton keresztül hálózatba, és úgy nézdd meg mennyit bír.
szerk: miközben ezt írtam, megszakadt a net, ez volt a 3. a mai napon, hogy hozza az átlagot még 8× el kell mennie ma. az az érdekes, hogy a tvnetwork oldala bejön ilyenkor, viszont a le/fel töltés megáll.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
A Cisco cuccok tutira tudnak ilyen PPPoE relay-t, meg szvsz pár ''középkategóriás'' (azaz 30-40K körül fogható) router is.
Érdekes mód a ping nem nőtt meg, sőt: elég jó (mondjuk csak az origo-t pingeltem eddig, nem túl hosszan (cca. 150 ping)): min. 2 ms, max. 7 ms, átlag 2 ms (!!!).
Van egy arc a hwsw-n, nála (elmondása szerint) rendesen megy egy ilyen router. Írtam abba a fórumba is, hogy nem tapaszt-e sávszél csökkenést... -
biker
nagyúr
ez egy irodaház, ott jártam egy GPS-es cégnél is, azt hiszem a GARMIN van ott, meg több tucat egyéb, de ettől még érdekes...
-
Egon
nagyúr
Nem a legújabb volt benne, de felnyomtam a legújabbat. Azóta (úgy tűnik, még nem bírtam 100%-osan letesztelni) legalább az a (valszeg túlmelegedésre visszavezethető) fagyás nem jött elő (a sávszél viszont továbbra is a fele az eddiginek).
Egyébként a neten rákeresve, másnak is volt már hasonló problémája Repotec router-rel (mondjuk más típus volt). Szintén túlmelegedés volt az ok, de ott elvileg a tápegység volt szar (gondolom némileg több feszt adott le, mint kellett volna).
A gáz az, hogy akinek ADSL-je van, és ilyen routert használ, valszeg fel sem tűnik neki, hogy ''lassú'' a router (mivel szerintem a Wan portja nem bírja, csak 2-3 Mbit-ig).
Sajna tudtommal csak akkor bírom kiverni a pénzem a demostudio-ból, ha ők is belemennek: nem kötelesen visszaadni a vételárat. Ha egy másikra kicserélik, semmi garancia nincs arra nézvést, hogy az bíni fogja az 5-6-8-10 Mbit-es bejövő sávszélt akár. A router technikai adatai között nem igazán találtam meg a Wan port maximális sávszélességét. -
snemeth
aktív tag
Valoban erdekes ez az azonos szekhely. De amugy ez lehet egy irodahaz is es ott meg jo nehany ceg elfer.
Amugy azt nem tudom, hogy az egyutt megirt vagy a kulon-kulon.megirt level volna a jobb megoldas.
Az jutott penteken eszembe, ha mar a sajat routeremet nem tudom hasznalni, akkor amennyiben szert tennek egy ilyen ''kivalo'' Repotec cuccra, akkor fogom a Repotecet, beallitom a DMZ-be az enyemet, aztan ismet tudom hasznalni. Ugyanis az enyem vezetek nelkuli es pont azert vettunk olyat, mert egyszeruen meg lehetett oldani a netezest. Megaztan kicsit nagyobb vedelme is van (volt) a gepnek.
Most meg sima halokartyat hasznalok. De nem szeretnek sokaig.
De ha annyira gagyesztani mint irod, akkor csak a mergelodes menne. Pedig akar meg mukodhetne is a ketto egyutt.
Amugy a legujabb firmware van benne?
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
válasz
cablemodem
üzenetére
Nekem is mukodik. Kerdes, meddig...
-
Egon
nagyúr
Senki nem szív rajtam kívül Repotec routerrel?!?

-
Egon
nagyúr
További tapasztalatok: úgy tűnik, hogy ez a nagyon nyerő router konzekvensen FELEZI a sávszélt (ami így már a 2 Mbites ADSL sebességét hozza mindössze, tehát eltűnik a talán egyetlen előny). Ez a sebességcsökkenés független attól, hogy hány gépnek oszt IP-címet a router. Kérdés: függhet ez attól, hogy DHCP-t használok? Fix beállításokkal nem igazán akart menni a net.
Szerk.: másik kérdés: elképzelhető az, hogy egyszerűen hibás darabot fogtam ki, és ezért lassú, meg melegszik túl, vagy a lassúság szériahibára utal?
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
válasz
cablemodem
üzenetére
Nekem megy ez az oldal.
-
cablemodem
csendes tag
Én is csatlakozom az elégedetlen Tvnetwork-ösök táborához.Az időnkénti szakadozás mellett mostmár IP tiltás is van.Példának 1 letiltott oldal: Bővebben: link .Az oldal tökéletesen működik SOCKS5-ön keresztül.Kábelnetem van.Kérlek ti is nézzétek meg az oldalt!Megnézte már Inviteles,meg Fibernetes haver is,mindkettőnél működik.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Ráadásul ez a router is igen érdekes állatnak tűnik. Bekonfiguráltam, aztán ment a két gép pár óráig, amikor is elment a net. Próbálkoztam mindennel, de még a routerig sem jutottam el (se ping nem ment, se a webes konfiguráló-felület), egyik gépről sem. Kihúztam a router tápcsatiját, pár másodperc múlva visszadugtam, de nem segített. Ahogy megtapiztam a routert, elég melegnek találtam (egy kis résbe van berakva a fal és a szekrény közé, ami kb. 7-8 cm széles). Hagytam hűlni egy fél óráig, aztán visszadugtam - csodák csodája műkszik...

Ezek után baromi kíváncsi leszek, meddig fogja bírni mostantól (érdekes módon a régi router ugyanilyen körülmények között remekül üzemelt), hogy tényleg a melegedés állhat-e a háttérben, vagy csak ''pillanatnyi elmezavar'' volt... -
Egon
nagyúr
Megvettem a Repotec routert, mivel az asszony pajtás lebeszélt a váltásról (sokallta azt a 2-3 hetet, amit elvileg net nélkül (vagy korlátozott neteléréssel) kellett volna töltenie). Már most megbántam, hogy megvettem, pedig még be sem üzemeltem.
Hol is van a tvnetwork Bp-i székhelye? Váci út 168. Ki is forgalmazza ezt a Repotec routert? Euronet Rt (a rá ragasztott matrica szerint). Hol van az Euronet Rt. székhelye? Váci út 168. Milyen baromi érdekes...

Összefoglalva tehát: adott egy internet-szolgáltató cég, amelyik adott szolgáltatásánál protokollt vált. Az adott protokol egy ritka állatfaj (olyan ritka, hogy valszeg máshol elő sem fodul kis hazánkban). Érdekes módon az átlagember számára megfizethetetlen ruotereket (Cisco) leszámítva, egyedül a Repotec adott terméke tudja ezt a protokollt. Még érdekesebb módon ennek a routernek a forgalmazója ugyanott székel, ahol az internet-szolgáltató is. Nyilván véletlen.
Ezek után tényleg írni kellene az adott hatóságnak (írjuk együtt, akár papíralapú, nyílt levelet, amit minél több helyre felrakunk a neten). -
snemeth
aktív tag
válasz
Vakondpiszok
üzenetére
Elofizetheto szolgaltatas. pl. cegek utananezhetnek az uzleti partnereiknek.
Amugy a fenti dolog barmilyen piszlicsare dolog is lehet. Vagy akar alaptalan koveteles is. Szoval nehogy barki ebbol komoly kovetkezteteseket levonjon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE kb 50% áron, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 3 hó gar.:
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az sem igaz hogy egyedül TVN szolgáltat Ethernet alapokon nyugvó hálózaton. Főleg lakóparkoknál, irodaépületeknél és néhány lakótelep esetén - ott ahol elég nagy a netezők sűrűsége és ezért rentábilis az ilyen jellegű fejlesztés - jellemzően ezt használják.

meg motorcsónak verseny hideg sörrel a Tisza parton.

)

aztán hálózaton keresztül másolsz egyikről a másikra így ki fog jönni a wan port max sebessége.