Hirdetés
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Pulzust is mér az Apple az AirPods Pro 3
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
ezt én élesbe csináltam(teljes feladatsor, külön tanárnál, 4 óra alatt..), 2.5 órát szoptam csak ezzel, de végül 100% -os lett.
a beolvasás valami 2 oldal pascalba, nagyon bonyolultra vettem, de nem tudtam máshogy.
holnap elkérem majd, ha esetleg utolsó nap rá akarsz gyúrni
amúgy nézem most a megoldását a feladatnak, és csak nézek... nem fogom fel, h hogy lehet ilyen a beolvasás, de mégis... Te azt érted ? -
Tyrael
senior tag
válasz
VladimirR #1197 üzenetére
akkor viszont pascalban tenyleg nem sok ertelme van/lenne a noop-nak.
vagy most nagy hulyeseget mondtam?
hisz valszeg noop csak akkor lenne hasznos, ha mondjuk tobb visszateresi erteke, vagy kimenete lehetne valaminek, es az egyiknel nem akarok csinalni semmit, de ha ott az else agat uresen hagynam, akkor ugyanugy semmit sem csinalna, szal felesleges lenne odarakni egy noop-ot.
Tyrael
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Tangerine #1192 üzenetére
Tökéletesen működik Screammm megoldása, sem a szóközöket nem konvertálja és rakja a tömbbe, sem a sorvégéket, az érdekes is lenne.
A read fgv-ben keresendő a megoldás.
pl van egy i,j:byte-od
és read(i,j);
ekkor bevitelkor vagy beírsz két számot szóközzel (akárhánnyal) elválasztva, vagy az egyik, aztán enter, úgy a másikat, és megint enter. Ekkor megjelenik i,j-ben a számérték, ha azt adtál meg, ha nem, akkor futási hiba. Ha úgy működne ahogy te leírtad, akkor az enter, kódja kerülbe bele a változóba, vagy mi, az meg hülyeség.
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
válasz
norbiphu #1185 üzenetére
Hát ez így elég gáz. Ha a 'read' bájtonként olvas be egy textként deklarált fájlból (tegyük fel, nem tudom most kipróbálni) nem fogja a sem szóközöket sem a sorvégeket kihagyni hanem 32-öt fog érni a szóköz, egy sorvég pedig két számot (10 = LF és 13-at CR)
A kétjegyű számokat pedig két számnak a kódjuk szerint pl a '11' ből lesz két db 49-es.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
blablabla
if a then begin end;
blablabla
pont azert kerdeztem, mert en meg egyszer sem talalkoztam azzal, hogy szuksegem lett volna a nop utasitasra
feltetelnel egyebkent lehet egyszerubb lenne ugy, hogy ha azt akarod, hogy:
if a then nop else valami;
ahelyett csinalsz inkabb olyat, hogy
if not a then valami
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
Tangerine #1184 üzenetére
Vazz, mi meg megcsináltuk a nehezebb megoldással. Gondolj csak bele, hogyan működik a read, mikor billentyűzetről olvasol be vele egy egész típusba, esetleg több változót. Ha írsz pár szóközt, aztán a számot, az úgy teljesen ok. Itt is ezért működhet. Ha már más lenne az elválasztó karakter, akkor nem működne.
Furcsa is volt, hogy egy viszonylag ''nehezebb'' dolgot adtak érettségin. -
norbiphu
őstag
válasz
Tangerine #1184 üzenetére
Nekem sem sikerült először megoldanom, mert szóközökkel van elválasztva meg új sorokat kell kezdeni. Gondolom azért működik, mert a tömb úgyis byte típusú tehát a szóközöket úgysem tudja beolvasni ezért kihagyja
.
Az eredmény jó, helyesen olvassa be, leellenőriztem.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Gondoltam a procedúraírásra énis, ésha nincs semmi ''beépített'', akkor maradok annál.
Vladi: Nagyon soxor jól jött volna már, és mindig ráment egy kiló időm, hogy valahogyan máshogyan oldjam meg. Egyébként nekiálltam annak a retkes programnak, és kész van egy rész, akkor lefuttatom. Csak még nincs meg a lehetmenu procedúra és az helyett kellene például a NOP. -
norbiphu
őstag
Én így csináltam szerintem így a legegyszerűbb:
assign(f,'C:\lottosz.dat');
reset(f);
for i:=1 to 51 do
for j:=1 to 5 do
begin
read(f,lotto[i,j]);
t[lotto[i,j]]:=1;
end;
close(f);
t[lotto[i,j]:=1-re nincs szükség a beolvasáshoz csak ennek segítségével könnyen vizsgálható mely számokat nem húzták ki (1-est kihúzták, 0-t nem)
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
HI!
Assembly-ben van egy olyan parancs, hogy NOP (No OPeration)--> nem csinál semmit. Pascalban van ilyen, vagy hasonló? -
Tottu
senior tag
köcce a segítségeket, most már majd csak összejön
-
Tangerine
senior tag
válasz
Tangerine #1171 üzenetére
Akkor először csinálnék egy függvényt, ami visszaadja a beolvasott sorból az x-edik számot:
function szam(sor:string; hely:integer): integer;
var
i,sz,kod : integer;
begin
sor := trim(sor)+' ';
if hely > 1 then
for i := 1 to hely-1 do delete(sor,1,pos(' ',sor));
val(copy(sor,1,pos(' ',sor)-1),sz,kod);
szam := sz;
end;
var
het,x: integer;
lottosz : text;
egyhuzas: string;
lottotomb: array [1..52][1..5] of integer;
assign(lottosz,'C:\lottosz.dat');
reset(lottosz);
het := 1;
while not eof(lottosz) do
begin
readln(lottosz,egyhuzas);
for x:= 1 to 5 do lottotomb[het][x] := szam(egyhuzas,x);
inc(het);
end;
close(lottosz);
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
program parse;
uses crt;
var
f: text;
s:string;
i, index, szk: byte;
szam: array[1..5] of byte;
code:integer;
begin
clrscr;
assign(f,'c:\akarmi.txt');
reset(f);
readln(f,s);
close(f);
i:=1;
szk:=1;index:=0;
while (i<=length(s)) do begin
if (s[ i ]=#32) or (i=length(s)) then
begin
inc(index);
if i=length(s) then val(copy(s,szk,i+1-szk),szam[index],code)
else
val(copy(s,szk,i-szk),szam[index],code);
szk:=i;
end;
inc(i);
end;
for i:=1 to 5 do writeln(szam[ i ]);
readln;
end.
Itt ott tákolás, kissé gagyi, biztos van jobb is, de mikor nincs kedvem gondolkozni, ilyeneket alkotok.
Ha ''readln(f,s);'' sort ciklusba teszed, és csinálsz még egy másik dimenziót a tömbnek, akkor kész is a beolvasás. Jah, természetesen akarmi.txt a megfelelő formátumban van és létezik.
Ákoska: [link]
[Szerkesztve] -
Ákoska
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: a Turbo Pascalban (7.0) hol lehet azt beállítani, hogy a forrásprogram mentése után egy EXE file-t is létre hozzon?
Válaszotokat előre is köszi!
Ákos -
Tangerine
senior tag
Jah, elcsesztem. Most látom, hogy szöveges állomány, nem típusos.
A .dat megzavart.
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Valami ilyesmi: (nem póbáltam ki)
type
thuzas= record
szam : array [1..5] integer;
end;
var
lotto: array [1..52] of tHuzas ;
szam, x, y, max, temp,het, hibakod :integer;
kihuzva: set of integer;
valasz: string;
begin
{52. heti beolvasás}
x := 1;
kihuzva := [];
het := 52 ;
max := 5 ;
repeat
writeln('Kerem a '+ IntToStr (x) + '. szamot!: ') ;
readln(valasz);
val(valasz,szam,hibakod);
if (hibakod = 0) and (szam not (in kihuzva)) and (szam > 0) and (szam < 91) then
begin
lotto[het].szam[x] := szam;
kihuzva := kihuzva + szam;
inc(x);
end
else
begin
writeln('Hiba: ' + valasz);
readln;
end;
until x > 5 ;
{52. heti rendezés}
for x := 1 to Max - 1 do
begin
for y := x+1 to Max do
begin
if lotto[het].szam[x] > lotto[het].szam[y] then {csere-bere}
begin
temp := lotto[het].szam[x];
lotto[het].szam[x] := lotto[het].szam[y];
lotto[het].szam[y] := temp;
end;
end;
end;
end.
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
Akkor úgy gondoljátok, hogy: elkezdem beolvasni a szöveget a file-ból egészen az első szóközig. Ha megvan az első szóköz akkor konvertálom a stringet számmá, és megyek a köv szóközig, utána megint konv. és...?
-
Tyrael
senior tag
http://www.prog.hu/tudastar/47584-11/Matematikai+fuggveny+szam+-e.html
itt pont errol beszeltek tegnap.
ez lett a helyes megoldas:
''
Szia.
A System unit Val függvénye lesz a neked megfelelő.
Val(szoveg :String; var szam; var kod :Integer);
Ez a szoveg Stringben megadott szöveget számmá konvertálja a szam változóba. A visszatérési érték a kod. A kod=0 ha minden hibátlan, ellenkező esetben pedig az a hely, ahol szoveg adott karaktere már számmá nem alakítható.
Itt egy példa:
Var s1 :String;
i, j :Integer;
r :Real;
Begin
s1:='12'; Val(s1,i,j); {i=12, j=0 mert hibátlan}
s1:='1.2E3'; Val(s1,r,j); {r=1.2, j=0}
s1:='123a76'; Val(s1,i,j); {i=0, j=4 mert az 'a' nem konvertálható számmá}
End.
''
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
Nekem is kellene egy kis segítség: most próbálkozok a tavalyi emelt szintű érettségi megoldásával, de nem tudok arra réjönni hogy hogyan olvassam be a számokat. (Itt van a feladat: [link])
Úgy kezdtem neki hogy egy 2 dimenziós tömböt felvettem [1..52 , 1..5].
A lottosz.dat file tárolja az 51 hét lottószámat, 1 sor 1 hét, és 1 sorban 5 szám, amik szóközzel vannak elválasztva.
Úgy próbáltam megcsinálni, hogy a beolvasott adatot mindig megvizsgálom hogy egyenlő-e ' '-al. Ha nem akkor a ciklus lefut, ha igen akkor megy tovább. A ciklus 1-től megy 5-ig és a ciklusváltozót használom a tömb indexelésére. Csak ezzel az a baj hogy a beolvasott adat lehet char ill. szám is...
Ha valaki másképp indulna el akkor azt az ötletet is szivessen várom. -
KMan
őstag
válasz
Tangerine #1160 üzenetére
Koszi, minnel elobb ki fogom progalni.
Mas(ez mar tenyleg tomb):
Array[1..5] of integer =('12','43','11','42','5');
Mi lenne a legegyszerubb es nem tul bonyolitott algoritmus a rendezesre? novekvo es csokkeno is kellene.
Brobalkoztam a minimum kivalasztasossal, a buborekossal es meg az indexvektorossal is, de nem megy. reszemrol mind1 hogy magat a tombbot rendezi, vagy pedig indexvektorral.
? -
Tangerine
senior tag
Ezt próbáld meg:
Program allomanytkezel;
Uses crt;
Var
szamsor:String;
Begin
assign(f,'C:\valami.txt');
reset(f);
while not eof(f) do
Begin
Readln(f,szamsor);
Writeln(szamsor);
End;
close(f);
Readln;
end.
És ennek tökmindegy, hogy van-e szóköz vagy vessző.
Az a 'baj', hogy a típusos és a szöveges állományt teljesen máshogy kell használni.
Ha pedig csak kiírni akarod, teljesen felesleges tömbbel bonyolítani.
Elég soronként beolvasni, és kiírni.
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
najo mostmar tonkrevagom a topic-ot
szval csak egy kerdesem maradt: ha a file-ban a szamok igy vannak:
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
.....................
......................
tehat ketdimenzios a tobb akkor hogy tudom oket ugy kiiratni, hogy pont ott legyen a sortores a kepernyon, ahol a txt-ben is van. While not eoln dologgal probalkozok, de sajnos mennem kell es nem akar osszejonni.koszi ha tudtok vmit.
-
KMan
őstag
ahaaha kezdem kapisgalni a dolgot. letrehoztam egy valami2.txt-t ebbe beirtam egy szamot de csak egyet. ez 23 lett hasracsapas keppen. Kicsit atirtam a forraskodot, es ezt a szamot ami 23 mar meg tudom jeleniteni a kepernyon.
magyarul amit meg nem tudok megcsinalni az az hogy hogy a szamok kozott vesszo van es szokoz is es azokat igy kiiratni. -
KMan
őstag
Invalid numeric format -ot kapok a
Read(f,szamok[ i]);
sor elejere mindenkepp a
Write(szamok[ i]);
utasitassal is. -
KMan
őstag
piller es kiprobalom, ugy hogy
write(szamok[ i]);
most kezdek csak allomanyt kezelni, de a reset-tel csak olvasasra nyitom meg a fajlt, a rewrite-al torlom es beleirok, az append-el pedig hozzafuzok.
nezem.
szerk: es en reset-tel nyitottam meg a fajlt csak olvasasra.
[Szerkesztve] -
-
KMan
őstag
Sziasztok! Alap allomkezelessel szarakodok. Van egy .txt fajl, benne szamok, vesszovel es szokozzel elvalasztva. (pl: 1, 2, 3, ...) annyit szeretnek hogy ezeket a szamokat kiiratni a monitorra semmi extra es semmi ertelme. Igy kepzelem de vmi gubanc van:
Program allomanytkezel;
Uses crt;
Var
szamok:Array[1..20] of shortint;
i:shortint;
Begin
assign(f,'C:\valami.txt');
reset(f);
For i:=1 to 20 do
Begin
Read(f,szamok);
Write(f,szamok);
End;
close(f);
Readln;
End.
elore is koszi szepen, sajna szorit az ido!
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Na elkezdtem írni azt a retvás programot. Crt unitban van olyan parancs, hogy megállapítsa, hol a kurzor? Kiír egy kiló szöveget, utána valamelyik sorban véget ér, és hogy annak a helynek a koordinátáit megállapítsa.
Vladi: a sulit már végignyomtam -
Lortech
addikt
válasz
norbiphu #1140 üzenetére
Már hogy egész típust stringgé? VAL() fgv. (j: str
j2: procedúra )
Rover623 ehh, tudtam, hogy a párját is oda kellett volna írnom, képes voltam úgy elrontani, hogy simán tudom melyik melyik, sőt még a súgóban is lellenőriztem, hogy ne a másikat írjam. há' pf
szerk: ja proc, amióta C/++/#/-ot használok inkább, már nem ismerek csak fgv-t. Na jó hagyjuk a kifogásokat, mert már égő.
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
-
Tottu
senior tag
válasz
Lortech #1129 üzenetére
Egyenlőre nekem az érettségi a cél, hogy minél jobb legyen és nem képezni akarom magam, az majd ráér érettségi után...
Amiket írtál, azok mennek mert programozási tételek. Egyenlőre minél több olyan típusú feladatot akarok megoldani amin az érettségin előfordulhat, hogy ne érjen meglepetés. -
Lortech
addikt
A megfelelő rutin megszerzése után a ''feladatok'' többsége már nem sok újat tud nyújtani, én inkább azt javaslom, hogy nézegess ''durvább'' algoritmusokat, és matematikai problémákat, aztán próbáld átültetni pascalba. Az ismert rendezések csuklóból mennek? Keresések, eldöntés, kiválasztás, összefésülés, szétválogatás, halmazműveletek, dinamikus adatszerkezetek megvalósításai, ''veremműveletek'', prímszámkereső algoritmusok, euklideszi, lnko, lkkt, osztók, relatív prím, barátságos számok, meg még ki tudja milyen nevezetes matekos számok? Azt akarom ebből kihozni, hogy azzal nem tanulsz, ha olyan feladatokat oldasz meg, amit csak idő kérdése megoldani.
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
Vki tud olyan oldalt ahonnan programozási feladatokat lehet leszedni?Pascal-hoz kellene, mert köv hét szerdán lesz az emelt infó és már kifogytam a feladatokból. Az eddigi feladatokat az OM honlapjáról szedtem le.
-
alitak
senior tag
válasz
VladimirR #1125 üzenetére
ÁÁÁÁ... Amint rányomtam a linkekre, rájöttem, hogy igen ezt játszottam régen. Pedig még csak 17 múltam
De szerintem az én játékom ezt sem fogja megütni. Majd meglátjuk, mit tudok kihozni belőle. Valahova majd tuti felrakom. Tegnap este nézegettem a már meglévő forráskódot, és bizony már a motrot is nekiáltam átítrni régebben. Csak az a gáz, hogy már nem nagyon tudom, hogy melyik változó mi, melyik jel mit jelent, meg ilyenek.
De majd kitalálom.
-
VladimirR
nagyúr
arra, hogy az emlitett jatekokat nem ismered, egyetlen mentseged lehet, megpedig a korod - ha elmultal mar 18 eves, akkor megbocsajthatatlan bun, hogy ezeket kihagytad, de mindenkeppen potlando hianyossag, mitobb, meg tanulhatsz is belole, adhat otleteket
Szakadt csoves => Bovebben: [link]
Revenge on School => Bovebben: [link]
Revenge on Police => Bovebben: [link]
Revenge on Army => Bovebben: [link]
agyelszivas => Bovebben: [link] -
alitak
senior tag
válasz
VladimirR #1123 üzenetére
Régebben nagy divat volt az ún. lapozgatós kalandjátékkönyv. Ugye volt egy kiló fejezet, aminek a végén eldönt¨tted, hogy mit csinálsz/merre mész tovább, és ott volt a fejezetszám. Akkor átlapoztál oda.... Na egyik ilyen könyvet írom át, bár egy kicsit egyszerűsíteni fogok rajta, mert még nem vagyok olyan nagyon nagy programozó. Bár már gondoltam rá, hogy nekiállok a Diablo 3-nak
Az általad említett címeket nem ismerem, de szerintem ugyanarra gondoltunk. -
alitak
senior tag
válasz
emitter #1121 üzenetére
Annál jóval eccerűbb.
===========================================
=_______==______________________________________=
=========______________________________________=
===========================================
Valami ilyesmi képernyő, balra saját adatok, jobbra a történések. Csak szöveg lesz, semmi grafika. Olyan ősrégi RPG, de ha olvastál kalandjáték-könyveket, akkor tudod. Amúgy kb egy hónap van rá. Alapom van, már régebben nekiálltam, csak mostmár be is kell fejezni. -
alitak
senior tag
válasz
emitter #1119 üzenetére
Azt mindenki maga választja, lényeg hogy nagyob kaliber legyen. Legalábbis a tanár ezt mondta. Régen sokat olvastam kalandjáték könyveket, és én azt fogom megcsinálni gépre. Jó sok gépelés lesz, de ez van. Már valami alapom van, régebben nekiálltam, de abbahagytam, mert át kellett volna írnom a motrot és arra nem volt hangulatom.
-
emitter
őstag
válasz
norbiphu #1112 üzenetére
val: [link]
bővebben ezt a hivatkozásos dolgot?mit akarsz velük csinálni?
amúgy igen, az első karakter szoveg[1], stb (asszem 1-től indexel a pascal, de lehet h 0-tól, régen tanultam)
mod: ja, már értem:
szóval szvsz így talán:
errorflag: integer;
ujszoveg := copy(szoveg, 1, 2) //ez másolja az első 2 karaktert
val(ujszoveg, szamok, errorflag)
és kész is, a szamok-ban van az első 2 kar.
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
hogy tudok egy string első két elemére hivatkozni szoveg[1]+szoveg[2] vagy hogy?
és a Val függvénnyel hogy tudom az első két karaktert egy számmá alakítani? próbálgatom de nem megy
köszi
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Sajna vasárnap du., és hétközben keveset vagyok netközelben, főleg most (zh időszak)
Most ki kivel van amúgy?
Mi a feladat? Pontos, részletes specifikáció kéne a teljes beadandóról. Nem érdekel a pénz amúgy. Ha este 8-9-ig jön egy mail vagy privi a feladattal, akkor rá tudok nézni, de nem igérek semmit.
[Szerkesztve] -
xofi
csendes tag
besokalltam, 5000 Ft a 3 napon belüli tökéletes megoldásért, frankón. specifikáció, algoritmus, pascal kód lécci.. 4 a megoldásból tanulhatok és pénzem van. nem, potya 5ösre , túlélésre pályázok.. ha nem megyek át, ++1 évig köteleznek egy használhatatlan nyelv és logika gyakorlására... 5000 Ft nem sok pénz, ha elkölteni kell, de felajánlásra már m3gtakarításnak számít... komolyan4 BP.! előre!!! számlára is fizetek4 nevem megadott!!!
na? -
_Hunter_
őstag
válasz
Lortech #1103 üzenetére
Ezzel egyet is értek. Már az első pár hsz.-ből kiderül, hogy nem full progik írásában segítenek, hanem ha valaki elakad. Egy próbát megért. A fair az nem igazán értem hogy jön ide de mindegy. Fölös idő azzal végképp egyet értek.
Ezúton jelzem is, hogy sikerült megoldani, legalábbis készült egy program. Holnap majd kiderül, hogy mennyire lett sikeres.
Fair is megvan.Csak végig kellett gondolnom.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
_Hunter_ #1102 üzenetére
Khm. Szívesen segítenék, ha volna miben. Teljes megoldást nulláról senkitől ne várj itt szerintem, tőlem még pénzért sem (vagy főleg pénzért nem?). Nem tartanám fair dolognak, és ennyi fölös időm sincs. Szóval ha van már valami kezdemény, valahol elakadtatok, akkor biztos akad majd segítség.
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Nekem nem az lenne a problémám, hogy elakadtam mivel egyeltalán nem értek hozzá. Inkább a jó indulatotokra és a segítőkészségetekre számítok. Kedvesemnek egy programot kellene elkészítenie hétfőre ami alapján kapja az év végi számtech jegyet. Neki sem megy a programozás így gondoltam megkérdem hogy kinek van ideje, kedve nekem segíteni. Ha nem a két szememért és egy köszönömért akkor persze jöhet hogy mennyiért csinálná meg valaki.
A feladat a következő lenne:
Készítsen egy olyan programot, amely egy oktatási intézmény hallgatóinak befizetéseit kezeli.A befizetés lehet tandíj, tankönyv, vizsgadíj, egyéb.
Listázási lehetőségek:
hallgatók adatai
egy-egy hallgató befizetései (+ összesítései)
egy hallgató tartozásai
teljes összesítés, ami tételes olyan formában, hogy befizetési nemekre van bontva, összesít, ill. a tartozások mértékét is megmutatja
A fizetési kötelezettségek kiírásra kerülnek, amelyek dátummal lesznek megjelölve 8 azonosítva)
például:
1. fizetési kötelezettség
2. megvalósul vagy nem
3. melyik hónapot teljesíti?
Ez lenne a feladat. Vagy én is szívesen megcsinálom csak még soha nem csináltam ilyet, szóval ha valaki lépésről lépésre leírja hogy mit kell csinálni akkor megcsinálom én.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- OLED TV topic
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest