Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordjancso
senior tag
Ááá de nem egészen szuper ez a FreePascal... Mindig hibákat ír, pedig jó a script... Valahogy meg kellene csinálni a TurboPascalt...
-
RedAnt
aktív tag
válasz
lordjancso #1998 üzenetére
De, elég sokmindenben
Gondolom a szintatikára vagy kíváncsi, abban gyakorlatilag teljesen kompatibilisek egymással. A spéci függvénykönyvtárakban vannak különbségek, például grafikához ez nem a borland-féle unitokat használja, ilyesmi...
-
RedAnt
aktív tag
válasz
lordjancso #1983 üzenetére
Ha ragaszkodsz a Pascalhoz, akkor javaslom az ősi dosos TP helyett a Free Pascal használatát, azzal szerintem nem lesz ilyen problémád. [link]
-
lordjancso
senior tag
Bocsánatért esedezem... Igazából leginkább csak az y és a z billentyűk felcserélése miatt probléma ez (namegy a pontosvessző és a többi karakter ami kell a Pascalhoz), mert én gyors és gépíró végzettséggel rendelkezem és nagyon degradáló lenne a ''tudományomhoz'' ha most át kellene fejlődnöm angol billentyűzethez...
''Ééérteeem?''
(Elnézést a gúnyos hangnemért) -
N!tRo
tag
válasz
lordjancso #1994 üzenetére
Nem értem miért kell ennyit szenvedni?
Mit nem találsz? Melyik karaktert?
Miért kell ennyire ragaszkodni ahhoz, hogy magyar billentyűzet kiosztásod legyen?
Tudomásom szerint nincs egy olyan pascal parancs ami speciális karaktereket tartalmazna, mint pl az 'á' betű.
Keress rá google-n : '' keyboard layout '' aztán láss csodát.
Vagy szerezz be egy angol kiosztású klaviatúrát.
Vagy használj Delphit konzolalkalmazás írásához.
Vagy vagy vagy, kismillió lehetőség van még, nem kell kiakadni azért mert az Óóótóóbúsz-t nem tudod begépelni Pascalba.
Köszöntem. (Koszontem, hajra gyakorolj. Meg gyorsabb is ha ekezetek nelkul kell gepelni, mert kicsavarodnak az ujjam mikor azt a sok hulye karaktert kell lenyomni) -
lordjancso
senior tag
Itt egy kép is... [link]
-
Lortech
addikt
válasz
lordjancso #1991 üzenetére
Pedig a pascalnak az indító parancssori környezet beállításait kéne átvennie, ahogyan XP alatt is így működött. Leteszteltem Vista alatt és nekem is angol kiosztás van.
-
Lortech
addikt
válasz
lordjancso #1989 üzenetére
De miért nem azt csinálod, amit leírtam? Nem írnám le megint ugyanazt.
-
Lortech
addikt
válasz
lordjancso #1987 üzenetére
A billentyűzetkiosztásod is angol?
Beírod futtatásba (windows billentyű + r, vagy kereső is kidobja a cmd-t egyből), hogy cmd. Aztán add ki ott a chcp parancsot, és mondd, hogy mit írt ki. Aztán írd be, hogy chcp 852, és próbálgasd az ékezeteket. Egyébként angol Vistán is mennie kell, ha a Vista billentyűzet kiosztását magyarra állítod, ez a parancssorra is érvényes lesz. -
Lortech
addikt
válasz
lordjancso #1985 üzenetére
Írd be parancssorba, hogy chcp 852, és ugyanabból a parancssorból indítsd a turbo.exe-t.
Amúgy magyar bilentyűzeten az 'é' betű a pontosvessző.
[Szerkesztve] -
lordjancso
senior tag
Csak azért tettem fel a kérdést, mert tesóm gépén például normális a billentyűzet... Így még a pontosvesszőt sem tudom hogy hol van...
-
válasz
lordjancso #1983 üzenetére
Sehogy
Az bizony marad angolba. (a tévedés jogát fenntartom
)
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Letöltöttem egy Turbo Pascal 7.0-t és nem tudom, hogy hogy lehet átállítani angolról magyar billentyűzetkezelésre. Valaki tudna segíteni?
Előre is köszi! -
Castin
csendes tag
Helló mindenki!
Remélem tud valaki segíteni. Elég rendesen elakadtam a pascalban. Igazat megvallva egy primitív matematikai alapú kódolást akarok csinálni. Lényege, hogy bekér egy monnyuk max 80 karakter hosszú szöveget, és ezt karakterenként az ACSII kódokra lebontja, esetleg még végez valamilyen matematikai műveletet, majd kiad egy számsort, amit késöbb beírva képes azt vissza is fordítani újra szöveggé. Milyen függvényt kellene használnom ahhoz, hogy a kinyert karaktert az ACSII kódjára fordítsa? Valamint ha jól gondolom a visszafordítás során elvileg lenne egy olyan gond, hogy nem tudná mi alapján kell elkülöníteni a karaktereket. Gondolom ide mindig még a fordítás során kellene beszúratni vele valamilyen értéket, ami alapján el tud karaktereket különíteni.
Köszi előre is a segítséget! -
Retekegér
MODERÁTOR
Valaki tudna dobni egy alaposabb ismertetőt dinamikus tömbökről?
Határszámokat szeretnék beolvastatni egy dinamikus tömbbe, melynek elemei maguk is dinamikus tömbök. A határszámok ezen tömbök első elemei lesznek.
Ezután végjelig számokat olvastatok be, melyeket elhelyez a belső tömbökben a határszámoknak megfelelően. Ha pl. a határszámok 10, 20 és 30, akkor a beolvasott 15-ös szám a 10-es határszámmal kezdődő tömbbe kerül. -
Lortech
addikt
válasz
Retekegér #1978 üzenetére
Nyilván nem elég, de ez tényleg kérdés volt?
Pl a copy(s,i, length(keresendo_szo)); -t kell egyenlőségre vizsgálni a keresendo_szo-val i:=1-től length(s)-length(keresendo_szi)-ig.
Probléma, hogy nem fog működni, ha soronként van beolvasva a fájl, és egyszerre csak egy sort tárolunk el, ha az egyik sor végén van a keresett szó eleje, és az azt követő sor elején a vége.
Az előbb nem vettem észre: tömböket, így stringeket is Pascalban 1-től indexeljük nem 0-től. -
Retekegér
MODERÁTOR
De valamit elrontottam:
program karakterszamolo;
uses crt;
var i,count:integer;
betu: char;
f:text;
utvonal,s:string;
begin
clrscr;
Write('Kerem a text allomany nevet (utvonalat): ');
Readln(utvonal);
Assign(f,utvonal);
{$I-}
Reset(f);
If IOResult<>0 then begin
Write('A file nem elerheto!');
Halt(1);
end;
{$I+}
betu:='l';
count:=0;
Readln(f,s);
repeat
for i:=0 to (length(s)-1) do
if s[i ]=betu then count:=count+1;
Readln(f,s);
until eof(f);
Writeln('Az allomanyban talalhato l betuk szama: ',s);
Readln;
end.
Mod: Benmartin köszi, C-vel majd később foglalkozok ;)
[Szerkesztve] -
-
Retekegér
MODERÁTOR
Olyan programot szeretnék írni, mely egy .txt állományban egy adott karakter előfordulásának számát jeleníti meg. Ezt az strscan függvénnyel lehet megvalósítani?
Eddig megadtam a fájl elérési útját:
program charszamolo;
uses crt;
var i:integer;
f:text;
j,utvonal:string;
begin
Write('Kerem a text allomany nevet (utvonalat): ');
Readln(utvonal);
Assign(f,utvonal);
{$I-}
Reset(f);
If IOResult<>0 then begin
Write('A file nem elerheto!');
Halt(1);
end;
{$I+}
i:=0
??????? - ide strscan függvény kell?
end.
[Szerkesztve] -
Gyuri16
senior tag
-
Clairvoyance
csendes tag
Fú
Majd megnézem window-al, meg anélkül és majd kiderül, hogy melyik lesz a kedvezőbb
Köszönöm a segítségeket! -
N!tRo
tag
válasz
Gyuri16 #1956 üzenetére
nah hát fordítottam öt percet arra hogy a kedves kollega kívánságát teljesítsem, tessék:
program clrdev_test;
uses crt;
procedure clrdev(sx,sy,fx,fy:integer);
begin
gotoxy(sx,sy);
while (sx<>fx) or (sy<>fy) do
begin
write(' ');
if sx<>80 then inc(sx)
else begin inc(sy); sx:=0; end;
gotoxy(sx,sy);
end;
write(' ');
end;
begin
clrscr;
writeln('123456789');
writeln('123456789');
writeln('123456789');
writeln('123456789');
readln;
clrdev(3,1,2,2);
readln;
end.
Nem kellenek windowok.
Köszöntem.
[Szerkesztve] -
Gyuri16
senior tag
elsodlegesen azt mondta hogy a kepernyo egy reszet akarja torolni, ezert mondtam a windowot. Szerintem ez a legjobb.
amit meg te mondtal nem biztos hogy jo, vagy csak en nem ertem.. nezd meg ezt:
begin
clrscr;
gotoxy(1,1);
writeln('asdgdfgdfg');
gotoxy(1,1);
writeln;
end.
itt a te elmeleted alapjan semminek se szabadna latszania, es a szoveg ott van..
windowok kellenek..
en is koszontem.. -
N!tRo
tag
válasz
Clairvoyance #1953 üzenetére
szöveges módban gotoxy paranccsal tudsz ugrálgatni egy megadott helyre, ha onnan meg write vagy writeln parancsokat használsz felül tudod írni az adott részt
te esetedben mondjuk ha szóközökkel feltöltöd akkkor törölve az adott sor
pl.:
gotoxy(1,10);
writeln;
elvileg törli a 10.-ik sort.
grafikus módban meg szerintem a háttérszínnel való téglalaprajzolás a te megoldásod.
ergo törölni akarsz egy részt akko rajzolsz rá egy téglalapot olyan színnel mint a háttér.
window-ok nem kellenek
köszöntem. -
Gyuri16
senior tag
válasz
Clairvoyance #1953 üzenetére
szoveges modban nezd meg a window eljarast. (letrehoz egy tegalalap alaku ''ablakot'', amiben tudsz mozozgni pl gotoxyval, a bal felso sarok lesz a koordinatarendszer nullpontja, es igy abban tudsz hivatkozni a helyekre fuggetlenul a nagy ablaktol. Ezt is le tudod torolni clrscr-el es akkor csak azt fogja letorolni).
Grafikus modban nem tudom konkretan mire gondolsz. Ott ha kirajzol valamit, akkor arra ujra rajzolhatsz, akkor ertelemszeruen a felso reteg fog latszani. Igy pl egy fekete teglalappal le lehet ''torolni'' egy teruletet. Betuket eltavolitani mar nehezebb. Ha egyszinu a hatter akkor egyszeru, mert ujrairod a szoveget a hatter szinevel, de ha alatta van valami rajzolgatva akkor komplikaltabban lehet csak megcsinalni. -
Clairvoyance
csendes tag
Hello!
Van rá függvény, hogy Pascalban ne az egész képernyőt, hanem csak a képernyő egy részét töröljük (vagy, ha nincs más egy sort, az is jó lenne)? Ha van, írja már meg vki, hogy ez grafikus módban is müxik--e (bár gondolom, arra vagy külön függvény van, vagy egyáltalán nincs is rá)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Gyuri16
senior tag
válasz
Interceptor #1951 üzenetére
repeat
ch:=readkey;
until ch=#27;
a ch valtozo legyen char. A readkey a crt unitban van, es a billentyuzeten megnyomott betut teszi bele a valtozoba. Az ESC kodja a #27. Az enter az #13.
meg esetleg nezd meg a keypressed fuggvenyt (boolean). Akkor true ha megnyomtak valamit -
Interceptor
addikt
Hi!
Azt szeretném elérni hogy addig fusson a program amig ESC-et nem nyomok.Gondolom hátultesztelő cilussal lehetne megoldani csak ciklusmagba nemtom mit írjak.thx! -
Faust X.
csendes tag
Ha valakit érdekel nézzétek meg a honlapomat(ott van fönn a program amihez kell az almenü) ,ha érdekel töltsd le : [link]
-
Faust X.
csendes tag
dfg
-
N!tRo
tag
válasz
Faust X. #1946 üzenetére
van ez a szöveges menüd, látom szépen kiszínezve
ha valamelyikre rámész, bejön az almenü igaz?
azt meg úgy csinálod meg, hogy a megfelelő koordinátákra ugorva (gotoxy) szépen kiírod ugyanígy az alemnü elemeit.
majd ha visszalépsz a főmenübe, akkora procedure rajzold_ki_a_fomenut eljárást hívod meg.
sokáig tart, szenvedős munka -
Faust X.
csendes tag
jk
-
Faust X.
csendes tag
hogyan lehet egy menüben almenüt csinálni?
kösz -
Faust X.
csendes tag
tudnátok segiteni?
azt szeretném kérdezni hogy hogy lehet 1 menün belül almenüt csinálni -
Faust X.
csendes tag
Nemtudnátok segíteni?
azt szeretném kérdezni hogy hogy lehet egy menüben almenüt kreálni?
[Szerkesztve] -
N!tRo
tag
Üdv!
pow vagy power függvény esetleg, nem tudom hogy van-e ilyen pascalban.
De ha nincs, miért nem csinálsz egyet?
pl így:
function power(alap,hatvany:integer): longint;
var i:integer;
begin
power:=1;
if hatvany<>0 else for i:= 1 to hatvany do power:=power*alap;
end;
na most ezt csak fejből írtam, lehet van benne hiba. Ezt még ki lehet bővíteni sokmindennel, pl negatív hatványnál gyökvonás, valós hatványra is működjön stb...
ennek a függvénynek a meghívása pl így:
hatvanyszam:=power(2,5); //hatvanyszam:=32;
atiS -
h_and
tag
sziasztok
Hogyan tudok egy értéket valahanyadik fokra emelni? (pl ''x'' az ''n''-ediken)
köszönöm -
Lortech
addikt
válasz
szandisas #1926 üzenetére
if, then, else, begin, end, program, case, of, var, repeat, until , while array, record, type, uses, procedure, implementation
A program, var, array, record, type, uses, procedure, implementation nem utasítások, hanem kulcsszavak, nyelvi elemek.
Az if, then, else, begin, end, case of, repeat, until, while kulcsszavak sem tekintendők utasításoknak önállóan, hanem csak konkrét előfordulásaikban. De nézőpont kérdése, hogy önmagukban oda sorolandóak-e. Hagyományos utasítások az értékadás, eljárás vagy fgv hívás. Mint pl: a:=10; vagy readln;writeln;
1, erőteljesen értelmezés kérdése, leginkább attól függ a válasz, hogy a kérdésfeltevő mit vár ide, mert sokféleképpen meg lehet közelíteni
2, amikor egy függvényt vagy procedúrát hívsz, mely bemenő paraméterrel rendelkezik, paraméterátadás történik, a hívó fél adott módon átadja a paramétert, a hívott eljárás pedig fogadja ezt. Ennek alapvetően két módja lehet: -érték szerinti, amikor a hívó fél a konkrét értékét adja át a paraméternek, a fogadó fél a paramétert lemásolja saját memóriaterületére, a továbbiakban nincs mellékhatással az átadott paraméterre (a hívó oldalira). -cím szerinti: az eljárás vagy fv. az átadandó paraméter címét kapja meg, nem a konkrét értékét (nyilván a címen keresztül az értékét is), a hívó oldali változó fizikailag megegyezik a hívott fgv-en belül a paraméterrel, egy és ugyanaz, ami mellékhatásokkal járhat és általában jár is, mivel ha a fogadó fél módosítja a kapott paramétert, akkor a hívó fél változója is változik.
3, a formális paraméterlista az a paraméterlista, amit a fv. vagy eljárás definiálásakor a függvény fejébe írsz. Tehát gyak. típus, név, és paraméterátadás módja. Aktuális paraméterlista a fv. vagy elj. hívás helyén megadott paraméterei. A két listában a paraméterek típusa rendre meg kell egyezzen, ez azt jelenti, hogy a sorrend és a paraméterek száma meg kell egyezzen.
4, tulajdonságok, vagy kritériumok és szempontok az osztályozásra? Nehéz megfogni a kérdést. Az előadóm szerint az algoritmus tulajdonságai a következő:
-Végrehajtható.
-Minden lépés egy elemi utasítás vagy további algoritmus végrehajtását igényli.
-Meghatározott sorrendet követ.
-Véges számú lépésben véget ér.
Az utóbbi vitatható. Ha osztályozási szempontokra gondolt a kérdés feltevője, akkor pl: determinisztikus vagy rekurzív..
5, fent
[Szerkesztve] -
szandisas
őstag
válasz
szandisas #1923 üzenetére
megtaláltam, hogy mikből lesz a teszt:
1.Sorolja fel, hogy a programtervezés során milyen szempontokat kell figyelembe venni az input /output adatokkal kapcsolatban .
2.Érték, és cím szerinti paraméterátadás
3.Miben kell egyeznie a formális, és az aktuális paraméterlistának
4.Algoritmus jellemzői ( minimum 5, ha több + pont)
5.Utasításokat kell felsorolni ( minimum 7, ha több +pontot ér)
ezekre tudok válaszolni??? -
szandisas
őstag
Utasításokat tudnátok nekem felsorolni? minél több kellene...
-
bevik
csendes tag
válasz
Rickenstein #1918 üzenetére
(nincs help a Turbo Pascal-odon?)
Exec (procedure) (Dos unit)
Executes a specified program with a specified command line.
Declaration:
procedure Exec(Path, CmdLine: string);
Target:
Real, Protected
Remarks:
Errors are reported in DosError. When compiling a program that uses Exec,
reduce the ''maximum'' heap size; otherwise, there won't be enough memory
(DosError = 8).
Pos (function)
Searches for a substring in a string.
Declaration:
function Pos(Substr: String; S: String): Byte;
Target:
Windows, Real, Protected
Remarks:
Substr and S are string-type expressions. Pos
searches for Substr within S, and returns an
integer value that is the index of the first
character of Substr within S. If Substr is not
found, Pos returns zero. -
Rickenstein
senior tag
Mégegy:
rész-string-et stringben, hogy lehet keresni? -
Rickenstein
senior tag
Szasztok!
Ezer éve nem programoztam Pascalban és most kellene. Hogy lehet programot futtatni Pascalon belül? Exec? -
Gyomman
aktív tag
négyzetgyököt hogy lehet számolni?
-
Lortech
addikt
Kis kieg, mert talán pont a fáljkezelés része kell neki:
type emberek = record
nev,nemzetiseg: string;
rajtszam: integer;
end;
var
adatfile : file of emberek;
rek : emberek;
assign (adatfile,'adatok.dat');
REWRITE(adatfile);
ciklus
//rek beolvas feltölt
Write(adatfile,rek);
cvége;
//másik beolvas feltölt
//visszaolvasás, file mutatót az fájl elejére állítani
seek(adatfile, 0);
While (not Eof(adatfile))
Read(adatfile,rek);
...
close(adatfile);
Szerintem nem kell ide tömb, mert az problémássá (maxelem számot bele kell égetni a kódba) és kevésbé optimálissá teszi. Nem szükséges letárolni az adatokat tömbben, azért van a fájl, hogy kiírjuk, egyszerre csak egyet kell memóriában tartani. Egyből kitesszük fájlba és mindig egy csak egy rekord példány van. Beolvasásnál ugyanígy elég végigszaladni és kiválasztani a maxot.
[Szerkesztve] -
N!tRo
tag
válasz
Retekegér #1909 üzenetére
Először is hozd létre a rekordokat, kérd be az adatokat majd mentsd őket fájlba.
Ezután már csak a statisztikát kell elkészíteni minden versenyzőre, majd meg kell keresni a legnagyobb ugrást elért versenyzőt, akit kiírsz a képernyőre a rajtszám alapján.
type emberek = record
nev,nemzetiseg: string;
end;
type eredmenyek = record
ugras: real;
end;
Ezután maximum kiválasztással megkeresed a legnagyobb elért ugrást, illetve az ahhoz tartozó rajtszámot. Utána megkeresed a rajtszámot a versenyzok tömbben és az ahhoz tartozó nevet kiírod.
{ főprogram }
var versenyzok: array[1..15] of emberek;
ugrasok: array[1..15] of eredmenyek;
...
Csak most mondtam, hogy 15 ember indul. De ez akármennyi lehet, neked kell tudni.
Ha elakadsz valahol írj. De ne én írjam meg. -
Retekegér
MODERÁTOR
Valaki tudna nekem iránymutatást adni ehhez a feladathoz?
Síugrás (típusos fájl)
Az első fázis a nevezés, ami során a felhasználó tud felvinni neveket, nemzetiségeket és rajtszámokat, ezt ki kell írni egy állományba (rekord típus). Második fázis a verseny, ahol egy másik fájlba rögzítünk rajtszámokat és ugrásokat (másik fajta rekord). Harmadik fázis az eredményhirdetés, amikor kiírja a program, hogy ki (név, nemzetiség) mekkora ugrással nyert. -
Juhtúró
tag
öhh. Úgy érzem túl nehéz dologba fogtam most bele.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Assemblyben is halál lenne, cserébe még felesleges is, mert közvetlenül úgysem tudsz beszélgetni a hardverrel windows 2k/xp alatt. Freepascalból megoldható egy dll hívással (teljesen saját megvalósítást írni rá elég hosszadalmas és szakértelmet kívánó feladat), sima 16 bites turbo pascalból meg csaknem esélytelen újabb windowsok alatt . Win9x vonalnál esetleg, mert ott még lehet babrálni mscdex-szel 16 biten.
-
Juhtúró
tag
hello,
hogy lehet írni olyan progit amivel ki lehet nyitni/zárni cd lemez tálcát?
ha lehetséges tudna vki küldeni egy .pas-t?
help
[Szerkesztve] -
Gyomman
aktív tag
csak, mert kipróbáltam úgy, hogy kitettem asztalra, és csak bevillant....
amúgy ha átrakom binből bgibe meg vissza, akkor a betű is megváltozik, tehát 1-2 fájlt használnia kell aza dott mappából. úgyhogy, ha nincsenek meg azok a fájlok abbna a mappábna , ahol a progi, akkor nem müxik. vagy tévedek???
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- iPhone-t használók OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 1080Ti FE Accelero Xtreme IV hűtővel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 /16GB/256GB - Éjfekete - (2025) - mw1l3mg/a - MAGYAR - 3 év garancia
- Apple Watch Series 4 Nike 44mm Teljes doboz, sok tartozék, 100% akku
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest