- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- VoLTE/VoWiFi
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
Új hozzászólás Aktív témák
-
alitak
senior tag
Na megvan a hiba
Gyuri 5lete beigazolódott. Viszont annyira banális, hogy le sem merem írni
Na jó mégis: A jel nevű változóm deklarálva volt a főprogramban. Meg az alprogramban isInentől nem részletezem tovább...
Viszont mindenkinek köszönöm a kitartó hiba-lehetőség szórásokat. -
alitak
senior tag
Néztem a progit, de semmi más hibajelentés nem jött.
Az esc-re itt vár a progi:
jel:=#0;
while keypressed do readkey;
jel:=readkey;
if jel=#0 then jel:=readkey;
if jel=#80 then o:=o+1;{fel}
if jel=#72 then o:=o-1;{le}
if jel=#27 then exit; {esc}
Sajnos nem tudom, hogy itt hol olvas be szöveget a fájlból.
Ha megoldaható vegyél fel MSN-re, lenne még pár kérdésem, meg problémám. De télleg csak ha nem zaklatlak ezzel a szarral. Előre is -
alitak
senior tag
Egyébként lefuttattad a programot?
Mert amikor kiírja a fejezet szövegét, akkor ugye lehet lépegetni a lehetőségek közt. Oda kéne az ESC, hogy a menübe ki tuggyak lépni. De ha ott ESC-t nyomsz, akkor újra elindítja a lehetmenu procedúrát, amit szintén nem értek. Erre 5let? -
VladimirR
nagyúr
ezzel pont az a baj, hogy igy nem fogod tudni megkulomboztetni a felfele nyilat a mittudomen melyik betutol
en ezt hasznalnam
ch:=readkey;
if ch=#0 then begin
ch2:=readkey;
if ch2=#59 then {akarmi};
if ch2=#60 then {akarmi};
if ch2=#68 then {akarmi};
end;
if ch=#8 then begin
gotoxy(wherex-1,wherey);
write(' ');
gotoxy(wherex-1,wherey);
end;
if ch=#27 then begin
{esc, kilepes}
end;
if ch>=#32 then {magjelenitheto karakter}
-ahol {akarmi} van, ott lusta voltam megnezni, hogy mi is az adott billentyu
-a backspace pontatlan, csak akkor jo, ha nem log at a kurzor uj sorba (csak kimasoltam, es megritkitottam a kodot, most lusta vagyok pontosabbat adni)
ezzel mar egyertelmuen meg lehet kulonboztetni az egy, es a ket byte kodu karaktereket egymastol, s mindkettohoz rendelhetoek muveletek, eljarasok, fuggvenyek
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Beírtam azt a részt, amit javasoltál, de a problémát nem oldotta meg. Az ESC lenyomása után ismét a #13 került a változóba.
Steppel azért nem tudtam megnézni, mert az egész alprogramban van, és nem tudom, hogy ott hogyan lehet step-pelni.
A programot feltettem, de még nincs kész! Az említett rész a ''lehetmenu'' procedurában van.
Program: [link]
Hozzá a szöveg fájl: [link] -
RAM
őstag
TextBackground( LightGray);
TextColor( map[x,y]);
TextBackground( Black);
ClrScr;
ezekkel van gondja Delphiben, mit változtassak?
Application Console mod-ban próbáltam,
Crt Unit -nak nem tudom van-e megfelelője, így ebben a formában nem ismeri...
Mivel kellene helyettesíteni ezeket az Undeclared Identifiereket? -
QuarK
senior tag
Öhh, most meg én voltam, aki nem olvasott figyelmesen, voltaképp majdnem ugyanarról beszélünk Drótszamár-ral?!
[Szerkesztve]
nori: Feltétlenül szükséges az az sztomb? Nem lehetne, hogy csak a tomb értéket vizsgálva írnád ki a dolgokat; mint a fenti linkelt programomban?
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
csak fél perc alatt átfutattam a kódot, szal lehet hogy valamit félreolvastam.
De ha jól láttam rosszul vizsgáltad a hajók elhelyezését. A halyók nem csak egymáson nem lehetne, hanem nem is érhetnek egymáshoz. Tehát a hajók körüli mezőket is figyelni kell.
Én a szakdogámban (3D torpedo (delphi)) ezt egy mátrixal oldottam meg. Bejelöltem a hajót és a körülötte lévő mezőket (1-et hozzáadtam az akt értékhez). Ha valahol 1-nél nagyobb szám jött ki akkor rossz az elhelyezés. Tudom ez nem annyira hatékony, mint a kockánkénti ellenőrzés, de jóval eccerűbb lessz az algoritmus. -
Rover623
félisten
Az sem mindenre megoldás...
Van egy kis projectem...évek óta át kellene írni védett módba (FreePascal lenne a szimpi...), csak tele van erősen hardverközeli cuccokkal...meg nem szabványos megoldásokkal (saját runtime rendszer a Borland helyett)
Minden évben megpróbálkozom az átültetéssel, de amióta fejlesztik azt az izét, még egy normális unitomat nem tudta lefordítani...
Ja...és 142.000 sor... -
Rover623
félisten
Ráadásul fiatal lehettél és bohó...és nem kellett optimalizálnod sem...
Ez kb. ugyanazt tudja, ugye...?
function Power( Base : real; Exponent: integer): real;
var i : integer;
pow : real;
begin
if ( Exponent = 0) then
Power := 1;
else
begin
pow := Base;
for i := 2 to Abs(Exponent) do
pow := pow * Base;
if ( Exponent < 0) then
Power := 1 / pow
else
Power := pow;
end;
end; -
Steelheart
senior tag
Persze, értem, elmondom tehát. Megmutattam öcsémnek, aki igen picinyke, mondhatni semmi programozói tudással rendelkezik, de azért valamicske-néhányocska angol szót tud, és azt hitte, valami angol, szigorú ritmussal írt ódát vagy legalábbis eposzt mutatok neki
Hát igen, asszem nem kísérlem meg megtanítani neki a Pascalt, uccse a Boronkayba jön majd tanulni
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G16 G614JZR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4080 32GB 1TB NVMe gar
- Apple iPhone 16 pro független.
- Iphone 15 -független-tökéletes állapotban-128Gb
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3589
- HIBÁTLAN iPhone XS 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3587, 100% Akkumulátor
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest