- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
nickwearby
tag
"az aminosavasnál nem maga a feladat, hanem az egész megértése volt a nehéz, az vitt el rengeteg időt. megoldása nem volt olyan bonyolult, csak addig eljutni...
és pont ezek miatt sztem az eddigi legnehezebb érettségi volt"Igen ,a négyes feladatnál jó ideig gondolkodtam, hogy most hogy kell értelmezni ezt a megoldást, aztán beugrott,
de az 5. 6. az még komplikáltabb.. -
nickwearby
tag
Igazad van ,
teljesen rossz, amit írtam.Manuálisan megkeresetem a megoldást a txt fájlban,
és nem stimmelt.Viszont az egyikre még az eredeti megoldás sem adott jó választ
Az Erosek csapatnévre a 12. forduló lenne a megoldás, erre azt írja ki, hogy veretlen maradt....
És nem értem, hogy mi nem stimmel benne, mikor hivatalos megoldás.
Ehhez képest az aminosavas feladat sétagalopp. -
nickwearby
tag
Azt, hogy keresse meg azt a csapatot, aminek a nevét az egyik előző feladatban bekértünk a felhasználótól,
pontosabban azokat a mérkőzéseket, amikor ez a csapat házigazda volt((( meccs[i].hazai)))),aztán ezek közül a mérkőzések közül azokat, amikor nem nyertek((((meccs[i].hgol<meccs[i].vgol))),
ezekből válassza ki az első fordulót, amikor megverték őket.
És akkor egy részlet abból a forrásfájlból, amit ehhez fel kellett használni:
112
14 1 2 0 2 Agarak Ovatosak
5 4 0 1 0 Erosek Agarak
4 0 2 0 2 Ijedtek Hevesek
8 1 1 0 0 Ijedtek Nyulak
8 3 2 3 1 Lelkesek Bogarak
13 0 1 0 1 Fineszesek Csikosak
2 1 0 0 0 Pechesek Csikosak
1 4 0 2 0 Csikosak Kedvesek
9 2 0 0 0 Nyulak Lelkesek
6 0 2 0 0 Ovatosak Nyulak
8 1 2 1 0 Gyoztesek Jelmezesek
8 1 2 1 2 Ovatosak PechesekAz eredeti fájl egy 112+1 soros szöveg,
az első számjegy jelenti a forduló sorszámát (vagyis, hogy pl. az első sorban leírt meccs eredmény a 14. fordulóban született.)112 sor van, ez 112 meccs,
de csak 14 forduló volt!!!
És valami fura okból kifolyólag a meccsek nem forduló szerint vannak sorrendben (effektíve semmi sorrend nincs).Remélem megvilágítottam most azt,
ami megzavart pár embert. -
bbazsy
őstag
továbbá az x változó teljesen felesleges
Gyuri16:
1, ilyet nem csinálok, h hasraütök és megadok egy számot. oké, h rögzített az input, de így sztem nem lehet tanítani programozni. max+1, 255, akármi jellegzetes, de nem 21.
2, ha igazam van, akkor nem írjuk el az OM által kiadott kulcsot. de legalább bekommentetózzük.. -
nickwearby
tag
Igen, 8 éve, ez most egy kiegészítő lesz a felvételihez.Gyakorlatilag felvételi, csak fizethettem érte, mint a katonatiszt
Igen, úgy terveztem, hogy vizsga után nekiülök a matek ismétlésnek.
Ööö, hogyhogy a-b szakirány? A kar weboldalán úgy láttam, hogy 5 szakirány van, ebből 2 tanári. Ha nem tolakodás, hányadéves vagy?
-----------------------------------------
És akkor egy lényegi kérdés:
-------
Miért van az, hogy ha egy string változót beolvasok readln() paranccsal,
és ha ugyanazt megpróbálom read() paranccsal,
másképp viselkedik a program /TP7.0/?Konkrétan:
program readln() -al:
Beírom ezt:
program akarmi
var s:string;
begin
write('Írj be egy mondatot:');
readln(s);
writeln('Ezt írtad be:',s);
readln;
end.Ez szabályosan viselkedik: kiírja a kérést, aztán beolvassa és kiírja a beolvasott mondatot.
És utána enter lenyomására lép ki.Program read() -el:
program akarmi
begin
read(s); <------ itt megváltoztattam
readln;
end.Ez viszont azt csinálja, hogy miután beolvasta a változót azaz nyomtam utána egy entert ,
kilép.....Viszont ha beillesztem a crt unitot így:
program akarmi
uses crt;
begin
read(s);
readkey;
end.Na ezen már nyitva marad az ablak (nyilván), és
meg tudom nézni, hogy a prog ugyanazt csinálja, mint az első variáció********
Valaki meg tudná magyarázni, hogy miért ez a különbség
a read() és a readln()
között?
Miért igényli a read() a crt unitot, hogy nyitva maradjon az ablak? -
nickwearby
tag
Nem én írtam.
Elte IK, programtervező informatikus,
azon belül a nem tanári szakirányok közül fogom valamelyiket kiválasztani (még nem néztem át a tantárgyleírásokat).Azért infó, mert a szakra előírt tárgyak közül csak a matek volt meg.
A kémia/fizika vagy biosz variációkat meg nem akartam 8 év után újra elővenni
Ez adta magát, elvégre ezt fogom (is) tanulni. -
nickwearby
tag
Ja, az a 2006-os az aminosavakról? Hát igen
khmm...
De végül is valakinek meg a foci az, ami kiüti a biztosítékot
(az volt ősszel a programozásban)Kösz a biztatást,
úgy vagyok vele, hogy legyen meg , és akkor már van esélyem hogy felvesznek (az összes többi pontom maximum, csak kellet még egy tárgy, amiből van érettségim, és az infót találtam kézenfekvőnek).
Ha nagyon szenyó feladatok lesznek, 50%-ra akkor is biztos megcsinálom, utána meg 3 hét alatt a szóbelire fel lehet készülni simán, bár az csak 30 pont a 150ből... De akkor is.Na, megyek vissza tanulni
-
_eskimo
csendes tag
Hello!
Javaslom, hogy szerezz be egy editort és hozzá egy freepascal fordítót. Én most Editplust használok, nekem nagyon bevált. Gyors, a teljes képernyő egy gomb, könnyen kezelhető, multifunkciós (több programnyelvet is kezel, ami a későbbiekben jól jön), de ez általában jellemző az editorokra. (Ultraedit is jól ment.)
Pascalból én a freepascalt jobban szeretem, mint borlandékat. (Ez csak magánvélemény.)
Egyébként holnap valaki Gábor Dénes versenyen 11-12.es programozó kategóriában nem indul? -
khalox
őstag
Nem read(x) kell, hanem readln(x).
Ugyanis ha read-dal csinálod, akkor az ENTER bennmarad a billentyűzetpufferbe és a legközelebbi bekérés automatikusan kiolvassa azt (mintha nem írtál volna be semmit, csak nyomtál volna egy sima ENTER-t).
Ezért van az, hogy az első kérdést kihagyja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Bontatlan E olvasó..
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest