Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
norbiphu #1232 üzenetére
egen, rajottem, ezert irtam, hogy ''eldoltek a betuid'', csak elsore nem tunt fel
az meg, hogy mit raksz a vegere, nekem edesmindegy, csak mivel szoba kerult (kerdesre valaszoltam) megemlitettem (mint mas is), hogy a readln kivaltasara valo
hatranya viszont, hogy emiatt be kell include-olnod a crt unit-ot, ami egyreszt megnoveli a binaris meretet, masreszt (en szoptam ezzel anno) regi programok eseteben uj gepen fordithattad ujra es/vagy pecselhetted meg a progikat a crt unit hibaja miatt
szoval az en maganvelemenyem az, hogy ha csak ennyire (meg kepernyotorlesre, ami itt szinten nem szukseges) hasznalnad, akkor hasznalata kerulendo -
Tangerine
senior tag
válasz
norbiphu #1185 üzenetére
Hát ez így elég gáz. Ha a 'read' bájtonként olvas be egy textként deklarált fájlból (tegyük fel, nem tudom most kipróbálni) nem fogja a sem szóközöket sem a sorvégeket kihagyni hanem 32-öt fog érni a szóköz, egy sorvég pedig két számot (10 = LF és 13-at CR)
A kétjegyű számokat pedig két számnak a kódjuk szerint pl a '11' ből lesz két db 49-es.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
norbiphu #1140 üzenetére
Már hogy egész típust stringgé? VAL() fgv. (j: str
j2: procedúra )
Rover623 ehh, tudtam, hogy a párját is oda kellett volna írnom, képes voltam úgy elrontani, hogy simán tudom melyik melyik, sőt még a súgóban is lellenőriztem, hogy ne a másikat írjam. há' pf
szerk: ja proc, amióta C/++/#/-ot használok inkább, már nem ismerek csak fgv-t. Na jó hagyjuk a kifogásokat, mert már égő.
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
norbiphu #1112 üzenetére
val: [link]
bővebben ezt a hivatkozásos dolgot?mit akarsz velük csinálni?
amúgy igen, az első karakter szoveg[1], stb (asszem 1-től indexel a pascal, de lehet h 0-tól, régen tanultam)
mod: ja, már értem:
szóval szvsz így talán:
errorflag: integer;
ujszoveg := copy(szoveg, 1, 2) //ez másolja az első 2 karaktert
val(ujszoveg, szamok, errorflag)
és kész is, a szamok-ban van az első 2 kar.
[Szerkesztve] -
Szenty
tag
válasz
norbiphu #309 üzenetére
Bővebben: link
De csak azért, mert sürgős!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Yettel topik
- World of Warships
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Apple iPhone 16 256GB,Kábel,12 hónap garanciával
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest