Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViragL
tag
C#-ban 3 funkciója van a ''goto'' -nak ebböl 2 a switchhez kapcsolódik a ''goto case'' és a ''goto default'' és van a 3, ami a ''hagyományos'' goto. Első kettőnek konkrét jól behatárolt feladata van, azok használata nem boritja fel a program szekvenciális végrahajtását, azok használatát nem is vitatom. A ''hagyományos'' goto használatát viszont nem javaslom senkinek, annak használatát semmi nem indokolja.
-
Lortech
addikt
Igazából nem azért alakult ez ki, mert nélküle is meg lehet oldani (ami egyébként igaz), ez önmagában semmivel jobbat nem jelentett volna, hanem mert könnyű az ellenőrzetlen goto használatával hibás, átláthatatlan kódot írni. (érzésem szerint optimalizációs szempontból sem a legjobb, bár ez tényleg csak megérzés) Noha nem feltétlenül következik ez abból, hogy van a programban mondjuk egy darab goto, mégis kategorikusan tiltott a használata. Amire szükség lehet bizonyos esetekben, az az ellenőrzött goto, a continue, break, goto ciklus, goto case, ami igazából nem is az a csúnya üldözött goto. Algoritmus órán viszont szerintem ezek is tiltottak szinte mindenhol, amivel én nem feltétlenül értek egyet, de elfogadom. Azzal viszont igen, hogy az ellenőrzetlen goto ''akárhova'' tiltott, mert ez egyrészt gagyi, ''csúnya'', másrészt nem látom különösebb előnyét.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Switch-ben másik case-re ugrani.
Nem értem ezt a felháborodást. Lehet goto-val is strukturáltan programozni, nincs baj vele, ha érti a dolgát, aki használja. (elég csak arra gondolni, hogy a lefordult kódban lesz egy rakás goto). Van, amikor hatékonyabb gotozni, breakezni, continuezni, mégha az algoritmustanárom nem is lenne oda érte. A strukturált programozás egy irányvonal, nem azt jelenti, hogy csak a szabályait maximálisan betartva lehet jó kódot írni. Könnyen el lehet vele cseszni dolgokat, de nem szükségszerű hogy egy goto-t tartalmazó forrás rosszabb kódot eredményezzen.
Várom a mély, konkrét szakmai érveket a goto ellenében. Mert erről van értelme beszélni szvsz, az hogy 20-adszorra leírja valaki hogy milyen rossz vagy épp milyen jó, annak sok értelme nincs. -
KMan
őstag
piller es kiprobalom, ugy hogy
write(szamok[ i]);
most kezdek csak allomanyt kezelni, de a reset-tel csak olvasasra nyitom meg a fajlt, a rewrite-al torlom es beleirok, az append-el pedig hozzafuzok.
nezem.
szerk: es en reset-tel nyitottam meg a fajlt csak olvasasra.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Szerintem viszont nem ennyire egyszerû.
Azt kell megvizsgálni, hogy a labda (a körvonal) érintkezik-e az ütõvel.
Ha csak vízszintesen mozoghatna, akkor lehetne shev7 megoldását alkalmazni, annyi kiegészítéssel, hogy (x-r-1 = xl) or (x+r+1 =xl) kell.
Favágó módszer, de elsõ közelítésnek ez talán jó:
var
nx, cy, r2: Integer;
tmp: longint;
hit: boolean;
...
r:=10;
r2:=sqr(r+1);
...
hit := false;
if jobbra then nx := x + 1 else nx := x - 1;
tmp := r2 - sqr(xl - nx);
if tmp > 0 then begin
cy := yl;
while not hit and (cy <= zl) do begin
hit := sqr(cy - y) < tmp;
Inc(cy);
end;
if hit then jobbra := not jobbra;
end;
if not hit then begin
if jobbra then inc(x) else dec(x);
if le then inc(y) else dec(y);
end;
Ez megnézi, hogy a következõ iteráció során lenne-e olyan pontja az ütõnek ami közelebb lenne a labda közeppontjához annak sugaránál, és ha igen, akkor megfordítja az x irányú sebességvektort, de nem lép. Nem kezeli viszont ha a labda az ütõ alját vagy tetejét éri.
Egyébként javaslom, hogy a jobbra és le változók helyett ténylegesen sebességvektort használj, átláthatóbb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nagyon mérges vagyok érte..Segíts pls.